Προβληματικη ψηφιακη εισοδος(Coaxial)...?

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Kαλησπερα,
Δεν ξερω αν οι μεγαλες γνωσεις της κατηγοριας ειναι ικανες
να διωξουν τα κακα πνευματα που εβαλαν στο ματι το cd player του συστηματος μου και ειδικα την ψηφιακη εισοδο του...

Οποτε συνεδεσα ψηφιακα με Coaxial αλλη εξωτερικη ψηφιακη πηγη (DVD) με το cd player δεν βγηκε ηχος ποτε εκτος απο κατι σαν παρασιτο οταν ανοιγα τερμα τον ενισχυτη, εννοειται οτι ακουγοταν πολυ σιγανα αυτο το κατι σαν παρασιτο....

Οταν το πηγα σε ενα φιλο μου τεχνικο και το συνδεσαμε εκει, χρησιμοποιωντας τις ιδιες ψηφιακες συσκευες αλλα και το ιδιο ψηφιακο καλωδιο, τοτε βγηκε ο ηχος πεντακαθαρα χωρις προβλημα !

Μολις επεστρεψα σπιτι παλι τα ιδια...παλι δεν δουλευε η ψηφιακη εισοδος:nounder: !

Τι να συμβαινει αραγε...?

Πέρα από το προφανές που διαπιστώνεις κι εσύ (βουντού..)
- πλάκα κάνω - υποψιάζομαι το καλώδιο.
Κουνώντας το πιθανόν να μην κάνει επαφή κάπου, κοντά ή μέσα στα βύσματα συνήθως.

Άλλος ύποπτος το βύσμα εισόδου του cd player, χαλαρό, κακή επαφή, κακή κόλληση μέσα στην πλακέτα.

Δοκίμασες να τα κουνάς εν λειτουργία? άλλαζε κάτι (π.χ. διαφορετικά παράσιτα)?

Εμενα παει στο μυαλο μου οτι ειναι θεμα γειωσης.
Το ιδιο ειχα παθει με το dac μου και κοντευα να τρελαθω.

Εκτός από αυτά που γράφει ο Κωνσταντίνος που φυσικά ισχύουν.
Μερικές σκέψεις ακόμη
1. Οι αναλογικές έξοδοι του DVD (όταν τα μηχανήματα είναι σπίτι σου) μήπως είναι ΚΑΙ αυτές συνδεδεμένες στον ενισχυτή? (Πιθανή λούπα γείωσης)
2. Η ψηφιακή έξοδος του DVD είναι ρυθμισμένη για PCM audio? Αμφιβάλω αν το cd σου μπορεί να παίξει AC3.....
3. Στο DVD βάζεις δισκάκι CD (εννοείται, αλλά το γράφω γιατί το μυαλό κολλάει πολλές φορές....)

εχω τσεκαρει τα παντα οσον αφορα τα βυσματα και το καλωδιο και δυστυχως ειναι ολα οκει...

οπως εχω ηδη αναφερει στο αρχικο μηνυμα: "Οταν το πηγα σε ενα φιλο μου τεχνικο και το συνδεσαμε εκει, χρησιμοποιωντας τις ιδιες ψηφιακες συσκευες αλλα και το ιδιο ψηφιακο καλωδιο, τοτε βγηκε ο ηχος πεντακαθαρα χωρις προβλημα !"

αυτο ομως με την γειωση τωρα με προβληματισε....
αν ισχυει κατι τετοιο...? τι γινεται εκει...? η' δεν γινεται...?

σας ευχαριστω ολους !:ernaehrung004:

το ιδιο ρε γμτ...
το προβλημα πρεπει να ειναι σε αυτο που δεχεται το σημα...
να παιζει ρολο αραγε το γεγονος οτι ειναι λαμπατο...?
δεν νομιζω...τι σχεση να εχει αυτο ? :nounder:

Last edited: