προβολεας, ισως ;

venturi

New member
Χαιρε,

Εφτασε και η δικια μου σειρα σαν μικρος (σε γνωσεις και ηλικια) να ζητησω την βοηθεια σας.

Τι διαθετουμε : :twoguns: 12 τ.μ 3χ4 δωματιο , ηχοσυστημα klipsch, htpc κ μια 32αρα.

Πληροφοριες : Ο προβολεας θα στηθει στα 3μ απο τον απεναντι τoιχo. Ενδιαφερομαι για 720p προβολεα και μαλλον LCD ωστε να μπορει να ´βγαλει´ ικανοποιητικες ιντσες στα 3m και να ειναι βολικος στην τοποθετηση.
Η μονη μου (τραυματικη) εμπειρια με προβολεα ειναι με εναν παλιο sony 800χ600 σε τoιχο. Χαλια μαυρα δηλαδη!
Εχω να πω πως ειμαι αρκετα επιφυλακτικος καθως δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα του παππου sony.
Προς το παρον διαθετω μια 32'' LCD Samsung απο τις φθηνες (32R32B)
η οποια για μενα εχει ικανοποιητικη ποιοτητα σε εργα στα 720p.

Χρηση: 70% εργα .mkv στα 720π και 30% gaming.

Ερωτησεις:
1. Αξιζει ενας 720π προβολες σε τοσο μικρη αποσταση η θα γινει κουραστικος?¨

2. Η εικονα του προβολεα θα ειναι παραπλησια η και καλυτερη με αυτην της 32αρας; π.χ στις 60'' του tw700 σε λειο ασπρο τοιχο.

3. Ποιο θα ηταν ενα ικανοποιητικο μεγεθος της οθονης προβολης? (καλα το ειπα?) π.χ με εναν tw700 απο τα 2.7 μετρα, γιατι τοσο περιπου θα ειναι η αποσταση φακος-τοιχος, μπορω να παρω 40'' με 85''. Πιστευω γυρω στις 60'' θα ηταν ενταξει.

4. Καποιο καταστημα στη θεσσαλονικη που να εχει προβολεις 'εν δραση' για να σχηματισω καποια αποψη?

5. Μηπως γνωριζετε εαν ειναι δυνατο να νοικιασω καποιον προβολεα για 1-2 μερες απο καποιο μαγαζι?

Συγχωρηστε με για τις ισως χαζες ερωτησεις μου.:7SFGSFG:
Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη. :ernaehrung004:

Last edited:
Φιλε venturi καλησπερα.Ναι αξιζει ενας προβολεας απο αυτη την αποσταση και σε καμια περιπτωση (γνωμη μου) δεν ειναι κουραστικος.Μιλαμε για lcd γιατι για dlp σε -3 δεν θα το προτεινα.Μηπως ηρθε η ωρα να αναθεωρησης σχετικα με τα 720?Οχι οτι ειναι ασχημα αλλα η εποχη το επιταση,νομιζω.Με εναν hd 1080 θα αξιοποιησης και το htpc σου.Εαν τωρα τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα και δεν καιγεσαι για 1080 ακομη υπαρχουν 720 προβολης που θα σε ικανοποιησουν σιγουρα.Η εικονα του προβολεα θα ειναι πολυ "καλυτερη" αλλη αισθηση.Ναι μπορεις να παρεις αυτες τις ιντσες.Εγω απο αυτη την αποσταση βγαζω 92" και η αισθηση ειναι φοβερη.Στις 80+ θα εισαι αρχοντας.Εαν δεν βαλεις οθονη παιζεις με το ζουμ.Για τις 4-5 δεν ξερω μιας και ειμε Αθηνα.(και εγω νεοπας.ΣΧΕΤΙΚΟΣ)ΚΑΜΙΑ ερωτηση δεν ειναι χαζη.:ernaehrung004:-bye-

Re: Απάντηση: προβολεας, ισως ;

