προβολή σε μεγαλύτερη οθόνη

gkoul

New member
13 January 2014
16
Καλησπέρα

σκέφτομαι να αγοράσω τον πρώτο μου βιντεοπροβολέα

νομίζω πως έχω βρει την άκρη (αποστάσεις, κλπ κλπ)

παρόλα αυτά θα ήθελα αν γίνεται να μου δώσετε τα φώτα σας σε μια απλή ερώτηση: σκέφτομαι να πάρω ένα 120αρι πανί αλλά λόγο απόστασης απο τον καναπέ (περίπου 3.70/3.80 μέτρα) πιθανόν να μην είναι ιδανική και να πρέπει να την μειώσω - κατά την γνώμη σας θα είναι εντάξει να προβάλω π.χ. 110 σε 120αρα οθόνη ή να το ξεχάσω καλύτερα?

ευχαριστώ πολύ

Κατά τη γνώμη μου, ένα 120άρι από τα 3,8 μέτρα, είναι ένα κλικ παρακάτω από την τέλεια θέση (4 μέτρα). Θεωρώ πως δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα και με δεδομένο ότι πολλές ταινίες είναι σε 2,35 φορμά, όπου το κάδρο αναγκαστικά μικραίνει λόγω των μαύρων μπαρών. Μπορείς φυσικά να προβάλλεις κάδρο 110'' μέσα στις 120'', αλλά, στοιχηματίζω από τώρα πως δεν θα το κάνεις.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Καλησπέρα

σκέφτομαι να αγοράσω τον πρώτο μου βιντεοπροβολέα

νομίζω πως έχω βρει την άκρη (αποστάσεις, κλπ κλπ)

παρόλα αυτά θα ήθελα αν γίνεται να μου δώσετε τα φώτα σας σε μια απλή ερώτηση: σκέφτομαι να πάρω ένα 120αρι πανί αλλά λόγο απόστασης απο τον καναπέ (περίπου 3.70/3.80 μέτρα) πιθανόν να μην είναι ιδανική και να πρέπει να την μειώσω - κατά την γνώμη σας θα είναι εντάξει να προβάλω π.χ. 110 σε 120αρα οθόνη ή να το ξεχάσω καλύτερα?

ευχαριστώ πολύ

προχωρα αφοβα,
προβαλω 120' απο 3,80-4 και ειναι ιδανικα, ισως στην αρχη σου φανει λιγο μεγαλη για υλικο (16χ9) γρηγορα ομως θα συνηθισεις.

ναι πράγματι, έχω δει μέχρι στιγμής 5/6 ταινίες και δεν έχει πρόβλημα, θα το κρατήσω έτσι τελικά (ίσως στο φουλ 16:9 να έχει ένα μικρό "θέμα" αλλά όπως λές έχω αρχίσει να το συνηθίζω)