ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Χωρίς να κάνω πίσω στην βασική μου αρχή, πως πρώτα θα πρέπει να ακούσεις και μετά να αποφασίσεις, θα τολμήσω να σας παραθέσω τους προβληματισμούς μου, σχετικά με το νέο setup που ετοιμάζω στον ειδικό χώρο που θα υπάρξει σύντομα γιά χρήση αποκλειστικά HOME CINEMA,και αυτό γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κομματάκι δύκολο να δοκιμαστούν όλλες οι πιθανότητες που θα αναφέρω πιό κάτω σε αυτον τον χώρο, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε γιά επαρχία.
Λοιπόν.....
Πρώτον......πλέον τα νέα μου ηχεία (κεντρικό-εμπρός-και δύο ζεύγη περιφερειακών) θα είναι η τελευταία σειρά των Klipch RF-RS(χ2)-RC,τα οποία δεν απαιτούν ένα κάρο ρεύματα γιά να οδηγηθούν σωστά και η χρήση τους θα είναι κατά 90% γιά cinema.Tην χρήση των χαμηλών θα εξακολουθήσει να εκτελεί το sub της Sunfire EQ που έχω.
Δεύτερον......με δεδομένο ότι ο δικάναλος τελικός της USHER που οδηγούσε τους δύο μέχρι πρότεινος Αίολους πωλήθηκε,αφού πωλήθηκαν και αυτοί και με δεδομένο ακόμη ότι ο ολοκληρωμένος av DENON A1SE παραμένει στο rack ακόμη δημιουργείται ο εξής προβληματισμός με τις εξής πιθανές λύσεις,με την προυπόθεση ότι δεν με ενδιαφέρουν τα κυκλώματα εικόνας που μπορεί να δώσει ο όποιος δήποτε προενισχυτής.
1) Παραμένει ο DENON A1SE ως προενισχυτής,αλά και ως τελικός γιά την οδήγηση των Klipch...7x170w(...πόσα απο αυτά είναι πραγματικά, δεν το γνωρίζω!!!)
2) Παραμένει ο DENON ως προενισχυτής και σαν τελικό αγοράζω τον ANTHEM PVA20...7X104W,με κόστος γύρω στα 2 χιλιάρικα,χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθώ, αρκεί να αξίζει τον κόπο και την διαφορά σχετικά με την πρώτη περίπτωση.
3) Δίνω τον DENON ,και μαζί με την αγορά του ANTHEM PVA20, άγοράζω και έναν καθαρό προενισχυτή, όπως ο ANTHEM 30 χωρίς τα κυκλώματα εικόνας ,με κόστος γύρω στα 2.600 ευρώπουλα.
........
Αυτές είναι οι πιθανότητες που έχω σκεφτεί και που μπορώ να προσεγγίσω απο οικονομικής πλευράς.Βεβαίως είναι πάντα καλοδεχούμενες και οι όποιες άλες ιδέες.
Προσωπικά, η δεύτερη λύση μάλλον δεν με χαλάει καθόλου, αφού ο A1SE θεωρείται ,και μάλλον είναι πάρα πολύ καλός προενισχυτής.Το θέμα είναι εαν σε αυτη την λύση και σαν τελικός ο Anthem θα δώσει καλύτερο ήχο στα Klipch απο ότι ο Denon.........

Mήπως και σκέτος ο Denon (που όπως και να το κάνουμε είναι θηριάκι δηλαδή) μπορέσει να κουνήσει ικανοποιητικά τα ευαίσθητα κλίψ?
Ελα ντέ...αυτο σκέφτομαι και εγω,μήπως τελικά πάω στην πρώτη λύση και γλυτώσω και μερικά χιλιαρικάκια.

Last edited by a moderator:
δεν ξερω αν εχεις ακουσει anthem διπλα σε denon καμμια σχεση.Τωρα απο γκαζια κανενα ηχειο δεν παραπονεθηκε με παραπανω watt ,ο ανθεμ ειναι αριστουργημα για τα λεφτα του ,ρειξε μια ματια και αν μπορεις ακουσε και κανα ροτέλ αξιζει και αυτος καθε ευρο του και ειναι πιο φτηνος απο τον ανθεμ
υπολειπεται του ανθεμ αλλα εχει ωραιο ηχο και αν εισαι του κουρδισματος κανει τον ανθεμ λιγο.Αφτιαχτος βεβαια ο ανθεμ

