Προβολεας ή τηλεοραση

RsxRr

New member
19 December 2010
8
Γεια σας. Διαβασα αρκετα θέματα άλλα δεν βρηκα ακριβως αυτο που θέλω να ρωτήσω. Εχω μια πλάσμα 50 ιντζών 5ετίας στο σαλόνι μου και η απόσταση θέασης μου είναι στα 5 μέτρα. Σκεφτόμουν να αγοράσω μια πλάσμα σαμσουνγκ 63 ιντζες η οποια εχει 2800 ευρο. Επειδη εδω στην Κυπρο δεν υπάρχουν μαγαζια που να εχουν στημένα προβόλια θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν προβολεις με τα ιδια αλλα και με πολυ πιο λιγα λεφτα που να εχουν την ιδια ποιοτητα εικονας με την 63c7000 samsung που σκεφτομαι να αγορασω. Αν ναι τοτε θα αφησω την παλια για καναλια και το προβολεα για ταινιες. Αν ειναι δυνατο ο προβολεας να εχει καλη εικονα χωρις το δωματιο να ειναι εντελως σκοτεινο αλλα με χαμηλο φωτισμό. Σας ευχαριστώ.

Καλησπερα και καλως ηρθες.

Ο προβολεας δεν μπορει να αντικαταστησει σε καμια περιπτωση μια τηλεοραση.
Ισχυει και το αντιθετο επισης.

Γεια σας. Διαβασα αρκετα θέματα άλλα δεν βρηκα ακριβως αυτο που θέλω να ρωτήσω. Εχω μια πλάσμα 50 ιντζών 5ετίας στο σαλόνι μου και η απόσταση θέασης μου είναι στα 5 μέτρα. Σκεφτόμουν να αγοράσω μια πλάσμα σαμσουνγκ 63 ιντζες η οποια εχει 2800 ευρο. Επειδη εδω στην Κυπρο δεν υπάρχουν μαγαζια που να εχουν στημένα προβόλια θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν προβολεις με τα ιδια αλλα και με πολυ πιο λιγα λεφτα που να εχουν την ιδια ποιοτητα εικονας με την 63c7000 samsung που σκεφτομαι να αγορασω. Αν ναι τοτε θα αφησω την παλια για καναλια και το προβολεα για ταινιες. Αν ειναι δυνατο ο προβολεας να εχει καλη εικονα χωρις το δωματιο να ειναι εντελως σκοτεινο αλλα με χαμηλο φωτισμό. Σας ευχαριστώ.

Τι εννοείς με το παραπάνω?

Αν εννοείς, να βλέπεις σε 100+ ίντσες την εικόνα που βλέπεις στις 63 της τηλεόρασης με λίγο φως μέσα στο δωμάτιο, δεν υπάρχει ακόμα τέτοιος προβολέας. Για πόσες ίντσες μιλάμε, πόση απόσταση από το πανί, πόσα χρήματα, πόσο φως εννοείς με τον χαμηλό φωτισμό?

Μιλάω για αποσταση θεασης 5 μετρων και για εικονα 120 ιντζων στον προβολεα. Για φωτισμο εννοω εννοω ενα πορτατιφ πισω απο προβολεα. Ο προβολεας θα μπει στον τοιχο 5 μετρα από το πανι. Υπαρχει ομως προβολεας που θα βγαλει τοσο καλη εικόνα οσο η πλασμα σε αυτες τις ιντζες που το θέλω;

Όσο χαμηλός και να είναι ο φωτισμός θα "καταστρέψει" την εικόνα του προβολέα.
Παρόλα αυτά αφού ήδη έχεις τηλεόραση 50 ιντσών πιστεύω πολύ λίγα θα προσθέσει η αγορά μιας 63άρας tv ενώ αντίθετα ένας προβολέας στα 2 χιλιάρικα (τιμές Ελλάδας δεν ξέρω τι γίνεται στην Κύπρο) θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Στα 5 μέτρα μπορείς να έχεις εικόνα 120" ή και 130" γιατί όχι, με ποιότητα καλύτερη του κινηματογράφου.

