Προβληματισμος=htpc vs..?

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
sorry παιδια δεν παω να λυσω το αλυτο θεμα , αλλα επειδη το ΣΚ εκατσα να δω στο htpc μια ταινια , σπαστηκα και ειπα να πω μια σκεψη.Media portal και HTPC δειχνουν να ειναι ενας συνδυασμος εκτος απο εντυπωσιακος να ειναι και πρακτικος .Μία λοιπον δεν ειχα υποτιτλους( μην μπουμε σε διαδικασια codecs γιατι εχω τα παντα ) -το ελυσα ξαναεγκαθιστωντας vobsub-μια ειχα τρεμουλο μετα δεν ειχα DD+DTS μετα εκανα φορματ και τελος παντων προς το παρον λειτουργει.
Διαβασα για τους players εδω-και αυτοι προβληματα..ΥΠΑΡΧΕΙ κατι που να μου παιζει mkv απροβληματιστα?αυτος ο δισκος της western?ο ηχος δινεται σε ενισχυτη αρα δεν με ενδιαφερει η αποδικωποιηση(ζητω μονο εξοδο spdif)
Θελω : να φορτωνω mkv και να διαβασει υποτιτλους
Θελω : να ειναι αθορυβο(σχετικα)
Θελω : να μην εχει σπασιματα στην κινηση
Θελω: να μην με κανει ρεζιλι
Θελω : την ηρεμια μου :flipout:

Δύσκολα ένα standalone player θα έχει τη ρυθμισιμότητα ενός pc.
Δύσκολα ένα pc θα έχει την ευκολία χρήσης ενός standalone player.

Διαλέγεις και παίρνεις.

μην μπουμε σε διαδικασια codecs γιατι εχω τα παντα

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στα HTPC. Δε πρέπει να έχεις "τα πάντα". Πρέπει να στήσεις το σύστημα πολύ προσεκτικά ώστε να παίζει με το ελάχιστο αριθμό από codecs.

Η συσκευή που ζητάς δεν υπάρχει. Τα mediatanks το πλησιάζουν, αλλά έχουν κι αυτά τα προβλήματά τους. Το HTPC μπορεί να γίνει καλύτερο, αλλά θέλει προσπάθεια και συνεχείς δοκιμές. Επίσης οι απαιτήσεις στο πέρασμα του χρόνου αλλάζουν και αυξάνουν. Με το mediatank μένεις στα ίδια, το HTPC μπορείς να το εξελίσεις και να το αναβαθμίζεις - σε υλικό και λογισμικό.

Εγώ έχω και τα δύο (HTPC και mediatank). Το 90% παίζω με το mediatank. Για τα λίγα που δεν παίζουν με αυτό, παίζω με το HTPC.

Προσωπικά ψηφίζω HTPC και δε βλέπω κανένα λόγο να μπλέξω με codecs.

VLC είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου, ρύθμισε το σαν default player στο Media Portal αφού πρώτα απεγκαταστήσεις όλα το codec packs που τυχόν έχεις βάλει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θέλει σχετικά ισχυρό επεξεργαστή (σε σχέση με CoreAVC) αλλά οτιδήποτε κυκλοφορεί σήμερα από επεξεργαστές είναι αρκετό.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στα HTPC. Δε πρέπει να έχεις "τα πάντα". Πρέπει να στήσεις το σύστημα πολύ προσεκτικά ώστε να παίζει με το ελάχιστο αριθμό από codecs.

Η συσκευή που ζητάς δεν υπάρχει. Τα mediatanks το πλησιάζουν, αλλά έχουν κι αυτά τα προβλήματά τους. Το HTPC μπορεί να γίνει καλύτερο, αλλά θέλει προσπάθεια και συνεχείς δοκιμές. Επίσης οι απαιτήσεις στο πέρασμα του χρόνου αλλάζουν και αυξάνουν. Με το mediatank μένεις στα ίδια, το HTPC μπορείς να το εξελίσεις και να το αναβαθμίζεις - σε υλικό και λογισμικό.

Εγώ έχω και τα δύο (HTPC και mediatank). Το 90% παίζω με το mediatank. Για τα λίγα που δεν παίζουν με αυτό, παίζω με το HTPC.

Αυτη ακριβως ειναι η κατασταση.
Παρε ενα popcorn/e-greate, οτι σου κατσει καλλυτερα, και ασε ησυχο το pc.
Και αν βρεις καποιο αρχειο που σου κανει το δυσκολο, το βλεπεις απο το HTPC.
Υπολογισε και την φορητοτητα, ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.
Και δεν ειναι 1 στα 10 που δεν παιζει στα mediatanks. Εγω 1 βρηκα μεχρι σημερα στο συνολο οσων δουλεψε το e-greate.
Και δεν ειναι λιγα, πιστεψε με.

Προσωπικά ψηφίζω HTPC και δε βλέπω κανένα λόγο να μπλέξω με codecs.

