προβολεας, ισως ;

ρωταω αν μπορει να αντικαταστησει ενα προβολι 1080p σε αποσταση 3-4 μετρα μια 42αρα hdtv1080p (παντα μιλαμε για ποιοτητα εικονας και ευκρινεια..)

Νομίζω όταν πας σε προβολέα η συνολικη αίσθηση δεν αντικαθισταται απο καμμια τηλεοραση.

Καλυτερα να δωσεις μεγαλυτερη σημασία στα "τεχνικα" (στήσιμο, καλωδιώσεις, χρήση) και στο κοστος (λάμπα).

Την ξερω την αισθηση φιλε μου και ειναι οντως αναντικαταστατη...Απλα στην πορεια "χαλασε" η εικονα του 700αρη και π.χ. το xbox360 σε 720p στις 80 ιντσες δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιουσε σε θεμα ποιοτητας-αναλυσης.Ισως αν πηγαινα σε εναν 1080p τα πραγματα να ηταν διαφορετικα...παντα σε αποσταση μεχρι 3.5μ.
Παντως ειμαι 2 μερες χωρις προβολεα και τα χω παιξει.........:hanged:

Την ξερω την αισθηση φιλε μου και ειναι οντως αναντικαταστατη...Απλα στην πορεια "χαλασε" η εικονα του 700αρη και π.χ. το xbox360 σε 720p στις 80 ιντσες δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιουσε σε θεμα ποιοτητας-αναλυσης.Ισως αν πηγαινα σε εναν 1080p τα πραγματα να ηταν διαφορετικα...παντα σε αποσταση μεχρι 3.5μ.
Παντως ειμαι 2 μερες χωρις προβολεα και τα χω παιξει.........:hanged:

Στις ποσες ωρες σου εβγαλε προβληματα ο επσονας και τι ειδους?
----
ilias βλεπω πως εισαι απο θεσσαλονικη. Μηπως γνωριζεις καποιο μαγαζι που να μπορω να παρακολουθησω προβολεις ''εν δραση''?

Last edited:
Εχεις δει διαφορα στον 1080p σε σχεση με 720p? Σε ρωταω αν μπορει να αντικαταστησει ενα προβολι 1080p σε αποσταση 3-4 μετρα μια 42αρα hdtv1080p (παντα μιλαμε για ποιοτητα εικονας και ευκρινεια..)
Ο epsontw700 εφυγε (ουφ) και τωρα περιμενω μη εχοντας προβολι και σκεφτομαι τι να κανω....
Θα σου πω ακριβως τι συμβαινει. Οταν εχεις μια μεγαλη εικονα 90'' και την παρακολουθεις απο αποσταση 3 μετρων....βλεπεις τα παντα. Καταλαβαινεις διαφορες οχι μονο απο 720 σε 1080 αλλα και απο 1080i σε 1080p!!!! Αυτο συμβαινει φιλε μου και για αυτο τον λογο προτεινα στον φιλο μας απο Θεσ/νικη να μην παρει προβολι 720. Υπαρχει καταρχην μεγαλη διαφορα στο pixel. Εχω παρακολουθησει το spiderman 3 σε BD και ειλικρινα δεν μπορουσα να δω (με τιποτα!!!) τα pixel οσο και αν το παρατηρουσα.Μονο σε αποσταση 15cm....Περιμενω την αλλη εβδομαδα για full calibration τον ειδικο και μετα σε προσκαλω να δεις και μονος σου αυτα που σου λεω.

Θα σου πω ακριβως τι συμβαινει. Οταν εχεις μια μεγαλη εικονα 90'' και την παρακολουθεις απο αποσταση 3 μετρων....βλεπεις τα παντα. Καταλαβαινεις διαφορες οχι μονο απο 720 σε 1080 αλλα και απο 1080i σε 1080p!!!! Αυτο συμβαινει φιλε μου και για αυτο τον λογο προτεινα στον φιλο μας απο Θεσ/νικη να μην παρει προβολι 720. Υπαρχει καταρχην μεγαλη διαφορα στο pixel. Εχω παρακολουθησει το spiderman 3 σε BD και ειλικρινα δεν μπορουσα να δω (με τιποτα!!!) τα pixel οσο και αν το παρατηρουσα.Μονο σε αποσταση 15cm....Περιμενω την αλλη εβδομαδα για full calibration τον ειδικο και μετα σε προσκαλω να δεις και μονος σου αυτα που σου λεω.
Φιλε μου για να το λες ετσι θα ειναι.Εγω προσωπικα δεν ειχα (ακομα) την τυχη να δω εναν 1080p πως συμπεριφερεται σε σχεση με εναν 720p.Απλα στα περισσοτερα φορουμ λενε οτι δεν εχει ιδιαιτερες διαφορες (πραγμα το οποιο δεν το πιστευω ιδιαιτερα-ειδικα σε αποσταση 3μετρων).
Οποτε ισως θα ηταν καλυτερα να περιμενω να χτυπησω κανεναν 1080p...Ελεγα για epson tw1000 η να περιμενω να πεσει στα ιδια λεφτα ο tw2000 (κοντα στα 1700).
Οσο για τον φιλο απο Salonika εαν δεν μπορει να περιμενει θα προτεινα εναν 720p για αρχη αλλα ΚΑΛΟ 720p...(και λογω οικονομικου).
Οσο για αυτο με τα pixel που λες, οντως...Εγω τα εβλεπα ολα και με χαλαγε...Οσο για την προσκληση...Τιμη μου!