Φιλε venturi καλησπερα.Ναι αξιζει ενας προβολεας απο αυτη την αποσταση και σε καμια περιπτωση (γνωμη μου) δεν ειναι κουραστικος.Μιλαμε για lcd γιατι για dlp σε -3 δεν θα το προτεινα.Μηπως ηρθε η ωρα να αναθεωρησης σχετικα με τα 720?Οχι οτι ειναι ασχημα αλλα η εποχη το επιταση,νομιζω.Με εναν hd 1080 θα αξιοποιησης και το htpc σου.Εαν τωρα τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα και δεν καιγεσαι για 1080 ακομη υπαρχουν 720 προβολης που θα σε ικανοποιησουν σιγουρα.Η εικονα του προβολεα θα ειναι πολυ "καλυτερη" αλλη αισθηση.Ναι μπορεις να παρεις αυτες τις ιντσες.Εγω απο αυτη την αποσταση βγαζω 92" και η αισθηση ειναι φοβερη.Στις 80+ θα εισαι αρχοντας.Εαν δεν βαλεις οθονη παιζεις με το ζουμ.Για τις 4-5 δεν ξερω μιας και ειμε Αθηνα.(και εγω νεοπας.ΣΧΕΤΙΚΟΣ)ΚΑΜΙΑ ερωτηση δεν ειναι χαζη.:ernaehrung004:-bye-[/quote

thnnx για την απαντηση φιλε! Με βοηθησες αρκετα!
Χρησιμοποιεις 720π η 1080π απο τετοια αποσταση?

Για να πω την αληθεια δεν εινα πως δεν θα προτιμουσα καποιον 1080π.
Δυστυχως ομπως η επιλογη ενος 720π και οχι 1080π ειναι κατα 100% οικονομικης φυσεως.

Εγω παλι γι αυτη την αποσταση θα προτιμουσα μια 46αρα η 50αρα τηλεοραση. Ειναι μικρη η αποσταση.

Και σαφως, θα πηγαινα στον 1080p προβολεα, γι'αυτη την αποσταση ειναι πιο καθαρος και λιγοτερο κουραστικος. Και οχι παραπανω απο 80,84 ιντσες

Για τοσο λιγες ιντσες και τοσο μικρη αποσταση θεασης το βλεπω δυσκολο να μεινεις ικανοποιημενος. Καλυτερα μια μεγαλη τηλεοραση.

Τωρα, αν μπορουσες να ανοιξεις 80"+ και να καθεσαι σε μια αποσταση 3,5-4μ για ταινιες θα ησουν καλα... για παιχνιδια δεν ξερω.

Σε μενα, με 104" σε sd υλικο απο τα 4 μετρα με κουραζει/ενοχλει η ποιοτητα εικονας που περνω (επσον 600, 720p) και καθομαι κοντα στα 5,5-6m τελικα. Με ματροσκες ισως ειναι καλυτερα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια!

Χμμμ... το θεμα ειναι πως ο προβολεας θα κοστισει γυρω στα 850 . (επσονας 700)
Ενω μια 46αρa παει στην τιμη ενος 1080π προβολεα! :bigcry:

Αρα μαλλον περιμενω να πεσουν οι τιμες....

Εγω θα προτεινα με τα χιλια προβολέα. Προσωπικά βλέπω από τα 3m 96" και μου φαινεται ήδη λίγο..
Ο προβολέας τη σημερον ημερα εχει εξαιρετική ποιότητα (ακόμα κι αν επιλέξεις 720p, πίστεψέ με), εξαιρετική κινηματογραφική αίσθηση (το πανί δε συγκρίνεται ούτε καν με μια 100" LCD τηλεόραση), και τέλος, είναι εξαιρετικά πιο οικονομικός, μια και όπως είπες με 800 ευρώ κάνεις άριστη δουλειά.

Προσωπική συμβουλή: Αν επιλέξεις τελικά 720p προβολέα, στη θέση σου θα επέλεγα έναν της Panasonic με το σύστημα Smooth screen. Αυτό εξαλείφει το grid που λόγω της μικρής απόστασης και της 720p ανάλυσης υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσεις.
Πολλοί λένε ότι αυτό μειώνει την ευκρίνεια, προσωπικά η ευκρίνεια του Panasonic μου ήταν εντυπωσιακή, γι'αυτό και τον επέλεξα. Σημειώνω ότι μπορείς να βρείς τον Panasonic AX100 μεταχειρισμένο σε τιμή χώμα...

Last edited:
Εγω θα προτεινα με τα χιλια προβολέα. Προσωπικά βλέπω από τα 3m 96" και μου φαινεται ήδη λίγο..
Ο προβολέας τη σημερον ημερα εχει εξαιρετική ποιότητα (ακόμα κι αν επιλέξεις 720p, πίστεψέ με), εξαιρετική κινηματογραφική αίσθηση (το πανί δε συγκρίνεται ούτε καν με μια 100" LCD τηλεόραση), και τέλος, είναι εξαιρετικά πιο οικονομικός, μια και όπως είπες με 800 ευρώ κάνεις άριστη δουλειά.

