Προβληματισμός για τα μεγάλα σουπερμάρκετ

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Τελευταια μου εχει τυχει σε 3 διαφορετικα προιοντα,να υπαρχει διαφορα ποιοτητας αν τα αγορασω απο μεγαλα σουπερμαρκετ,σε συγκριση με το να τα παρω απο μικροτερο ή περιπτερο/μινι μαρκετ.Πιο συγκεκριμενα: (Να αναφερω οτι μενω Κρητη,και οταν λεω μεγαλα,αναφερομαι σε τοπικη μεγαλη αλυσιδα σουπερμαρκετ,οπως επισης και σε αλλη μεγαλη Ελληνικη αλυσιδα που τα τελευταια χρονια ηρθε και στην Κρητη).

1ο συμβαν: Μικρο μπουκαλακι νερου πασιγνωστης κρητικης μαρκας. Στα 2 μεγαλα σουπερμαρκετ τις περισσοτερες φορες οταν το μυρισω (ανοιγμενο),μυριζει μυρωδια σαν απορρυπαντικο το μπουκαλι μεσα,ενω το ιδιο νερακι αγορασμενο απο αρκετα αλλα μικρα μαγαζια ή περιπτερα δε μυριζει ετσι.Οι ημερομηνιες ληξης ηταν παρομοιες παντου,και δε μου συνεβει μια φορα αλλα παραπανω φορες ωστε να με βαλει σε σκεψεις.Παντα απο το σουπερμαρκετ μυριζουν μεσα κατι σαν απορρυπαντικο πληντηριου,και οχι μονο οταν ανοιχτει,αλλα και ολη την ωρα μετα το μπουκαλακι με το νερο μεσα,μυριζει ετσι. Σκεφτηκα μηπως στο σουπερμαρκετ τα αποθηκευουν κοντα σε καποια απορρυπαντικα,αλλα πως περναει η μυρωδια μεσα στο νερο?Γιατι μυριζει μεσα και οχι εξω.

2ο συμβαν: Κρητικο παραδοσιακο γιαουρτι συγκεκριμενης μαρκας,απο μικρο συνοικιακο σουπερμαρκετ ειναι μια χαρα,ενω απο τη μεγαλη κρητικη αλυσιδα σουπερμαρκετ εχει μια κοκκωδη παραξενη υφη,και το συγκεκριμενο μου ετυχε παραπανω της μια φορας και μου φανηκε περιεργο.

3ο και πιο περιεργο συμβαν: Μια οδοντοκρεμα συγκεκριμενης μαρκας και τυπου (γνωστη) ,αγορασμενη απο μεγαλο σουπερμαρκετ ηταν μια φορα λιγο περιεργη,σαν να ειναι χαλασμενη και ο αφρος που εκανε παραξενο χρωμα.Δε τη χρησιμοποιησα,την ξανααγορασα απο ενα μικρο συνοικιακο σουπερμαρκετ και ηταν μια χαρα (η ακριβως ιδια οδοντοκρεμα).Τελειωσε,ξαναπηρα απο το μεγαλο σουπερμαρκετ,και ηταν παλι παραξενη,σαν ψιλοχαλασμενη καπως.

Συγνωμη που δεν εκανα ονοματα προιοντων και μαγαζιων,διοτι μπορει να ειναι κατι συμπτωματικο και να φταιει το μερος αποθηκευσης ή κατι αλλο....Σας εχει τυχει κατι παρομοιο?

Re: Προβληματισμός για τα μεγάλα σουπερμαρκετ.

Με το νερό που αναφέρεις έχω αντιμετωπίσει διάφορα θέματα,αν είναι αυτό που νομίζω,βασικά και με τις δύο φίρμες έχω κατα καιρούς πρόβλημα..Μάλλον στο "φασόν" τα χαλάνε..

Ναι με το νερο μου ειχε φανει πολυ περιεργο. Το καλοκαιρι δουλευα εποχιακα καπου,και επαιρνα καθε μερα 1 μπουκαλακι νερο στη δουλεια. Απο τα μεγαλα σουπερμαρκετ παντα μυριζαν οπως περιεγραψα παραπανω.Ε μετα πηρα καποιες φορες απο ενα περιπτερο απεναντι απο τη δουλεια και ηταν ενταξει,και εκτοτε επαιρνα απο εκει και ποτε στους τοσους μηνες δε μυριζε ετσι.Ακριβως το ιδιο νερακι.
Αλλα και τοσες φορες που παιρνω το ιδιο απο περιπτερα,μινι μαρκετ κτλ,ποτε δε μου ειχε μυρισει αυτη η συγκεκριμενη μυρωδια απορρυπαντικου.

Απάντηση: Προβληματισμός για τα μεγάλα σουπερμαρκετ.

Έχει να κάνει και με τις συνθήκες φύλαξης των προϊόντων. Μη νομίζεις πως όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ προσέχουν στον συγκεκριμένο τομέα. Αν είναι αυτή η αλυσίδα που φαντάζομαι (Χ........), που προμηθεύεται από συγκεκριμένη αλυσίδα, δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο.

Πάντως το γιαούρτι αν είναι τοπικής εταιρίας μπορείς να τους το πας να το δούν? Θα ήταν ενδιαφέρον να σου πουν αν είναι στα πλαίσια της σωστής διατήρησης του προϊόντος. Βέβαια το γιαούρτι αλλάζει υφή όσο περνάει ο καιρός, απο τη συσκευασία του μέχρι τη λήξη.