προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Αντί να τους στείλουμε αδιάβαστους τους ξανακάναμε κυβέρνηση
(και χιλιάδες τέτοια παραδείγματα)

Όσο και αν με στενοχωρεί και όσο κι αν μου φαίνεται αδιανόητο να το πιστέψω...αυτή είναι η φάρα μας
Ατομιστές , εγωίσταροι και μόνο η πάρτη μας...και όλοι οι άλλοι ας πάνε να πνιγούνε . Δε μπα να γκρεμιστεί το σύμπαν! ..εγώ να βολευτώ!
Και αν νομίζετε ότι δεν είναι έτσι, σκεφτείται πως συμπεριφέρονται στο δρόμο αυτοί που οδηγούν
Αυτοί που οδηγούν... είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν!
ή πόσες φορές περιμένετε στην ουρά και χώνονται διάφοροι ελληνάρες δεξιά και αριστερά λες και εσύ είσαι ο μ@λ@κας που κάθεσαι και περιμένεις

Όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία και τα δάνεια να μας χαρίσουν, τα ίδια και χειρότερα θα πάθουμε

Αυτή η κουτοπονηρία και η αλαζονεία μας έφαγε που θεωρεί ο κάθε άσχετος ότι είναι κάτι ανώτερο από όλους τους υπόλοιπους

Τώρα πως καταντήσαμε έτσι, ειλικρινά δεν έχω ιδέα)

Αν θεωρεις οτι ανηκεις σε αυτη τη μεριδα που περιγραφεις πιο πανω (συγνωμη για το κουτσουρεμα του ποστ, δεν αλλαζω το νοημα ομως) τοτε πολυ καλα κανεις και χρησιμοποιεις και εσυ το μας και το -με οπως εκανε και ενας αλλος φιλος πιο πριν.

Εμενα παντως να μου επιτρεψεις να μη συμμετεχω στο μας αυτο που εννοεις...

Απλα τα πραγματα.

Θά ξανασυμβεί Νικο,οπως και σε ολες τίς χώρες τής Ευρώπης οπου ο δικομματισμός ειναι(ακόμα) ισχυρός..

Κακά τά ψέμματα απ´την στιγμή πού ζούμε σε μιά ψευδεπίγραφη αντιπροσωπευτική δημοκρατία υποτίθεται οτι μετρά η άποψη τής πλειοψηφίας...

Το οτι αυτή η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει αυτονομηθεί εντελώς απο τούς πολίτες και λειτουργεί σαν ''κλειστό κύκλωμα'' εξουσιας,ας προβληματίσει τον καθένα πού επιλέγει νά πάει να ψηφίσει,πώς και τι θα ψηφίσει...

Απ´εκεί και πέρα η μειοψηφία,πού επίσης ειναι ισχυρότατη,δικαιούται νά αμφισβητεί καθημερινά (και οχι μονον στις εκλογές)αυτή την πλειοψηφία..

Την γνώμη μου γιά τό πώς λειτουργούν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί ενος Κράτους και πώς επηρεάζουν την βούληση σημαντικής μεριδας τών πολιτών την έχω πεί επανειλημένα..

Υπ´αυτή την έννοια (μπορει να μέ πεις και αφελή)ελπίζω οτι οι ιδεολογικοί αυτοί μηχανισμοί θά αρχίσουν νά αποδομούνται ,ειδικά σε συνθήκες κρίσης,και νά αποτρέπουν μεριδα πολιτών στο να επαναλάβουν παλιοτερες επιλογές τους...

Συμφωνώ σε όλα... Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ ούτε μπορώ, ούτε θέλω να δικαιολογήσω τον πολίτη που νομιμοποιεί τα γουρούνια...

Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά τα λάχανα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Αν θεωρεις οτι ανηκεις σε αυτη τη μεριδα που περιγραφεις πιο πανω (συγνωμη για το κουτσουρεμα του ποστ, δεν αλλαζω το νοημα ομως) τοτε πολυ καλα κανεις και χρησιμοποιεις και εσυ το μας και το -με οπως εκανε και ενας αλλος φιλος πιο πριν.

Εμενα παντως να μου επιτρεψεις να μη συμμετεχω στο μας αυτο που εννοεις...

Απλα τα πραγματα.
Εγώ που σε γνώρισα το επιβεβαιώνω -bye-
Και για αρκετούς ακόμη από δω μέσα.

Πάντως αν με τα όσα γίνονται δεν αλλάξει η σύνθεση της βουλής άρδην στις επόμενες εκλογές (όποτε διεξαχθούν αυτές) τότε ειλικρινά δεν έχει νόημα να μένεις εδώ πλέον.........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινο

Η ευκαιρία είναι να βάλουμε μυαλό επιτέλους και να επιλέξουμε ικανούς ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να μας βγάλουν από τον βούρκο που είμαστε μέσα όλοι.....Επίσης είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε νοοτροπία σαν πολίτες

Νομίζω οτι βλέπεις την κοινωνια σαν κάτι ενιαίο,αδιαίρετο κάτι σαν μιά μεγάλη οικογένεια..Μέ όλη μου τήν εκτίμηση επίτρεψέ μου να πώ,οτι αυτό ειναι η μεγαλύτερη παγίδα που μας εχουν στήσει ως Συστημα.

Αν βγάλουμε απ´εξω το γεγονός οτι και σε μια οικογενεια υπαρχουν αντιθέσεις,στην κοινωνία υπάρχουν ακομα μεγαλύτερες ή θάλεγα τεράστιες..

Υπάρχουν ταξικές αντιθέσεις ,οικονομικές,πολιτιστικές και κάποιοι συγκεκριμένοι(οι λιγοτεροι)κυριαρχούν επί των υπολοίπων.

Αρα τα πάντα ειναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων,ή τού πώς θά μπορέσουν νά πεισθούν αυτοί που πηγαίνουν κόντρα στά πραγματικά συμφέροντά τους νά πάψουν νά επηρεάζονται απο μιά ταξικη μειοψηφία πού έχει συσσωρευσει την μεγαλύτερη μερίδα πλούτου στά χερια της και φυσικά γιά νά συνεχισει να κυριαρχεί μοιράζει και σε συμμάχους της κάποια ''κοκκαλα'',που σε μιά κρίση τά παίρνει πίσω..

Ως εκ τούτου προσωπικά δεν θεωρώ πώς ολοι ειμαστε στον ιδιο βούρκο ,ουτε ολα ειναι ζητημα νοοτροπίας,αλλά αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων

Αλλως τε η δική μας κοινωνία δεν ειναι ''περικλειστη'' και ξεκομένη απο την λοιπή Δύση ,στο άρμα τής οποιας εχει προσδεθεί...

Μιλούμε γιά οικονομικούς συσχετισμούς,γιά το ποιοί ελέγχουν τά μέσα παραγωγής,ποιοι ''εργάζονται'' γιά νά υπερσυσσωρευουν κέρδος και παει λέγοντας..

Αδυνατώ να εξισώσω πταίσματα μέ εγκλήματα και άλλως τε ουδέποτε εχω αποκρύψει τίς αποψεις μου επ´αυτού.

Last edited:

Συμφωνώ σε όλα... Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ ούτε μπορώ, ούτε θέλω να δικαιολογήσω τον πολίτη που νομιμοποιεί τα γουρούνια...

Εδω υπαρχει η κλασσικη διαμαχη.Η αληθεια ειναι 1.οτι δεν εφταιγαν ολοι , 2.το 'δεν ηξερες δεν ρωταγες' ειναι μια @@ρια .
Σιγα μην νομιμοποιησε τωρα καποιον μια μανα τωρα που ξεπατωνοταν 8 ωρες στο εργοστασιο , αλλες τοσες ωρες στο σπιτι , επειδη ειχε χρονο να φροντιζει και να αγωνια για την οικογενεια της αντι να ελεγχει για σκανδαλα η να μελεταει την πορεια των spreads.Aλλο αν απο την απογοητευση πεφτει και καμμια ισοπεδωση (κυριως λογω πικρας απο μερικους ) η για αλλους λογους απο αλλους.
Βεβαια το κειμενακι μια χαρα ειναι , ιδιως αν το μελετας κατοπιν εορτης.

το μας το χρησιμοποιώ γιατί αναφέρομαι στους Έλληνες σα σύνολο
Προσωπικά θεωρώ ότι έχω διαχωρίσει τη θέση μου πολλά χρόνια τώρα
(αν και νομίζω ότι ο κάθε έλληνας για τον εαυτό του αυτό πιστεύει!)

Εχεις αμφιβολία επ' αυτού; Και λίγο είναι το 50%. Παραπάνω θα πάρουν......

Αν η αποχη φτασει κανα 50-60 % του εκλογικου σωματος τοτε παιζει αυτο που λες.

Αν ξυπνησει ο λαος και ασκησει το δικαιωμα του αντι να αναστεναζει κατω απο την καταθλιψη του στο σπιτι του δεν υπαρχει περιπτωση.

Γιατι τοτε θα ειμαστε τελειως κρετινοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Εγώ που σε γνώρισα το επιβεβαιώνω -bye-
Και για αρκετούς ακόμη από δω μέσα.

[off-topic]
Εσυ αστα αυτα και πες μου ποσο ευκολο ειναι να μεταφερθει (να το φερεις δηλαδη :grinning-smiley-043), και να στηθει φυσικα, ενα μικρο καζανι, σε καμια αυλη αν βρουμε :))
Αντε γιατι νοιωθω μια πεινα τελευταια.

Σου πεταω το γαντι αν δεν το καταλαβες :BDGBGDB55:
[/off-topic]

Δεν ειμαστε ρε φιλε ολοι κλεφτες, Δ Ε Ν Τ Ο Δ Ε Χ Ο Μ Α Ι !!!

Οποιος νομιζει οτι ειναι, καλα κανει και προσπαθει να βρει αλλοθι. :damnyou:

Συμφωνώ με το φίλο Στέλιο
Δεν είμαστε όλοι κλέφτες , ούτε εγώ το δέχομαι
Η πλειοψηφία όμως είναι!

και θα το πληρώσουμε όλοι (κλέψαμε δεν κλέψαμε)

Νίκο δεν μπορώ νά ταυτίσω αυτον που απο συμφέρον στηριζει ενα κομμα εξουσιας μέ τον απλό άνθρωπο πού εχει μάθει εδώ και χρονια (νά οι ιδεολογικοί μηχανισμοί που αναφέρω)οτι δεν μπορεί να βρει στον ήλιο μοιρα άν δεν ταυτιστεί με τον ισχυρό..
Επομένως ειμαι πολύ πιό επιεικής...

Και ισχύει και αυτό που γραφει και ο rider στο προηγουμενο post του...

Αρα ξαναγυρίζουμε πάλι ακομα και σε θέματα ενημέρωσης απο πολλές πηγές,ουσιαστικής παιδείας κ.λ.π.,κ.λ.π.
Αλλως τε για να αλλάξει ο κόσμος δεν αρκει να αλλάξει μονον το οικονομικό υπόστρωμα αλλά να υπερβουν σε σημαντικό βαθμό και οι άνθρωποι τούς εαυτούς τους...Νομιζω πώς αυτά τά δυο πάνε παρεα.

Last edited:

Αν η αποχη φτασει κανα 50-60 % του εκλογικου σωματος τοτε παιζει αυτο που λες.

Αν ξυπνησει ο λαος και ασκησει το δικαιωμα του αντι να αναστεναζει κατω απο την καταθλιψη του στο σπιτι του δεν υπαρχει περιπτωση.

Γιατι τοτε θα ειμαστε τελειως κρετινοι.

Αντι να ασκησει αυτο το "δικαιωμα" μπορει καλλιστα να ασκησει ενα Δικαιωμα που του δινει το ιδιο το Συνταγμα

Αρθρο 120 παραγραφος 4.

Και ολα θα λυθουν, ομορφα και ωραια -bye-

Προσωπικα διαφωνω Στελιο.

Υπαρχει εναλλακτικη στο κοινοβουλιο. Αν και αυτοι αποδειχθουν τα ιδια σκατα τοτε ισως χρειαστει αυτο που προτεινεις.

Οι μετανάστες είναι κλέφτες.
Οι μαύροι χαζοί.
Οι γυναίκες ηλίθιες.
Οι Έλληνες λαμόγια.
Και οι κομμουνιστές έχουν καταστρέψει τη χώρα μου.

Θεέ μου, σε τι κόσμο θα φέρω το παιδί μου; :bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κ

Νομίζω οτι βλέπεις την κοινωνια σαν κάτι ενιαίο,αδιαίρετο κάτι σαν μιά μεγάλη οικογένεια..

Αν βγάλουμε απ´εξω το γεγονός οτι και σε μια οικογενεια υπαρχουν αντιθέσεις,στην κοινωνία υπάρχουν ακομα μεγαλύτερες ή θάλεγα τεράστιες..

Υπάρχουν ταξικές αντιθέσεις ,οικονομικές,πολιτιστικές και κάποιοι συγκεκριμένοι(οι λιγοτεροι)κυριαρχούν επί των υπολοίπων.

Συμφωνώ. Για αυτό υπάρχουν νόμοι, ελεγκτικοί μηχανισμοί κλπ στις οργανωμένες κοινωνίες που βάζουν φραγμούς στην κυριαρχία των λίγων έναντι στους πολλούς, τόση ώστε να μην κινδυνεύει με διάλυση ο κοινωνικός ιστός. Εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.

Αρα τα πάντα ειναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων,ή τού πώς θά μπορέσουν νά πεισθούν αυτοί που πηγαίνουν κόντρα στά πραγματικά συμφέροντά τους νά πάψουν νά επηρεάζονται απο μιά ταξικη μειοψηφία πού έχει συσσωρευσει την μεγαλύτερη μερίδα πλούτου στά χερια της και φυσικά γιά νά συνεχισει να κυριαρχεί μοιράζει και σε συμμάχους της κάποια ''κοκκαλα'',που σε μιά κρίση τά παίρνει πίσω.

Είναι θέμα παιδείας πάνω απ όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοινωνικές επιστήμες βρίσκονται μόνιμα σε παρακμή... Τώρα αν η παιδεία είναι ταξική ή όχι αυτό συζητείται...Δεν θα πρέπει να είναι ταξική

Ως εκ τούτου προσωπικά δεν θεωρώ πώς ολοι ειμαστε στον ιδιο βούρκο ,ουτε ολα ειναι ζητημα νοοτροπίας,αλλά αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων

Αλλως τε η δική μας κοινωνία δεν ειναι ''περικλειστη'' και ξεκομένη απο την λοιπή Δύση ,στο άρμα τής οποιας εχει προσδεθεί...

Μιλούμε γιά οικονομικούς συσχετισμούς,γιά το ποιοί ελέγχουν τά μέσα παραγωγής,ποιοι ''εργάζονται'' γιά νά υπερσυσσωρευουν κέρδος και παει λέγοντας..

Αδυνατώ να εξισώσω πταίσματα μέ εγκλήματα και άλλως τε ουδέποτ εχω αποκρύψει τίς αποψεις μου επ´αυτού.

Στον ίδιο βούρκο είναι όλοι όσοι μένουν εδώ και παλεύουν για να αλλάξει κάτι. Αν είναι άνεργοι, μεσαίας τάξης, δημόσιοι υπάλληλοι, εισοδηματίες λίγη σημασία έχει. Όλοι επηρεάζονται......

Από την στιγμή που κανείς δεν λογοδοτεί, σαφώς και υπάρχει συμψηφισμός. Μπορεί να μην το κάνει ο καθένας μας, αλλά το κάνουν οι οργανωτικές δομές του κράτους και αυτό είναι το δυσάρεστο.....

Δεν βρίσκω κακό το να θέλει να κερδίζει κάποιος όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί. Δεν μπορεί όμως αυτό να είναι κρατικό μέλημα.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδ

Συμφωνώ. Για αυτό υπάρχουν νόμοι, ελεγκτικοί μηχανισμοί κλπ στις οργανωμένες κοινωνίες που βάζουν φραγμούς στην κυριαρχία των λίγων έναντι στους πολλούς, τόση ώστε να μην κινδυνεύει με διάλυση ο κοινωνικός ιστός. Εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.

Είναι θέμα παιδείας πάνω απ όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοινωνικές επιστήμες βρίσκονται μόνιμα σε παρακμή... Τώρα αν η παιδεία είναι ταξική ή όχι αυτό συζητείται...Δεν θα πρέπει να είναι ταξική

Στον ίδιο βούρκο είναι όλοι όσοι μένουν εδώ και παλεύουν για να αλλάξει κάτι. Αν είναι άνεργοι, μεσαίας τάξης, δημόσιοι υπάλληλοι, εισοδηματίες λίγη σημασία έχει. Όλοι επηρεάζονται......

Από την στιγμή που κανείς δεν λογοδοτεί, σαφώς και υπάρχει συμψηφισμός. Μπορεί να μην το κάνει ο καθένας μας, αλλά το κάνουν οι οργανωτικές δομές του κράτους και αυτό είναι το δυσάρεστο.....

Δεν βρίσκω κακό το να θέλει να κερδίζει κάποιος όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί. Δεν μπορεί όμως αυτό να είναι κρατικό μέλημα.......

Μά αυτο που περνά η ελλάδα οφειλεται στην τεράστια απληστια τού παγκοσμιου συστήματος και στούς εδώ εκπροσώπους του..Η Αμερικανικη χρηματοπιστωτική φουσκα γιατι έσκασε??Επειδή το ένα κανονικο δολλάριο έφτασε νά εξισουται μέ 40 εικονικά γιατι η καπιταλιστική απληστια δεν ειχε τέλος...

Φυσικά και πρεπει να ειναι κρατικο μέλημα ο έλεγχος τού κέρδους...

Για να μήν φτάσω στην περιπτωση και θεωρώ ουτοπιστής και γραψω οτι το κέρδος δεν εχει κανενα νοημα .

Last edited:
Νίκο δεν μπορώ νά ταυτίσω αυτον που απο συμφέρον στηριζει ενα κομμα εξουσιας μέ τον απλό άνθρωπο πού εχει μάθει εδώ και χρονια (νά οι ιδεολογικοί μηχανισμοί που αναφέρω)οτι δεν μπορεί να βρει στον ήλιο μοιρα άν δεν ταυτιστεί με τον ισχυρό..
Επομένως ειμαι πολύ πιό επιεικής...

Και ισχύει και αυτό που γραφει και ο rider στο προηγουμενο post του...

Αρα ξαναγυρίζουμε πάλι ακομα και σε θέματα ενημέρωσης απο πολλές πηγές,ουσιαστικής παιδείας κ.λ.π.,κ.λ.π.
Αλλως τε για να αλλάξει ο κόσμος δεν αρκει να αλλάξει μονον το οικονομικό υπόστρωμα αλλά να υπερβουν σε σημαντικό βαθμό και οι άνθρωποι τούς εαυτούς τους...Νομιζω πώς αυτά τά δυο πάνε παρεα.

Για μένα η επιείκεια έχει τελειώσει χρόνια τώρα...
Ποια ακριβώς ιδεολογία πιστεύει ο ψηφοφόρος του Π. Σοσιαλιστικού Κ ??? Ποιά λαϊκά συμφέροντα έκφρασε στην 35ετή ιστορία της η ΝΔ?

Πρόκειται περί βλάκα! κοινού βλάκα... ή εκφραστή του μαζί τα φάγαμε και θα προσπαθήσουμε να τα ξαναφάμε...
Τα 8ωρα στο εργοστάσιο και τα προβλήματα σπίτι μας τέλειωσαν....
Ούτε δουλειά υπάρχει, ούτε σπίτι... υπάρχει όμως πλήρη ενημέρωση και απόδειξη ότι μπλέξαμε με μια συμμορία....

Καμία επιείκεια από μένα...

Ο Ναθ το είπε καλά πιο πάνω... κρετίνοι... που κάνουν συνειδητά πλέον ότι μπορούν για να καταστρέψουν το μέλλον του παιδιού μου...

Θα τους χτυπάω κάτω σα χταπόδι όπου βρεθώ...

Προσωπικα διαφωνω Στελιο.

Υπαρχει εναλλακτικη στο κοινοβουλιο. Αν και αυτοι αποδειχθουν τα ιδια σκατα τοτε ισως χρειαστει αυτο που προτεινεις.

Κι αν αυτοι οι εναλλακτικοι δεν βγουν ποτε τι θα γινει;

Μηπως να περιμενουμε μεχρι τοτε;

Εγω δεν περιμενω αδερφε πια κανεναν. Η σωτηρια, αν ειναι να'ρθει, θα ερθει απο κατω, και μονο απο εκει.
Ασε που και να μην ερθει τελικα πολυ θα ηθελα να δω εναν πολιτικο που θα νοιωθει την ανασα του λαου στο σβερκο του, ακομα και κυριολεκτικα αν θελεις, πως θα αντιδρασει και αν θα κανει μακακια...

Δεν πιστευω στη σωτηρια μεσω της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας, ειμαι μακακας...

Απάντηση: Re: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Οι μετανάστες είναι κλέφτες.
Οι μαύροι χαζοί.
Οι γυναίκες ηλίθιες.
Οι Έλληνες λαμόγια.
Και οι κομμουνιστές έχουν καταστρέψει τη χώρα μου.

Θεέ μου, σε τι κόσμο θα φέρω το παιδί μου; :bigcry:
Όχι φίλε μου,οι Έλληνες είναι κλέφτες..στην πλειοψηφία τους και υπάρχει και απόδειξη.

Re: Απάντηση: Re: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Όχι φίλε μου,οι Έλληνες είναι κλέφτες..στην πλειοψηφία τους και υπάρχει και απόδειξη.

Κάτι σε τιμολόγιο παίζει; Να πάρουμε πίσω και το ΦΠΑ δηλαδή, γιατί εγώ είμαι από τα θύματα που έχουν κλέψει άλλοι;