Προβληματισμος για αγορα OLED ή LED TV

nimits

Established Member
26 October 2007
237
Θεσσαλονικη
Παιδιά καταρχήν Καλημέρα !!!!
Ενώ ήμουν αποφασισμένος για την OLED : LG OLED TV 55'' 55EC930V διαβάζοντας διάφορα ποστ άρχισα να προβληματίζομαι μήπως μου βγάλει προβλήματα ή μήπως δεν αξίζει (λόγω ότι είναι fullhd only ή είναι παρωχημένης τεχνολογίας ) σε σχέση με τις:

· SAMSUNG UE48 JS8500
· Samsung TV 48'' UE48JU7000
· Samsung TV 55'' UE55JU7000

Τώρα έχω μια Samsung 40 UB7000 και γενικά είμαι ευχαριστημένος .Έλεγα να κάνω το βήμα λοιπόν και σε ίντσες(Δε θέλω πάνω από 55’) και σε ποιότητα .
Οι ανάγκες μου είναι nova-ote tv hd κυρίως και hd ταινίες ή σειρές.

Παρακαλώ τη γνώμη σας γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε στη δύσκολη περίοδο που ζούμε μια τέτοια δαπάνη πρέπει να την ψιλοκοσκινίσουμε (βλέπετε υπάρχει και η προβλεπόμενη γκρίνια από τη σύζυγο ) .Αξίζει η OLED τελικά ;

Η oled έχει αντίθεση και μαύρο που δεν θα βρείς σε καμμία led και κατα την ταπεινή μου γνώμη αυτές οι 2 παράμετροι της εικόνας είναι οι πιο σημαντικοί σε ένα προβολικό μέσο. Το θέμα είναι ότι αυτή την εποχή πας σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στις 55 ίντσες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Παρωχημένης τεχνολογίας σίγουρα δεν είναι ίσα ίσα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποιά είναι η απόσταση θέασης?

2,20 m
Παρωχημενης την λεω λογω των χαρακτηριστικων των SAMSUNG . Οσον αφορα την εξελιξη αν την αγορασω δεν εχει νοημα.Εκτος και αν εννοεις τα firmware της. Ευχαριστω για την απαντηση

Για μένα δεν έχει νόημα να αγοράσεις κάποια 4k τηλεόραση.

Θα πληρώσεις το "κάπέλο" του 4Κ χωρίς να υπάρχει υλικό. Οταν σε 2-3 χρόνια αρχίσει να υπάρχει κάτι θα είναι με εξωτερική πηγη (οχι ΟΤΕ - Νόβα) και καταλήγεις να εχεις χειρότερη εικονα σήμερα ( απο την oled) και χειρότερη εικόνα στο μέλλον γιατί τότε θα υποστηρίζεται το hdr και θα κυκλοφορούν qd και oled σε τιμή χαμηλότερη απο αυτή που θα δώσεις σήμερα.

Η θα πας σε oled για να έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα σήμερα, ή θα πάρεις με ~ 800 μια 55" fullhd και σε 3-4 χρόνια που οι καινούργιες τεχνολογίες θα έχουν γίνει mainstream θα πας σε 4k hdr oled.

Φιλε ducksong αρχιζεις να με επαναφερεις στην αρχικη μου σκεψη γιατι με ολα αυτα που διαβασα δε στο κρυβω οτι κλονιστηκα . Την ειδα την OLED σε ενα μαγαζι και ειχα χαζεψει. Γνωριζει κανεις υπευθυνα αν ισχυει το zero pixel kai gia OLED; Επισης σκεφτομουν να εχω ενα στικακι με μια ταινια για να τη δοκιμασω στο μαγαζι. Εχετε καμια προταη που να τη ζορισει και να εμφανισει τυχον ελαττωματα; Τι πρεπει να προσεξω;

Τι διάβασες και κλονίστηκες; Περαν του ότι είναι καινούργια τεχνολογία και ´εχει το προφανές ρίσκο, σαν ποιότητα εικόνας δεν έχει ουσιαστικά μειονεκτήματα.
Η εγγύηση δεν ισχύει για τις oled λόγω καινούργιας τεχνολογίας.

Καταρχην σορρυ για τη διακοπη στην επικοινωνια.Απο το φορουμ στο νημα για την OLED και τα προβληματα στην εικονα.Σκεψου ο πωλητης ηταν καθετος για την εγγυηση των LG οτι συμπεριλαμβανεται

Ώπα, αν ο πωλητής είναι κάθετος, ας το γράψετε στην απόδειξη και όλα οκ.
Εδώ στο νήμα των oled είπαν σε μέλος/κάτοχο ότι δεν ισχύει. Απο εκεί και πέρα αν εσύ πάρεις κάποια εξασφάλιση, για εσένα θα ισχύει.

Τελικα παιδια την εκανα την επιχειρηση OLED.Μολις σημερα την παρελαβα και ακομα και τωρα την σκαλιζω.Πρωτες εντυπωαεις θαυμασιες.Ψαχνομαι αρκετα με τις ρυθμισεις των χρωματων.Αν καποιος μπορει να βοηθησει ειναι ευπροσδεκτος.

Για τις ρυθμίσεις το καλύτερο είναι να ρυθμιστεί απο ειδικό, απο κει και πέρα μπορείς να βρείς reviews και να αντιγράψεις κάποιες, όχι με το ίδιο αποτέλεσμα.
Με την εγγύηση τι έγινε τελικά?
Δίνουν 0 pixel?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλοθέατη!!

