Προενίσχυση και φύσημα?

Τον άκουσα πριν στο σύστημά μου είναι η αλήθεια και επειδή με την μία βελτίωσε τον ήχο δεν άρχισα να κάνω διάφορα τεστ.

Μετά έπεσε στην αντίληψή μου αφού τον πλήρωσα (ο πωλητής είχε την καλοσύνη(;) να μου τον στείλει χωρίς να πληρώσω κάτι, έτσι για να με διευκολύνει...ή ήθελε να τον ξεφορτωθεί;....).

Χθες όμως υπέπεσε και 2ο πρόβλημα στην αντίληψή μου και κοντεύω να σκάσω. Όταν το volume control το φτάνω στο 5 (στο μισό δηλαδή) κάνει ένα βόμβο και ανεβάζει το φύσημα σε επίπεδα ακουστά. Πριν η μετά δεν κάνει τίποτα. Την στιγμή που διασχίζει το 5 βγαίνει αυτό το πρόβλημα δηλαδή. Τι μπορεί να είναι?

Πάρε ένα καινούργιο να τελειώνουμε τρομάρα μου....

Γενικα τα κινεζικα εχουν ενα θεματακι και δεν φταιει ο πωλητης,ο καθενας διωχνει ενα μηχανημα επειδη δεν του καθεται για τον α ή β λογο, το οτι στο εστειλε να το ακουσεις και να αποφασισεις ειναι στα υπερ του

τέλος πάντων...εν πάση περιπτώσει...., κάποια ιδέα για αυτό το προβληματάκι που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ?

Τον άκουσα πριν στο σύστημά μου είναι η αλήθεια και επειδή με την μία βελτίωσε τον ήχο δεν άρχισα να κάνω διάφορα τεστ.

Μετά έπεσε στην αντίληψή μου αφού τον πλήρωσα (ο πωλητής είχε την καλοσύνη(;) να μου τον στείλει χωρίς να πληρώσω κάτι, έτσι για να με διευκολύνει...ή ήθελε να τον ξεφορτωθεί;....).

Χθες όμως υπέπεσε και 2ο πρόβλημα στην αντίληψή μου και κοντεύω να σκάσω. Όταν το volume control το φτάνω στο 5 (στο μισό δηλαδή) κάνει ένα βόμβο και ανεβάζει το φύσημα σε επίπεδα ακουστά. Πριν η μετά δεν κάνει τίποτα. Την στιγμή που διασχίζει το 5 βγαίνει αυτό το πρόβλημα δηλαδή. Τι μπορεί να είναι?

Πάρε ένα καινούργιο να τελειώνουμε τρομάρα μου....

όταν κάποιος κουρντιστεί να ξεφορτωθεί, το μόνο που σκέφτεται είναι να ξεφορτωθεί.
Δεν ξέρω ποιός ήταν ο πωλητής ούτε θέλω να τον υποστηρίξω.
Όλοι βρεθήκαμε σε αντίστοιχη θέση.

Τώρα....προ με λάμπα πήρες.
Πρέπει να κοστίζει μια περιουσία για να μην κάνει κιχ.
Μετά το μισό, θεωρητικά οι προ δίνουν gain, πριν το μισό κάνουν attenuation.
Αν βάλουμε τον παράγοντα λάμπα...
Λίγο οι βάσεις, λίγο η ηλικία, λίγο οι ευαισθησίες της λάμπας...

Εδώ είναι η απάντηση νομίζω...

όταν κάποιος κουρντιστεί να ξεφορτωθεί, το μόνο που σκέφτεται είναι να ξεφορτωθεί.

+1000000
Δυσκολη η λαμπα και μεταχειρισμενη ακομη πιο πολυ και κινεζικη ακομα.......

Ναι κλείνει εδώ το θέμα. Απλά το επεσήμανα. Τίποτα παραπάνω.

Οι συγκεκριμένες λάμπες έχουν 120.000 ώρες λειτουργίας πάντως, κινέζικες-ξεκινέζικες.

Τώρα αν από παθητική περνάει σε ενεργητική προενίσχυση και αυτό να συμβαίνει στο μισό του volume, θα μπορούσε αυτό να είναι μία εξήγηση - σαν να ενεργοποιείται κάποιο κύκλωμα/ρελεδάκι ακούγεται, ακριβώς την στιγμή που διασχίζει το σημείο του 5. Άντε βγάλε άκρη. Πάντως δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι είναι κινέζικος, λάμπες, χρησιμοποιημένος, κλπ έχει άριστη ποιότητα κατασκευής. Ίσως καμμία επαφή στο volume να φταίει. Η ίσως να έχει πειραχτεί για κάποιο λόγο.

δεν είπα αυτό.
Είπα ότι συνήθως οι προ και μάλιστα όταν τους χρησιμοποιείς για cd ή υψηλής εξόδου πηγές έχουν unity gain κάπου στο μισό. Μέχρι εκεί υποβιβάζουν, μετά ...δίνουν.
εκεί στο δώσιμο...είναι η δουλειά

Eχοντας την εντύπωση οτι ο προενισχυτής που αγόρασες είναι transistor σου εγραψα γιά βλάβη ισως...?

Γιά κανε το εξης σε παρακαλώ
χωρίς να εχεις συνδέσει καμμία συσκευή στον προ εχεις φύσημα??? στα ηχεία

κάρτα ήχου. Για volume control το θέλω βασικά για να μην χρησιμοποιώ αυτό της κάρτας που είναι ψηφιακό. Τον τελικό τον δούλευα απ ευθείας από την κάρτα που βγάζει 2,2v που κολλάει μια χαρά με τα 2.5v input sensititvity του ενισχυτή. Απλά ο ήχος ήταν μεταλλικός, ξερός κλπ και ήθελα ένα εξωτερικό volume. H προενίσχυση αυτλή καθ'αυτή δεν μου χρειάζεται (και επιλογέα εισόδων για ένα cassete deck και phono stage που σπανίως χρησιμοποιώ).

Στην πράξη τώρα και τα tone controls για μπάσα/πρίμα που έχει ο Vinsent και το loudness που επίσης διαθέτει είναι χρήσιμα. Γενικά μια χαρά είναι ο ήχος και εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τον συνδυασμό κάρτας/τελικού (και φυσικά value for money για αυτά που έδωσα να τον αποκτήσω).

Απλά όπως βλέπεις υπάρχει το προβληματάκι που περιέγραψα παραπάνω και ανακάλυψα χθες και μου σπάει τα νεύρα - αν παραδεχθούμε ότι το αρχικό φύσημα που επικαλέστηκα αρχικά και νόμιζα ως πρόβλημα είναι εγγενές (πράγμα για οποίο έχω πεισθεί ότι είναι).

Eχοντας την εντύπωση οτι ο προενισχυτής που αγόρασες είναι transistor σου εγραψα γιά βλάβη ισως...?

δηλαδή να έχω προ και τελικό και ηχεία συνδεδεμένα χωρίς πηγή. Χμμμ ΟΚ θα το κάνω.

δεν είπα αυτό.
Είπα ότι συνήθως οι προ και μάλιστα όταν τους χρησιμοποιείς για cd ή υψηλής εξόδου πηγές έχουν unity gain κάπου στο μισό. Μέχρι εκεί υποβιβάζουν, μετά ...δίνουν.
εκεί στο δώσιμο...είναι η δουλειά

ναι το κατάλαβα και όπως λέω μου φαίνεται λογική η εκδοχή σου.

Φιλε μου εχω τον ιδιο προενισχυτη, συνδιασμενο με τον rotel rb 1070. εχω και εγω το ιδιο φυσημα οποτε το δικο σου σιγουρα δεν ειναι ελλατωματικο. Οταν εβαλα ενα line atenuator της rothwell, to φυσημα σχεδον εξαφανιστηκε( βεβαια σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να δουλευεις το volume αρκετα πιο ψηλα για να πιασεις την ενταση που θελεις. Αποψη μου ειναι εαν εισαι ικανοποιημενος απο την ηχητικη ποιοτητα και δεν ακους καποιο φυσημα η παραμορφωση στο σημειο ακροασης κατα την διαρκεια που αναπαραγει προγραμμα, να μην ασχοληθεις αλλο με το θεμα και να απολαυσεις την μουσικουλα σου.
εναν ομως τρωγεσαι με τα ρουχα σου (πραγμα που κανω και εγω δθστυχως) τοτε http://www.hificables.co.uk/10787/Rothwell-Phono-Attenuators-Pair.html

you are my man που λένε :-) Φίλε είμαστε πολυ κοντά και χαίρομαι που το ακούω. Κοίτα και εγώ αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα spl voume 2 control - και πόσταρα μάλιστα για αυτό το θέμα - και μου έκανε ενισχυτή των 2x500 Wrms να ακούγεται σαν 2x25Wrms οπότε το επέστρεψα και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Μεγάλη απογοήτευση αν και το έκανα κέφι το μηχάνημα και σαν ποιότητα κατασκευής και σαν consept. Ο vinsent είναι συμπαθητικό μηχάνημα και με ευκολίες. Τον πήρα και σε πολύ λογική τιμή και είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο του αλλά τρώγωμαι όπω λες και εσύ. Και τα rothwell τα ξέρω αλλά είναι ακριβά τρομάρα τους. Μένω εδώ που είμαι αλλά ανάθεμα την ώρα που δεν πήγα να πάρω τον harman kardon hk990 από την πρώτη στιγμή που τον είδα - και τις ισχύες τους τισ έχει και dac έχει και μια χαρά μηχάνημα είναι - και έμπλεξα με τελικούς και προ και κλπ. Τι τα ήθελα...?

Οντως μειώθηκε και ειδικότερα αυτή η σαχλαμάρα που κάνει όταν διασχίζω την θέση 5 στο volume. Λες να είναι τα καλώδια πηγής-προ? Τα οποία δεν είναι και τίποτα το σποθδαίο ομολογώ.

Οντως μειώθηκε και ειδικότερα αυτή η σαχλαμάρα που κάνει όταν διασχίζω την θέση 5 στο volume. Λες να είναι τα καλώδια πηγής-προ? Τα οποία δεν είναι και τίποτα το σποθδαίο ομολογώ.

οχι βέβαια δεν είναι τα καλώδια
ποιά είναι η πηγή στο σύστημά σου????

ειναι αναμενομενο σε τετοιους προενισχυτες και μαλιστα οταν εχουν και tone control -loudness να κανουν τετοια πραγματα ...σωστα οπως ειπωθηκε πρεπει καποιος να χωσει τρελλα φραγκακια για να εχει εκτος απο λαμπατο ηχο και ζουπερ ντουπερ γουαο ( που λεει και ο γιος μου ) καθαρο ...

Ακομα ενα μειονεκτημα της λαμπας .... εχω βεβαια και τις ενστασεις μου σε οτι αφορα την ολη δομηση του συστηματος ...τυπου οτι μια πηγη 2,2 βολτ προφανως δεν θα χρειαστει καμμια απολυτως προενισχυση και ενα το οποιο καποιος δεν εχει δει ...ειναι οι αντιστασεις εξοδου εισοδου αλλα και τον τροπο που διαχειριζεται η καρτα ηχου τον ελεγχο ( σταθμη ) του ηχου ....

Επισης σε οτι αφορα κατι για attenuator που ακουστηκαν ... τα θεωρω μαλλον ακατανοητα .... και θεωρω παραλογο να προενισχυεις μια πηγη και μετα καπακι να την εξασθενεις ...

Μια λογικη λυση για την περιπτωση σου ( μια και εδω που βρισκεσαι εφυγες απο τον """ ξερο πλην ομως αληθινο"" ηχο της καρτας και πηγες σε μια προενισχυση με λαμπατα χρωματα ...συν αλλα χρωματα που εισαγει το tone control και λες οτι βελτιωθηκε ο ηχος ..... Μεταξυ μας και συγνωμμη αλλα πολυ αμφιβαλω ) ..... Λυση λοιπον θα ηταν σταθερη εξοδος απο την καρτα ηχου ....καλης ποιοτητας ποτενσιομετρο μια καλη υλοποιηση του Β1 του Nelson Pass και θα λυθει το προβλημα το Β1 εχει απιστευτη φυσικοτητα δεν προσθετει και δεν αφαιρει τιποτα δεν τονιζει τιποτα ....Ισως ενα εμπειρο αυτι να πει οτι μια αχνα στρογγυλευει τις ακριες τις πολυ χαμηλες και τις ψηλες και δινει στον ηχο ενα πολυ μαλακο και αληθινο "" στρωσιμο ""

Φιλικα
www.eastelectronics.gr