προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

πάντως ο έλληνας το έχει το κουσούρι.
Αμα δεν βρίσκει τον μπαμπά, θα πάει στον γιό.
Θεωρεί ότι είναι το ίδιο.

πάντως ο έλληνας το έχει το κουσούρι.
Αμα δεν βρίσκει τον μπαμπά, θα πάει στον γιό.
Θεωρεί ότι είναι το ίδιο.

"Απ τον παππού στον εγγονό" που έλεγε και ο άλκης στέας.
Εσείς που είστε και γεροντότεροι :Dθα το θυμόσαστε ...

Μόλις μπήκα στο σπίτι από κάτι δημόσιες υπηρεσίες που είχα πάει
Δε ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω...
Συζητούσαν οι υπάλληλοι μεταξύ τους και έλεγαν ότι ο Βενιζέλος είναι
καλύτερος από τον Παπακωσταντίνου άρα θα πάμε καλύτερα!!!

Μάααααλιστα ...έβαλε ένα συνταγματολόγο στη θέση ενός οικονομολόγου
και τώρα θα σωθούμε σα χώρα
Τουλάχιστον ο Παπακωσταντίνου μίλαγε ελληνικά . Ο Βενιζέλος θα μιλάει
και δε θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα!

Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Τουλάχιστον ο Παπακωσταντίνου μίλαγε ελληνικά . Ο Βενιζέλος θα μιλάει
και δε θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα!

δηλαδή όταν σου παίρνουν το πορτοφόλι σε νοιάζει αν θα καταλαβαίνεις τι σου λένε...?

δηλαδή όταν σου παίρνουν το πορτοφόλι σε νοιάζει αν θα καταλαβαίνεις τι σου λένε...?

Γιατί, μήπως ο Μπένυ δεν θα τα παίρνει τα πορτοφόλια;

Μόλις μπήκα στο σπίτι από κάτι δημόσιες υπηρεσίες που είχα πάει
Δε ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω...
Συζητούσαν οι υπάλληλοι μεταξύ τους και έλεγαν ότι ο Βενιζέλος είναι
καλύτερος από τον Παπακωσταντίνου άρα θα πάμε καλύτερα!!!

Μάααααλιστα ...έβαλε ένα συνταγματολόγο

Να υποθέσουμε οτι τον βάλανε για να εξηγήσει , ως γνώστης, γιατί είναι αντισυνταγματική η υποθήκευση δημόσιας περιουσίας :grinning-smiley-043

Τελικα εχουν δικιο που δεν ασχολουνται με την ουσια, αλλα με το πως θα "επικοινωνησουν" τα πραγματα. Και τα μαγειρευουν με τις ωρες για να καταληξουν σε αυτο που θα πλασσαριστει πιο ευκολα.

Οσο κι αν δε μας αρεσει, υπαρχει πολυς κοσμος που τρωει κουτοχορτο. Αν βλεπεις οτι ο μονος δρομος ειναι το "συστημα" βαζεις τις ελπιδες σου πανω του.
Και οσα γραφει ο Πιτσιρικος ειναι υπαρκτα. Οταν καποιοι γραφουν φταιμε ολοι, ειναι προφανες οτι δεν εννοειται το "ενας προς εναν". Αλλα ειναι δεδομενο οτι υπαρχει στενη σχεση αναμεσα στο επιπεδο των πολιτικων και των επιχειρηματιων και το επιπεδο του λαου. Ο καθενας θεωρει φυσικο να βγαζει τον εαυτο του απεξω, αλλα για το μπαχαλο, δεν φταινε 100 κακοι πολιτικοι και 100 λαμογια επιχειρηματιες. Μακαρι να ηταν ετσι.

Last edited:

Γιατί, μήπως ο Μπένυ δεν θα τα παίρνει τα πορτοφόλια;

εγώ τι είπα?

Ευχαριστώ για την απάντηση... αν θες πες μου και κάτι τελευταίο... το αμερικλάνοι είναι ρατσιστικό? σε ενοχλεί? το χρησιμοποιείς? αντιδράς όποτε το βλέπεις γραμμένο?

