Προβολη σε πολλες ιντσες

Ο Μανολης μου προτεινε εναν Optoma XL1 (καπως ετσι νομιζω) που εχει λεει πανω απο 2500 lumens, αλλα κοστιζει και 4000-4500 :smash:
Για προβολεα που θα τον εχω να παιζει 3-4 μηνες τον χρονο και για πρωτο μου προβολεα, δεν νομιζω οτι θελω να δωσω τοσα πολλα λεφτα.

Τα 3 μέτρα πάλι για 160 ίντσες είναι λίγα , λογικά θα πάρεις τις ίντσες που θέλεις απ τα 4 μέτρα και πάνω

Καλά όσο για τις συμβουλές γάμου που λέει κι ο Βασίλης άστο καλύτερα γιατί αν αρχίσουμε να σου λέμε οι παθόντες θα σε καταστρέψουμε. Ένα σου λέω μόνο . Πάρε τον προβολέα όσο είσαι ακόμα ελεύθερος

Αν αντέχει η τσέπη σου και φυσικά τον Epson 2000

Τα 3 μέτρα πάλι για 160 ίντσες είναι λίγα , λογικά θα πάρεις τις ίντσες που θέλεις απ τα 4 μέτρα και πάνω

Καλά όσο για τις συμβουλές γάμου που λέει κι ο Βασίλης άστο καλύτερα γιατί αν αρχίσουμε να σου λέμε οι παθόντες θα σε καταστρέψουμε. Ένα σου λέω μόνο . Πάρε τον προβολέα όσο είσαι ακόμα ελεύθερος

Αν αντέχει η τσέπη σου και φυσικά τον Epson 2000

Κωστα, δεν ξαναειχα προβολεα οποτε και ζητω συγνωμη για τις οποιες "βλακειες" μπορω να λεω :BDBDG54:
Η αποσταση του προβολεα απο την οθονη δεν ειναι προβλημα. Θα μετακινειται. Αυτο που απλα θελω ειναι τι προβολεα θα πρεπει να κοιταξω. Οπως καταλαβα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εχει πολλα lumens. Απο ποσα και πανω ομως θα ειμαι ικανοποιημενος? Απο 1000 και πανω? Απο 1500 και πανω????

Οτι λεει ο ο προϋπολογισμος σου. Αν αντεχεις, παρε τον 2000

Βασιλη, εαν ειναι αυτος που μπορει να παιξει καλυτερα απο τις υπολοιπες επιλογες που εχω, τοτε αυτος ειναι και στο οριο των χρηματων που εχω θεσει. Ομως εαν βρουμε και κατι πιο φθηνο δεν θα πουμε οχι φυσικα :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Προβολη σε πολλες ιντσες

Εγω λεω να σου δωσουμε συμβουλες για το γαμο, οχι για προβολεις...

Με τις δικες μας συμβουλες δεν θα αγορασεις προβολεα να βλεπεις, προβολεα για αντιαεροπορικα θα παρεις

:offtopic: & :devil-smiley-029:

Ο γαμος ειναι ο μοναδικος τροπος να λυσουν δυο ανθρωποι τα προβληματα τους, που δεν θα ειχαν αν δεν παντρευοντουσαν....

& τωρα.. :7SFGSFG:

Απ την άλλη κι ένας προβολέας του χιλιάρικου θα σου κάνει ακριβός την ίδια δουλεία . Στο θερινό σινεμά αυτό που μετράει δεν είναι το πυκνό μαύρο και το υψηλό contrast αλλά η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει ο ξεσκέπαστος ουρανός με τα άστρα και το αεράκι που φυσά στο πρόσωπο σου , όπως κα τα κουνούπια που σου ρουφούν το αίμα .

Εγώ στήνω 4 χρόνια τώρα σε ανοιχτό χώρο και όποιον προβολέα κι αν είχα δεν κατάλαβα διαφορές . Η αίσθηση είναι πάντα η ίδια.

Πανω απο 1500, θα εχεις σιγουρια στην εξωτερικη προβολη, αλλα ΔΕΝ θα εχεις χρωματα, αρωματα, κινηση κλπ.

Κατω απο 1500, θα εχεις προβολι για σαλονι, αλλα οχι για αλωνι...

Νομιζω οτι ο EPSON ειναι καπου στη μεση...

Σιγουρα δεν ζηταω την εικονα των συγκριτικων τεστ που κανουν τα παιδια. Ομως δεν θελω να εχω και την απαισια εικονα που εχουν καποιοι προβολεις σε καποιες καφετεριες που τυχαινει να βλεπω!!!

Ο Μανολης μου προτεινε εναν Optoma XL1 (καπως ετσι νομιζω) που εχει λεει πανω απο 2500 lumens, αλλα κοστιζει και 4000-4500 :smash:
Για προβολεα που θα τον εχω να παιζει 3-4 μηνες τον χρονο και για πρωτο μου προβολεα, δεν νομιζω οτι θελω να δωσω τοσα πολλα λεφτα.

Δηλαδη το χειμωνα δεν θα τον χρησιμοποιεις μεσα στο σπιτι ?

Να παρεις 2

Εναν μεταχειρισμενο για τον κηπο &
Εναν καλο για το σαλονι

Αλλα θελεις απο τον "θερινο" και αλλο απο αυτον του σαλονιου.

Χρηστο, τουλαχιστον για τα 1-2 πρωτα χρονια οχι, γιατι θα πρεπει να κανω παλι αλλαγες και θα με σφαξει η γυναικα!! Στο σπιτι θα συμβιβαστω με μια 52" τηλεοραση στο καθιστικο. Ο προβολεας θα παιζει μονο εξω κατα τους θερινους μηνες και παντα βραδυα, αφου τις αλλες ωρες ετσι κι αλλιως δεν εχουμε ελυθερο χρονο!

Μια αλλη ερωτηση επι της ευκαιριας...Πρεπει να βαψω και γυρω γυρω ενα μαυρο περιβλημα (να φαινεται δηλαδη σαν καδρο)?

Και πως θα υπολογισω το καδρο? Θα διαιρεσω το πλατος της οθονης με 16 και το αποτελεσμα θα το πολλαπλασιασω με 9, για να βρω το υψος, ετσι δεν ειναι το σωστο?

Οι 160" ειναι 354 x 199 (εκατοστα)
Το πλαισιο 5 εκατοστα
ΑΡΑ
Συνολικο μεγεθος οθονης 364 x 209.

Απάντηση: Re: Προβολη σε πολλες ιντσες

Οι 160" ειναι 354 x 199 (εκατοστα)
Το πλαισιο 5 εκατοστα
ΑΡΑ
Συνολικο μεγεθος οθονης 364 x 209.

Επομενως σωστα τα ειπα κι εγω :grinning-smiley-043
Το πλατος της οθονης ειναι 340. ΟΚ, το επιασα παντως :antlers:

5 εκατοστα για πλαισιο σε τετοιο καδρο και ΕΞΩ ειναι λιγο κατα την γνωμη μου !

5 εκατοστα για πλαισιο σε τετοιο καδρο και ΕΞΩ ειναι λιγο κατα την γνωμη μου !

Με 10εκ καλα θα ειμαι? Να μην παω περισσοτερο ομως γιατι δεν θα χτυπαει και ωραια...