Προβλήματα θορυβου λαπτοπ και mp3.

Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα θορυβου λαπτοπ και mp3.

Αν ποτέ αναφερθεί πρόβλημα, τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιος πρότεινε και ποιοι συμφώνησαν στο να αφαιρείται ουσιαστικά η γείωση από τo καλώδιο της ηλεκτρικής τροφοδοσίας.

Ωστόσο ο Μιχάλης (Sonus Naturalis) φρόντισε και το "έσωσε" μόλις χθες, λέγοντας ότι το κάνουν -με δική τους ευθύνη-.
ναι μωρε
βρηκαμε τον ηθικο αυτουργο...

Ναι Μιχαλη σωστα,εσυ απλα υπεδειξες!

Δημητρη κανενα απο τα λαπτοπ που εχουν διπολικες απλες πριζες, δεν βγαζει βομβο.
Της κορης μου το dell ειχε τροφοδοτικο με σουκο και θορυβουσε......χαλασε το κλαπατσιμπανο,πηρα ενα με απλη πριζα και μουγκαθηκε.
αυτο λεω
τα περισσοτερα δεν εχουν ουτε σουκο ουτε προβλημα

Αν και φανατικος των γειωσεων [εκ πεποιθησεως και εξ εμπειριας] ,στο λαπτοπ η γειωση δεν χρησιμευει γιατι απλουστατα ποτε δεν φθανει σ αυτο εξ αιτιας του βυσματος τροφοδοσιας που εχει ενα + και ενα - .Προσωπικα δεν ξερω κανενα λαπτοπ να εχει διαφορετικο βυσμα οποιοδηποτε μεγεθους και αν ειναι,ουτε εχω δει καλωδιο που τροφοδοτει απο τον εξωτερικο τροφοδοτικο το λαπτοπ ,να εχει περισσοτερους απο 2 αγωγους,οποτε απο τροφοδοτικο σε λαπτοπ δεν υπαρχει γειωση.
Τωρα το καλωδιο που πηγαινει απο την πριζα στο τροφοδοτικο παρα πολλες φορες εχει και γειωση[και στο δικο μου συμβαινει το ιδιο].Τιθεται το ερωτημα που ειναι ο αγωγος της γειωσης στο κουτι της τροφοδοσιας ,οταν τα περισσοτερα εξ αυτων ειναι φτιαγμενα απο πλαστικο.Που γειωνει ο κατασκευαστης στο κουτι της τροφοδοσιας ?στο πλαστικο?
Νομιζω οτι μπορω να εκφρασω την απορια μου

Re: Απάντηση: Προβλήματα θορυβου λαπτοπ και mp3.

Που γειωνει ο κατασκευαστης στο κουτι της τροφοδοσιας ?στο πλαστικο?
Νομιζω οτι μπορω να εκφρασω την απορια μου
Πετρε μου, το θεμα δεν ειναι μονο να εκφραζεις αποριες.
Ειναι να μπορουν να απαντηθουν κιολας!!!!!
Γιατι και εγω αυτο ρωτουσα σε ιδια περιπτωση και απαντηση ποτε δεν πηρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλήματα θορυβου λαπτοπ και mp3.

Πετρε μου, το θεμα δεν ειναι μονο να εκφραζεις αποριες.
Ειναι να μπορουν να απαντηθουν κιολας!!!!!
Γιατι και εγω αυτο ρωτουσα σε ιδια περιπτωση και απαντηση ποτε δεν πηρα.

Μιχαλη εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σχεση μπορει να παιζει στη ποιοτητα του ηχου η αφαιρεση της γειωσης απο το τροφοδοτικο ,οταν αυτο γειωνεται [αν και εφ οσον] στο πλαστικο περιβλημα των εξωτερικων τροφοδοτικων.Πολυ ευχαριστως να δεχθω οτι στο εξωτερικο τροφοδοτικο υπαρχει κατι που δεν παει καλα,π.χ καποιος πυκνωτης,αλλα η ανυπαρκτη γειωση που δεν ΜΠΟΡΕΙ να πηγαινει στο λαπτοπ[γιατι απλουστατα δεν υπαρχει] πως γινεται να δημιουργει ground loop?

