Προέκταση καλωδιού ηχείου hi-fi sony

CHAOTIC_CON

New member
28 February 2009
3
Καλήμερα,

Έχω το Sony CMT-HX70BTR και θα ήθελα να μάθω το πως θα προεκτείνω τα καλώδια των ηχείων του γιατί το μήκος τους είναι ιδιαίτερα μικρό για τα σημεία που θέλω να τοποθετήσω τα ηχεία (impedance: 4 Ohms) αλλά και το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό...

Μια επιλογή είναι να συνδέσεις ένα καινούριο καλώδιο από το άκρο που καταλήγει τώρα στα ηχεία όσο μακρύ θέλεις.

Άλλη επιλογή και καλύτερη, είναι να αγοράσεις ένα καινούριο καλώδιο όσο μακρύ θέλεις και θα πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά για να σου δώσει το ίδιο βύσμα που έχουν τα καλώδια που έχεις τώρα για να το συνδέσεις με το στερεοφωνικό. Θα μπορούσες να πας με το καινούριο καλώδιο και να τους πεις να στα συνδέσουν με το βύσμα αν δεν ξέρεις, αλλά είναι εύκολο, αρκεί να βρεις το ίδιο βύσμα φυσικά.

Άλλη επιλογή είναι να ρωτήσεις μήπως η Sony πουλάει ποιό μακριά καλώδια.

Αν βάλεις προέκταση στο καλώδιο, να κοιτάξεις μόνο να συνδέσεις σωστά τις πολικότητες. Το κόκκινο να καταλήξει στο κόκκινο και το μαύρο στο μαύρο.

Αυτό εννοούσες?

Προσπάθησα να βγάλω άκρη με τη sony, για το αν έχει καλώδια μεγαλύτερου μήκους αλλά δεν έβγαλα άκρη..

Απλώς πίστευα ότι δεν θα βρω τον αντίστοιχο ακροδέκτη σε κατάστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά για να το λες κάτι ξέρεις!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Και κάτι ακόμη.. προς το παρων ακολούθησα μια πρόχειρη λύση: προέκτεινα το καλώδιο της Sony και το οδήγηση στο ηχείο, το αποτέλεσμα ειναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και δεν παρατήρησα ύπαρξη θορύβου.. Έιναι λανθασμένη μέθοδος αυτή?

Last edited:
Προσπάθησα να βγάλω άκρη με τη sony, για το αν έχει καλώδια μεγαλύτερου μήκους αλλά δεν έβγαλα άκρη..

Απλώς πίστευα ότι δεν θα βρω τον αντίστοιχο ακροδέκτη σε κατάστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, αλλά για να το λες κάτι ξέρεις!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Και κάτι ακόμη.. προς το παρων ακολούθησα μια πρόχειρη λύση: προέκτεινα το καλώδιο της Sony και το οδήγηση στο ηχείο, το αποτέλεσμα ειναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και δεν παρατήρησα ύπαρξη θορύβου.. Έιναι λανθασμένη μέθοδος αυτή?

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τους συγκεκριμένους ακροδέκτες, αλλά δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Αν είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα με αυτό που έκανες, γιατί να τρέχεις για ακροφύσια και καινούρια καλώδια? Απλά πρόσεξε να μην έρθουν σε επαφή τα γυμνά μέρη από τις συνδέσεις των καλωδίων και μόνωσέ τα πολύ καλά, για να μην υπάρχει κίνδυνος να έρθουν ποτέ σε επαφή.

Αν κατάλαβα καλά, πήρες ένα καινούριο καλώδιο και το ένωσες με της Sony. Βασικά, θόρυβο δε νομίζω να ακούσεις, εκτός αν το καλώδιο είναι πολύ μακρύ. Απλά μπορεί ο ήχος να είναι λίγο χειρότερος αν το καλώδιο που έβαλες δεν είναι της προκοπής, αλλά δεν ξέρω ούτε τι ήχο έχει το σύστημά σου, ούτε τι καλώδιο έβαλες, οπότε δεν μπορώ να σου πω. Άρα, αν σου αρέσει όπως είναι, κράτα το.

Καλή συνέχεια -bye-

Απάντηση: Re: Προέκταση καλωδιού ηχείου hi-fi sony

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
Εγω προεκταση εχω κανει σε ολοκληρομενο 5.1 της sony, και ολα πηγαν μια χαρα, δεδομενου οτι το καλωδιο της μανας του δεν ειναι και τπτ το ιδιαιτερο για να φοβασαι το ταιριασμα-bye-