Επειδή τυχαίνει να έχω το ίδιο μηχάνημα (AVC Α1SR) αλλά και klipsch ηχεία (RF7,RC7,RB35,RB25) σου λέω υπεύθηνα μετά απο δοκιμές που έχω κάνει να μείνεις στη πρώτη περίπτωση δίχως δεύτερη σκέψη.! Παλαιώτερα είχα δοκιμάσει τον tac maclaren 5x100 που είχε ξεχωριστό τροφοδοτικό στο κάθε κανάλι, καταλαβαίνεις ότι υπήρχε άπλετη παροχή ρεύματος αλλά και ποιότητα κατασκευής, το όνομα δέν ειναι τυχαίο. Καμία διαφορά δέν κατάλαβα!! Έτσι κατέληξα να αγοράσω πέντε μονομπλόκ μονοκάναλα 300watt rms έκαστο και ένα δικάναλο 2χ100 για τα surrund back. Και πάλι μπορώ να πω ότι άδικα τα αγόρασα διότι αυτά θα χρησίμευαν για άλλους χώρους και όχι για τα 20τ.μ που είναι η δική μου αίθουσα. Η στάμπα THX ultra2 νομίζω ότι σε εξασφαλίζει για τουλάχιστον 45τ.μ. Τα μηχανάκια μας είναι εξαιρετικά, κατά τη γνώμη μου για να δούμε διαφορές στην ποιότητα ήχου, σε ταχύτητα και χωρίσματα, θα πρέπει να πάμε σε προενισχυτές τουλάχιστον διπλάσιας αξίας απο τα λεφτά που έκαναν αυτά. Δέν θα ξεχάσω στη τελευταία έκθεση που έγινε στο ξενοδοχείο στη Συγγρού, στο περίπτερο της "ηχοδιάστασης", έπαιζε ο άνθρωπος με κάτι ιδιοκατασκευής ηχεία μικρά(5+sub) και ανέσθητα. Είχε έναν ολοκληρομένο- φτηνό μοντέλο- 4-5 σκάλες κατώτερο απο το δικό μας, και δέν μπορούσες να σταθής μέσα απο την ένταση. Είχα πάρει μαζί μου το ντεσιμπελόμετρο και μέτρησα κάποια στιγμή 113db. Αλλά και σε ποιότητα δέν καταλάβαινα και μεγάλες διαφορές. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και σκεφτόμουνα, ότι μάλλον χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα πράγματα απ´ότι πάνε μας πλασάρουνε.....!!!!!
Θα έλεγα να μαζεύουμε φράγκα και όταν βγη κάποιο μοντέλο (να έχει και όλα τα καινούργια format) που πραγματικά θα αξίζει, τότε να τα πάρουμε. Μέχρι τότε κάτσε ήσυχα.!!!!!
Συγγνώμη άν σε κούρασα.

Εάν ο ήχος είναι καλός τα 113 Db δεν ενοχλούν και δεν κουράζουν.
Αν ο ήχος είναι κακός ακόμα και τα 105 Db ενοχλούν και κουράζουν.

Re: Απάντηση: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Εάν ο ήχος είναι καλός τα 113 Db δεν ενοχλούν και δεν κουράζουν.
Αν ο ήχος είναι κακός ακόμα και τα 105 Db ενοχλούν και κουράζουν.

Εχεις απόλυτο δίκιο.

thx = φολα
εβαλα σε ενα xv denon 7 jamo thx ultra2 για να δω τι κανει ο πιστοποιημενος και το μονο που εκανε ψηλα ηταν να κλιπαρει ασυστολα κατα τα αλλα τα 10χ170 ειναι καταλληλα για τετοιου ειδους πιστοποιημενα ηχεια και ουλτρινες εντασεις οσο για τα 100 βατ κανενας δεν αγοραζει μονο 100 βατ ειναι απιστευτα λιγα.Το ποσο λιγα ειναι το καταλαβαινει καποιος μονο με δοκιμη με τουλαχιστον διπλασια ,τοτε δεν γυρναει πισω με τιποτα

Γιαννη σε καμια περιπτωση παντως μην επιλεξεις την τριτη σου επιλογη. Ειναι πραγματικα αμαρτια να δωσεις τετοιο εργαλειο:grinning-smiley-043 (αν και εχεις δωσει αλλα .........:slapface: ).
Εγω παντως θε προτιμουσα εναν τελικο μαζι με το Denon. Οταν ειδα και εγω την διαφορα του Yamaha 4600 μονου του και μετα με τελικο ειδα οτι δεν υπαρχει καμια σχεση.
-bye-

