προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Δυστηχώς μας παίρνει όλους η μπάλα.......Πριν καμια ώρα διάβαζα ότι κάθε ελληνας χρωστάει 15000Ε για να ξεχρεώσει η Ελλάδα. Μπορεί εδώ κάποιοι να φάγανε την σέσουλα και κάποιοι να λιμοκτονούσαν αλλά έξω μας βλέπουν σαν όλον......Και αυτο είναι κάτι που ακόμα δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι

Ήταν κάποτε δύο τύποι και ένα ψητό κοτόπουλο. Ο ένας τύπος έφαγε ολόκληρο το κοτόπουλο ενώ ο άλλος καθοταν και τον κοίταζε. Η στατιστική είναι η επιστήμη που εφευρέθηκε για να πείσει τον κόσμο ότι οι δύο αυτοί τύποι έφαγαν από μισό κοτόπουλο.

Είναι σίγουρο ότι ο Ισραηλίτης δεν έχει σχέση με τον Εβραίο.
Υπάρχουν πολλοί αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί!

Για ιουδαίους και εβραίους παίζει να έχεις δίκιο, αλλά θυμάμαι ότι υπήρχαν (ίσως και σήμερα δεν ξέρω) Έλληνες πολίτες, Εβραίκής καταγωγής, χριστιανοί στο θρήσκευμα.
Η "κοινότητα" βέβαια δεν κάνει αποδεκτούς εύκολα τους Εβραίους με άλλο θρήσκευμα.... για αυτό προφανώς θα μιλάμε για μπατιράκια σαν και εμάς...
αλλά μην συνεχίσω γιατί θα γίνω ρατσιστής στο τέλος...

Τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορεί να αναφέρεται το "Εβραίος" στο θρήσκευμα... Εβραϊκό λόμπυ κτλ... έχει πολιτικο-οικονομική επέκταση το ζήτημα... είναι εγκόσμιο... που δεν συμβαδίζει με τις πνευματικές αξίες των θρησκειών...

Ήταν κάποτε δύο τύποι και ένα ψητό κοτόπουλο. Ο ένας τύπος έφαγε ολόκληρο το κοτόπουλο ενώ ο άλλος καθοταν και τον κοίταζε. Η στατιστική είναι η επιστήμη που εφευρέθηκε για να πείσει τον κόσμο ότι οι δύο αυτοί τύποι έφαγαν από μισό κοτόπουλο.

Αν εξετάσεις την εντροπία του συστήματος, τότε ναι ο καθένας έφαγε από μισό κοτόπουλο...

Για ιουδαίους και εβραίους παίζει να έχεις δίκιο, αλλά θυμάμαι ότι υπήρχαν (ίσως και σήμερα δεν ξέρω) Έλληνες πολίτες, Εβραίκής καταγωγής, χριστιανοί στο θρήσκευμα.
Η "κοινότητα" βέβαια δεν κάνει αποδεκτούς εύκολα τους Εβραίους με άλλο θρήσκευμα.... για αυτό προφανώς θα μιλάμε για μπατιράκια σαν και εμάς...

Τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορεί να αναφέρεται το "Εβραίος" στο θρήσκευμα... Εβραϊκό λόμπυ κτλ... έχει πολιτικο-οικονομική επέκταση το ζήτημα... είναι εγκόσμιο... που δεν συμβαδίζει με τις πνευματικές αξίες των θρησκειών...

Βρήκα ενα Εβραϊκο blog που μου φαινεται έγκυρο σχετικά με τούς ορισμούς..

Σε άλλα θέματα βεβαια αγγιζει κάπως τά ''Σιωνιστικά''...

Σού δινω το link και ψάξτο αν δεν βαριέσαι κι´εσύ..

