προβολή φωτογραφιών μέσω HTPC σε βιντεοπροβολέα

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
απορώ γιατί ενώ οι προβολές video και ειδικά βέβαια HD είναι εξαιρετικές, φωτογραφίες που προβάλω με το ACDSee είναι τραγικές. Πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις ή να χρησιμοποιήσω άλλομ πρόγραμμα?

εγώ δηλαδή με το ταπεινό μου WD TV θα μπορώ να κάνω το ίδιο? Τι είδους σύνδεση όμως προτείνεις? Μέσω ενισχυτή? Στην κάρτα γραφικών? Με HDMI?Composite? Και εν πα´σει περιπτώσει, έχει τόση διαφορά η ποιότητα της εικόνας από τις φωτογραφίες που βλέπουμε? Πως εξηγείται?

απορώ γιατί ενώ οι προβολές video και ειδικά βέβαια HD είναι εξαιρετικές, φωτογραφίες που προβάλω με το ACDSee είναι τραγικές. Πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις ή να χρησιμοποιήσω άλλομ πρόγραμμα?

Τι εννοείς με το "τραγικές"; Χρωματικά ή και σε ευκρίνεια;

δεν περιγράφεται η απογοήτευσή μου όταν βλέπω τις φωτογραφίες που σε μία ταπεινή οθόνη πετάνε. Βοηθήστε την κατάσταση - ακούω ιδέες

Re: Απάντηση: προβολή φωτογραφιών μέσω HTPC σε βιντεοπροβολέα

Τι εννοείς με το "τραγικές"; Χρωματικά ή και σε ευκρίνεια;
Σε εμενα δεν εχουν καλη ευκρινεια,ενω με το ps3 και το e-great φαινονται μια χαρα.

Aπ' ότι διάβασα πιό πάνω, διαφορετικές πηγές δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Από 'κει ξεκίνα (απ' το PC).
Δεν έχω προβολέα, όλα τα βλέπω σε sony 46x3500 και δεν διαπιστώνω μειονεκτήματα μεταξύ PS3 και PC. Όλα μέσω AV ενσιχυτή (σύνδεση HDMI), αλλά με ρύθμιση να μη τα πειράζει όταν τα στέλνει στη TV.

kyrliot,

πως συνδέεις το egreat, με το HTPC ή με τον ενισχυτή?
Ολα ειναι συνδεδεμενα (το καθενα χωριστα με hdmi) σε ενισχυτη και μετα σε tv και προβολεα μεσω splitter.Οι φωτο παιζουν απο εξωτερικο δισκο.

Λογικά κάνει downsampling, δηλ. προβάλλει σε χαμηλότερη ανάλυση από αυτή του προβολέα, ή ακόμη χειρότερα, για να προσαρμόσει την ανάλυση της φωτογραφίας στην ανάλυση του προβολέα, "πετά" υλικό που δεν πρέπει.

Για να βεβαιωθείς αν ισχύει αυτό, κόψε τις φωτο σου σε ένα άλλο directory με μέγιστη διάσταση αυτή της ανάλυσης του προβολέα. Π.χ . από 4000Χ3000 κόψε σε 1920Χ... κάνε προβολή και ξαναπές μας.

δεν είναι κακή ιδέα, θα το δοκιμάσω. Εσείς πάντως βλέπετε ικανοποιητικά φωτογραφίες σας στο πανί?