Στις ποσες ωρες σου εβγαλε προβληματα ο επσονας και τι ειδους?
----
ilias βλεπω πως εισαι απο θεσσαλονικη. Μηπως γνωριζεις καποιο μαγαζι που να μπορω να παρακολουθησω προβολεις ''εν δραση''?
Θα τα δεις αναλυτικα εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=24724
Αλλα σε γενικες γραμμες τα κλασσικα του epson tw700 απο οτι διαβαζω...

Ωχ...:damnyou: αυτα κλασσικα ειναι?
να χεσω τα 3 χρονια εγγυηση...
Οπτομα για μενα δεν παιζει καθως dlp...
Τωρα ειναι και ο σονυς ο αμεσως επομενος lcd που αξιζει.

vtisedan οταν λες τα εβλεπες ολα. Εννοεις οτι βλεπεις τα pixel apo ta 3,5 μετρα?
α και ποσο τον εδωσες τον επσον...εαν επιτρεπεται :chinese:

Ωχ...:damnyou: αυτα κλασσικα ειναι?
να χεσω τα 3 χρονια εγγυηση...
Οπτομα για μενα δεν παιζει καθως dlp...
Τωρα ειναι και ο σονυς ο αμεσως επομενος lcd που αξιζει.

vtisedan οταν λες τα εβλεπες ολα. Εννοεις οτι βλεπεις τα pixel apo ta 3,5 μετρα?
α και ποσο τον εδωσες τον επσον...εαν επιτρεπεται :chinese:
Ακριβως, στα 3.2 και σε 90 ιντσες φαινοντουσαν.Οχι σε σημειο να ενοχλει ομως.Κοιτα αν δεν μου ειχε κανει αυτα τα προβληματα θα ημουν υπερευχαριστημενος.Επισης κατι που δεν ειχα αναφερει: Λιγο πριν τον δωσω ακουγονταν πολυ πιο εντονα το auto iris.Ακουγες ενα πραγμα λες και ειχαν μπει τερμιτες στον φακο...:damnyou:
Overall ηταν ενας πολυ καλος προβολεας με πολυ καλη εικονα στα λεφτα του αλλα με τα κουσουρια του.Αυτο που ποτε δεν ανεχτηκα ειναι οτι τον προσεχα παρα πολυ και με "προδωσε" λιγο....
Τον εκανα δωρο στον κουμπαρο μου γιατι παντρευομαι τον Νοεμβριο.Αν τον πουλαγα θα τον εδινα γυρω στα 500

Λοιπόν κι εγώ είχα έναν έπσον (παλιότερο μοντέλο), 720, που πρόβαλε από 3μ. σε λευκό τοίχο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ακόμα και από αυτήν την απόσταση, δε συγκρίνεται από πλευράς αίσθησης με tv. Αλλά πρόσεχε γιατι οι προβολείς είναι περίεργα μηχανήματα. Ειδικά οι λάμπες τους.

Μαλλον θα μπω και εγω στην διαδικασια αγορας ενος προβολεα ΑλλΑ σιγα σιγα...
Πρωτα πανι,βαση,ups και μετα o προβολεας.
Βεβαια μεχρι τοτε μπορει να εχουν πεσει και οι τιμες...:music-smiley-004: και να παω σε 1080.

Για να βοηθήσω κι εγώ την κουβέντα, είχα τον Epson700 εδώ και 6 μήνες, κι έπαιζα από bluray και ΗΤPC, μέχρι πρόσφατα σε λευκό τοίχο.
Σε 110'' και από απόσταση 4μέτρα, ποτέ δεν είδα κόκο είτε σε 720p, είτε σε χαμηλότερη ανάλυση από DVD. Πρόσφατα πήρα ένα JVC HD-1 Dla, 1080p/24/48, και ομολογώ ότι η διαφορά κατά τη δικιά μου κρίση με τον epson είτανε αρκετά μικρή.
Βέβαια, συμφορουμίτες εδώ με κράζουν και λένε ότι έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη η διαφορά, όμως και με τα 2 projector flat που τα ξανατοποθέτησα σε 4 ταινίες BD και στο Lost από ΗΤPC, θα έλεγα ότι είναι μάλλον προς το τρίχες διαφορά σε σχέση με τη διαφορά τιμής.