Προβληματισμοι για την ολοκλήρωση του HomeCinema μου...

David

Established Member
19 September 2007
197
Θεσσαλονίκη
Σιγά σιγά λοιπόν λέω να προχωρήσω κ εγώ με το θέμα του HomeCinema...

Ο χώρος μου είναι λοιπόν 5 φάρδος χ 7 μήκος, ο οποίος απο πίσω έχει τοίχο, μπροστά κ πίσω ακριβώς από την οθόνη θα μπει ένα έπιπλο βιβλιοθήκη-dvd-κτλπ, ενώ δεξιά αριστερά θέλω να το κλείσω με κάποια κουρτίνα (θέλω κ πάνω σε αυτό γνώμες για το ποιά είναι η κατάλληλη...)
Ο χώρος θα δουλέψει προς το παρών 80% για ταινίες.

Στα ηχητικά πρώτα...

Σαν ενισχυτή λοιπόν έχω τον Pioneer VSX AX2 (7χ130rms αν θυμαμαι καλά) και για προβολέα έναν Epson TW600 που χτυπάει σε μια 120' ηλ.οθόνη...

Επίσης έχω ήδη ένα sub στην άκρη, το Rell Strata II αν το θυμάστε, οπότε για μπάσο δεν θα ασχοληθώ υποθέτω...
Υπάρχει επίσης και ένα ζευγάρι ηχείων, τα Β&W DM320 με στοιχεία

FR 60hz-20khz ,
91db ευαισθησια,
1 x 26mm high-frequency with metal
dome
2 x 200mm bass/midrange with rigid
die-cast chassis, reinforced
polypropylene and 31mm high temperature voice coil on Kapton®
former

τα οποία αν γίνεται και τα ταιριάξω με το υπόλοιπο σύνολο,καλώς.
Δυστυχώς δεν έχω μεγάλη εμεπιρία από ακούσματα άλλων ηχείων,όμως για homecinema πιστεύω θα είναι καλά...

Έχω επίσης ένα ηχείο διαλόγων το οποίο είναι της yamaha, το NS-C105
bola1.gif
Dual 10 cm Cone Woofers
bola1.gif
2.5 cm Soft Dome Tweeter
bola1.gif
Magnetic Shielding
bola1.gif
Input Power (Max/Nominal): 200 W/50 W
bola1.gif
Frequency Response: 65–20000 Hz
bola1.gif
Sound Pressure Level (SPL): 90 dB/W/m

Περιφεριακά δεν έχω τίποτα και θα τοποθετηθούν ψηλά πάνω στα δοκάρια που βρίσκονται επίσης περιφεριακά του χώρου μου.

Με βάση λοιπόν αυτά που έχω, θέλω να ακούσω γνώμες για το τί να κρατήσω και τί να αγοράσω!
Όπως τα βλέπω εγώ τα πράματα, θα χρειαστώ φυσικά 4 ηχεία για περιφερειακά και μάλλον ένα καλύτερο κεντρικό...

Χρηματικά τώρα, θέλω να κυμανθώ περίπου σε επίπεδο 100ε/περιφεριακό,200ε/κεντρικο και αν θα άλλαζα L-R κανα 400ρι κ για αυτά...σύνολο δλδ 1000ε όλα το πολύ. Βέβαια ότι μπορώ να σώσω καλό θα είναι!

Για το άλλο θέμα της κουρτίνας τώρα,πεστε μου από τί υλικό θα πρεπει να είναι και πόσο θα επηρεάσει την επιλογή-ακουστική των ηχείων μου μιας και θα καλύψει τον μισό χώρο μου.
Κάτω στο πάτωμα επίσης υπάρχει πλακάκι και σκέφτομαι να του βάλω καμιά μοκέτα όπως στους κινηματογράφους δλδ για λίγη ζεστασιά...καλό ή κακό κ αυτό?

Αυτά τα ολίγα...merci!

καλή σκέψη, θα ήταν να κρατήσεις τα b&w για περιφερειακά (πίσω), αν και δεν ξέρω πως θα τα βάλεις στο δοκάρι που αναφέρεις (θέλει ψαξιμο για βάσεις τοίχου) και να αγοράσεις ένα ζεύγος για μπροστά και ένα κέντρικό. αν προτιμάς και τα 684 της b&w και το κεντρικό της ίδιας εταιρείας νομίζω είσαι εντάξει και στα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις είναι μια καλή λύση. για τα πίσω είδικά δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι καλύτερο, απλά το κεντρικό που έχεις δεν ξέρω αν θα ταιριάξει, ενώ σου πρότεινα ηχεία δαπέδου μιας και έχεις αρκετό χώρο να καλύψεις, αν κιολας δεν θες να διαθέσεις χρήματα τώρα, για ένα sub.να και ένα link να τα δεις.
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=328

καλά φαίνονται τα 684, αλλά για πίσω περιφεριακά αυτα τα b&w που έχω είναι μεγαλούτσικα (66χ26χ28) και δεν το βλέπω να τα ταιριάζω εκει πάνω...

ξέχασα να πω πως το σύστημα που θέλω, θα είναι 7.1

συγνώμη δεν κατάλαβα διαστάσεις, αν τα έχεις στις βάσεις τους? τώρα για 7.1 σύστημα τέτοιου κόστους δεν θα το συζητούσα, αν και ο χώρος σου όπως τον περιέγραψες είναι αρκετά μεγάλος πρέπει να ανέβεις αρκετά στα χρήματα για να φτιάξεις κάτι αξιόλογο, και ξέχνα τα υπάρχοντα ηχεία. πρέπει να μας δώσεις λίγες λεπτομέρειες για το χώρο σου, και ένα σχεδιάγραμμα καλό θα ήταν, μην ξεχάσεις να σημειώσεις και το ύψος που παίζει αρκετό ρολο.

Σιγά σιγά λοιπόν λέω να προχωρήσω κ εγώ με το θέμα του HomeCinema...

Ο χώρος μου είναι λοιπόν 5 φάρδος χ 7 μήκος, ο οποίος απο πίσω έχει τοίχο, μπροστά κ πίσω ακριβώς από την οθόνη θα μπει ένα έπιπλο βιβλιοθήκη-dvd-κτλπ, ενώ δεξιά αριστερά θέλω να το κλείσω με κάποια κουρτίνα (θέλω κ πάνω σε αυτό γνώμες για το ποιά είναι η κατάλληλη...)
Ο χώρος θα δουλέψει προς το παρών 80% για ταινίες.
Αυτό το ,<μπροστά και πίσω ακριβώς απο την οθόνη> δεν μπορώ να το καταλάβω.....Γιά κουρτίνα και απο την στιγμή που μιλάμε κυρίως γιά κινηματογράφο πάς αναγκαστικά σε χοντρό ύφασμα και σε πολύ σκούρα χρώματα.Προτίμησε βελούδο η τσόχα.
Στα ηχητικά πρώτα...

Σαν ενισχυτή λοιπόν έχω τον Pioneer VSX AX2 (7χ130rms αν θυμαμαι καλά) και για προβολέα έναν Epson TW600 που χτυπάει σε μια 120' ηλ.οθόνη...
Ο χώρος σου είναι σχετικά μεγάλος και εαν είναι και το ύψος του δωματίου επίσης μεγάλο μάλλον ο ενισχυτής δεν θα σε καλύψει σωστά σε 7,1
Επίσης έχω ήδη ένα sub στην άκρη, το Rell Strata II αν το θυμάστε, οπότε για μπάσο δεν θα ασχοληθώ υποθέτω...
Καλό είναι...τοποθέτησέ το, αφού είναι ένα όχι σε γωνία.Μετράει πολύ το πως θα το σετάρεις και που θα το βάλεις.
Υπάρχει επίσης και ένα ζευγάρι ηχείων, τα Β&W DM320 με στοιχεία

FR 60hz-20khz ,
91db ευαισθησια,
1 x 26mm high-frequency with metal
dome
2 x 200mm bass/midrange with rigid
die-cast chassis, reinforced
polypropylene and 31mm high temperature voice coil on Kapton®
former

τα οποία αν γίνεται και τα ταιριάξω με το υπόλοιπο σύνολο,καλώς.
Δυστυχώς δεν έχω μεγάλη εμεπιρία από ακούσματα άλλων ηχείων,όμως για homecinema πιστεύω θα είναι καλά...

Έχω επίσης ένα ηχείο διαλόγων το οποίο είναι της yamaha, το NS-C105
bola1.gif
Dual 10 cm Cone Woofers
bola1.gif
2.5 cm Soft Dome Tweeter
bola1.gif
Magnetic Shielding
bola1.gif
Input Power (Max/Nominal): 200 W/50 W
bola1.gif
Frequency Response: 65–20000 Hz
bola1.gif
Sound Pressure Level (SPL): 90 dB/W/m

Περιφεριακά δεν έχω τίποτα και θα τοποθετηθούν ψηλά πάνω στα δοκάρια που βρίσκονται επίσης περιφεριακά του χώρου μου.
Χωρίς δεύτερη σκέψη πρέπει τουλάχιστον η εμπρός τριάδα να είναι ίδιας σειράς ηχεία.....μην προχωρήσεις σε διαφορετικής φιλοσοφίας εμπρός ηχεία και κεντρικό
Με βάση λοιπόν αυτά που έχω, θέλω να ακούσω γνώμες για το τί να κρατήσω και τί να αγοράσω!
Όπως τα βλέπω εγώ τα πράματα, θα χρειαστώ φυσικά 4 ηχεία για περιφερειακά και μάλλον ένα καλύτερο κεντρικό...
Καλά σκέφτεσαι...βάλε στα πλάνα σου αργά η γρήγορα και έναν ενισχυτή.

Χρηματικά τώρα, θέλω να κυμανθώ περίπου σε επίπεδο 100ε/περιφεριακό,200ε/κεντρικο και αν θα άλλαζα L-R κανα 400ρι κ για αυτά...σύνολο δλδ 1000ε όλα το πολύ. Βέβαια ότι μπορώ να σώσω καλό θα είναι!
Σε αυτο τον χώρο δεν μπορείς να σώσεις τίποτε....ίσως θα πρέπει να ανέβεις και άλο.

Για το άλλο θέμα της κουρτίνας τώρα,πεστε μου από τί υλικό θα πρεπει να είναι και πόσο θα επηρεάσει την επιλογή-ακουστική των ηχείων μου μιας και θα καλύψει τον μισό χώρο μου.
Κάτω στο πάτωμα επίσης υπάρχει πλακάκι και σκέφτομαι να του βάλω καμιά μοκέτα όπως στους κινηματογράφους δλδ για λίγη ζεστασιά...καλό ή κακό κ αυτό?
Μονο κέρδος θα έχεις εαν βάλεις μοκέττα......προτίμησε σκούρα χρώματα, και γιά λόγους καθαριότητας αλά κυρίως γιά λόγους αντανάκλασης απο την προβολή
Αυτά τα ολίγα...merci!

......