Προβολάκια xenon

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,437
Ψάχνω μικρά προβολάκια xenon κατά προτίμηση στρογγυλά για τοποθέτηση χαμηλά στην μάσκα του αυτοκινήτου.

Βρίσκω κιτ και ξεχωριστά προβολάκια αλλά φοβάμαι πως δεν θα σφραγίζουν σωστά και θα έχω πρόβλημα με τα νερά.

xenon προβολάκια? γιατι? ειναι λίγο θανατηφόρα εαν τα χρησιμοποιείς όταν δεν πρέπει....

Τα θέλω για φωτισμό κοντά και πάρα πολύ χαμηλά.

Εχω ήδη μικρή μεγάλη σκάλα xenon και δεν έχω ενοχλήσει στο δρόμο ποτέ.

ναι απλα τα προβολάκια δεν έχουν focus με αποτέλεσμα να σκάνε κατευθείαν στα μάτια του απέναντι... ειδικά τα xenon είναι πολύ ισχυρά...τυφλώνουν τόσο που αναγκάζομαι να γυρνάω τον καθρέπτη στο σκούρο...

Re: Απάντηση: Προβολάκια xenon

Οταν λεμε "προβολακια" εννοουμε φωτα ομιχλης , σωστα?

Προσωπικα θεωρω απαραδεκτους τους οδηγους που τα αναβουν χωρις να υπαρχει ιχνος ομιχλης ...τυφλωνουν τους απεναντι χωρις λογο και ειναι και παραβαση του ΚΟΚ (αντικανονικη χρηση φωτων)...

Πάντως όλα τα νεα μοντέλα τα έχουν standard.

Δεν είναι ξένον, αλλά απλού αλογόνου...

Τα σωστά ξένον πάντως, προϋποθέτουν και τα κατάλληλα φανάρια, και όχι απλά εγκατάσταση από λάμπες ξένον σε φανάρια με σχεδίαση για απλού αλογόνου.

Παιδιά εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και μόνο απάντηση δεν πήρα.

Ζήτησα φώτα ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ φανάρι που πιστεύω θα είναι σχεδιασμένο σωστά ώστε να μην ενοχλεί.

Αν ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα να βοηθήσει ας το πει.

Επαναλαμβάνω θέλω κιτ κομπλέ με φανάρια.

Εχω ένα χιουντάι σονάτα του 92.

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο απο την εταιρία και για αυτό κοιτάζω να προσαρμόσω κάτι απο το εμπόριο.

Βρίσκω ξεχωριστά κιτ και προβολάκια αλλά για όλους τους λόγους που αναφέρατε +στεγανότητα δεν έχω εμπιστοσύνη.

Εξάλλου άμα είναι να με μουντζώνουμε στο δρόμο......

Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή με τα xenon. Προβλέπει φανάρια με σύστημα φακών και καθαρισμού καθώς και όριο στην φωτεινότητα.

Τα προβολάκια ομίχλης δεν μπορεί να είναι xenon ,πρώτον γιατί δεν έχουν κανένα σύστημα από το παραπάνω και δεύτερον ψυχρή θερμοκρασία (μπλε) του xenon δεν βοηθάει καθόλου στην ομίχλη όπου χρειάζεται θερμό φώς (κιτρινωπό).

Οπότε αυτό σημαίνει οτι δύσκολα θα βρεις έτοιμα xenon προβολάκια και αν βρεις δεν θα είναι και πολυ νόμιμα (CE δεν θα έχουν σίγουρα!)

Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή με τα xenon. Προβλέπει φανάρια με σύστημα φακών και καθαρισμού καθώς και όριο στην φωτεινότητα.

+1

Eπίσης αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά Xenon (που κοστίζουν και γύρω στο χιλιάρικο), έχουν σύστημα αυτόματης αλλαγής της κλίσης της δέσμης ανάλογα με το πόσο έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μην τυφλώνουν.

Τέλος, έχε υπ'όψιν σου, ότι είναι αρκετά ζημιάρικα όπως ακούω γύρω μου, και βλέπω και απ'τον εαυτό μου.... ειδικά όταν μιλάμε για xenon από....."καλάθι" και όχι αντιπροσωπείας.

Ωστόσο είναι εντυπωσιακά ως κύρια φώτα αφού βλέπεις πραγματικά πολύ καλύτερα. Ως φώτα ομίχλης μάλλον άχρηστα μου φαίνονται γιατί απλά δε θα κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται.

Re: Απάντηση: Προβολάκια xenon

Εχω ένα χιουντάι σονάτα του 92.

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο απο την εταιρία και για αυτό κοιτάζω να προσαρμόσω κάτι απο το εμπόριο.

Βρίσκω ξεχωριστά κιτ και προβολάκια αλλά για όλους τους λόγους που αναφέρατε +στεγανότητα δεν έχω εμπιστοσύνη.

Εξάλλου άμα είναι να με μουντζώνουμε στο δρόμο......

Δεν κοιτάς από E-BAY, μεριά -bye-

Απάντηση: Re: Προβολάκια xenon

Τα προβολάκια ομίχλης δεν μπορεί να είναι xenon ,πρώτον γιατί δεν έχουν κανένα σύστημα από το παραπάνω και δεύτερον ψυχρή θερμοκρασία (μπλε) του xenon δεν βοηθάει καθόλου στην ομίχλη όπου χρειάζεται θερμό φώς (κιτρινωπό).

Οπότε αυτό σημαίνει οτι δύσκολα θα βρεις έτοιμα xenon προβολάκια και αν βρεις δεν θα είναι και πολυ νόμιμα (CE δεν θα έχουν σίγουρα!)

Έτσι ακριβώς.:grinning-smiley-043
Προβολάκια ομίχλης σε xenon δεν βγαίνουν (τουλάχιστον εργοστασιακά, γιατί μαϊμουδιές μπορεί να υπάρχουν και φυσικά θα είναι παράνομα).

+1

Eπίσης αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά Xenon (που κοστίζουν και γύρω στο χιλιάρικο), έχουν σύστημα αυτόματης αλλαγής της κλίσης της δέσμης ανάλογα με το πόσο έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μην τυφλώνουν.
....
Ωστόσο είναι εντυπωσιακά ως κύρια φώτα αφού βλέπεις πραγματικά πολύ καλύτερα. Ως φώτα ομίχλης μάλλον άχρηστα μου φαίνονται γιατί απλά δε θα κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται.

+1. Ακριβώς έτσι είναι...

+1

Eπίσης αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά Xenon (που κοστίζουν και γύρω στο χιλιάρικο), έχουν σύστημα αυτόματης αλλαγής της κλίσης της δέσμης ανάλογα με το πόσο έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μην τυφλώνουν..

Και ανάλογα με τα εμπόδια μπροστά, επίσης...