Προδιαγραφες HTPC για αναπαραγωγή HD υλικού???

Re: Οδηγός προδιαγραφών HTPC για αναπαραγωγή HD υλικού

@ Γιαννη Σπυρου.
Ακριβώς για να μην χανόμαστε, για να υπάρχει δηλ. κοινή αναφορά, ανέβασα τα λίνκ με τα stress-test αρχεία. Και πιστεύω ότι το crowdcross.40000.mp4 είναι (σαν video decoding) περίπου 10% πιο βαρύ απο το X-MEN III. Βέβαια τους λείπουν ηχος και υπότιτλοι (μπορούμε να προσθέσουμε) αλλά πόσο πια μπορουν αυτα να επιβαρύνουν την cpu.

@ Δημήτρη Δημητρακούδη.
Δημήτρη δοκίμασες το X-MEN III σε XP-SP2 ??. Φαντάζομαι οτι αν λειτουργεί σωστά η επιτάχυνση της 7900 το ζόρισμα θα είναι τουλάχιστον 20% λιγότερο.
Προσθέτοντας το γεγονός οτι τα XP είναι πιο ελαφριά απο τα VISTA με οδηγούν στο συμπέρασμα οτι ενας C2D 6600 (ή [email protected]) δεν θα ζορίζεται σχεδόν καθόλου και ενας μανίσιος C2D 6400 θα τα καταφέρνει καλά (έστω και με κάποιες κορυφές CPU use>90%).
Το lossless audio στο Χ-ΜΕΝ ΙΙΙ που αναφέρεις σε τι φορμάτ είναι ??

@ Γιαννη Σπυρου.
Ακριβώς για να μην χανόμαστε, για να υπάρχει δηλ. κοινή αναφορά, ανέβασα τα λίνκ με τα stress-test αρχεία. Και πιστεύω ότι το crowdcross.40000.mp4 είναι (σαν video decoding) περίπου 10% πιο βαρύ απο το X-MEN III. Βέβαια τους λείπουν ηχος και υπότιτλοι (μπορούμε να προσθέσουμε) αλλά πόσο πια μπορουν αυτα να επιβαρύνουν την cpu.

Ο ήχος είναι πιο απαιτητικός από ότι φαντάζεσαι, αν σκεφτείς ότι έχει σεβαστό bitrate, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι για να "βγει" από το S/PDIF που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι πρέπει να μετατραπεί σε Dolby Digital σε πραγματικό χρόνο! Καταλαβαίνεις ότι αυτό απαιτεί υπολογίσιμη CPU..

@ Δημήτρη Δημητρακούδη.
Δημήτρη δοκίμασες το X-MEN III σε XP-SP2 ??. Φαντάζομαι οτι αν λειτουργεί σωστά η επιτάχυνση της 7900 το ζόρισμα θα είναι τουλάχιστον 20% λιγότερο.
Προσθέτοντας το γεγονός οτι τα XP είναι πιο ελαφριά απο τα VISTA με οδηγούν στο συμπέρασμα οτι ενας C2D 6600 (ή [email protected]) δεν θα ζορίζεται σχεδόν καθόλου και ενας μανίσιος C2D 6400 θα τα καταφέρνει καλά (έστω και με κάποιες κορυφές CPU use>90%).
Το lossless audio στο Χ-ΜΕΝ ΙΙΙ που αναφέρεις σε τι φορμάτ είναι ??

Απ' ότι φαίνεται μάλλον θα βάλω τον 6400 στο HTPC μου, οπότε σύντομα θα μπορώ να πω με ασφάλεια τι συμβαίνει σε περιβάλλον XP.

Όσο για το lossless audio του X-Men III, είναι DTS-HD 6.1.

Δυστυχώς δεν έχω το X-Men III για να δοκιμάσω άμεσα...

Να σημειώσω μόνο, οτι ανάλογα με τις ρυθμίσεις μας στο Reclock άν παίζουμε μέσω αυτού (που θα έπρεπε! ) μπορεί να δούμε σημαντικές διαφορές στην χρήση cpu. Έχω δεί διαφορά έως και 25% αλλάζοντας τις ρυθμίσεις!
Π.χ αν κάνουμε resampling για σωστή κίνηση καλό θα ήταν να έχουμε τσεκαρισμένο το 'Do resampling with hardware' . Άλλο ένα που αφορά και την ποιότητα του ήχου είναι το 'Kernel streaming' που θα πρέπει αν μας επιτρέπει η κάρτα ήχου μας να έχουμε για audio interface τόσο για PCM όσο και για SPDIF στο configuration του Reclock. Οι νέες σχετικά μητρικές με HD codec τσιπάκι δουλεύουν άψογα με kernel. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την επεξεργασία του ήχου απο τον ηλίθιο kmixer των windows και κερδίζουμε τόσο σε ποιότητα ήχου όσο και σε cpu.