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ γιά τις προτάσεις σας, οι οποίες στ'αλήθεια με έχουν βοηθήσει πολύ προς την τελική μου απόφαση...
Μάλλον θα προχωρήσω αρχικά στην πρώτη περίπτωση και λόγω ηχείων και λόγω δυνατοτήτων του DENON...βεβαίως θα παίξει πολύ και η δεύτερη επιλογή, ενω η τρίτη περίπτωση, είναι πλέον αποκλεισμένη απο εμένα.
Να διευκρινήσω, ότι μιλάμε γιά 30 τετραγωνικά χώρο.

Last edited:
αν ειναι να πας για τελικος ρειξε και μια ματια στον sherbourn εχει 5-7 καναλια 200 βατακια και 5-7 τοροιδεις και sater slave καλωδια ρευματος
υλοποιηση ονειρικη περιπου στα ιδια λεφτα ,αλλα διπλα ρευματα

Ηχεια τοσο ευαισθητα, και με την προυποθεση οτι καθεσαι στα 4μ, απαιτουν 50W για να δωσουν reference levels στη θεση ακροασης.
Νομιζω οτι το να δοκιμασεις τον Denon μονο του πρωτα, ειναι η σωστοτερη λυση, ασχετα με το ποσο "ψηνεσαι" να χαλασεις 2.000 και να παρεις τελικο.

Ο Αιολος που ειχα-ειχες, με 88db ευαισθησια εαν θυμαμαι καλα, απαιτει 1000W ισχυ για reference levels στην ιδια αποσταση. Δυσκολο....

Last edited:
so
1974 τοποθεσια αμερικη
καποιος αγνωστος τοτε στο πολυ κοσμο καλεσε τους τοτε audiophilers
που πιστευαν οτι 50 βατ ηταν υπεραρκετα τους απεδειξε οτι 300 βατ ειχαν δραστικες αλλαγες στον ηχο, και ετσι εγινε . Και το ονομα αυτου bob carver .Απο τοτε οι κατασκευαστες εφτιαχναν και φτιαχνουν μηχανηματα με ολο και περισοτερα βατ.
Αν καποιος πιστευει οτι ακομα και σε μικρο χωρο οτι 50 βατ ειναι υπερ αρκετα
για ικανοποητικης ποιοτητας ηχου μαλλον δεν εχει ακουσει κατι πιο δυνατο,
σε μικρο χωρο εννοηται .Σε 12 τμ ξεκινοντας απο 30-90-120-120 τελικου-200
τελικου-380 βατ τελικου ,2 πραγματα θα πω
1 δεν γυρναω πισω γιατι ο ενισχυτης με τα 380 βατ μεγαλωσε το δωματιο 1 μετρο, και
2 μακαρι να ειχα κατι ακομα πιο δυνατο να εκανε το δωματιο πιο μεγαλο,με
πιο ποιοτικο ηχο
Υποψιν παιζω με ηχεια 90 πραγματικα db ευαισθησιας και 8 ομ αντισταση.

Last edited:
Αrgi,

οδηγαω το κεντρικο μου με 750W, kai τα υπολοιπα με 400W/8, 800W/4.Aρα απο watt εχω αρκετα στο σπιτι μου.
Οσον αφορα την ερωτηση του thread, να δοκιμασει τον Denon οπως ειναι πρωτα.

και εγω μαζι σας.

βαλε γιαννη το denon σκετο και αργοτερα χωνεις ενα τελικο.

οχι ομως 5χ100 αυτα δε φτανουν ουτε για τουιτερ.

και μια και καποιος ανεφερε το bob carver ο sunfire με 5χ200/8 5χ400/4 μου ακουγεται καλη επιλογη.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

και εγω μαζι σας.

βαλε γιαννη το denon σκετο και αργοτερα χωνεις ενα τελικο.

οχι ομως 5χ100 αυτα δε φτανουν ουτε για τουιτερ.

και μια και καποιος ανεφερε το bob carver ο sunfire με 5χ200/8 5χ400/4 μου ακουγεται καλη επιλογη.

Καλη επιλογη αλλα μακρια απο τα 2000 με 2500 που θελει να δωσει ο Γιαννης. Σιγουρα στις 4000 περιπου υπαρχουν πολλες επιλογες.