Προβληματισμος με yamaha..vs pioneer...

creator

Established Member
28 October 2010
125
Boήθεια φίλοι....εχω τα ηχεία ...roister emphasis 25 ...εχω και τα πισω ηχεία...crystal audio bps...και κεντρικο ηχείο roister epmasis 5c σε ενα δωματιο περίπου 15 m2. Το πρόβλημα μου είναι ο ενισχυτής....ξεκίνησα με τον pioneer vsx 920....ύστερα σε ένα μαγαζί που πήγα να πάρω τα ηχεία ...δεν είχαν pioneer...είχαν yamaha...τον htr 6230 και RX V667 ...Ο ένας στα 300 ευρο και ο άλλος στα 600... οι διαφορές τους τουλάχιστον στα δικά μου μάτια ειναι οι εξής.... 5,1 vs 7,1 -δεν με ενδιαφέρει το 7,1
100watt /chanel ο 6230 vs 90 watt/chanel o v667..
3 hdmi (2in,1out) o 6230 vs 6 (5in,1out)..
3d ready o 667 vs no 3d ready o 6230...
Με μόνη μου ένσταση τις λυγότερες θύρες hdmi o 6230 με καλύπτει...επίσης βλέπω οτι δίνει ποιο πολλα watt ανα καναλι απο τον μεγάλο αδερφο του...επίσης το 3d πάλι δεν με ενδιαφέρει...αρα δεν ξέρω εαν αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά....ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ???? αυτο με νοιάζει....στα χαρτια ο 6230´είναι και ποιο φτηνός και δεν υστερεί σε κάτι ...για την ακρίβεια είναι και δυνατότερος.....μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ....λάβετε υπ όψιν σας οτι θέλω να ξωδέψω γύρω στα 400- 500 ευρο...

Aφου δεν σε ενδιαφερει το 3d κοιτα στα χρηματα που θες να δωσεις τον matantz sr 5004 πολυ καλος..και pioneer 1019...ειναι και οι 2 χωρις hdmi 1.4 αλλα πολυ καλα ρευματα για τa roister σου!!!:ernaehrung004:

Αν παρεις γιαμαχα θα παρεις των 667 το 6230 αστο και μην κοιτας τι βατ δεινουν στα χαρτια.
φιλε THEOJJ εχεις προσωπική εμπειρία απο το μηχάνημα? Δέν μπορώ να καταλάβω που πρέπει να κοιτάξω για να καταλάβω την ποιότητα ενώς μηχανήματος.... και αν συγγρινουμε τον yamaha rx 667 με τον pionner vsx 920 ?? που κανει και 200 ευρο φτηνότερα....τότε ποιος πιστέυετε είναι καλύτερος???? Εμένα για παράδειγμα το οτι δεν έχει usb o yamaha και ειναι optional και αυτο ..με χαλάει...

Mε μια γρηγορη ματια διαπιστωσα πως:

ο HTR-6230 προοριζεται για την Αμερικανικη αγορα (κυριως). Ισως εχει θεμα και με το tuner αν και μπορει να δεχεται ρυθμιση.
HTR-6230 MSRP:$249.95 ---- RX-V667 MSRP:$599.95 (Συνιστωμενη τιμη λιανικης πωλησης) Τεραστια διαφορά.
RX-V667 Dolby TrueHD & DTS-HD
Η ανακοινωθεισα ισχυς διαφερει ως προς την αυστηροτητα. HTR-6230 RMS Output Power (1kHz) 100W x 5 ---- RX-V667 RMS Output Power (20Hz - 20kHz) 90W x 7. Καμια σχεση (υπερ του 667)
HTR-6230 Product Weight (lbs.) 17.6 ---- RX-V667 Product Weight (lbs.) 23.1

Και αν το ψαξεις περισσοτερο θα δεις οτι διαφερουν πολυ περισσοτερο απο τα δυο καναλια επιπλεον και τις θυρες HDMI.
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση ο φθηνος αντιστοιχος με δυο καναλια λιγοτερα.
Ειναι μηχανημα αλλης κατηγοριας.

Εμενα παντως δεν μου γεμιζει το ματι ο HTR-6230 σαν ενισχυτης γενικοτερα. Κατι σαν να πιασουμε πωλησεις και απο τους μπατιρηδες μου κανει. Βγαλε κατι φθηνα να πουλαμε και οτι να`ναι... Αργοτερα αναβαθμιζουν...

Last edited:
mmm όπως τα λές ...σαν να έχεις δίκιο....δεν ξέρω ειδικά στο θέμα του ενισχυτή είναι τοσα αυτά που δεν ξέρω.....που ότι μου σερβίρουν...το τρώω......εσύ τι άποψη έχεις για τον pioneer vsx 920?????

Δεν εχω αποψη, μιας και δεν με ενδιαφερει η αγορα ενισχυτη.
Οποτε και δεν εχω κανει ερευνα αγορας για να δω τι και πως παιζει αυτη την στιγμη στην αγορα.
Απλα συγκρινα πολυ γρηγορα δυο μοντελα μεταξυ τους και εβγαλα τις κραυγαλεες διαφορες.

Στην αγορα παντως παιζουν εκτος απο Yamaha, Pioneer και οι Onkyo αλλά φανταζομαι και αλλοι. Οπως Marantz. Kαι ισως και αλλοι (και αυτους που αναφερω πολλοι ειναι αφου δεν το εχω ψαξει κιολας).