Προσωπική συμβουλή: Αν επιλέξεις τελικά 720p προβολέα, στη θέση σου θα επέλεγα έναν της Panasonic με το σύστημα Smooth screen. Αυτό εξαλείφει το grid που λόγω της μικρής απόστασης και της 720p ανάλυσης υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσεις.
Πολλοί λένε ότι αυτό μειώνει την ευκρίνεια, προσωπικά η ευκρίνεια του Panasonic μου ήταν εντυπωσιακή, γι'αυτό και τον επέλεξα. Σημειώνω ότι μπορείς να βρείς τον Panasonic AX100 μεταχειρισμένο σε τιμή χώμα...

Η ποιοτητα που εχεις με ματροσκες 720π πως ειναι απο τα 3μ. και στις 90''?

Κανεισ παιδια που να γνωριζει απο μαγαζια με στημενους προβολεις εδω θεσσαλονικη?

παιδια μαλλον θα παω για καποιον 720π...

Τι λετε για αυτο το πανι?
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?8859
Ειναι της Μ-SCREEN και παει περιπου στα 100 .
Απο προσωπικη εμπειρια να ξερεις οτι τα φτηνα πανια δεν κανουν...Εχω αλλαξει 2 και παρατηρησα με την μια ζαρες αριστερα δεξια (φαντασου να κανουν κοιλια τα ακρα) και εντονη γυαλαδα το οποιο ειναι και το χειροτερο...Χαλαει ολη την εικονα.Αν θα μπορουσες να προβαλλεις σε γυψοσανιδα η τοιχο θα ειναι πολυ καλυτερα, γιατι ακομα και τα ακριβα πανια....ζαρωνουν.Αυτο θα στο πουν ομως καλυτερα παλια μελη του club:grandpa: που την εχουν παθει (αλλοι βεβαια οχι).
Επειδη βλεπω ομως οτι δεν θες να δωσεις πολλα λεφτα αν δεν εχεις επιλογη τοιχου,αναγκαστικα ξεκινα με ενα φτηνο πανι.

Κι εγώ σκέφτομαι για απόσταση 3.5 μ (θέασης και προβολής). Το ιδανικό μέγεθος θέασης σάυτή την απόσταση φαίνεται να παίζει από 60" - 90". Δύσκολη επιλογή μεταξύ ΤV / projector...
Στο κόστος του προβολέα να προσθέσεις και το κόστος της οθόνης... δεν είναι ευκαταφρόνητο....
Ρίξε και μια ματιά εδω.

Mην θεωρεις μεγαλη εικονα τις 92 ιντσες απο τα 3-3,5 μετρα. Απεναντιας συμφωνα με τα προτυπα thx εισαι οκ αφου βγαζεις περιπου 35-40 μοιρες οπτικης. Προταση μου ειναι να περιμενεις να πεσουν λιγο οι τιμες στους 1080p. Θα με θυμηθεις.... Εχω και εγω ακριβως αυτο το σεταρισμα που σου αναφερω και ειναι απλα τελειο... ειτε σε ταινια ειτε σε games. Ερχονται παλικαρια και παιζουμε pro (η και μονος μου call of duty οπου εχει μεγαλες απαιτησεις και τα σχετικα) και παθαινουνε ταρακουλο. Για blue ray απλα δεν το συζητω. Και εγω πριν ενα cineza sony ειχα 600χ800. Τεραστια διαφορα.Περιμενε..... αξιζει.

Η αποσταση θεασης κ προβολης θα ελεγα πως ειναι λιγο λιγοτερο απο τα 3μ.

Υπαρχει και διαθεσιμος τοιχος. Απλα το σκεφτομαι για ενα πανι για... ?καλυτερη? εικονα και να κρατησω την 32αρα μου στον τοιχο για τελεοπτικα καναλια και σαν οθονη υπολογιστη.

Εαν παω για καποιο πανι, αυτο θα ειναι χειροκινητο και 80"-84".
Το μεγεθος ειναι το πιο μικρο σε πανια, αρα θελω να πιστευω πως θα γλιτωσω τις πολλες ζαρες σε σχεση με τα μεγαλα και ακριβα . Αν και απο τι εχω δει και τα ακριβα πανια δεν γλιτωνουν απο τις ζαρες.

