Προβληματάκι με sub - βοήθεια

Απάντηση: Re: Προβληματάκι με sub - βοήθεια

Γιά να καταλάβω...δεν μπορείς να βάλεις την επιλογή auto power στο off;

Ενοει οτι, ειτε επιλεγεις το off και σβηνει το SUB, η επιλεγεις auto power off και σβηνει αυτοματα μονο του οταν δεν περνει σημα (suspend).
Αν καταλαβα καλα.

Μισό λεπτό....
Θα πρέπει να επιλέξει το auto power off, και έτσι δεν θα λειτουργεί η επιλογή να ανάβει όταν πέρνει σήμα η όχι.
Θα έχει πάντα ανοιχτό το sub και έχοντας off την παραπάνω επιλογή, θα είναι έτοιμο να δουλέψει είτε παίρνει σήμα ,είτε όχι.

στην θέση off όπως όλοι καταλαβαίνουμε το sub ειναι απλά κλειστό εντελώς.

στη θέση auto power off, αντιστοιχεί στο on δηλαδή είναι πάντα on, ΑΛΛΑ με την 'ευκολία' να κλείνει μόνο του όταν δεν λάβει σήμα.

άρα θα έπρεπε η θέση on να έχει την δυνατότητα να επιλέξεις

1) auto power off

2) on (πάντα)

Φίλε muon, σχετικά με τον NAD ενισχυτή που λες πως μπορεί να δίνει λιγότερο σήμα από τον προηγούμενο που είχες, μπορεί να έχεις δίκιο.
Εγώ έχω έναν Yamaha και όταν το χαμηλώνω κάτω από το -45 έως -50 τότε το sub μετά από μερικά λεπτά σβήνει. Όμως το -45 -50 στον δικό μου τουλάχιστον ενισχυτή είναι θα έλεγα « πάρα πολύ ήσυχα».

Δοκίμασε κάποια πράγματα να δεις τι γίνεται:
Για παράδειγμα διατήρησε την ένταση volume στο επίπεδα που λες ότι σβήνει αλλά ανέβασε το crossover κάπως ψηλά για να δεις τι θα κάνει.
Καθόρισε small όλα τα ηχεία για να πάρει το sub όλες τις χαμηλές.
Ανέβασε και τα dB του sub και δες μέσα από τον ενισχυτή μήπως έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση.
Επίσης μήπως ο NAD έχει διαφορετικές αντιστάσεις (ohm) και κάνει τη διαφορά της έντασης οπότε πρέπει να τον ρυθμίσεις σε άλλα ohm ?? Λέω μήπως.

Η πρώτη λύση που εφαρμόζω τώρα είναι η εξής:

έχω κατεβάσει το level από όλα τα κανάλια (-10), ενώ έχω ανεβάσει αυτό του sub(+8). Έτσι για να ακούς χαμηλά χρειάζεται να ανεβάσεις το volume του ενισχυτή και τελικά ανοίγει το sub.

Το περίεργο που βλέπω είναι ότι ενώ η ένταση του ενισχυτή ξεκινά από την ένδειξη -74, τώρα με το level όλων των καναλίων χαμηλά, η ελάχιστη ένδειξη που βλέπεις στο display του ενισχυτή είναι πλεόν το -62 (?).

Απάντηση: Re: Προβληματάκι με sub - βοήθεια

έχω κατεβάσει το level από όλα τα κανάλια (-10), ενώ έχω ανεβάσει αυτό του sub(+8). Έτσι για να ακούς χαμηλά χρειάζεται να ανεβάσεις το volume του ενισχυτή και τελικά ανοίγει το sub.

Το περίεργο που βλέπω είναι ότι ενώ η ένταση του ενισχυτή ξεκινά από την ένδειξη -74, τώρα με το level όλων των καναλίων χαμηλά, η ελάχιστη ένδειξη που βλέπεις στο display του ενισχυτή είναι πλεόν το -62 (?).

ισως να μη ξερει καλη προσθεση ο ενισχυτης σου!(πλακα κανω μη το παρεις τοις μετρητοις!)

Υπάρχει η απλή λύση:

Ρυθμίζεις το crossover από τον ενισχυτή στα 80hz και φυσικά βάζεις το sub στην αυτόματη λειτουργία.

Επειδή και η μουσική και εννοείται και οι ταινίες περιέχουν πληροφορία άνετα κάτω από τους 80 κύκλους, το sub θα λειτουργεί πάντα.

Το ανάποδο πρέπει να κάνεις. Στο +10 το level του Subwoofer από το μενού του ενισχυτή και χαμηλά από το ποτενσιόμετρο του Subwoofer. Με αυτόν τον τρόπο το σήμα που θα εφαρμόζεται στην είσοδο προενίσχυσης του υπογούφερ θα είναι πάντα αρκετά ισχυρό ώστε να μην του επιτρέπει να μπει σε Stand By.

Χωρις να εχω κατανοησει τελεια το προβλημα πιστευω πως εχει να κανει με το (auto shut) . οταν περνει χαμηλο σημα μπαινει σε κατασταση αναμονης γιαυτο και σου σβηνει οταν το χαμηλωνεις. τωρα πιθανον να ειναι προβληματικο και να θελει περισοτερης εντασης σημα οποτε και σβηνει οταν του δεινεις χαμηλο σημα ενω πρεπει να σβηνει με πολι χαμηλοτερο σχεδον μηδενικο. Μια καλη λυση ειναι να απενεργοποιησεις την επιλογη (auto shut) οπωσ ειπε και ο στρατος και να δεις αν ειναι αρκετη η ενταση του sub απο τον ενισχυτη. Καλη τυχη φιλε μ.