Φιλε μου τεχνικα δεν μπορω να σου απαντησω.
Αυτο που εγω ξερω ειναι οτι παρολιγο να πεταξω την Prodigy γιατι νομιζα οτι εφταιγε για τον βομβο που εβγαζαν τα ηχεια.
Κατα τυχη, μετα απο μια μερα εβαλα την ταπεινη Behringer και καπακι ,γιατι κατι δεν μου καθοταν καλα, και ενα dj κλαπατσιμπανο της Hercules που εχω,και εβγαζαν ολα ακριβως τον ιδιο βομβο.
Ψαχνοντας και ρωτοντας βρηκα αυτη την λυση ,που ηταν και η μοναδικη που μου ελυσε το προβλημα.
Για να μην το τραβαμε (και στεναχωριομαστε κιολας) ειναι τελικα μοναδικη λυση που δουλευει και (απο σιγουρες πηγες) απολυτως ασφαλης.
Τωρα αν μερικοι φιλοι διαφωνουν,απλα να μην προβουν σε τετοιες ενεργειες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλήματα θορυβου λαπτοπ και mp3.

Μιχαλη εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σχεση μπορει να παιζει στη ποιοτητα του ηχου η αφαιρεση της γειωσης απο το τροφοδοτικο ,οταν αυτο γειωνεται [αν και εφ οσον] στο πλαστικο περιβλημα των εξωτερικων τροφοδοτικων.Πολυ ευχαριστως να δεχθω οτι στο εξωτερικο τροφοδοτικο υπαρχει κατι που δεν παει καλα,π.χ καποιος πυκνωτης,αλλα η ανυπαρκτη γειωση που δεν ΜΠΟΡΕΙ να πηγαινει στο λαπτοπ[γιατι απλουστατα δεν υπαρχει] πως γινεται να δημιουργει ground loop?

Για αρχή, κανένα πλαστικό περίβλημα δεν γειώνεται, για προφανείς λόγους.. Γείωση χωρίς αγωγιμότητα προφανώς δεν έχει νόημα.

Τώρα, τα τροφοδοτικά των laptops που έχουν και γείωση τη συνδέουν με το - της παροχής που δίνουν στο laptop. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργούνται (όταν δημιουργούνται) ground loops.

Ο λόγος που ένας κατασκευαστής μπορεί να επιλέξει μια τέτοια πρακτική (π.χ. το κάνουν και η HP και η IBM/Lenovo, που τα έχω πρόχειρα) είναι συνήθως η ασφάλεια του χρήστη. Αν κάτσει η στραβή, θέλεις να έχεις διαφυγή για το ρεύμα. Στραβή μπορεί να πάθει και το ίδιο το τροφοδοτικό με αποτέλεσμα να στείλει μεγάλο βολτάζ στο laptop. Όλα είναι πιθανά. Γιαυτό προσωπικά δεν μπορώ να συστήσω σε καμία περίπτωση να μονώνεται η γείωση εφόσον αυτή υπάρχει.

Πολύ σωστά αναφέρθηκε από κάποιους ότι η αφαίρεση της γείωσης ακόμα και από ένα λαπτοπ μπορεί υπό συνθήκες να είναι άκρως επικίνδυνη ενέργεια.

Τι πρόβλημα αραγε?
Το τροφοδοτικο είναι σε πλαστικό κελυφος και η έξοδος είναι χαμηλη σχετικά dc τάση

Και το παλμοτροφοδοτικό του λαπτοπ έχει επίσης μετασχηματιστή που απομονώνει γαλβανικά την χαμηλή τάση από το δίκτυο. Γιατί να θέλεις να γειώσεις το (-) αν δεν φοβάσαι πως μπορεί να περάσει η τάση του δικτύου στο (+); Αν είχαμε ένα σχηματικό του τροφοδοτικού θα βγάζαμε άκρη πιο εύκολα....