Προβληματισμός για τα κανάλια της ΕΡΤ και για τους ευνουχισμένους της πληροφόρησης…

Στα ψηφιακα της ΕΡΤ παιζονται κατα καιρους ταινιες ευρηματα που εχουν ελαχιστα προβληθει.Το κακο ειναι οι πολλες επαναληψεις,που βεβαια ειναι πιο συχνες στα ιδιωτικα.Θα μπορουσε η ΕΡΤ με καλλιτερη διοικηση να προσφερει εργο στο χωρο της τηλεορασης,αν και ακομα αποτελει οαση μπροστα στα ιδιωτικα καναλια.
Αν απο τους χιλιαδες υπαλληλους της μεινουν,οσοι χρειζονται και τα λεφτα που εξοικονομηθουν επενδυθουν σωστα ,τοτε θα παραγει ουσιαστικο εργο

Το πρόγραμμα των κρατικών ψηφιακών μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς (όπως και σε μένα) , αλλά υπάρχουν κάποιοι που το βρίσκουν ενδιαφέρον το πρόγραμμα του (άτομα με ειδ. ικανότητες π.χ) και καλό είναι αν παραμείνουν ενεργά.
Αρκεί να μην γίνεται το σύνηθες φαγοπότι των κρατικών (κάτι είχε πάρει το αυτί μου για τα interactive logo τους).

Aκριβως ετσι ειναι Λευτερη,να γινει εξορθολογισμος των δαπανων και να βελτιωσουν το προγραμμα τους.

δεν υπάρχουν ελευθερα ομως στη Βρετανία - όλα τα πληρωνεις αδρα

Μέγα λάθος ... Ασφαλώς και είναι ελεύθερα ! Δεν τα πληρώνεις σαν κανάλια. Πληρώνεις TV License σε ετήσια βάση ανα τηλεόραση μεν, αλλά τα BBC ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ούτε ένα λεπτό τη μέρα να βάλουν πληρωμένη διαφήμιση, τα δε κανάλια του μπουκέτου ITV, το Channel 4 και το Channel 5 που έχουν δικαίωμα να βάλουν διαφημίσεις, έχουν απίστευτους περιορισμούς στην χρονική διάρκεια.

Αν δε, τολμήσουν και ξεπεράσουν τον προκαθορισμένο χρόνο διαφημίσεων ανα 20λεπτο, το πρόστιμο που τρώνε είναι τέτοιο που σίγουρα ΔΕΝ θα το ξανακάνουν !

11 χρόνια έζησα εκεί και - τηλεοπτικά τουλάχιστον - ευχαριστήθηκε η ψυχή μου !

Re: Απάντηση: Προβληματισμός για τα κανάλια της ΕΡΤ και για τους ευνουχισμένους της π

Με αυτή τη λογική την ΕΡΤ την παρακολουθούν μαζικά μόνο σε περιπτώσεις όπως του παγκοσμίου κυπέλλου, τον υπόλοιπο καιρό είναι πάτος. Άρα να κλείσουν όλα, να μείνει μόνο ένα κανάλι που θα εκπέμπει μία - δύο φορές το χρόνο (όποτε έχει κάποιο αξιόλογο αθλητικό γεγονός)! :flipout:

Εγώ ΔΕΝ διαφωνώ σε αυτό. Μόνο η ΝΕΤ έχει τηλεθέαση. Τα υπόλοιπα μπορούν να κλείσουν.

Ποιά ΕΡΤ βρε παιδιά ;

Πρίν απο κάποια χρόνια (5 για την ακρίβεια) μαζευτήκαμε κάμποσοι φίλοι και γνωστοί και στείλαμε ένα γράμμα στην ΕΡΤ για να προβάλλει την 7ωρη κάλυψη που είχε κάνει ως ΕΤ-2 για το Rock In Athens το 1985, επι τη ευκαιρία των 20 ετών.

Ε λοιπόν, μας γράψανε στα όργανά τους που λέει κι ο Βασίλης στο "Γάτο"...
Βλέπεις, μαλλλον δεν πουλάει το θέμα...

Οπως δεν πουλάνε μάλλον και οι 2 Ελληνικές ταινίες που είχαμε ζητήσει στο παρελθόν : το "Στα Χρώματα Της Ίριδας" με το Νικήτα Τσακίρογλου και το "Βαρύ Πεπόνι" με το Μίμη Χρυσομάλλη. Και οι 2 ταινίες σημειωτέον ότι είχαν πάρει βραβεία απο το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έχουν ρεσιτάλ ερμηνειών ...

Και να φανταστεί κανείς οτι αυτούς τους πληρώνουμε !

Θα πρέπει, για μένα, να συμπτυχθούν τα 7 κρατικά κανάλια σε 4 το πολύ 5 θεματικά κανάλια (ειδησεογραφικό, αθλητικό, πολιτιστικό, κινηματογραφικό - μουσικό, για άτομα με ειδικές ανάγκες).

