Προβολεας για playstation 4

nickape

New member
7 December 2007
95
Καλημερα,

ειμαι κατοχος ενος epson tw-480 ο οποιος προβαλλει σε πανι με gain 1 στις 110 ιντσες απο τον οποιο ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Η χρηση του ειναι για playstation προτιστως και ταινιες δευτερευοντως. Το πλεονεκτημα του για μενα ειναι η μεγαλη φωτεινοτητα (2800 lumens) και το μικρο lag. Το μειονεκτημα ειναι η αναλυση 720p και η μετρια εως κακη αντιθεση.  Επειδη προσφατως αναβαθμισα το playstation σε PS4 στο οποιο οι περισσοτεροι τιτλοι ειναι σε 1080p, σκεφτομουνα την αναβαθμιση του προβολεα. Με δεδομενο οτι η χρηση θα παραμενει κυριως για PS4, θα ηθελα ομως μια καλυτερη επιλογη για ταινιες, περιμενω να ακουσω καποιες προτασεις. Αν πεσω σε φώτεινοτητα θα εχει σημαντικη επιδραση στην τηλεοπτικη αισθηση που σου δινει ο συγκεκριμενος προβολεας; Στο μυαλο μου υπαρχουν οι LCD γιατι φοβαμαι το rainbow effect και γιατι θεωρω οτι εχουν πιο φυσικα  χρωματα (τουλαχιστον κατα το παρελθον). Το κοστος θα ηθελα να ειναι μεχρι 2000-2500 εώρω. Αν μπορω να εχω σημαντικη βελτιωση απο την υπαρχουσα κατασταση με μικροτερο κοστος, ευπροσδεκτο.

ευχαριστω πολυ

Ο 9200 για Playstation; Αυτό είναι ύβρις :grandpa:
Αν διαθέτεις αυτά τα λεφτά ο 9200 είναι φανταστικός προβολέας, για πολύ περισσότερα πράγματα απ´ το να παίζεις απλά Playstation. Είναι καθαρά κινηματογραφικός προβολέας.
Το διάβασα αυτό που έγραψες, οτι θες και μια αναβάθμιση για ταινίες, κι αν είναι έτσι ο 9200 είναι τεράστια αναβάθμιση.
Αν όμως θές προβολέα κυρίως για Playstation κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά. Δες και τους DLP να δείς τι παίζει με το Rainbow κι αν δεν σ´ ενοχλεί, με τα λεφτά που διαθέτεις, παίρνεις προβολέα με πολύ καλή φωτεινότητα και καβάτζα 4-5 λάμπες, να παίζεις μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Προσωπικά εύχομαι να πάρεις τον 9200 που θα σου χαρίσει υπέροχες κινηματογραφικές εμπειρίες αλλά άλλο εγώ κι άλλο εσύ, άλλες οι δικές μου προτεραιότητες κι άλλο οι δικές σου... Κι επειδή εσύ πληρώνεις... It s up to you.

(Πάρε τον 9200 όμως... -bye-)

Αρα έχω δίκιο ρε μπαμπη ? γιατί με το σεντόνι με μπερδέψες !
Εάν δεν θέλεις να χαλασεις τόσα ας πάρει τον 7200 .
Τέλος πάντων να παει να δει τους Epson ...

Για τη χρηση που τον θελει, ο μονος ενδοιασμος για να μην προτεινω dlp over all (υψηλη φωτεινοτητα, crisp εικονα, αντοχη λαμπας κλπ) ειναι το rainbow (και ειδικα το ποσο θα φαινεται σε games - δεν εχω εμπειρια αλλα το φοβαμαι λιγο)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Δηλαδη συγκριτικα για να καταλαβω ο 1070 με τον 9200 αναφορικα με τη χρηση για ps4, που βρισκονται;

Απάντηση: Re: Προβολεας για playstation 4

Αρα έχω δίκιο ρε μπαμπη ? γιατί με το σεντόνι με μπερδέψες !

Γιατί σε μπέρδεψα; Κι εγώ αυτό που λές θα έκανα, στα 2200 θα έπαιρνα τον 9200. Αν μιλάμε για προβολέα για ταινίες όμως...
Αλλά όπως βλέπεις εδώ μιλάνε για κάτι άλλο, μιλάνε - κυρίως - για Playstation.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Δηλαδη συγκριτικα για να καταλαβω ο 1070 με τον 9200 αναφορικα με τη χρηση για ps4, που βρισκονται;

Η άποψή μου είναι οτι ο 1070 θα σε βολέψει καλύτερα. Αν ήθελες να βλέπεις ταινίες δεν υπάρχει αμφιβολία, ο 9200 είναι σε άλλο επίπεδο. Για Playstation όμως πάρε τον 1070 (ή κάποιον αντίστοιχο DLP τέλος πάντων αν δεν σε ενοχλεί το Rainbow).
Η Aston Martin είναι καλύτερη απ´το LADA Niva αλλά άν εσύ το θέλεις για το χωράφι ποιός θα σου πεί να πάρεις Aston Martin; Ακραίο το παράδειγμα αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Δεν ξέρω για πόσες ώρες χρήση μιλάς. 2-3 φορές που έχω ακουμπήσει χειριστήρια από τέτοια μαραφέτια ζεματάνε... Αν μιλάς για πολλές ώρες είναι πιθανό ο dlp να σε κουράσει οπότε ίσως είναι καλύτερα να στραφείς προς lcd. 0 9200 είναι μια καλή περίπτωση σε αυτά τα χρήματα αλλά μπορείς να πάς και σε ένα μικρότερο μοντέλο της σειράς. Θα έχεις και με αυτούς διαφορά από τον 480

Δεν καταλαβα τι ζεματάει και τι σχεση εχει με το θεμα...

Αν ηταν να κουραστει, θα ειχε κουραστει απο το gaming και οχι απο το προβολικό.

Οπως προειπα, αν δεν υπαρχει θεμα rbe (ειδικα σε games - ειχα πχ στο μυαλο μου fps τυπου Killzone στα σκοτάδια....), καλύτερα DLP με πολύ φως, τουμπανο χρωματα και κρισπ εικόνα (σημεια που ''εκτιμούνται'' πολύ σε gaming)

Δεν καταλαβα τι ζεματάει και τι σχεση εχει με το θεμα...

Αν ηταν να κουραστει, θα ειχε κουραστει απο το gaming και οχι απο το προβολικό.

Οπως προειπα, αν δεν υπαρχει θεμα rbe (ειδικα σε games - ειχα πχ στο μυαλο μου fps τυπου Killzone στα σκοτάδια....), καλύτερα DLP με πολύ φως, τουμπανο χρωματα και κρισπ εικόνα (σημεια που ''εκτιμούνται'' πολύ σε gaming)

Οι DLP για πολύωρη χρήση gaming κουράζουν πολύ περισσότερο από τους LCD λόγω τροχού. Μια φορά έχω παίξει Λάρα 3 ώρες και κάτι παίζοντας τα μάτια συνέχεια λόγω της φύσης του παιχνιδιού και μου έφυγε το κεφάλι. Επομένως, ορθά ομιλεί ο Μπιλ.

Μίλησα για την κόπωση λόγω τροχού αν υπάρχει πολύωρο gaming . Εξ ου και η αναφορά μου για ζεματισμένα χειριστήρια.....που πήγαινε σε πολύωρο gaming.

Αναφέρεστε λοιπόν στον τροχό ανεξαρτητως rbe.

Μαλιστα, εχει μια λογικη.

Απο την αλλη, εχω την υποψια ότι σε gaming τυπου fps / lara κλπ, η κουραση θα προκυπτει απο τη φυση του παιχνιδιου αυτη καθαυτη και οχι απο το μεσο θεασης.

Ναι, σωστά!! Σίγουρα παίζει ρόλο η φύση του παιχνιδιού. Π.χ. στα αυτοκίνητα δεν πιστεύω ότι θα κουράζει τόσο πολύ, όμως σε παιχνίδια που τα μάτια κουνιούνται σαν παλαβά εκεί σε λιώνει ο τροχός.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αλλα ομολογω οτι μπερδευτηκα κι αλλο. Καταλαβαινω το παραδειγμα με την aston martin. Η απορια ομως παραμενει. Ενας dlp σχετικα φτηνος τυπου 1070, θα παιζεινκαλυτερα στο playstation απο τον 9200; Για τις ταινιες η απαντηση ειναι ευκολη. Εχω διαβασει τεστ διαφορα κι εχω βγαλει συμπερασμα. Πουθενα ομως δεν αναφερεται η χρηση του προβολεα για playstation. Εκτος απο την κουραση του dlp, oi lcd εχουν καποιο σημαντικο μειονεκτημα;

Διαβάζοντας σε ξένα sites, είδα ως μειονέκτημα της σειράς 9000 της EPSON ότι έχουν πολύ lag στο gaming. Αν ισχύει αυτό στο νέο 9200, τότε σου κάνει απαγορευτική κάθε σκέψη για σύνδεση με παιχνιδομηχανή.
Λογικό όμως είναι, αφού προορίζεται για σινεφίλ χρήστες...