-bye-

Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουν όλοι οι Αμερικάνοι στο ίδιο σακί.
Εκτός αν τους τσουβαλιάσουμε και αυτούς με το γνωστό "Μας κυβερνάνε αυτοί που μας αξίζουν".
Ίσως οι πολίτες να έχουν καταντήσει περισσότερο "αρνιά" από εμάς. Μην ξεχνάς όμως ότι οι εκεί τεχνοκράτες έχουν doctorate στη πλύση εγκεφάλου σε σχέση με τα δικά μας γυμνασιόπαιδα και ο λαός που ελέγχουν δεν έχει τόσο πολύ το σαράκι της αμφισβήτησης και της αντίδρασης όσο ο Ελληνικός.

Γιατί ο Έλληνας, καλώς ή κακώς, το έχει το αντιδραστικό στοιχείο μέσα του.

Από την άλλη, με την επαφή που έχω με Αμερικάνους καταλαβαίνω και άλλη διαφορά. Για τον Αμερικάνο υπάρχει η ευρύτερη κοινωνία και ο εαυτούλης του. Όχι κάτι ενδιάμεσο.
Ο Αμερικάνος θα πάρει το όπλο και θα σου την ανάψει επειδή μπήκες στο οικόπεδό του. Δεν θα πάρει το όπλο να βγει στους δρόμους επειδή κάποιος αδίκησε μία μερίδα ανθρώπων αν δεν είναι και αυτός μέσα σε αυτή τη μερίδα.

Ενώ από αρχαιοτάτων χρόνων ο Έλληνας ανήκε σε κλειστές κοινωνίες.
Η δική μου "κοινωνία" ίσως να μην έχει καμία επαφή με τη δική σου.
Για αυτό πολλές φορές στην ιστορία, αφού υπήρχε σύγκλιση αυτών των "κοινωνιών" για έναν ανώτερο σκοπό (π.χ. Αντίσταση), και αφού εκπληρωνόταν έβλεπες να σπάνε πάλι σε μικρές κοινωνίες όπου παίζει η μία να μάχεται την άλλη για τα δικά της συμφέροντα.

Επίσης, δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι έτσι.
Τη φιλοσοφία "my private space" την έχουν και οι βόρειοι Ευρωπαίοι.
Αν π.χ. πέσεις στη μέση μιας πλατείας και κλαις, ένας Φιλανδός δεν πρόκειται καν να σε πλησιάσει. Όχι για κακό, απλά θεωρούν ότι δεν έχουν λόγο να αναμιγνύονται με τα προσωπικά σου. -bye-

Απάντηση: Re: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Επίσης, δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι έτσι.
Τη φιλοσοφία "my private space" την έχουν και οι βόρειοι Ευρωπαίοι.
Αν π.χ. πέσεις στη μέση μιας πλατείας και κλαις, ένας Φιλανδός δεν πρόκειται καν να σε πλησιάσει. Όχι για κακό, απλά θεωρούν ότι δεν έχουν λόγο να αναμιγνύονται με τα προσωπικά σου. -bye-

Eιναι γενικα γνωρισμα των προτεσταντων αυτο Μιχαλη.Και αν προκειται και για καλβινιστες ειναι ακομα χειροτερα σε ατομισμο και mind your own business...

Μη το γυρίσουμε τώρα στην ανάλυση των λαών... είναι όπως είναι...

Τελικά ρε συ, είναι ή δεν είναι ρατσιστικό το "αμερικλάνοι"? το "φονιάδες των λαών"? Αυτό ρωτάω...

Είμαι ρατσιστής που τους αποκαλώ έτσι?

Οχι.

Αναφέρεσαι στην κυριαρχη ιμπεριαλιστική τους πολιτική που ειναι δολοφονική..

Φυσικά και ο Αμερικανικος Ιμπεριαλισμός ειναι εγκληματικός,οπως και η κυριαρχη πολιτική τού Ισραηλινού κράτους,και φυσικά οχι ολοι οι Εβραίοι στο θρήσκευμα.

Άσχετα με το τι πιστεύω ή όχι, ναι, είναι ρατσιστικό το να τσουβαλιάζεις έτσι έναν λαό.
Αλλά πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος που να έχει βγει στην ευρύτερη κοινωνία και μην είναι ρατσιστής;
Από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι μία 'ράτσα' έχει εκ γεννησιμιού της κάποια καλύτερα γνωρίσματα από μία άλλη, είναι ρατσιστής.

Ακόμη και αν πιστεύει ότι τα Κόκερ είναι καλύτεροι κυνηγοί πουλιών από τα Μπόξερ...

Δηλαδή αν αναφέρομαι στην κυρίαρχη πορτοφολική πολιτική της χώρας μας έχω το δικαίωμα να λέω ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες; :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Δηλαδή αν αναφέρομαι στην κυρίαρχη πορτοφολική πολιτική της χώρας μας έχω το δικαίωμα να λέω ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες; :p

Τοχουν πεί και ντοπιοι παράγοντες αλλά και ξενοι αυτό περί Ελληνων..Αλλως τε το λενε και πολίτες.:D:D:D

Απ´εκει και πέρα το σύνθημα ''Φονιάδες τών Λαών'' ήταν ένα παγκόσμιο σύνθημα που ξεκινησε απο την εποχή τού Βιετνάμ ακόμα καί το φώναζαν πάμπολλες κοινωνίες.

Δεν γινεται νά συγκρίνουμε την ιμπεριαλιστική πολιτική μιάς Χώρας πού εχει ξεκινήσει εκατοντάδες πολέμους με τήν πολιτική τού Τρινιντάντ..

Δεν βλέπω κανενός είδους ρατσισμό σε ενα σύνθημα που απευθύνεται σε μιά Υπερδύναμη,πού με την πολιτική της ,εχει κατακρεουργήσει δεκάδες λαούς τής περιφέρειας.

Αν ξεκινούσε επιθετικό πόλεμο η Ελλάδα θά έλεγα τό ίδιο.

Μη το γυρίσουμε τώρα στην ανάλυση των λαών... είναι όπως είναι...

Τελικά ρε συ, είναι ή δεν είναι ρατσιστικό το "αμερικλάνοι"? το "φονιάδες των λαών"? Αυτό ρωτάω...

Είμαι ρατσιστής που τους αποκαλώ έτσι?

Δε νομίζω...αντίστοιχα μπορείς να αποκαλεις την πρώην ΕΣΣΔ, την Κίνα οι οποίες μάλιστα στρέφονται και κατά των ίδιων τους των πολιτών...Φυσικά και δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε όλους τους Ελληνες ώς κλέφτες...ωστόσο αν ζήσεις λίγο στο εξωτερικό θα καταλάβεις την εικόνα που έχουν για μας...και νιώθω δυστυχώς οτι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εντελώς αδικαιολόγητη...

Οχι.

Φυσικά και ο Αμερικανικος Ιμπεριαλισμός ειναι εγκληματικός,οπως και η κυριαρχη πολιτική τού Ισραηλινού κράτους,και φυσικά οχι ολοι οι Εβραίοι στο θρήσκευμα.

Aκριβώς αυτό!

Και κάποιο αντίστοιχο επίθετο θα υπάρχει για την οικονομική διαχείριση που έκαναν οι κυβερνώντες της χώρας μας με τη συμπαράσταση αρκετών και την ανοχή ακόμα περισσότερων... έτσι δείχνουν άλλωστε οι κομματικές προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για περίπου 30 χρόνια... και τώρα που ξυπνησαμε (?) θιγόμαστε κι όλας... από τους χαρακτηρισμούς...

+++
οff topic...
Σπύρο νομίζω ότι ιουδαϊσμός είναι το θρήσκευμα και Εβραίος είναι η καταγωγή-φυλή-Έθνος. Ισραηλινός δε, είναι ο κάτοικος πολίτης του κράτους Ισραήλ. Γνώμη μου είναι ότι δικαίως τα κοσμητικά πάνε στους Εβραίους, αφού ως γνωστόν τα κέντρα αποφάσεων του Ισραήλ βρίσκονται εκτός της μικρής αυτής χώρας.
Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με ώστε να μην παραπληροφορήσω καθότι είναι λεπτό το ζήτημα.

Άσχετα με το τι πιστεύω ή όχι, ναι, είναι ρατσιστικό το να τσουβαλιάζεις έτσι έναν λαό.
Αλλά πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος που να έχει βγει στην ευρύτερη κοινωνία και μην είναι ρατσιστής;
Από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι μία 'ράτσα' έχει εκ γεννησιμιού της κάποια καλύτερα γνωρίσματα από μία άλλη, είναι ρατσιστής.

Ακόμη και αν πιστεύει ότι τα Κόκερ είναι καλύτεροι κυνηγοί πουλιών από τα Μπόξερ...

Μιχάλη τώρα συνεννοηθήκαμε!
Μιλάμε για άλλο πράγμα ρε φίλε τόση ώρα...

Ο χαρακτηρισμός που αναφέρομαι τόσο του Αμερικάνου, όσο και του Έλληνα βασίζεται σε γεγονότα... υπαρκτά και αδιαμφισβήτητα... κάποια γεγονότα δηλ. που μπορούν να χαρακτηρίσουν την οικονομική και πολιτική συμπεριφορά του Αμερικάνου και του Έλληνα (φυσικά όχι όλους... φυσικά τους περισσότερους...).
Καμία απολύτως σχέση με τη φυλή...

Δεν έχει σχέση με αποκλεισμούς, ανισότητες και διακρίσεις όπως οι ρατσιστικές απόψεις...
Έχει σχέση με τη στάση μας τα τελευταία χρόνια...
Αυτή του κακομαθημένου, (με ξένα λεφτά) νεόπλουτου που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αυτοκαταστραφεί...
Ναι! άλλοι μας έμαθαν έτσι... ναι μας εκπαίδευσαν! είναι αλήθεια... μας ρίξανε δολώματα και τσιμπήσαμε...
Αλλά πως γίνεται τώρα να "βλέπουμε" και όταν καλοπερνούσαμε (όχι όλοι.... το είπαμε.... οι περισσότεροι!) να κάναμε τα στραβά μάτια...

Είμαστε σίγουροι ότι αν με ένα μαγικό τρόπο αύριο ξεχρεώσουμε, δεν θα κάνουμε τα ίδια? Και αν τα ξανακάνουμε τότε τι θα "είμαστε"?

Αν το λες και για αντίστοιχη πολιτική άλλων... των βουλευτών, των αστυνομικών, των "του κώλου το χαβά", των Αμερικάνων κτλ... ναι!

Προσωπικά το ακούω συχνά από κάτι καθυστερημένους Ευρωπαίους... ακόμη και από Κινέζους....
- "τι έγινε? τρώγατε τα λεφτά των άλλων?"
τι να του πεις τώρα?
Όχι δεν τρώγαμε "εμείς"... τα τρώγανε εκατό φαμίλιες και μεις τους χειροκροτούσαμε γιατί βολευόμασταν με τα αποφάγια?
Ποιός θα με πιστέψει? Και γιατί? Για να αλλάξει το χαρακτηρισμό από κλέφτες σε βλάκες?

Καλώς ή κακώς αυτό υπάρχει... Μακριά από μας οι φυλετικές διακρίσεις...
Υπάρχουν όμως κάποια γνωρίσματα συμπεριφοράς των πολιτών ενός κράτους

ps δεν είναι της ώρας αλλά μπορώ να σου δώσω και "ξένα" παραδείγματα... τόσο της πολιτικής άλλων κρατών, όσο και χαρακτηριστικής συμπεριφοράς σημαντικά μεγάλου αριθμού πολιτών άλλων κρατών... είναι δε πλήρως κατανοητοί οι λόγοι που οδήγησαν αυτούς του πολίτες σε συγκεκριμένες συμπεριφορές... και δεν είναι σε καμία περίπτωση φυλετικοί!

Last edited:
+++
οff topic...
Σπύρο νομίζω ότι ιουδαϊσμός είναι το θρήσκευμα και Εβραίος είναι η καταγωγή-φυλή-Έθνος. Ισραηλινός δε, είναι ο κάτοικος πολίτης του κράτους Ισραήλ. Γνώμη μου είναι ότι δικαίως τα κοσμητικά πάνε στους Εβραίους, αφού ως γνωστόν τα κέντρα αποφάσεων του Ισραήλ βρίσκονται εκτός της μικρής αυτής χώρας.
Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με ώστε να μην παραπληροφορήσω καθότι είναι λεπτό το ζήτημα.

ί!

Νίκο ,χωρις νάμαι σίγουρος 100%

Ισραηλινός καλείται ο κάτοικος τού κράτους τού Ισραήλ ανεξαρτήτως θρησκεύματος ..Λογικά ο όρος δημιουργήθηκε με το που δημιουργήθηκε το Ισραηλινό κράτος.

Εβραίος αυτός πού πιστεύει στην Εβραϊκή θρησκεια και επίσης οποιος αναγνωριζει το συνολο τών θρησκευτικών και πολιτισμικών παραδοσεων τού συγκεκριμένου πολιτισμού..

Εχω την εντύπωση οτι Εβραιος,Ιουδαίος και Ισραηλίτης ειναι σχεδον συνώνυμα καί εχουν σχέση και μέ το πώς τούς αποκαλούν οι άλλοι λαοί που συγκατοικούν μαζί τους..

Θα το ψάξω λιγο παραπάνω και θά επανέλθω.

Last edited: