Προβληματισμός σε σχέση με κινητό πιάτο

gfilipp

New member
16 March 2013
12
Καλησπέρα παιδιά!Νέος εδώ στο forum!Και θέλω να κάνω ερώτηση σχετικά με κινητό πιάτο!
Σας επισυνάπτω 2φωτό με την εγκατάσταση μου και αν μπορείτε να καταλάβετε αν τοποθετήσω και μοτέρ να μου πείτε αν θα βρεί το πιάτο στα κεραμίδια
Στην α' φωτό το πιάτο είναι στον Astra 19.2 και στην δεύτερη στον Thor 1w!Εμένα με ενδιαφέρουν οι δορυφόροι από Amos μέχρι turksat

Να αναφέρω επίσης ότι οι συντεταγμένες εκεί που μένω είναι 40,15 22,30!Και θα το κάνω μέσω usals!Τι μου προτείνετε να κάνω αφου τοποθετήσω το πιάτο επάνω στο μοτέρ και όλα κάθετα να γυρίσω το μοτερ με Usals στον astra3;Και εκεί να το ρυθμίσω;και στην συνέχεια να το πάω πάλι με usals στα άκρα και να το ρυθμίσω εκεί καλύτερα;
Θα μπορέσει επίσης κάποιος να μου πεί τις πιο δυνατές συχνότητες από Amos, Thor, Eutelsat9, Badr, Astra 2, Turksat να τις βάλω στον δέκτη έτσι ώστε να μπορέσω να το ρυθμίσω πιο εύκολα;Ευαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Re: Προβληματισμός σε σχέση με κινητό πιάτο!

Πρέπει ο ιστός σου να είναι απόλυτα κάθετος και από τις φωτογραφίες αυτό δε φαίνεται. Δε νομίζω να βρίσκει στα κεραμίδια με το USALS μοτέρ. Θα στήσεις το πιάτο με τις ρυθμίσεις για σημείο 0 και αφού βρεις τον 23,5 μετά θα στρίψεις το πιάτο (από τον ιστό - μαζί με το μοτέρ δηλαδή) 1,2 μοίρες δυτικά. Θα μπορείς ακόμα να πιάνεις τον 23,5 που είναι πολύ δυνατός, απλώς θα πέσει λίγο το σήμα. Σημείωνε με μαρκαδόρο τα σημεία. Μετά αρχίζεις να δοκιμάζεις το τόξο και ανάλογα που χάνεις/κερδίζεις κάνεις μικρορυθμίσεις.

Θα προσπαθήσω την μικρή γωνία να την κάνω εκείνη να είναι κάθετη στον ιστό!Καλύτερα έτσι όπως το αναφέρεις να το ρυθμίσω, ;h αφου δώσω συντεταγμένες στο μοτερ και στο usals και το βάλω να πάει στις 23,5 δηλαδή να μετακινηθεί κατά πολύ λίγο και εκεί να ψάξω τον δορυφόρο μετακινόντας το από την βάση του μοτερ με πεδιόμετρο;

εγω ηθελα να ρωτησω ρε παιδια αν γνωριζει καποιος αν μπορω να βαλω πιατο 1,25χ1,35 σε μοτερ disq1,2, διοτη εχω πιατο 1,10 και μου ψαλιδιζει πολη ο astra στους 28,2

Μπορείς αλλά αν έχει πλαστικά γρανάζια δεν θα σου κρατήσει και πολύ...

Last edited by a moderator:
εχει πλαστικα,και ειμαι σε ταρατσα που βαραει πολλη ο αερας. υπαρχει μοτερ που αντεχει?

Ναι, ψάξε να βρεις με μεταλλικά γρανάζια...