Nimits σε άλλο θέμα που είχα γράψει τόσες σελίδες αν διάβασεις θα δεις ότι είμαι παθον!έχω ένα πολύ μικρό υπό - Pixel κάτω αριστερά(καμμενο ) το οποίο δεν φαίνεται πάρα μόνο αν πας στα 40 εκατοστά και παίξει κάτι σε μπλε χρώμα,αφού το υπο-pixel που έχει καεί είναι μόνο το μπλε! Σε μεγάλους τσακωμούς σε LG δύστηχως δεν βρήκα το δίκιο μου αλλά τώρα μετά από 2 μήνες το έχω ήδη ξεχάσει!
Επιβεβαιώνω και εγώ εννοείται ότι η LG μου είπε από 8 Pixel και πάνω το δέχονται σαν βλάβη! Όπως και εννοείται δεν το γράφουν πουθενά όταν πας να την αγοράσεις!
Τέλος πάντων,κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι εξαιρετική πολύ καλή εικόνα σε όλα σε σύγκριση με Led, γενικά την έχω τσεκάρει παντού από ταινίες,ps4,Otetv σε όλα εξαιρετική,
Και εννοείται για 4-5 χρόνια που θα αρχίζουν οι 4κ oled να είναι πολύ προσιτές θα είσαι υπέρ καλυμμένος!
Καλό θεατή φίλε και απροβληματιστη! !

Nimits σε άλλο θέμα που είχα γράψει τόσες σελίδες αν διάβασεις θα δεις ότι είμαι παθον!έχω ένα πολύ μικρό υπό - Pixel κάτω αριστερά(καμμενο ) το οποίο δεν φαίνεται πάρα μόνο αν πας στα 40 εκατοστά και παίξει κάτι σε μπλε χρώμα,αφού το υπο-pixel που έχει καεί είναι μόνο το μπλε! Σε μεγάλους τσακωμούς σε LG δύστηχως δεν βρήκα το δίκιο μου αλλά τώρα μετά από 2 μήνες το έχω ήδη ξεχάσει!
Επιβεβαιώνω και εγώ εννοείται ότι η LG μου είπε από 8 Pixel και πάνω το δέχονται σαν βλάβη! Όπως και εννοείται δεν το γράφουν πουθενά όταν πας να την αγοράσεις!
Τέλος πάντων,κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι εξαιρετική πολύ καλή εικόνα σε όλα σε σύγκριση με Led, γενικά την έχω τσεκάρει παντού από ταινίες,ps4,Otetv σε όλα εξαιρετική,
Και εννοείται για 4-5 χρόνια που θα αρχίζουν οι 4κ oled να είναι πολύ προσιτές θα είσαι υπέρ καλυμμένος!
Καλό θεατή φίλε και απροβληματιστη! !

Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Αυτος ειναι και ο λογος που οπως εγραφα πιο πανω ειχα κλονιστει.Υπερνικησα τους φοβους μου λογω της ποιοτητας εικονας της εν λογω TV μιας και στο καταστημα που πηγα με αφησαν να τη δοκιμασω αρκετη ωρα.
Πραγματικα μου αρεσει πολυ και δεν εχω δει ομοια της .Προς το παρον δεν εχω αντιληφθει καποιο προβλημα .Την αναβαθμισα και στο τελευταιο Firmware. Σε τι ρυθμισεις την εχεις;

Αν μπεις fullhd.gr έχει καλές ρυθμίσεις εκεί,αν και πρόσφατα έκλεισε λόγο κρίσης η σελιδα είναι ανοιχτή κανονικά μπες στην επιλογή review και πέρνα από εκεί της ρυθμίσεις!Προσοχή όμως!
Την επιλογή "φωτεινότητα " μόνο μην αλλάξεις!που λέει από το 50 να το πας στο 57!και σου λέω να μην το αλλάξεις γιατί χαλάει το μαύρο της!Άσε . .. έφαγα πόση ώρα να βρω τι έφταιγε στην άλιωση του μαύρου και τελικά ήταν αυτό!
Πάντως και εγώ την είχα τσεκάρει στο κατάστημα για ώρα και μάλιστα με στικακι με πρόγραμμα που παίζει διάφορα χρώματα για να βρω τυχόν καμμένα πιξελ και δεν είχα δει κάτι! Το καλό είναι ότι στην θέαση δεν φαίνεται ούτε για αστείο,οπότε δεν με νοιάζει πλέον,εδώ τα προηγούμενα χρόνια ανεχτηκα τόσες τηλεοράσεις που έχω άλλαξει με clouding και άλλα διάφορα προβλήματα..

τωρα για παραδειγμα βλεπω το ματς του ΠΑΟ .Σαν πληροφορια μου βγαζει 1080ι 50Hz. Ειναι σωστο; Δεν επρεπε να βγαζει περισσοτερα Hz;

1080i σε συστημα pal 50hz είναι η εκπομπή

Ή μάλλον πρώην pal για να το πω σωστά..
Η εκπομπές 1080i στηρίζονται ακόμα στο φορματ

αρα ειναι θεμα novasports HD 1

μηπως ξερει κανεις πως κανω apply ενα προφιλ σε ολες τις πηγες;

Ολες οι εκπομπες καναλιών στην Ευρώπη έτσι είναι.
Αλλο το refresh rate της τηλεόρασης και άλλο η εκπομπή του καναλιού.