Η αλήθεια ειναι πώς υπάρχει μιά ιδιαιτερότητα στούς ορους,συχνά δυσδιάκριτη ..

http://abravanel.wordpress.com/2008/09/21/meaning_in_greek_of_terms_israelite-jew-israeli/

Ετσι ειναι φιλε μου... εχεις διπλα σου τον Οβελιξ που εβαλε το αγριογουρουνο στο στομα και εβγαλε κατι κοκκαλα και μετα σου λεει μαζι το φαγαμε.

Και κάποιο αντίστοιχο επίθετο θα υπάρχει για την οικονομική διαχείριση που έκαναν οι κυβερνώντες της χώρας μας με τη συμπαράσταση αρκετών και την ανοχή ακόμα περισσότερων... έτσι δείχνουν άλλωστε οι κομματικές προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για περίπου 30 χρόνια... και τώρα που ξυπνησαμε (?) θιγόμαστε κι όλας... από τους χαρακτηρισμούς...

Προσωπικά δεν έχω ψηφίσει κανέναν τους, αλλά εγώ δεν είμαι παράδειγμα...

Αυτοί που ψηφίζουν, ποιον από τους άλλους θα μπορούσαν να βγάλουν;
Αφού όπως είναι ο εκλογικός νόμος και ένα άτομο να πάει να ψηφίσει αυτοί θα πάνε και θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Ο χαρακτηρισμός που αναφέρομαι τόσο του Αμερικάνου, όσο και του Έλληνα βασίζεται σε γεγονότα... υπαρκτά και αδιαμφισβήτητα... κάποια γεγονότα δηλ. που μπορούν να χαρακτηρίσουν την οικονομική και πολιτική συμπεριφορά του Αμερικάνου και του Έλληνα (φυσικά όχι όλους... φυσικά τους περισσότερους...).
Καμία απολύτως σχέση με τη φυλή...

Ναι αλλά το "Μαζί τα φάγαμε" να πάει να το πει στους πολιτικούς που τα φάγανε μαζί. Μη βάζει εμένα και εσένα μέσα...
Στην τελική με αυτό το σκεπτικό μπορείς να ονομάσεις κλέφτες το 80% των κρατών του κόσμου. Όλοι χρωστάνε σε κάποιον. Και ακόμη μεγαλύτερους τους Γερμανούς που σφυράνε αδιάφορα για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα δάνεια που πήραν με το έτσι θέλω από τον Ελληνικό λαό.

Αλλά πως γίνεται τώρα να "βλέπουμε" και όταν καλοπερνούσαμε (όχι όλοι.... το είπαμε.... οι περισσότεροι!) να κάναμε τα στραβά μάτια...

Είμαστε σίγουροι ότι αν με ένα μαγικό τρόπο αύριο ξεχρεώσουμε, δεν θα κάνουμε τα ίδια? Και αν τα ξανακάνουμε τότε τι θα "είμαστε"?

Προσωπικά δεν το έκανα ποτέ μου.
Συνεργάζομαι με διάφορους στη δουλειά μου. Από τον απλό άνθρωπο μέχρι και το πιο μεγάλο λαμόγιο. Η τιμολογιακή πολιτική μου είναι ότι στο αποδεδειγμένα λαμόγιο θα ζητήσω τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή από κάποιον απλό άνθρωπο για να δώσω τη δυνατότητα σε αυτόν να χτυπήσει την αγορά.
Και όταν θέλω να βγάλω λαμόγια από την αγορά φτάνω σε σημείο να δουλεύω μέχρι και τσάμπα.
Αν θέλεις ονόματα, pm me.

Προσωπικά το ακούω συχνά από κάτι καθυστερημένους Ευρωπαίους... ακόμη και από Κινέζους....
- "τι έγινε? τρώγατε τα λεφτά των άλλων?"
τι να του πεις τώρα?

- Μας κατακρεούργησε οικονομικά η Γερμανία και αντί να μας δώσει αυτά που μας χρωστάει έβαλε οικονομικούς δολοφόνους να μας τιμωρήσει επειδή αυτό που τους δώσατε εσείς στο πιάτο χύσανε αίμα και δεν το πήρανε ποτέ από εμάς.

Σου κάνει σαν απάντηση; -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

αν ο μαγειρας εδωσε το κοτοπουλο για να τραφουν δυο ατομα..και ο δευτερος καθεται να βλεπει τον πρωτο να το τρωει μονος του χωρις να αντιδρα.. λογικο ειναι ο μαγειρας να θεωρει οτι μαγειρεψε για δυο ατομα.

Εβραιοι ειναι οι γιοι του Ισραηλ ή αλλιως Ισραηλιτες (αρχαια φυλη). Γι αυτο οταν οι Εβραιοι εφτιαξαν δικο τους κρατος το ονομασαν Ισραηλ. Τωρα δεν ξερω αυτος που δεν ειναι Ισραηλιτης δηλ. Εβραιος και παιρνει την υποηοοτητα του κρατους ο οποιος θα λεγεται Ισραηλιτης πως διαχωριζεται στην κοινωνια των Εβραιων.
Ιουδαιος ειναι ο οπαδος της Ιουδαικης θρησκειας που ειναι η θρησκεια των Ισραηλιτων. Αυτονοητο πως ο μη Εβραιος που εχει ασπαστει αυτη την θρησκεια λεγεται Ιουδαιος.

Ετσι ειναι φιλε μου... εχεις διπλα σου τον Οβελιξ που εβαλε το αγριογουρουνο στο στομα και εβγαλε κατι κοκκαλα και μετα σου λεει μαζι το φαγαμε.

το θεμα ειναι να αντιδρας την στιγμη που ο αλλος βαζει το αγριογουρουνο στο στομα του..και οχι να αντιδρας οταν παει να σου φορτωσει στο τελος οτι το εφαγες και εσυ μαζι του... ειναι θεμα ταιμινγκ του ποτε αντιδρας η διαφορα αναμεσα στην συλλογικη ευθυνη του καθενας μας και το θιξιμο της ηθικης μας ακεραιοτητας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

αν ο μαγειρας εδωσε το κοτοπουλο για να τραφουν δυο ατομα..και ο δευτερος καθεται να βλεπει τον πρωτο να το τρωει μονος του χωρις να αντιδρα.. λογικο ειναι ο μαγειρας να θεωρει οτι μαγειρεψε για δυο ατομα.

Και αν ο πρώτος πήγε μόνος του στον μάγειρα και του πήρε το κοτόπουλο με την υπόσχεση να το μοιραστεί με τον δεύτερο, ο μάγειρας δεν φέρει καμία ευθύνη;

το θεμα ειναι να αντιδρας την στιγμη που ο αλλος βαζει το αγριογουρουνο στο στομα του..και οχι να αντιδρας οταν παει να σου φορτωσει στο τελος οτι το εφαγες και εσυ μαζι του... ειναι θεμα ταιμινγκ του ποτε αντιδρας η διαφορα αναμεσα στην συλλογικη ευθυνη του καθενας μας και το θιξιμο της ηθικης μας ακεραιοτητας.

θυμασαι εσυ να προλαβαινε κανεις να το παρει απο τα χερια του Οβελιξ? Θα'χανε τα δαχτυλα του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

Και αν ο πρώτος πήγε μόνος του στον μάγειρα και του πήρε το κοτόπουλο με την υπόσχεση να το μοιραστεί με τον δεύτερο, ο μάγειρας δεν φέρει καμία ευθύνη;

οχι περισσοτερο απο τον δευτερο..που εφοσον διαπιστωσε εστω την πρωτη φορα οτι κανει λαμογιες..δεν τον πεταξε με τις κλωτσιες εξω απο το μαγαζι! αλλα συνεχιζει να αφηνει να πηγαινει ο πρωτος να παιρνει και το δευτερο και τριτο ..κοτοπουλο! με τις ψευτικες υποσχεσεις του!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προεδρευόμενη κοινοβουλευτική χουντοκρατία

οχι περισσοτερο απο τον δευτερο..που εφοσον διαπιστωσε εστω την πρωτη φορα οτι κανει λαμογιες..δεν τον πεταξε με τις κλωτσιες εξω απο το μαγαζι! αλλα συνεχιζει να αφηνει να πηγαινει ο πρωτος να παιρνει και το δευτερο και τριτο ..κοτοπουλο! με τις ψευτικες υποσχεσεις του!

Ο λαός κατά καιρούς έχει αλλάξει αυτόν που πάει και παίρνει το κοτόπουλο από τον μάγειρα. Άσχετα αν τελικά όλοι τους (ή οι περισσότεροι από αυτούς) συνέχισαν να το τρώνε μόνοι τους.
Επίσης ο μάγειρας έχει και αυτός ευθύνη από τη στιγμή που δεν έκανε κανέναν έλεγχο και κατά βάση ήξερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοτόπουλου το έτρωγε αυτός που το ζητούσε.
Άρα, μιλάμε καθαρά για απεχθές... κοτόπουλο! :p

Και αν το πήρε κρυφά,κάτω απ' το τραπέζι?
Και όταν το έμαθες και διαμαρτυρήθηκες έβαλε τα ''παιδιά'' να σε σπάνε στο ξύλο και να σε λένε μπαχαλάκια?
Και όταν διαμαρτυρήθηκες πάλι να σου λένε ότι τον επιλέξαμε οι περισσότεροι και κάνε μούγκα?

Και αν το πήρε κρυφά,κάτω απ' το τραπέζι?
Και όταν το έμαθες και διαμαρτυρήθηκες έβαλε τα ''παιδιά'' να σε σπάνε στο ξύλο και να σε λένε μπαχαλάκια?
Και όταν διαμαρτυρήθηκες πάλι να σου λένε ότι τον επιλέξαμε οι περισσότεροι και κάνε μούγκα?

Εεεετσι

Προσωπικά δεν έχω ψηφίσει κανέναν τους, αλλά εγώ δεν είμαι παράδειγμα...

Oύτε εγώ τους έχω ψηφίσει... ποτέ στη ζωή μου... και τους τα χώνω από σπουδαστής... δεν άλλαξα γνώμη (ξαφνικά) επειδή μου κόψανε τα προνόμια...

...και τι με αυτό?

Εγώ ή εσύ αναιρούμε το γεγονός ότι ο Έλληνας χαρακτηρίζεται ως λαμόγιο?

Δηλ. για να καταλάβω... όταν φώναζα στη πρεσβεία... φονιάδες των λαών Αμερικάνοι... έπρεπε να σκέφτομαι τους χίπης και τους αντιφρονούντες στην Αμερική και να φωνάζω κάτι άλλο?

Και κάτι άλλο ρε Μιχάλη... είπα εγώ ότι τα φάγαμε μαζί? Γιατί το λές αυτό?
Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι είμαστε σαν λαός όλα αυτά τα χρόνια βλάκες!
Μερικοί μόνο πονηροί ήταν και λαμόγια... το μαζί τα φάγαμε το είπε ο Πάγκαλος... και δεν το υποστήριξα ποτέ...

Άλλο είμαστε λαμόγια και άλλο μαζί τα φάγαμε...
Η διαφορά είναι θεμελιώδης!

Προσπαθήσαμε να τα φάμε μαζί τους... αλλά ούτε για αυτό δεν είμαστε ικανοί... κοινώς βλάκες...

Αυτοί που ψηφίζουν, ποιον από τους άλλους θα μπορούσαν να βγάλουν;
Αφού όπως είναι ο εκλογικός νόμος και ένα άτομο να πάει να ψηφίσει αυτοί θα πάνε και θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Α ναι.. το αιώνιο δίλημμα...
έχω πει την άποψή μου στο αντίστοιχο νήμα των εκλογών...

Απλά να σου απαντήσω ότι ο εκλογικός νόμος και οι ορέξεις των κυβερνώντων δεν έχουν αλλάξει καθόλου!
Τώρα πως ακριβώς θα αλλάξουμε τα πράγματα και πριν δεν μπορούσαμε????

Ναι αλλά το "Μαζί τα φάγαμε" να πάει να το πει στους πολιτικούς που τα φάγανε μαζί. Μη βάζει εμένα και εσένα μέσα...

Φυσικά... "εσύ" (ο λαός) ανήκεις σε άλλη κατηγορία... την κατηγορία πέρασε το κοτόπουλο και δεν το πήρα χαμπάρι...
Φοβάμαι δε, ότι πολλοί από αυτούς που τα έχουν βάλει με τους κυβερνώντες (από την ασφάλεια του καναπέ βέβαια) θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία, για να πιάσουν το "κοτόπουλο"... μακάρι να κάνω λάθος

Στην τελική με αυτό το σκεπτικό μπορείς να ονομάσεις κλέφτες το 80% των κρατών του κόσμου. Όλοι χρωστάνε σε κάποιον. Και ακόμη μεγαλύτερους τους Γερμανούς που σφυράνε αδιάφορα για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα δάνεια που πήραν με το έτσι θέλω από τον Ελληνικό λαό.

Φυσικά και μπορώ να τους χαρακτηρίσω και το κάνω... όχι όλους κλέφτες βέβαια... υπάρχουν και χειρότερα...

Για τους Γερμανούς μη μου λες και πολλά γιατί έχουν και ένα παρελθόν επεκτατισμού και όσο να 'ναι το ότι κρέμεται η πατρίδα μου από τα @ρχ@δ@ τους, μου κάνει κάπως...

Συνεργάζομαι με διάφορους στη δουλειά μου. Από τον απλό άνθρωπο μέχρι και το πιο μεγάλο λαμόγιο. Η τιμολογιακή πολιτική μου είναι ότι στο αποδεδειγμένα λαμόγιο θα ζητήσω τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή από κάποιον απλό άνθρωπο για να δώσω τη δυνατότητα σε αυτόν να χτυπήσει την αγορά.
Και όταν θέλω να βγάλω λαμόγια από την αγορά φτάνω σε σημείο να δουλεύω μέχρι και τσάμπα.
Αν θέλεις ονόματα, pm me.

Σε πιστεύω... απλά δεν πιστεύω ότι έχεις κόψει σε όλους απόδειξη και ότι έχεις γενικά δηλώσει όλα σου τα εισοδήματα στο κράτος...

Μην το παρεξηγήσεις...

Καλά έκανες και συνέχισε...

Έτσι κι αλλιώς άλλοι τα τρώνε... τα χοντρά οι "βασιλιάδες" και τα ψιλά οι βλάκες με τα επιδόματα για καυσόξυλα και έγκαιρη προσέλευση...

- Μας κατακρεούργησε οικονομικά η Γερμανία και αντί να μας δώσει αυτά που μας χρωστάει έβαλε οικονομικούς δολοφόνους να μας τιμωρήσει επειδή αυτό που τους δώσατε εσείς στο πιάτο χύσανε αίμα και δεν το πήρανε ποτέ από εμάς.

Σου κάνει σαν απάντηση;

Δυστυχώς δεν μου κάνει...
Είμαι αρκετά υπερήφανος για να αποδεχτώ ότι με νίκησε ένας χοντρός, ξανθός τύπος που κρατάει μια μπύρα στο χέρι και του πηδάω τη γυναίκα... και ως γνωστόν είμαστε κιμπάρηδες εμείς σε κάτι τέτοια... ότι θέλει το κορίτσι...

Ε.. μα πια... με ζόρισες... :BDGBGDB55:

Δεν θα συμφωνήσουμε ρε Μιχάλη...

Έχουμε άλλη προσέγγιση στο θέμα...
Μπράβο για την ανοχή που δείχνεις καθώς και για την εμπιστοσύνη σου στους συμπολίτες μας...

Εμένα μου τέλειωσε πριν μπούμε σε αυτή τη κρίση...

Και είναι πολλά αυτά που πρέπει να δω για να πιστέψω ότι "έχουμε" αγνές προθέσεις... Ας διώξουμε αυτή τη χολέρα και βλέπουμε...