Τωρα το μονο που σε συμφερει να κανεις ειναι να ακολουθησεις μια τακτικη.
Πρωτα απ`ολα οριζεις ενα ταβανι στο οικονομικο. Ωστε να μην μπερδευεσε.
Μετα ψαχνεις σε αυτα τα χρηματα τα διαθεσιμα μοντελα απο αυτες τις εταιριες.
Και συγκρινεις μεταξυ τους. Ή μαλλον πρωτα απ`ολα απορριπτεις. Οσα δεν πληρουν τις ελαχιστες απαιτησεις σου.

Μετα κοιτας αν σε συμφερει ενας "ακριβος" 5καναλος ή ενας "φθηνος" 7καναλος.
Μιας και ισως (σκοπιμως) δεν εχουν βγαλει καλους 5καναλους για να αναγκασουν να τα σκασεις για κατι καλο.
Διαφορετικα ενας προσεγμενος 5καναλος ειναι στην θεωρια καλυτερος απο εναν φθηνιαρικο 7καναλο (οταν εχουν και οι δυο τα ιδια χρηματα).

Boήθεια φίλοι....εχω τα ηχεία ...roister emphasis 25 ...εχω και τα πισω ηχεία...crystal audio bps...και κεντρικο ηχείο roister epmasis 5c σε ενα δωματιο περίπου 15 m2. Το πρόβλημα μου είναι ο ενισχυτής....ξεκίνησα με τον pioneer vsx 920....ύστερα σε ένα μαγαζί που πήγα να πάρω τα ηχεία ...δεν είχαν pioneer...είχαν yamaha...τον htr 6230 και RX V667 ...Ο ένας στα 300 ευρο και ο άλλος στα 600... οι διαφορές τους τουλάχιστον στα δικά μου μάτια ειναι οι εξής.... 5,1 vs 7,1 -δεν με ενδιαφέρει το 7,1
100watt /chanel ο 6230 vs 90 watt/chanel o v667..
3 hdmi (2in,1out) o 6230 vs 6 (5in,1out)..
3d ready o 667 vs no 3d ready o 6230...
Με μόνη μου ένσταση τις λυγότερες θύρες hdmi o 6230 με καλύπτει...επίσης βλέπω οτι δίνει ποιο πολλα watt ανα καναλι απο τον μεγάλο αδερφο του...επίσης το 3d πάλι δεν με ενδιαφέρει...αρα δεν ξέρω εαν αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά....ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ???? αυτο με νοιάζει....στα χαρτια ο 6230´είναι και ποιο φτηνός και δεν υστερεί σε κάτι ...για την ακρίβεια είναι και δυνατότερος.....μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ....λάβετε υπ όψιν σας οτι θέλω να ξωδέψω γύρω στα 400- 500 ευρο...
Βρε θηριο αγορασες κιολας τα ηχεια?
Γνωμη μου ειναι να επιλεξεις αναμεσα σε pioneer και denon. Αν σε ενδιαφερει αρκετα και η ακροαση μουσικης να πας σε denon και αν η κυρια χρηση ειναι για ακροαση ταινιων να πας σε pioneer.
Απο pioneer τον 920 και απο denon τον 1611 λογω κατηγοριας τιμης και αφου δεν σε ενδιαφερει το 7.1. Με ενα μικρο προβαδισμα παντως προς τον pioneer. Και φυσικα ακομα καλυτεραβτον 1911 της denon.
Ριξε και μια ματια εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72746

Last edited:
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο 920 ειναι αυτη την στιγμη σε τιμη σκανδαλο , αν επαιρνες αυτον τον ενισχυτη πριν απο τρια χρονια η τιμη του θα αγγιζε τα 1300 ευρω!!!! Ενισχυτες που αγορασαμε με 1000 και 1500 ευρω πριν απο τρια τεσσερα χρονια ειναι πολυ κοντα σε ποιοτητα και επιδοσεις με τον συγκεκριμενο
!!! μιας που εισαι και νεος στο home cinema δεν νομιζω να καταλαβεις πολυ την διαφορα μεταξυ ενος "μουσικου" και ενος "κινηματογραφικου" ενισχυτη αν και προσωπικα για μενα δεν υφισταται τετοιος διαχωρισμος...ολοι οι ενισχυτες παιζουν την ποιοτητα τους, ελπιζω να βοηθησα.

Παιδια εγω ειχα τον yamaha 663...και το εδωσα για να ανανεωθω λιγακι...και ετσι εγινα κατοχος του pioneer 920. Ο pioneer ειναι λιγο πιο πριματος απο τον yamaha(περισσοτερο τσικι-τσικι), κατι το οποιο δεν με ενθουσιασε, καθως οι κορνες μου ειναι πριματες ουτως η αλλως. Ο yamaha μου ειχε καλυτερα ρευματα και σε υψηλοτερες σταθμες επαιζε πιο καθαρα.Μιλαμε για δυενισχυση και στους δυο ενισχυτες. Ενα ατου που εχει ο yamaha ειναι οτι εχει εξοδους προενισχυσης, αρα σου επιτρεπει να προσθεσεις αργοτερα καποιον τελικο ενισχυτη για μεγαλυτερη δυναμη, κατι που δεν μπορεις να κανεις στον pioneer αυτης της κατηγοριας τιμης. Τον 920 παντως μπορεις ευκολα να τον λατρεψεις για ολα τα καλουδια, επιλογες,ρυθμισεις, αλλα και ο ηχος του ειναι αρκετα καλος και γλυκος.
Τελος, να σου πω οτι η προταση της yamaha(667), καθε αλλο παρα αδιαφορο με αφηνει...