Προβολή ταινιών στο PS3 μέσω εξωτερικού σκληρού και υπότιτλους

charis_r

New member
28 December 2009
2
Γεια σας ειμαι νεο μελος.
Μπαινω κατευθειαν στο ζουμι. Προσπαθω να δω ταινιες στο ps3... Τα αρχεια που εχω δοκιμασει εως τωρα ειναι mkv. Χρησιμοποιω το mkv2vob για να τα μετατρεψω, τα κανω και split για να χωρανε στον FAT32 σκληρο μου και ολα καλα δουλευουν. Παιζουν με απιστευτα καλη ποιοτητα (δεν χανουν δηλαδη κατα την μετατροπη). Επισης η διαδικασια muxing κραταει 5-10 λεπτα, τιποτα δηλαδη. Εκει που εχω προβλημα ειναι στο να τις δω με υποτιτλους. Μιας και το ps3 δεν διαβαζει srt, πρεπει να τους βαλω με αλλο τροπο. Διαβασα ατελειωτες ωρες σε αλλα φορουμ και γενικα στο διαδυκτιο και το λεω για να προλαβω σχολια σας τυπου πρωτα διαβασε και μετα ρωτα. Επειδει εχω διαβασει παρα πολλα και δεν εβγαλα ακρη, αν ξερει καποιος εναν γρηγορο (σχετικα) τροπο χωρις να χανω σε ποιοτητα ας μας πει. Ξερω οτι το mkv2vob εχει επιλογει για ενσωματωσει υποτιλους αλλα κανει 1-1.5 ωρα. Ρωταω δηλαδη τα εξης. Υπαρχει καποιος τροπος να ενσωματωσω τους υποτιτλους χωρις να κανει τοσο πολυ ωρα (με αλλο προγραμμα πχ?) Υπαρχει μηπως καποιος πιο ευκολος τροπος να βλεπω τις ταινιες μου στο ps3 (ειδα και τον τροπο με τους servers πχ Tversity αλλα περα απο το οτι απαιτουν να εχεις ανοιχτο το pc σου μου φανηκαν και λιγο προβληματικοι)

ΥΓ. Το mkv2vob μου εμφανησε ενα προβλημα με μια ταινια. Συγκεκριμενα αντι για ηχο μου παρουσιαζει ενα συνεχομενο παρασιτο στο τελικο video ενω το αρχικο ειναι ok. Κανεις?

Last edited by a moderator:
Re: Προβολη ταινιων στο PS3 μεσω εξωτερικου σκληρου και υποτιτλους

ΥΓ. Το mkv2vob μου εμφανησε ενα προβλημα με μια ταινια. Συγκεκριμενα αντι για ηχο μου παρουσιαζει ενα συνεχομενο παρασιτο στο τελικο video ενω το αρχικο ειναι ok. Κανεις?

Ρύθμισε το volume της κονσόλας ακριβώς στη μέση (νομίζω στη τιμή 0 είναι) και θα παίξει κανονικά ο ήχος.

Re: Προβολη ταινιων στο PS3 μεσω εξωτερικου σκληρου και υποτιτλους

Ρύθμισε το volume της κονσόλας ακριβώς στη μέση (νομίζω στη τιμή 0 είναι) και θα παίξει κανονικά ο ήχος.

Δεν παιζει. Για την ακριβεια και στο pc μου το αρχειο αυτο παιζει με παρασιτα στον ηχο. Μονο παρασιτο δηλαδη ουτε καν λιγο ηχος. Δοκιμαζω τωρα ξανα convert με την επιλογη always transcode DTS τσεκαρισμενη. Παλι αργει. Αλλα αυτο ειναι το τελευταιο, διορθωνεται. Ας μου πει καποιος μια λυση για τα υπολοιπα πρωτα...

Γεια σας ειμαι νεο μελος.
Μπαινω κατευθειαν στο ζουμι. Προσπαθω να δω ταινιες στο ps3... Τα αρχεια που εχω δοκιμασει εως τωρα ειναι mkv. Χρησιμοποιω το mkv2vob για να τα μετατρεψω, τα κανω και split για να χωρανε στον FAT32 σκληρο μου και ολα καλα δουλευουν. Παιζουν με απιστευτα καλη ποιοτητα (δεν χανουν δηλαδη κατα την μετατροπη). Επισης η διαδικασια muxing κραταει 5-10 λεπτα, τιποτα δηλαδη. Εκει που εχω προβλημα ειναι στο να τις δω με υποτιτλους. Μιας και το ps3 δεν διαβαζει srt, πρεπει να τους βαλω με αλλο τροπο. Διαβασα ατελειωτες ωρες σε αλλα φορουμ και γενικα στο διαδυκτιο και το λεω για να προλαβω σχολια σας τυπου πρωτα διαβασε και μετα ρωτα. Επειδει εχω διαβασει παρα πολλα και δεν εβγαλα ακρη, αν ξερει καποιος εναν γρηγορο (σχετικα) τροπο χωρις να χανω σε ποιοτητα ας μας πει. Ξερω οτι το mkv2vob εχει επιλογει για ενσωματωσει υποτιλους αλλα κανει 1-1.5 ωρα. Ρωταω δηλαδη τα εξης. Υπαρχει καποιος τροπος να ενσωματωσω τους υποτιτλους χωρις να κανει τοσο πολυ ωρα (με αλλο προγραμμα πχ?) Υπαρχει μηπως καποιος πιο ευκολος τροπος να βλεπω τις ταινιες μου στο ps3 (ειδα και τον τροπο με τους servers πχ Tversity αλλα περα απο το οτι απαιτουν να εχεις ανοιχτο το pc σου μου φανηκαν και λιγο προβληματικοι)

Όσον αφορά τους υπότιτλους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Αviaddxsubs ( http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php ) . Διαδικασία δίλεπτου και πανεύκολη..
Στα settings όμως της μετατροπής, πρόσεχε να τσεκάρεις το "output in .divx" αλλιώς πάλι δε φαίνονται οι υπότιτλοι

για δοκιμασε να τσεκάρεις τη επιλογή Trancode DTS to AC3, κατά την μετατροπή από το mkv2vob !

Στην αρχή (κανά μήνα) έτσι έβλεπα και εγώ ταινίες... μετατροπή mkv2vob κλπ...
Όμως μου την έδωσε και αγόρασα PCH.. και τέλος όλες οι ανωτέρω μετατροπές...

Καλό κουράγιο... :grinning-smiley-043

Καλησπέρα, για μένα ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω PMS.
Καμία σχέση με το TVersity, εκπληκτικός Media Server.
Ούτε να κάνεις μετατροπές, να μεταφέρεις αρχεία σε εξωτερικό σλητό, ούτε τίποτα. Όλα απλά και εύκολα.
Απλά αν θέλεις να βλέπεις 1080p θα πρέπει να το συνδέσεις ενσύρματα (με Ethernet) το PS3 με το router. Μέχρι 720p βλέπεις και ασύρματα.

Εγώ στο ps3 πάντως χρησιμοποιώ το aviaddxsub, ένα free προγραμματάκι που μέσα σε ένα δίλεπτο μετατρέπει τους subs σε xsub και το ps τους βλέπει κατευθείαν.. δεν το έχω κάνει σε ματρόσκες, αλλά μονο σε avi προς το παρόν, μια και για ματρόσκες χρησιμοποιώ τον wd player..