Ψάχνομαι να μπω στον χώρο των projector κυρίως για θέαση ταινιών και αθλητικά - ποδόσφαιρο, μπάσκετ.
Οι πηγές θα είναι λογικά Kodi (από Raspberry Pi) και STB OTE TV, Digea.
Ανώτατο όριο τιμής γύρω στα 650-700 . Δεν υπάρχει ενισχυτής και ηχεία.
δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς ακόμα τον 1070. έχει αντικατασταθεί από τον 1070+ και έχει βγεί και ο 1100. ο optoma είνα μια λύση εντός budget.
Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να μας πείς πόσες ίντσες σκοπεύεις να ανοίξεις και σε ποιές αποστάσεις μπορεί να τοποθετηθεί ο προβολέας σε σχέση με την οθόνη.
επίσης ο optoma και οι προβολείς της χαμηλής κατηγορίας τιμής δεν έχουν μετακίνηση φακού (lens shift) και πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το κάδρο. αλλιώς θα πρέπει να κάνεις διορθώσεις με το keystone που δεν είναι ότι καλύτερο για την ευκρίνεια.
τέλος αν όλα πάνε καλά και τον στήσεις, θα ψάχνεις σύντομα για πολυκάναλο σύστημα οπότε βάλε και αυτά στο budget. Δεν θα αντέξεις πολύ χωρίς ήχο. έχει σχέση με το τι βλέπουν τα μάτια μου τι ακούν τα αυτιά μου. σε 50άρα στα 2.5 μέτρα ο ενισχυτής έπαιζε στο -25 με -30. Σε 92 ίντσες σε ίδια απόσταση μηδενίζει....
Δεν συμφωνώ για τα ηχεία του προβολέα. Έχω τον benq w1070. Τον χειμώνα τον έχω στο σαλόνι με 5.1. Το καλοκαίρι τον βγάζω στην βεράντα και τον δουλεύω με το ενσωματωμένο ηχείο. Φυσικά έχει τεράστια διαφορά με το πολυκάναλο αλλά είναι μια χαρά. Πραγματικά με καλύπτει απόλυτα.