VLC είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου, ρύθμισε το σαν default player στο Media Portal αφού πρώτα απεγκαταστήσεις όλα το codec packs που τυχόν έχεις βάλει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θέλει σχετικά ισχυρό επεξεργαστή (σε σχέση με CoreAVC) αλλά οτιδήποτε κυκλοφορεί σήμερα από επεξεργαστές είναι αρκετό.

Αν έχεις πολύ ισχυρό επεξεργαστή, πολύ καλή λύση είναι και το xbmc. Δε θέλει codecs, και εχει ένα πολύ καλό και εύχρηστο περιβάλλον.

υπερ-ευχαριστω για τις απαντησεις
καποτε ελεγα οτι < ξερω ,ξερω απο pc>...κατι καταρευσεις ομως στο συστημα μου εσπασαν τον τσαμπουκα..εφτασα 40 χρονων και λεω μαθαινω καθε μερα..
τελως παντων εναν core due εχω αγορασμενο κανενα χρονο περιπου και μια ati 4850.
Πολυ σημαντικη η παρατηρηση του malakudi...χμμμ ισως να εχεις δικηο φιλε-βεβαια εννοουσα οτι απλα εβαλα εναν k-lite πακετο
Ετσι οπως γυρισαμε την κουβεντα στα pc ,ειμαστε σε λαθος thrent:D(και φταιω εγω φυσικα)

Αν έχεις πολύ ισχυρό επεξεργαστή, πολύ καλή λύση είναι και το xbmc. Δε θέλει codecs, και εχει ένα πολύ καλό και εύχρηστο περιβάλλον.

Μολις το δοκιμασα...εξαιρετικο.
Θα το δοκιμασω και σε λινουξ και με το usb να δω τι παιζει μ'αυτο.

off topic

Καλα εβαλα το xbmc και επαθα πλακα. Ποιο σταθερο ευχρηστο και ομορφο media player δεν εχω ξαναδει. Ευχαριστω πολυ. Ειναι και free.

δεν ειμαστε καθολου σε λαθος thrent.
Αυτο ειναι το ζητουμενο, αν κανει ενα pc οσα ενα καβουρδιστηρι με την ιδια ευκολια.
Κατεβασε και δοκιμασε το xbmc. Ειναι απιστευτα λειτουργικο και δουλευει και με τηλεχειριστηριο ΑΜΕΣΑ.
Εχει και υποστηριξη απο χρηστες με plug in και script-ακια
Αν δεν σε πειραζει να εχεις το pc για αυτη τη δουλεια, δοκιμασε το.
Εγω το εβαλα και σε ubuntu, μπομπα παει.
Ακομα και με usb/cd χωρις εγκατασταση μπορεις να το δουλεψεις.
Τσαμπα ειναι, δεν χανεις τιποτα. Μπορει να γλυτωσεις και 200-250 ευρω.

---εχω μπλεξει , αλλα βλεπω τη μια και αααλλα μετα απο μισο λεπτο.

Δοξα στον malakudi.
Αυτος το προτεινε.

Last edited:
Σιγά ρε παιδιά ...

Δόξα στους προγραμματιστές και στο κίνημα του opensource.

Πάντως σε core2duo στα 3Ghz, σε κάποια 1080p mkvs το xbmc δεν παίζει ομαλά. Αλλά πιστεύω πως θα γίνει καλύτερο όσο περνάει ο καιρός. Το καλό του είναι πως δεν εξαρτάται από codecs, έχει ενσωματωμένη υποστήριξη.

Στο μονο που κολλησε ειναι σε αρχειο WVC1 2048χ1040 με bitrate 51.118Κbit.
Σε αυτο ειχε προβλημα με τον ηχο. Δεν περναει το 5.1 .
Παρολα αυτα ο επεξεργαστης δεν περναει το 25% ( core2 6320 1.86 @ 3.2) :worshippy:

υπερ-ευχαριστω για τις απαντησεις
καποτε ελεγα οτι < ξερω ,ξερω απο pc>...κατι καταρευσεις ομως στο συστημα μου εσπασαν τον τσαμπουκα..εφτασα 40 χρονων και λεω μαθαινω καθε μερα..
τελως παντων εναν core due εχω αγορασμενο κανενα χρονο περιπου και μια ati 4850.
Πολυ σημαντικη η παρατηρηση του malakudi...χμμμ ισως να εχεις δικηο φιλε-βεβαια εννοουσα οτι απλα εβαλα εναν k-lite πακετο
Ετσι οπως γυρισαμε την κουβεντα στα pc ,ειμαστε σε λαθος thrent:D(και φταιω εγω φυσικα)

Με core duο που έχεις γενικά μην περιμένεις πολλά.....
Στα 720p δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στα 1080p όμως..... μόνο τετραπύρηνη βρήκα που τα ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ, χωρίς σπασίματα.
Κόστος HTPC δεν νομίζω να βγαίνει κάτω από 700ευρώ και λίγα λέω. Ένα σωστό κουτί για το σαλόνι έχει τουλάχιστον 100ευρώ (και πάλι λίγα λέω).

Παίρνεις Popcorn hour (που πλέον κάνει και downmix σε stereo) ή το EGREAT M32B με 200ευρώπουλα από το eshop και έχει και υποστήριξη.