Πρόκειται για ένα παλιό Compaq Presario 2126EA (Celeron 2Ghz, Win Xp Pro).
Το έχω ως βοηθητικό αλλά τώρα που το desktop μου είναι για service, αναγκαστικά έχει πάρει θέση βασικού.
Εδώ και λίγο καιρό η διαδικασία της εκκίνησης είναι εφιάλτης. Εξηγώ το τι γίνεται στην προβληματική εκκίνηση.
Αφού πατήσω το κουμπί για να ξεκινήσει το μηχάνημα, τα μηνύματα που βλέπω στην οθόνη, με τη σειρά, είναι:
Πρώτα το λογότυπο της Compaq και το μήνυμα να πατήσω F2 για να μπω στο Bios.
Αμέσως μετά αν η εκκίνηση συνεχιστεί κανονικά πρέπει να αρχίσουν να φορτώνουν τα Windows. Αν πάει στραβά, εμφανίζεται το μήνυμα:
Initializing MBA
Press Ctr+Alt+B to config
αν μπω στο config έχω μια οθόνη με τις παρακάτω επιλογές:
Configuration
Config message : enabled
Message timeout : 3 sec
Boot failure prompt : wait for timeout
Boot failure : Next boot device
αν δεν μπω στο config, η επόμενη οθόνη είναι αυτή
και μετά από αυτήν, και αφού ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος της προσπάθειας να διαβαστεί δισκέτα, το τελευταίο μήνυμα
Operating system not found
Μετά από την αποτυχία πατάω reset (στο κάτω μέρος του laptop) και ξαναπροσπαθώ. Πρέπει να κάνω 10-15 αποτυχημένες εκκινήσεις για να έχω μια επιτυχημένη.
Να σας πω ότι στο Bios έχει οριστεί να ξεκινάει το laptop από το σκληρό.
Πάει κάπου το μυαλό σας;
Ευχαριστώ
Το έχω ως βοηθητικό αλλά τώρα που το desktop μου είναι για service, αναγκαστικά έχει πάρει θέση βασικού.
Εδώ και λίγο καιρό η διαδικασία της εκκίνησης είναι εφιάλτης. Εξηγώ το τι γίνεται στην προβληματική εκκίνηση.
Αφού πατήσω το κουμπί για να ξεκινήσει το μηχάνημα, τα μηνύματα που βλέπω στην οθόνη, με τη σειρά, είναι:
Πρώτα το λογότυπο της Compaq και το μήνυμα να πατήσω F2 για να μπω στο Bios.
Αμέσως μετά αν η εκκίνηση συνεχιστεί κανονικά πρέπει να αρχίσουν να φορτώνουν τα Windows. Αν πάει στραβά, εμφανίζεται το μήνυμα:
Initializing MBA
Press Ctr+Alt+B to config
αν μπω στο config έχω μια οθόνη με τις παρακάτω επιλογές:
Configuration
Config message : enabled
Message timeout : 3 sec
Boot failure prompt : wait for timeout
Boot failure : Next boot device
αν δεν μπω στο config, η επόμενη οθόνη είναι αυτή
και μετά από αυτήν, και αφού ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος της προσπάθειας να διαβαστεί δισκέτα, το τελευταίο μήνυμα
Operating system not found
Μετά από την αποτυχία πατάω reset (στο κάτω μέρος του laptop) και ξαναπροσπαθώ. Πρέπει να κάνω 10-15 αποτυχημένες εκκινήσεις για να έχω μια επιτυχημένη.
Να σας πω ότι στο Bios έχει οριστεί να ξεκινάει το laptop από το σκληρό.
Πάει κάπου το μυαλό σας;
Ευχαριστώ
Last edited by a moderator: