Προβληματική λήψη Astra 28.2°E

gema26

New member
28 October 2012
22
Athens
Εδώ και 2 - 3 μέρες έχω παρατηρήσει τουλάχιστον το πρωί σπασίματα στο sky news αλλά και στα υπόλοιπα κανάλια που κατεβάζω με gibertini 1.25. Όταν πάω στην ποιότητα σήματος βλέπω ανά μερικά δευτερόλεπτα να μου ξεlockαρει η συχνότητα. Αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα κανάλια του δορυφόρου. Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν συμβαίνει από το μεσιμέρι και μετά. Από την άλλη δεν φυσάει για να υποθέσω ότι κουνιέται το πιάτο. Η αλήθεια είναι ότι λόγο του καιρού δεν ανέβηκα και ταράτσα. Από την άλλη σε hot bird και astra 19.2 δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Απ'οτι θυμάμαι 2 συνεχόμενα βράδια δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Η λήψη γίνεται από Αθήνα. Κανένας καμιά ιδέα?

Καλησπέρα Serafeimm,

Τώρα το απόγευμα (18:10) που έβαλα το sky news για να δω αν συμβαίνει το ίδιο πράγμα παρατήρησα ότι δεν συμβαίνει. Δηλαδή δεν ξεlockaρει η συχνότητα. Επομένως γιατί να υπάρχει πρόβλημα στις επαφές των καλωδίων μου? Μήπως κάτι άλλαξε με την λήψη αυτού του δορυφόρου ? Έβαλα τις μπάρες του σήματος και μου δείχνουν SNR 88-89 και το AGC 93-97.

μάλλον αυτό πρέπει να ήταν. Σήμερα το πρωι που έβαλα να δω και είχε καλή μέρα δεν είχα το πρόβλημα. Εκεί πάντως που έχω σπασίματα είναι E4 όπου μόνο το βράδυ έχω κανονική εικόνα αλλά πολυ σπάνια. Όπως και στο καναλι smash hits και 4 music. Υπάρχουν συχνότητες στο lyngsat που δείχνουν ότι υπάρχει κάλυψη στην Ελλάδα αλλά στον δέκτη δεν κάνουν lock.

Στο πρώτο μήνυμα αναφέρεις σπασίματα στο sky news, η λήψη του οποίου είναι εύκολη. Σε ορισμένες συχνότητες υπάρχει δυσκολία λήψης, ειδικά σε κακό καιρό, αλλά η 12207 δεν είναι μία από αυτές.

υπήρχε πρόβλημα με την 12207 το ανέφερε και ο χρήστης sakis.com μάλλον λόγο κακοκαιρίας. Σήμερα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα σε αυτή. Απλά ανέφερα και κάποιες συχνότητες του δορυφόρου που ενώ στο χάρτη κάλυψης στο lyngsat είναι και η Ελλάδα μέσα, δεν κατεβαίνουν καθόλου ή αν κατεβαίνουν παίζουν μόνο με σπασίματα. Μια από αυτές είναι και αυτή που έχει το 4music το οποίο έλεγξα το μεσημέρι και έπαιζε κανονικά. Το πρωί με σπασίματα όμως. ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ δορυφόρος πάντως σχετικά με την κάλυψη του.

Last edited by a moderator:
Μακάρι τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα αλλά εμείς δεν μπορούμε να κανουμε κάτι γι' αυτό. Εγώ ακόμα και έτσι, είμαι κατά έναν τρόπο ευχαριστημένος.
Από το να μην είχα καθόλου λήψη στα ελεύθερα και κυρίως στα μουσικά... χαίρομαι που τα πιάνω με το 1.25, έστω και αν κάποιες φορές μπορεί να μην έχω καλή λήψη.

Συμφωνώ μαζί σου, από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. ήδη καταιβαίνουν αρκετές συχνότητες και αρκετά κανάλια με ταινίες!! αλλά δεν έχω βρει κανένα τρόπο για υπότιτλους ακόμη.. Δεν το έψαξα και πολύ για να πω την αλήθεια.

Επεξεργασία:
Καλημέρα και πάλι!!

Σήμερα δεν έχω σήμα καθόλου από 28.2, ούτε από sky news. Οι άλλοι 2 δορυφόροι hotbird και astra 19.2 κατεβαίνουν κανονικά!! Βγάζετε κανονικά λήψη από sky news και λοιπές συχνότητες?

Τελικά έβγαλα τις ενώσεις επάνω στο diseqc και τις ξαναέβαλα και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και έχω πάλι σήμα και από τους 3 δορυφόρους προς το παρόν.

Καλησπέρα σας.

Το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου σήμα από astra 28.2 αλλά και από 13 μοίρες. Ο μόνος δορυφόρος που παίζει είναι στις 19.2. Να ενημερώσω ότι έχω βάλει το τρίτο κατά σειρά diseqc λόγο μη συμβατότητας με κλώνο dm500. Είναι μάρκας spaun 4/1. Μου βγάζει χαμηλό snr στις μπάρες των καναλιών του 28.2 και 13 (γύρω στο 60-61). Μετά από κάποιες ώρες το πρόβλημα αποκαθίσταται από μόνο του. Στην αρχή το είχα παρατηρήσει μόνο στον astra 28.2 και τώρα συμβαίνει και στις 13. Κανείς καμιά ιδέα?

disecq ή δέκτης είναι το πρόβλημα?

Δεν μπορεί να φταίνε συνέχεια οι διακόπτες (και πόσο μάλλον ο εξαιρετικός spaun). Κάνε αυτό που σου είχα γράψει στο μήνυμα #2 (αν και νομίζω ότι το tuner του δέκτη έχει πρόβλημα).

χμμ ελπίζω μόνο να μην είναι δέκτης.. τον χρυσοπλήρωσα και 68 ευρώ.. θα το ελεγξω το Σάββατο που θα έχω χρόνο.. προς το παρόν με έφαγε η μαυρίλα... βλέπω μόνο τον Γερμανό...;-P

Το πιο πιθανό είναι να φταίει ο δέκτης (εξάλλου η πλειοψηφία των κλώνων είναι κακής ποιότητας, γι' αυτό και η χαμηλή τιμή).

Με 85άρι πιάτο και inverto lnb θα πιάσω κανένα κανάλι σε ποιότητα που να βλέπεται(χωρίς σπασίματα) ή να μην το δοκιμάσω καν?

Θα πιάσει αλλά λίγα... και φυσικά μικρό εύρος συχνοτήτων...

Ωραία.
Αυτό με ενδιαφέρει. Να πιάσει μερικά.
Περισσότερο για να δω τι θα πιάσει θα το κάνω, όχι για μόνιμη λύση.

Ευχαριστώ.