Προβληματισμος=htpc vs..?

Κόστος HTPC δεν νομίζω να βγαίνει κάτω από 700ευρώ και λίγα λέω. Ένα σωστό κουτί για το σαλόνι έχει τουλάχιστον 100ευρώ (και πάλι λίγα λέω).

Καλά μη λέμε και ότι θέλουμε...
Μαμά: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
Μπαμπ...εεε Cpu: ATHLON 64 X2 4850E
Μνήμη: 2x KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400
Σκληρός: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250310AS 250GB SATA2
DVD-RW: NEC OPTIARC AD-7200S
Τροφοδοτικό: CHIEFTEC GPS-400AA
Κουτί: Lian-Li PC-V350

Στο σύνολο 316....

Με core duο που έχεις γενικά μην περιμένεις πολλά.....
Στα 720p δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στα 1080p όμως..... μόνο τετραπύρηνη βρήκα που τα ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ, χωρίς σπασίματα.

Σιγα μην χρειαζεται και 8πυρηνη για να τρεξεις 1080......

οι 2 πυρηνες ειναι υπεραρκετοι. Αν εχετε προβλημα με διπυρηνο αναζητηστε αλλου το προβλημα και οχι στην cpu.

Με core duο που έχεις γενικά μην περιμένεις πολλά.....
Στα 720p δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στα 1080p όμως..... μόνο τετραπύρηνη βρήκα που τα ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ, χωρίς σπασίματα.
.

Τωρα αυτο απο που το εχεις βγαλει συμπερασμα δεν μπορω να καταλαβω.

Σε πληροφορω οτι ενας Ε8400 σε συγκριση Q6600 ειναι καλυτερος στις περισσοτερες εργασιες.

Καλά μη λέμε και ότι θέλουμε...
Μαμά: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
Μπαμπ...εεε Cpu: ATHLON 64 X2 4850E
Μνήμη: 2x KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400
Σκληρός: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250310AS 250GB SATA2
DVD-RW: NEC OPTIARC AD-7200S
Τροφοδοτικό: CHIEFTEC GPS-400AA
Κουτί: Lian-Li PC-V350

Στο σύνολο 316....

Οκ δεν θα διαφωνίσω με τα 316.... αλλά...

To motherboard… είναι εξαντλημένο......
Ένα blue – ray δεν θα βάλουμε?
Κάρτα γραφικών έστω με DVI….? Δεν είναι μέσα στο σετάκι....
Χμμμμ το κουτάκι δεν είναι και πολύ για σαλόνι....
Και επιπλέον.... είμαστε μερακληδες κοντά στα 40...... Με Athlon θα παίζουμε....?

Τωρα αυτο απο που το εχεις βγαλει συμπερασμα δεν μπορω να καταλαβω.

Σε πληροφορω οτι ενας Ε8400 σε συγκριση Q6600 ειναι καλυτερος στις περισσοτερες εργασιες.

Ε δοκιμάστε και κανένα MKV της προκοπής......
Ειδικά με μουσικά MKV....

Core 2 Duo ναι.... αλλά με καλά παρελκόμενα... καρτούλα γραφικών κ.λπ. δηλαδή... κάντε και την σούμε μετά σε ευρώ.
Πάντως συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Τα πλήν και συν έχουν συζητηθεί σε άλλο θέμα.
Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε από ένα HD media player και τι από ένα HTPC....
Αυτά...

.
Ένα blue – ray δεν θα βάλουμε?
Κάρτα γραφικών έστω με DVI….?

Η μητρική έχει κάρτα γραφικών DX10 και HDMI. Τα blue ray τα παίζεις από το σκληρό.

Πάντως, παρότι εγώ έχω το egreat και είμαι ευχαριστημένος, η αλήθεια είναι ότι με 316 ευρώ (αν όντως βγαίνει τόσο) που να περιλαμβάνει και σκληρό, και να κάνει ότι κάνει το παραπάνω PC ... μάλλον δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Πάντως για να είμαστε σωστοί να συμπληρώσω ότι χρειάζεται και τηλεκοντρόλ ή ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι. Οπότε τελικά βγαίνει πιο ακριβό από το egreat (215, παλιότερα ήταν 199, συν ένα σκληρό δίσκο).

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι απλό: αν αυτά που κάνει το egreat (ή το popcorn) σου αρκούν, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέκεις με HTPC.

Ε δοκιμάστε και κανένα MKV της προκοπής......
Ειδικά με μουσικά MKV....

Core 2 Duo ναι.... αλλά με καλά παρελκόμενα... καρτούλα γραφικών κ.λπ. δηλαδή... κάντε και την σούμε μετά σε ευρώ.
Πάντως συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Τα πλήν και συν έχουν συζητηθεί σε άλλο θέμα.
Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε από ένα HD media player και τι από ένα HTPC....
Αυτά...