Εγώ διαφωνώ με την ειδική μεταχείριση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τι ρατσισμός είναι αυτός; Πρέπει δηλαδή να βλέπουν μόνο το prisma+, που η μισή εικόνα είναι κρυμμένη;;;

Θα έπρεπε ΟΛΑ τα κρατικά να έχουν υπότιτλους σε ΟΛΕΣ τις εκπομπές.
Την νοηματική την θεωρώ γελοία σε ένα μέσο που μπορεί να δείξει υπότιτλους.

Μέγα λάθος ... Ασφαλώς και είναι ελεύθερα ! Δεν τα πληρώνεις σαν κανάλια. Πληρώνεις TV License σε ετήσια βάση ανα τηλεόραση μεν, αλλά τα BBC ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ούτε ένα λεπτό τη μέρα να βάλουν πληρωμένη διαφήμιση, τα δε κανάλια του μπουκέτου ITV, το Channel 4 και το Channel 5 που έχουν δικαίωμα να βάλουν διαφημίσεις, έχουν απίστευτους περιορισμούς στην χρονική διάρκεια.

Αν δε, τολμήσουν και ξεπεράσουν τον προκαθορισμένο χρόνο διαφημίσεων ανα 20λεπτο, το πρόστιμο που τρώνε είναι τέτοιο που σίγουρα ΔΕΝ θα το ξανακάνουν !

11 χρόνια έζησα εκεί και - τηλεοπτικά τουλάχιστον - ευχαριστήθηκε η ψυχή μου !

Επειδή και εγώ έμεινα στο Λονδίνο,για μεγάλο διάστημα,όντως η ποιότητα του περιεχομένου των bbc τουλάχιστον είναι εξαιρετική.Η ποιότητα εικόνας,άριστη...

Τα BBC μεταδίδουν πάντως αρκετές εκπομπές έτσι (δεν έχω πρόσβαση μέσω δορυφόρου αφού είναι δύσκολη η λήψη τους, αλλά από το διαδίκτυο με streaming τα έχω πετύχει αρκετές φορές), με κάποιον διερμηνέα νοηματικής δηλαδή, τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης στα ψηφιακά είναι εύκολο να μπουν υπότιτλοι close caption, έτσι ώστε να τους χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν ανάγκη...

Τι να σου πω. Εγώ που ήμουν Εδιμβούργο τον Μάιο, τότε που είχαν τις εκλογές, είχαν παντού υπότιτλους, ακόμα και στις ζωντανές ανταποκρίσεις.
Μάλιστα, μου έδωσε την εντύπωση αυτόματου συστήματος ήχου σε κείμενο, και μάλιστα καλού...
Νοηματική δεν είδα ούτε για δείγμα...

Re: Απάντηση: Προβληματισμός για τα κανάλια της ΕΡΤ και για τους ευνουχισμένους της π

Τα BBC μεταδίδουν πάντως αρκετές εκπομπές έτσι (δεν έχω πρόσβαση μέσω δορυφόρου αφού είναι δύσκολη η λήψη τους, αλλά από το διαδίκτυο με streaming τα έχω πετύχει αρκετές φορές), με κάποιον διερμηνέα νοηματικής δηλαδή, τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης στα ψηφιακά είναι εύκολο να μπουν υπότιτλοι close caption, έτσι ώστε να τους χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν ανάγκη...

Ακριβώς,το να έχεις συνεχώς τον άλλο να κουνιέται,δεν μπορείς να παρακολουθήσεις....Πάντως το πρόγραμμα των bbc δεν ''πεύτει'' σε δειάρκεια κάτω από την 1 ώρα,καθαρή.

είχαν παντού υπότιτλους , ακόμα και στις ζωντανές ανταποκρίσεις.
Μάλιστα, μου έδωσε την εντύπωση αυτόματου συστήματος ήχου σε κείμενο, και μάλιστα καλού...
SKYNEWS ...
dsc03243a.jpg

βέβαια στις ζωντανές ειδήσεις υπάρχει κάποια μικρή καθυστέρηση στον υποτιτλισμό .

Ακόμα υπάρχουν υπότιτλοι και σε ορισμένες διαφημίσεις !!

dsc03241g.jpg

Last edited:
Μα καλά !

Συγγνώμη που θα το πώ και ωμά και χοντρά, αλλά είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες ;

Ούτε στο πιο τρελλό μας όνειρο δεν πρόκειται να γίνει BBC ή ΕΡΤ !
Και ούτε και οι άλλοι (με μόνη ίσως εξαίρεση το ΣΚΑΙ) θα γίνουν ποτε ITV ή Channel 4 ...

Είμαστε τουλάχιστον 10-15 χρόνια πίσω ... σε όλα ...
Αν πεί κανείς δε για το επιπεδο των παραγωγών, τότε είναι ακόμα περισσότερα !

και εγώ λονδίνο είμαι και ο συγκάτοικος αγόρασε ένα freeview HD box και είναι απίστευτη η εικόνα!

όντως έχουν υπότιτλους παντού, και σε ζωντανές εκπομές κάποιος τα γράφει εκείνη την ώρα. (το λέει ο νόμος)

επίσης στις ταινίες έχουν έξτρα ήχο για τυφλούς που τους περιγράφει τι γίενται (voice over) (πχ τώρα το αεροπλάνο πεύτει... τώρα δείχνει έναν χοντρό που ήταν πρωθυπουργός της ελλάδας).

Τέλος το teletext έχει αντικατασταθεί απο ψηφιακό που επιτρέπει να καλύπτεις μέρος της εικόνας με chat κτλ οπότε την ώρα ενός αγώνα πχ formula 1 μπορείς να βλέπεις έξτρα κάμερες, πληροφορίες (πχ lap times) η και σχόλια που στέλνουν άλλοι με sms...

τέλος το άλλο απίστευτο είναι τα οnline player πχ το bbc iplayer (www.bbc.co.uk/iplayer) τα οποία δεν υπάρχουν... τέλεια hd εικόνα μέσω internet, φοβερή οργάνωση υλικού, πληροφορίες και υποτίτλους σε όλα..

ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι ότι οι νέες τηλεοράσεις έχουν εσωτερικό iplayer!!! απλά τις συνδέεις στο internet και βλέπεις on-demand τηλεόραση δωρεάν απο τα sites του BBC/ITV>

Γενικά κυρίως το BBC έχει ένα απίστευτό R&D department (έρευνα) γιατί γουστάρουν την νέα τεχνολογία... ... ήταν το πρώτο κανάλι που βγήκε στον αέρα στην ευρώπη το πρώτο σε dvb-t και το πρώτο σε dvb-t2...

Last edited:
Δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μόνο εγώ βρίσκω τα κρατικά κανάλια του ΗΒ βαρετά, ε; Δεν έχουν γεμίσει ριάλιτι του στυλ "ο γκόμενός μου με απάτησε" τώρα τελευταία; Φθηνές παραγωγές του στυλ 5 άνθρωποι σε ένα στούντιο να μιλάνε χωρίς σενάριο; Σαν τα δικά μας κουτσομπολίστικα μου φαίνονται...

Δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μόνο εγώ βρίσκω τα κρατικά κανάλια του ΗΒ βαρετά, ε; Δεν έχουν γεμίσει ριάλιτι του στυλ "ο γκόμενός μου με απάτησε" τώρα τελευταία; Φθηνές παραγωγές του στυλ 5 άνθρωποι σε ένα στούντιο να μιλάνε χωρίς σενάριο; Σαν τα δικά μας κουτσομπολίστικα μου φαίνονται...

κοιτά εγώ βλέπω βασικά πράγματα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο
Documentaries (BBC/ITV/4)
Top gear
Dragons den
friends
frasier,friends, family guy, simpsons, southpark που τα έχει κάθε μέρα ktl...
csi (σπάνια)

festivals (κυρίως τα live)
movies (έχει 6-7 κάθε βράδυ σε itv 4, film 4, five, virgin1)

και μερικές άλλες βλακίες που μου αρέσουν ώρες ώρες όπως...
mythbusters,megastructures,
scrapheap challenge
cops, ultimate force, british police, british interceptors, road wars (LOL μερικές καταδιώξεις έχουν γέλιο)

κοιτά εγώ βλέπω βασικά πράγματα γιατί δεν έχω πολύ χρόνο
Documentaries (BBC/ITV/4)
Top gear
Dragons den
friends
frasier,friends, family guy, simpsons, southpark που τα έχει κάθε μέρα ktl...
csi (σπάνια)

festivals (κυρίως τα live)
movies (έχει 6-7 κάθε βράδυ σε itv 4, film 4, five, virgin1)

και μερικές άλλες βλακίες που μου αρέσουν ώρες ώρες όπως...
mythbusters,megastructures,
scrapheap challenge
cops, ultimate force, british police, british interceptors, road wars (LOL μερικές καταδιώξεις έχουν γέλιο)

To top gear το δείχνει κανονικά το bbc2,την ίδια ώρα γίνεται και η μετάδωση στο bbc HD ή την επόμενη μέρα;

Λείπω 7+ χρόνια ...Αλλά δεν πιστεύω να έχει υποβαθμιστεί τόσο, τουλάχιστον το BBC.

Ακομα και εκπομπές με κουίζ γνώσεων που έβγαζε, ήταν έτη φωτός μπροστά.
Εκπομπές σαν τις

Mastermind
University Challenge
A Question of Sport
Never Mind The Buzzcocks (που ήταν κωμική)

απλά ΔΕΝ υπάρχουν !

Για να μην πούμε για κάτι θεατρικές παραγωγές που έμενες άφωνος... Μέχρι και Shakespeare ...

Εδώ κάποτε είχαμε το "Θέατρο της Δευτέρας" και το στείλαμε ! Πάνε πάνω απο 20 χρόνια απο τότε...