Απάντηση: Re: Προβολεας ή τηλεοραση

Μιλάω για αποσταση θεασης 5 μετρων και για εικονα 120 ιντζων στον προβολεα. Για φωτισμο εννοω εννοω ενα πορτατιφ πισω απο προβολεα. Ο προβολεας θα μπει στον τοιχο 5 μετρα από το πανι. Υπαρχει ομως προβολεας που θα βγαλει τοσο καλη εικόνα οσο η πλασμα σε αυτες τις ιντζες που το θέλω;

Εγώ έχω τηλεόραση 52" και προβολέα σε πανί 132" ποτέ δε με προβλημάτισε το αν η εικόνα της τηλεόρασης είναι λίγο καλύτερη ή όχι από του προβολέα.
Όταν θέλω να δω ταινία μιλάμε για προβολέα. Τέλος.
Στην tv ούτε σκέψη για ταινία.
Τίποτα ειδήσεις κανένα σίριαλ καμιά συζήτηση τέτοια πράγματα.

Eχω την τηλεοραση που θες να παρεις στα 2,5-2,8 μετρα σε ενα σπιτι και full hd προβολεα-96" οθονη και 52αρα tv (σε αλλο σπιτι) στα 3,3 μ.Για την αποσταση που μιλας εγω θα σου ελεγα,κρατα την τηλεοραση και παρε προβολεα, χωρις δευτερη σκεψη (εκτος αν "καιγεσαι" για 3D,οποτε στα λεφτα σου πας για tv).
Eπισης αν με ρωτουσες αν ηθελα 120" tv αντι προβολεα θα σου ελεγα "ναι" αλλα αυτο για πολλους λογους ειναι και θα παραμεινει αδυνατο, για πολλα ακομα χρονια.

Last edited:
δηλαδη πρεπει να ειναι εντελως σβηστα τα φωτα; Τι προβολεις θα μου προτεινατε και τι πανι; Εκεινο που μου αρεσει στην πλασμα που σκεφτομαι για αγορα είναι το ποσο τρισδιαστατα φαινονται ολα και πόσο ρεαλιστικα ειναι τα χρωματα. Φοβαμαι μηπως το χανεις αυτο με τον προβολεα. Σε benq παιρνω καποια εκπτωση αν εχει κατι αξιολογο.

Βenq 1000αρι (αν δεν κανω λαθος) σε φτηνο και w5000 ή w6000 σε ακριβοτερο μοντελο,ολοι εξαιρετικοι για την κατηγορια τους.Με τον προβολεα δεν χανεις το "τρισδιαστατο" του πραγματος.

Αν είχες lcd τηλεόραση θα σου έλεγα ότι ο προβολέας θα έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα, αλλά μιας που έχεις πλάσμα δυσκολεύει το πράγμα…:violent-smiley-030:

σορρυ για το σπαμ αλλά δεν άντεξα:slapface: :antlers:

Σινεμά πηγαίνεις;
Σου αρέσει;

Ο προβολέας θα σου δώσει καλύτερη εικόνα.

Για το φως που λες.
Από τη μιά θέλεις το καλύτερο και από την άλλη φωτισμό.
Δεν γίνεται αυτό. Όσο καλό προβολέα και να έχεις το φως που θα φτάνει στο πανί θα ξεθωριάσει τη εικόνα.Πάνε περίπατο τα μαύρα το κόντραστ και τα χρώματα.

Φιλε σινεμα αποφευγω να πηγαινω γιατι δεν μου αρεσει η εικονα. Προτιμω να βλεπω τα εργα μου στη πλασμα και ακομα περισσοτερο στη led 32 ιντζων που εχω στο υπνοδωματιο μου γιατι ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα και πιο τρισδιαστατοι οι χαρακτηρες.

δηλαδη πρεπει να ειναι εντελως σβηστα τα φωτα; Τι προβολεις θα μου προτεινατε και τι πανι; Εκεινο που μου αρεσει στην πλασμα που σκεφτομαι για αγορα είναι το ποσο τρισδιαστατα φαινονται ολα και πόσο ρεαλιστικα ειναι τα χρωματα. Φοβαμαι μηπως το χανεις αυτο με τον προβολεα. Σε benq παιρνω καποια εκπτωση αν εχει κατι αξιολογο.

http://www.skroutz.gr/s/284191/BenQ-W6500.html?keyphrase=Benq+6500

φιλτατε επειδη περναω κ γω ενα παρομοιο δραμα μηπως και οι 63 ιντσες στα 5 πεντε μετρα μετα απο κανενα μηνα σου φαινονται σαν... 6,3ιντσες?? :flipout:

Εγω να φανταστεις πλεον ουτε που περναει απτο μυαλο μου μετα τις 50 που εχω τωρα το τελος. Το επομενο βημα θα ειναι στις 110 συν....