Μα τοσες φορες για Core2Duo αναφερομαστε και οχι CoreDuo απλα.
Ενας core2duo ακομα και ενσωματομενη καρτα γραφικων σε motherboard, των 50 ευρω ολα τα 1080p mkv τα "μασαει" για την πλακα.

Λυπάμαι αλλά αν μιλάμε για ένα σωστό HTPC .... μητρική των 50ευρώ δεν φτάνει...
Για αυτό είπα και πιο πάνω... ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Αυτό είναι υποκατάστατο του EGREAT, δεν είναι HTPC. Και πάλι μιλάμε για τα διπλά λεφτά σχεδόν...
Πάντως να μασάει για πλάκα... τα 1080 εξαρτάται από τα 1080...... των 4,5GB... ή των 12Gb και 14Gb...... και πολλά άλλα...
Πάντως κουτί σχετικά αθόρυβο για το σαλόνι μου κάτω από 120ευρώ δεν βρήκα....και χωρίς τροφοδοτικό..!!!
Για αυτό ξαναλέω... όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθένα μας.
Οι απόψεις σας αποδεκτές και σεβαστές.

Καλα τι λες εχεις κανει δοκιμες και το λες αυτο?

Εχω τον Ε8400 με μητρικη των 80 ευρω και 2 γιγα και παρα πολυ μεγαλη συλογη απο 1080p και 720p απο ματροσκες σε διαφορα μεγεθη οπως λες 4-8-12-14 οπως λες και ποτε δεν εχει ξεπερασει ο επεξεργαστης το 47% στην αναπαραγωγη τους, και μιλαμε οτι δεν υπαρχει hardware acceleration.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι έχουν συνδυάσει άρρηκτα το καλό με το ακριβό. Αν μια μητρική δεν κάνει 200 ευρώ με μαύρη πλακέτα (γιατι οι υπόλοιπες είναι μάπα) δεν μπορεί να αναπαραγάγει ένα mkv με 8000 bitrate. Αν δεν έχουμε εναν επεξεργαστή με 4 πυρήνες ή με έξι καλύτερα που έρχονται για να τους βλέπουμε να δουλεύουν στο 3% ο καθένας στα mkv δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά...
Πάντως για το κουτι θα συμφωνήσω

Καλα τι λες εχεις κανει δοκιμες και το λες αυτο?

Εχω τον Ε8400 με μητρικη των 80 ευρω και 2 γιγα και παρα πολυ μεγαλη συλογη απο 1080p και 720p απο ματροσκες σε διαφορα μεγεθη οπως λες 4-8-12-14 οπως λες και ποτε δεν εχει ξεπερασει ο επεξεργαστης το 47% στην αναπαραγωγη τους, και μιλαμε οτι δεν υπαρχει hardware acceleration.

Ο Ε8400 φυσικά θα τα σκίσει τα 1080p.
Απλή περιέργεια... Πόσο τον έχεις πάρει τον Ε8400?
http://www.skroutz.gr/s/39761/Intel-Core-2-Duo-E8400-Box.html

147 ευρώπουλα.... η πιο χαμηλή τιμή που έδωσε to skroutz...... !!!!!

Και φυσικά δεν είμαι υπέρ να αγοράζουμε τα πιο ακριβά και μουράτα. Αλλά αυτά που μας κάνουν την δουλειά μας.....
Ούτε υποστηρίζω να τρέχουμε να αγοραζουμε Core 2 Quad μόνο και μόνο για τα mkv......
Ο φίλος που ξεκίνησε το thread μίλησε ότι είχε CORE DUO απλό.
Με την αγορά του Ε8400 συμφωνώ και εγώ και αυτόν προτείνω στους φίλους για HTPC... αλλά ξεκινάμε με κόστος 150ευρώ...
Επιπλέον αν κάποιος θέλει να ακούει τον ήχο από την ΟΝ Board κάρτα.... τότε οκ... είναι φτηνό το HTPC
Αυτά και καλή εβδομάδα.:ADFADF1:

Και φυσικά δεν είμαι υπέρ να αγοράζουμε τα πιο ακριβά και μουράτα. Αλλά αυτά που μας κάνουν την δουλειά μας.....
Ούτε υποστηρίζω να τρέχουμε να αγοραζουμε Core 2 Quad μόνο και μόνο για τα mkv......
Ο φίλος που ξεκίνησε το thread μίλησε ότι είχε CORE DUO απλό.
Με την αγορά του Ε8400 συμφωνώ και εγώ και αυτόν προτείνω στους φίλους για HTPC... αλλά ξεκινάμε με κόστος 150ευρώ...
Επιπλέον αν κάποιος θέλει να ακούει τον ήχο από την ΟΝ Board κάρτα.... τότε οκ... είναι φτηνό το HTPC
Αυτά και καλή εβδομάδα.:ADFADF1:

Τωρα μιλας σωστα. Συμφωνω απολυτα:grandpa: