- 29 June 2006
- 4,437
Ψάχνω μικρά προβολάκια xenon κατά προτίμηση στρογγυλά για τοποθέτηση χαμηλά στην μάσκα του αυτοκινήτου.
Πάντως όλα τα νεα μοντέλα τα έχουν standard.
Οι προβολείς ομίχλης έχουν συγκεκριμένο ρόλο και δεν μπορεί να είναι τύπου xenon.
Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή με τα xenon. Προβλέπει φανάρια με σύστημα φακών και καθαρισμού καθώς και όριο στην φωτεινότητα.
Εχω ένα χιουντάι σονάτα του 92.
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο απο την εταιρία και για αυτό κοιτάζω να προσαρμόσω κάτι απο το εμπόριο.
Βρίσκω ξεχωριστά κιτ και προβολάκια αλλά για όλους τους λόγους που αναφέρατε +στεγανότητα δεν έχω εμπιστοσύνη.
Εξάλλου άμα είναι να με μουντζώνουμε στο δρόμο......
Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή με τα xenon. Προβλέπει φανάρια με σύστημα φακών και καθαρισμού καθώς και όριο στην φωτεινότητα.
Τα προβολάκια ομίχλης δεν μπορεί να είναι xenon ,πρώτον γιατί δεν έχουν κανένα σύστημα από το παραπάνω και δεύτερον ψυχρή θερμοκρασία (μπλε) του xenon δεν βοηθάει καθόλου στην ομίχλη όπου χρειάζεται θερμό φώς (κιτρινωπό).
Οπότε αυτό σημαίνει οτι δύσκολα θα βρεις έτοιμα xenon προβολάκια και αν βρεις δεν θα είναι και πολυ νόμιμα (CE δεν θα έχουν σίγουρα!)
+1
Eπίσης αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά Xenon (που κοστίζουν και γύρω στο χιλιάρικο), έχουν σύστημα αυτόματης αλλαγής της κλίσης της δέσμης ανάλογα με το πόσο έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μην τυφλώνουν.
....
Ωστόσο είναι εντυπωσιακά ως κύρια φώτα αφού βλέπεις πραγματικά πολύ καλύτερα. Ως φώτα ομίχλης μάλλον άχρηστα μου φαίνονται γιατί απλά δε θα κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται.
+1
Eπίσης αν δεν κάνω λάθος τα εργοστασιακά Xenon (που κοστίζουν και γύρω στο χιλιάρικο), έχουν σύστημα αυτόματης αλλαγής της κλίσης της δέσμης ανάλογα με το πόσο έχεις φορτώσει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μην τυφλώνουν..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.