Σε περίπτωση που έχουμε cpu που κάνει πίκς 90-100% κατα την θέαση υλικού θα μπορούσαν να μας σώσουν αυτές οι ρυθμισούλες. Δοκιμάστε τες.

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτό το link μέσα στο forum όπου και συνειδητοποίησα ότι οι απαιτήσεις για αναπαραγωγή HD υλικού είναι αξιοσέβαστες και άκρως επιβαρυμένες οικονομικά οπότε και η αναβάθμιση ενός σχετικά παλιού υπολογιστή είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά καλό είναι να το έχουμε υπόψην μας για να γνωρίζουμε που βαδίζουμε στην αγορά ενός καινούργιου όπυ και πάλι επιλέγουμε αν θα κινηθούμε στην value for money κατηγορία (Minimum Requirements - General HD) ή στην high end (Recommended Requirements - H.264 Blu-ray/HD DVD) χωρίς περιορισμό κόστους.

http://www2.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=19&id=2108&pg=2

Να σημειώσω μόνο, οτι ανάλογα με τις ρυθμίσεις μας στο Reclock άν παίζουμε μέσω αυτού (που θα έπρεπε! ) μπορεί να δούμε σημαντικές διαφορές στην χρήση cpu. Έχω δεί διαφορά έως και 25% αλλάζοντας τις ρυθμίσεις!
Π.χ αν κάνουμε resampling για σωστή κίνηση καλό θα ήταν να έχουμε τσεκαρισμένο το 'Do resampling with hardware' . Άλλο ένα που αφορά και την ποιότητα του ήχου είναι το 'Kernel streaming' που θα πρέπει αν μας επιτρέπει η κάρτα ήχου μας να έχουμε για audio interface τόσο για PCM όσο και για SPDIF στο configuration του Reclock. Οι νέες σχετικά μητρικές με HD codec τσιπάκι δουλεύουν άψογα με kernel. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την επεξεργασία του ήχου απο τον ηλίθιο kmixer των windows και κερδίζουμε τόσο σε ποιότητα ήχου όσο και σε cpu.

Σε περίπτωση που έχουμε cpu που κάνει πίκς 90-100% κατα την θέαση υλικού θα μπορούσαν να μας σώσουν αυτές οι ρυθμισούλες. Δοκιμάστε τες.

Ευχαριστούμε Κυριάκο. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! -bye-

Re: Απάντηση: Προδιαγραφες HTPC για αναπαραγωγή HD υλικού???

Ευτυχως ειμαι σουπερΤΥΧΕΡΟΣ!
Μου αρκει αυτο - http://www.divxland.org/troubleshooting.php#14

Αυτή η σελίδα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-6 ετών, και δεν μιλάει για HD.

Αυτο ακριβως λεω!
Ειμαι υπερτυχερος γιατι δεν χρειαζομαι HD!-bye-

Καλά, ούτε εγώ χρειάζομαι φεράρι αλλά δεν θα με χάλαγε να μπορώ να την έχω! -bye-

<off topic>
Μα .... μπορεις! Το 99% των διαφημισεων στην τηλεοραση ειναι για κινητα, αυτοκινητα και δανεια!:AFADF0:
</off topic>

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτό το link μέσα στο forum όπου και συνειδητοποίησα ότι οι απαιτήσεις για αναπαραγωγή HD υλικού είναι αξιοσέβαστες και άκρως επιβαρυμένες οικονομικά οπότε και η αναβάθμιση ενός σχετικά παλιού υπολογιστή είναι δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά καλό είναι να το έχουμε υπόψην μας για να γνωρίζουμε που βαδίζουμε στην αγορά ενός καινούργιου όπυ και πάλι επιλέγουμε αν θα κινηθούμε στην value for money κατηγορία (Minimum Requirements - General HD) ή στην high end (Recommended Requirements - H.264 Blu-ray/HD DVD) χωρίς περιορισμό κόστους.

http://www2.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=19&id=2108&pg=2

εγώ παρέθεσα το λινκ, και δεν νομίζω να ανήκει στη high-end κατηγορία ούτε ο Ε6300 (170 ευρώ) ούτε ο ΑΜ2 4200+ (100 ευρώ) ούτε καν ο ΑΜ2 4600 + (119 ευρώ). Άλλο άρθρο της ίδιας σελίδας, τονίζει ότι κανένας επεξεργαστής δεν αρκεί μόνος του δίχως κάρτα γραφικών (δηλαδή για software decoding), αλλά και πάλι οι κάρτες που δοκιμάζει δεν είναι και τίποτα το εξωτικό, μία 7600GT και μία 1650ΧΤ

και οι τρεις επεξεργαστές που αναφέρεις έχουν αποδοκιμαστεί για High-End υλοποιήσεις (για Intel πχ συνηστάται 6400 και άνω) και εκεί είναι που συνειδητοποιεί κανείς ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για το πορτοφόλι.

Για τις κάρτες πάλι που αναφέρεις είναι οριακά τα πράγματα και γι αυτό η ελιτίστικη κατηγορία φλερτάρει με την 8800.

Ακόμα και για την Minimum Requirments/Value for money κατηγορία πιστεύω (προσωπική μου άποψη) ότι το κόστος ενός 6300 είναι σεβαστό.

Τι κρίμα που μας κόβουν τα φτερά για τους AMD στο thread στο οποίο αναφερθήκατε σε όλα αυτά...

και οι τρεις επεξεργαστές που αναφέρεις έχουν αποδοκιμαστεί για High-End υλοποιήσεις (για Intel πχ συνηστάται 6400 και άνω) και εκεί είναι που συνειδητοποιεί κανείς ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για το πορτοφόλι.

Για τις κάρτες πάλι που αναφέρεις είναι οριακά τα πράγματα και γι αυτό η ελιτίστικη κατηγορία φλερτάρει με την 8800.

Ακόμα και για την Minimum Requirments/Value for money κατηγορία πιστεύω (προσωπική μου άποψη) ότι το κόστος ενός 6300 είναι σεβαστό.

Τι κρίμα που μας κόβουν τα φτερά για τους AMD στο thread στο οποίο αναφερθήκατε σε όλα αυτά...

ισως να μην καταλαβα καλα εγω αλλα στο site που μας παραπεμπει o send προτεινουν μινιμουμ amd 3800 και για καλυτερα αποτελεσματα 4200 και πανω.αυτο λοιπον σημαινει οτι με εναν 4600 ειμαστε super...????!!!!:firstprize:

Εχω 4600+ και ευτυχώς δεν είχα κάποιο κόλλημα στην εικόνα χωρίς τα φίλτρα , με φίλτρα όπως postprocessing σε 1080p αρχίζουν τα κολλήματα ... με 720p είναι πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα... Δυστυχώς όμως αυτά που λέω δεν έχουν αξία , διότι έχω μία οθόνη 1440χ900 που ούτε 720p είναι ούτε 1080p ώστε να έχω 1:1 map pixeling ώστε να έχω ακόμα πιο καθαρή εικόνα ...

ο 4600+ Χ2 είναι, στα θέματα που ενδιαφέρουν τουλάχιστον, ελάχιστα παρακάτω από τον Ε6300. Ο Ε6400 αντιστοιχεί περίπου στον 5000+ Χ2.
Την εβδομάδα αυτή η AMD μειώνει σημαντικότατα τις τιμές σε όλα τα μοντέλα (μέχρι και τον 4600+ είχαν ήδη μειωθεί, εκεί δεν θα έχει σημαντικά πράγματα). Υποτίθεται δλδ ότι ο 5200+ από 210 ευρώ θα πάει στα 150. Εδώ έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση, υπό τα δεδομένα των νέων τιμών.

ο 4600+ Χ2 είναι, στα θέματα που ενδιαφέρουν τουλάχιστον, ελάχιστα παρακάτω από τον Ε6300. Ο Ε6400 αντιστοιχεί περίπου στον 5000+ Χ2.
Την εβδομάδα αυτή η AMD μειώνει σημαντικότατα τις τιμές σε όλα τα μοντέλα (μέχρι και τον 4600+ είχαν ήδη μειωθεί, εκεί δεν θα έχει σημαντικά πράγματα). Υποτίθεται δλδ ότι ο 5200+ από 210 ευρώ θα πάει στα 150. Εδώ έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση, υπό τα δεδομένα των νέων τιμών.

θα πεσουν κι αλλο...????

Ναι. Αυτό το κατώφλι τιμής που υπάρχει ανάμεσα στον 4600+ και στα αμέσως επόμενα μοντέλα, δηλαδή τους 5000+ και 5200+, οι οποίοι απέχουν από τον 4600+ περίπου 90-100 ευρώ, θα μειωθεί πολύ. Ήδη η μείωση του 4600 -έπεσε 30-40 ευρώ σε ένα μήνα- ήταν ο προάγγελος της γενικότερης μείωσης. Εάν είναι να πας για τον 4600+ δεν έχει νόημα να περιμένεις (φαντάζομαι μέσα στον Απρίλιο θα δούμε τη μείωση και στη λιανική), αλλά για τα ανώτερα μοντέλα το κέρδος είναι πολύ μεγάλο. Πχ η τιμή του 6000+ θα μειωθεί στο μισό περίπου. Σημειωτέον μιλούμε για επεξεργαστή της κλάσης του Ε6600.