-bye-

Last edited by a moderator:

Βρήκα ενα Εβραϊκο blog που μου φαινεται έγκυρο σχετικά με τούς ορισμούς..

Σε άλλα θέματα βεβαια αγγιζει κάπως τά ''Σιωνιστικά''...

Σού δινω το link και ψάξτο αν δεν βαριέσαι κι´εσύ..

Η αλήθεια ειναι πώς υπάρχει μιά ιδιαιτερότητα στούς ορους,συχνά δυσδιάκριτη ..

http://abravanel.wordpress.com/2008/09/21/meaning_in_greek_of_terms_israelite-jew-israeli/

Μάλλον και οι ίδιοι έχουν πρόβλημα να αυτοπροσδιοριστούν...
(μάλλον θα σκέφτονται τις επιπτώσεις που θα έχει ο οποιοσδήποτε ορισμός αφού ως εκλεκτός λαός του Θεού προφανώς έχουν κάποιες ευθύνες παραπάνω...)
Έτσι δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο σίγουρο συμπέρασμα...

Οι κυρίως λόγοι είναι ότι ο ίδιος ο blogger
1) θεωρεί δόκιμους του όρους “Ιουδαϊσμός” = “Εβραϊκή Θρησκεία"...
2) αρνείται να προσδιορίσει τον άθεο Εβραίο που κατοικεί εκτός Ισραήλ... (μάλλον δεν μπορεί!)

Ο φυλετικός ορισμός του εβραίου πάντως υπάρχει σε άλλα sites οπότε προσωπικά θα τον διατηρήσω (με διευκολύνει στην αντίληψη των πραγμάτων, τίποτε παραπάνω)

1) Εβραιοι ειναι οι γιοι του Ισραηλ ή αλλιως Ισραηλιτες (αρχαια φυλη). Γι αυτο οταν οι Εβραιοι εφτιαξαν δικο τους κρατος το ονομασαν Ισραηλ.

2) Τωρα δεν ξερω αυτος που δεν ειναι Ισραηλιτης δηλ. Εβραιος και παιρνει την υποηοοτητα του κρατους ο οποιος θα λεγεται Ισραηλιτης πως διαχωριζεται στην κοινωνια των Εβραιων.

3) Ιουδαιος ειναι ο οπαδος της Ιουδαικης θρησκειας που ειναι η θρησκεια των Ισραηλιτων. Αυτονοητο πως ο μη Εβραιος που εχει ασπαστει αυτη την θρησκεια λεγεται Ιουδαιος.

1) Έτσι έχω καταλάβει και εγώ. Σε προηγούμενο ποστ μου εκ παραδρομής αναφέρθηκα σε Ισραηλίτες αντί ισραηλινούς!

2) Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι θα λέγεται Ισραηλινός και όχι ισραηλίτης, που είναι συνώνυμο του εβραίος.
πχ. Ισραηλινός Άραβας Μουσουλμάνος, Ισραηλινός Εβραίος Άθεος κτλ

3) Έτσι έχω καταλάβει και εγώ.

Για να γίνω πιο αντιληπτός πιστεύω ότι εβραίος γεννιέσαι αν έχεις εβραία μητέρα (αυτό το ισχυρίζονται και οι ίδιοι), Ισραηλινός γίνεσαι αν πάρεις την υπηκοότητας του Ισραήλ (το αποδέχονται και αυτό οι ίδιοι) και Ιουδαίος γίνεσαι αν επιλέξεις τη θρησκεία της φυλής των Εβραίων, δηλαδή τον Ιουδαϊσμό.

Φυσικά Εβραίος = Ισραηλίτης (προσοχή όχι απαραίτητα και Ισραηλινός)

Με κάθε επιφύλαξη βέβαια... απλή τροφή για σκέψη... μιας και είναι απλά η εντύπωση που έχω σχηματίσει προσωπικά και τίποτα παραπάνω.