Προβληματισμός για αγορά καινούριας τηλεόρασης 55"

Grifos13

New member
1 June 2021
2
Καλησπέρα παιδιά εδώ και 2 εβδομάδες ψάχνομαι να αγοράσω μια καινούρια 55" tv.

Το budget είναι περί τα 800-850 οπότε στην αρχή ήμουν ανάμεσα σε αυτές τις 3:

Samsung QE55Q80T ~ 1000 €

Sony KD-55XH909 (full array led)~ 800 €

LG 55NANO916NA (full array led)~ 850 €

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Διαβάζω παντού οτι το contrast η εικόνα των VA panels μετράει πολύ περισσότερο απο το να πάρεις IPS panel tv της LG και ας εχει καλυτερες γωνιες θεασης και reflections.
Oπότε μετά ανάμεσα σε Samsung και Sony υπέθεσα οτι 200 ευρώ είναι αρκετά και δε ξέρω αν αξίζει τη διαφορά αυτή η Samsung ( 1ος προβλητισμός)
Επίσης σκέφτομαι εν καιρώ να πάρω και ενα PS5 και διάβαζα και στο δικό σας forum οτι το VRR/ALLM δεν υποστηριζεται στη SONY και οτι το HDMI 2.1 δε δουλευει οπως θα επρεπε.

Συνεπως εκει που ειχα ψιλο καταληξει στη Sony πάλι προβληματίζομαι.

Αν έχετε κάποιο insights θα ήμουν υπόχρεος ή αν παίζει και κάποια αντίστοιχα καλή tv που να έχω ξεχάσει. Ευχαριστώ !

Αν μπορείς να δώσεις έως 1000 ευρώ και δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο, πας σε OLED. Έτσι, θα έχεις υψηλή αντίθεση και μεγάλες γωνίες θέασης, αν σε ενδιαφέρουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, ενώ οι LG (OLED) έχουν την καλύτερη εφαρμογή για το HDMI 2.1. Πάντως, αν έχεις απόσταση πάνω από τρία μέτρα, καλύτερα να ψάξεις για μεγαλύτερη (LCD).

Αν δε παω σε OLED αλλα θελω να αγορασω μια καλη LED γυρω στα 800 ευρώ σε ποιες tv να κινηθω;

Έως 800 ευρώ, μάλλον η Sony XH9096/XH9077 είναι η πιο value for money 55" LCD, αν δε χρειάζεσαι ιδιαίτερα μεγάλες γωνίες θέασης. Πάντως, αν το κόστος είναι το (μεγαλύτερο) πρόβλημα, με τις τρέχουσες προσφορές, πιθανώς να μπορείς να αγοράσεις και OLED με λιγότερα από 1000 ευρώ, συνδυάζοντας εκπτώσεις με πόντους ή/και επιστροφές χρημάτων.