προβολέας + ηχομπάρα + λάπτοπ;

sjiannis

New member
7 March 2011
5
Κατ' αρχήν, συγνώμη εάν ανοίγω σε λάθος μέρος το thread. Αλλά δεν βρίσκω πιο κατάλληλο.
Χαλβάδιαζα εδώ και καρό την samsung UE46C8000 για να αλλάξω τηλεόραση. Μα ξάφνου, μια φίλη μου έφερε το λάπτοπ της και τον viewsonic προβολέα της γιατί είχε ένα πρόβλημα σύνδεσης και επειδή σκαμπάζω αρκετά από πισι...
Έκανε το λάθος όμως να μου τον αφήσει να 'δω καμιά ταινία'. Και βάζοντάς τον στον χώρο μου κόλλησα άσχημα. Τον συνέδεσα με το λάπτοπ μου και ένα εξωτερικό ηχείο με ενίσχυση, έβαλα και ένα σεντόνι σιδερωμένο στην βιβλιοθήκη, και ένοιωσα σαν παιδί που το πρωτοπήγαν σινεμά.:nurse: Μέχρι τώρα πίστευα ότι προβολείς ήταν αυτά τα πράγματα που χρησιμοποιούσαν για παρουσιάσεις, και όταν έβαζες καμιά ταινία μάντευες στο περίπου τι κάναν οι πρωταγωνιστές. Έχω λοιπόν κάποιες σκέψεις και θέλω τη βοήθειά σας.
α) Θέλω έναν προβολέα για να βλέπω ταινίες αλλά και για παρουσιάσεις σχετικές με τη δουλειά μου (σχολείο). Χαλβαδιάζω τον Benq W1000+ αφού διάβασα ότι μπορεί να καλύψει και τις δύο ανάγκες. Οι διαστάσεις του χώρου μου τον σηκώνουν. (5 μέτρα απόσταση θέασης, κάτι λιγότερο για την τοποθέτησή του). Ερώτηση: νομίζετε ότι είναι κατάλληλος για τη δουλειά αυτή; είναι πρόβλημα για τη συχνή μεταφορά η έλλειψη lens cover; με τόσο μικρό offset κάνει για τοποθέτηση σε τραπεζάκι;
β) θα ήθελα να τον συνδέσω με μια ηχομπάρα, που θα καλύπτεται από την οθόνη (η οθόνη δεν θα στηρίζεται στο ταβάνι αλλά σε βιβλιοθήκη που φτάνει στα 2.13 από το έδαφος). Ο λόγος είναι ότι είμαι του δικάναλου ήχου και δεν θέλω να βάλω και έτερο ηχοσύστημα στο χώρο μου. (υπάρχει ήδη ένα, και "βλέπει" αλλού). Ερώτηση: αξίζει κάτι τέτοιο τον κόπο και τα χρήματα; ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται να δαπανήσεις για μια τέτοια αξιοπρεπή λύση;
γ) τουλάχιστον στην αρχή ταινίες θα βλέπω μέσω λάπτοπ (δεν έχει Blue-ray). Θεωρείτε άσκοπη την αγορά ενός τέτοιου προβολέα για dvd, και ματρόσκες; Και στην περίπτωση αυτή τον κεντρικό ρόλο συνδέσεων τον παίζει το λάπτοπ (δηλαδή το ηχείο λειτουργεί απλά ως ηχείο) ή η ηχομπάρα; Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; :hmmmm2:

Καταρχάς, καλώς ήρθες στο φόρουμ!!!

Επίσης, καλώς όρισες στον χώρο της βιντεοπροβολής...;)

Α) Ο Benq ο 1000άρης είναι ένα πολύ αξιόλογο μηχάνημα στην κατηγορία του και φυσικά σε σχέση με τη τιμή του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη του φόρουμ τον έχουν προτιμήσει, ανάμεσα στον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Η εικόνα που θα σου δώσει (εννοείται μ' ένα πανάκι) θα απέχει στάδια ολόκληρα από αυτό που είδες με τον viewsonic πάνω στο σεντόνι.

Ρίξε μια ματιά, εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74457

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=72222

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74504

για να πάρεις μια ιδέα.

Ο Benq δεν έχει μικρό offset, αλλά, σχετικά μεγάλο. Οπότε, πρέπει να κάνεις μια προκαταρκτική εργασία σχετικά με το χώρο σου και το ύψος τοποθέτησης πανιού και προβολέα. Ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει είναι εδώ:

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000+-projection-calculator-pro.htm

Από φως διαθέτει άπλετο, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στις παρουσιάσεις σου.

Απομένει να δεις τα σχετικά με το μέγεθος και το είδος πανιού που σε βολεύει πάντα σε σχέση με την απόσταση θέασης.

Β) Η ηχομπάρα συνδέεται με κάποιον ενισχυτή? Βασικά, ο περισσότερος κόσμος είναι υπέρ της ξεχωριστής λύσης, δηλαδή 2 εμπρόσθια ηχεία, ένα κεντρικό και ένα sub. Από 'κει και πέρα, ό,τι σε ικανοποιεί.

Γ) Εφόσον, χρησιμοποιείς σαν player το λάπτοπ, θα δώσεις εικόνα μέσω hdmi, vga στον προβολέα και ο ήχος θα πηγαίνει στον ενισχυτή μέσω ομοαξονικής ή αναλογικής σύνδεσης για τα περαιτέρω. Το λάπτοπ, αν είναι σχετικά καινούργιο (2-3 ετών και λιγότερο), θα παίξει χωρίς πρόβλημα κάθε αρχείο σου. Φυσικά και δεν θεωρείται άστοχη η αγορά προβολέα για να βλέπεις τις ταινίες σου. Το αντίθετο θα έλεγα. Μόλις θα ρίξεις πάνω του την πρώτη HD ταινία σου, θα το καταλάβεις αμέσως...-bye-

Ρεσυ Johnny "Αrcher" Chatzigeorgiou τι απεγινε στον Καποδιστρια ? Νικ δε γκρικ πλεον??? :music-smiley-005:

Οντως φιλε με τον μπενεκιου κυριολεκτικα θα δεις το φως σου!!! Μαζι εχε διπλα κ ενα rayban για παν ενδεχομενο -bye-

Απάντηση: Re: προβολέας + ηχομπάρα + λάπτοπ;

Ρεσυ Johnny "Αrcher" Chatzigeorgiou τι απεγινε στον Καποδιστρια ? Νικ δε γκρικ πλεον??? :music-smiley-005:

Οντως φιλε με τον μπενεκιου κυριολεκτικα θα δεις το φως σου!!! Μαζι εχε διπλα κ ενα rayban για παν ενδεχομενο -bye-

Την έπεσε στο PC μου ένας ιός ονόματι Mauromichalis και μου τον έφαγε...:bang:

Αγαπητέ Efren ''Makis'', πέρασα από τον κορυφαίο πολιτικό στον κορυφαίο αθλητή!!!:D-bye-