Το θεμα με τους 1080π ειναι πως για να παρω εναν θα πρεπει να πεσουν οχι λιγο αλλα πολυ οι τιμες...Αρα θα περιμενω και πολυ!
messenger thnx για το site. την εχω ψαξει την δουλεια ηδη :Banane0:
Εαν κανω εναν προχειρο υπολογισμο:

Για προβολεα 720π : 1.Προβολεας Epson TW700 : 850 eurw
2.Πανι χειρ. 100-200 eurw
3.καλοδιο hdmi 6m : 30 eurw
----------------------------------------------------------------
= 980-1080 eurw

TV LCD 46αρα 1080π 1500 ....... 50% UP οσο και ενας 1080π δηλαδη.
Βεβαια υπαρχει και η προσοφρα μιας lg47 1080p με 1200 .
Για πλασμα δεν νομιζω πως ενδιαφερομαι.

Κανα μαγαζι βρε παιδια, απο θεσσ/νικη, με προβολια?

και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις :SFGSFGSF::ernaehrung004:

Last edited:
Mην θεωρεις μεγαλη εικονα τις 92 ιντσες απο τα 3-3,5 μετρα. Απεναντιας συμφωνα με τα προτυπα thx εισαι οκ αφου βγαζεις περιπου 35-40 μοιρες οπτικης. Προταση μου ειναι να περιμενεις να πεσουν λιγο οι τιμες στους 1080p. Θα με θυμηθεις.... Εχω και εγω ακριβως αυτο το σεταρισμα που σου αναφερω και ειναι απλα τελειο... ειτε σε ταινια ειτε σε games. Ερχονται παλικαρια και παιζουμε pro (η και μονος μου call of duty οπου εχει μεγαλες απαιτησεις και τα σχετικα) και παθαινουνε ταρακουλο. Για blue ray απλα δεν το συζητω. Και εγω πριν ενα cineza sony ειχα 600χ800. Τεραστια διαφορα.Περιμενε..... αξιζει.
Εχεις δει διαφορα στον 1080p σε σχεση με 720p? Σε ρωταω αν μπορει να αντικαταστησει ενα προβολι 1080p σε αποσταση 3-4 μετρα μια 42αρα hdtv1080p (παντα μιλαμε για ποιοτητα εικονας και ευκρινεια..)
Ο epsontw700 εφυγε (ουφ) και τωρα περιμενω μη εχοντας προβολι και σκεφτομαι τι να κανω....

Η αποσταση θεασης κ προβολης θα ελεγα πως ειναι λιγο λιγοτερο απο τα 3μ.

Υπαρχει και διαθεσιμος τοιχος. Απλα το σκεφτομαι για ενα πανι για... ?καλυτερη? εικονα και να κρατησω την 32αρα μου στον τοιχο για τελεοπτικα καναλια και σαν οθονη υπολογιστη.

Εαν παω για καποιο πανι, αυτο θα ειναι χειροκινητο και 80"-84".
Το μεγεθος ειναι το πιο μικρο σε πανια, αρα θελω να πιστευω πως θα γλιτωσω τις πολλες ζαρες σε σχεση με τα μεγαλα και ακριβα . Αν και απο τι εχω δει και τα ακριβα πανια δεν γλιτωνουν απο τις ζαρες.

Το θεμα με τους 1080π ειναι πως για να παρω εναν θα πρεπει να πεσουν οχι λιγο αλλα πολυ οι τιμες...Αρα θα περιμενω και πολυ!
messenger thnx για το site. την εχω ψαξει την δουλεια ηδη :Banane0:
Εαν κανω εναν προχειρο υπολογισμο:

Για προβολεα 720π : 1.Προβολεας Epson TW700 : 850 eurw
2.Πανι χειρ. 100-200 eurw
3.καλοδιο hdmi 6m : 30 eurw
----------------------------------------------------------------
= 980-1080 eurw

TV LCD 46αρα 1080π 1500 ....... 50% UP οσο και ενας 1080π δηλαδη.
Βεβαια υπαρχει και η προσοφρα μιας lg47 1080p με 1200 .
Για πλασμα δεν νομιζω πως ενδιαφερομαι.

Κανα μαγαζι βρε παιδια, απο θεσσ/νικη, με προβολια?

και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις :SFGSFGSF::ernaehrung004:
ΔΕΝ θα σου προτεινα τον tw700...μπορει να ειναι καλος αλλα απο καποια στιγμη και μετα θα σου βγαλει το λαδι με προβληματα (παντα απο προσωπικη εμπειρια και το μηχανημα το ειχα στα πουπουλα).