φιλτατε επειδη περναω κ γω ενα παρομοιο δραμα μηπως και οι 63 ιντσες στα 5 πεντε μετρα μετα απο κανενα μηνα σου φαινονται σαν... 6,3ιντσες?? :flipout:

Εγω να φανταστεις πλεον ουτε που περναει απτο μυαλο μου μετα τις 50 που εχω τωρα το τελος. Το επομενο βημα θα ειναι στις 110 συν....

Εσύ, ξέθαψε τη στέκα, διότι αύριο ανεβαίνω Αθήνα!!!:D:D

Re: Απάντηση: Re: Προβολεας ή τηλεοραση

Εσύ, ξέθαψε τη στέκα, διότι αύριο ανεβαίνω Αθήνα!!!:D:D

Τωρα μου βαλες ιδεες θηριο!!! Εφρεν - Στρικλαντ στις 110συν ιντσες. Το πρωτο δισκακι που θα παιξει το προβολικο μου αυτο θα ειναι ΤΕΛΟΣ!!! :BDGBGDB55:

Γιαυτο θελω να χει καλη κινηση ρεσυ χιχιχιιι!!!

Έχοντας μεγαλωσει με Καραγκιοζη και μηχανες προβολης Super 8 πιστευω οτι ειμαι πια κολλημενος με ο,τι παιζεται πανω στο... πανι. Άρα προβολεας (στο σαλονι μου δεν εχω καν τηλεοραση!)

Αν είχες lcd τηλεόραση θα σου έλεγα ότι ο προβολέας θα έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα, αλλά μιας που έχεις πλάσμα δυσκολεύει το πράγμα…:violent-smiley-030:

σορρυ για το σπαμ αλλά δεν άντεξα:slapface: :antlers:

προβολεας μεχρι 2800 ευρω να παιζει καλυτερα απο LCD τηλεοραση ;;;;;

εγω ακομα δεν εχω δει και ας κοβω βολτες σχεδον καθε μερα σε μαγαζια με σε ολα τα διαθεσιμα μοντελα που μπορω να δω!

πολλα εχω δει να παιζουν καλα αλλα ΟΧΙ καλυτερα απο μια τηλεοραση !
οτελευταιος που ειδα ηταν ο Optoma HD82 ο οποιος επαιζε πολυ καλα αλλα ΟΧΙ καλυτερα απο την τιβι μου !

αν μιλας για παραπανω απο τα διπλα λεφτα βεβαιως ισως και αυτο υπο συνθηκες σκοταδιου ....

αλλα ΑΛΛΟ ο Προβολεας ΑΛΛΟ η τιβι αλλη αισθηση το ενα αλλη το αλλο!!!

εγω παντως ακομα και σε οσες αιθουσες σινεμα εχω παει απο εικονα δεν εμεινα ποτε ευχαριστημενος !

Last edited:
@ RsxRr

Τη στιγμή που έχεις ήδη μια αξιοπρεπή τηλεόραση, έχεις μεγάλη απόσταση θέασης (5 μέτρα είναι πάρα πολλά για οποιαδήποτε TV..), μπορείς να τοποθετήσεις τον προβολέα σωστά (ταβάνι, στην ευθεία από το πανί), μπορείς να βάλεις πανί, και έχεις και την οικονομική άνεση, μην το σκέφτεσαι καν.

Στις ταινίες, το μέγεθος μετράει.

Δεν θα έχεις "τούμπανο" φωτεινότητα και χρώματα, αλλά θα βλέπεις ταινίες σαν άνθρωπος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τίποτα σωστά σε καμία τηλεόραση.

Όλα αυτά βέβαια με αυστηρή προϋπόθεση την πλήρη συσκότιση. Διαφορετικά μην ασχοληθείς καθόλου.