ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

dear vip ποτε δεν αμφισβητησα την ισχυη σου απλα λεω οτι 100 βατ ειναι λιγα εκτος και αν καποιος δεν μπορει να παει πιο πανω για αλλους λογους κατα τα αλλα ψαχνοντας και δοκιμαζοντας αποκτας καλυτερη γνωμη για καθε τι,και πλησιαζεις πιο πολυ αυτο που λεω αντικειμενικη αληθεια
spr rgrds argi

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

Καλη επιλογη αλλα μακρια απο τα 2000 με 2500 που θελει να δωσει ο Γιαννης. Σιγουρα στις 4000 περιπου υπαρχουν πολλες επιλογες.

νομιζα οτι εχει γυρω στα 2500 δεν ηξερα οτι φτανη τα 4000.:violent-smiley-030:

και 100 βατ ειναι καλα για τα ηχεια που εχεις σε σχεση με τα 45 - 50 που δινει ο ντενονας(γιατι παραπανω...δεν ειναι).
θα δεις τη διαφορα σε δυναμικα.
για τεστ βαλε τον πολεμο των κοσμων εκει που ριχνει κεραυνους και θελει γκαζι πισω
οσο για προ ...δεν νομιζω να βρεις καλυτερο-bye-

Tα ηχεια του Γιαννη ειναι γυρω στα 102db ευαισθησια.
Τα ηχεια του φιλου argi ειναι 90db.

Tα ηχεια 90db με 300W ενισχυτη θα δωσουν 114db εντασης στο 1m.
Τα ηχεια 102db με 16W δινουν 114db.

Με τα 170W του Denon ειναι ενταξει, αφου δεν προκειται να ζηταει και πολλα απο τα τελικα του σταδια. Αυτο δεν σημαινει βεβαια πως με ενα καλυτερο τελικο δεν θα παρει βελτιωμενο αποτελεσμα, αλοιμονο.

Απλα σε τοσο ευαισθητα ηχεια, πηγαινοντας απο 400 σε 1000 watt πχ. ,η διαφορα θα ηταν λιγοτερο αισθητη.

λιγες αληθειες
1 τα ηχεια μου δηλονονται 92db sens μετρημενα ειναι 90
2 αν βαλεις τον ντενον σε γενητρια και μετρησεις ισχυη σε ολα τα καναλια θα στεναχωρεθεις ,ειναι σαν να βλεπεις στο κοντερ του αυτοκινητου σου 180 και με μετρητικο οργανο βλεπεις 155
Πικρα τα βατ και η ικονοτητα οδηγησης συν τι ζορει τραβαει ο καθε ντενον για να οδηγησει ταυτοχρονα πολλα ηχεια με μεγαλη ενταση ,150 πιανει ενα ματιζ 150 και μια miura το ματιζ παει σπασμενο και η μπολονεζα ρελαντι

Καλημερα και απο εμενα.Λογο υψηλης ευαισθησιας αν πας για τελικο διαλεγεις λιγα και καλα watt.πχ 100watt ειναι μια χαρα και θα τα οδηγεις στο ρελαντι.

100 watt class A ok αλλιως δεν φτανουν ουτε για ζητω ,τα περισοτερα βατ δε θα τα χρησιμοποιησεις ποτε. Για αλλους λογους τα προτιμας

and another thing που ελεγε και ο krs one απο τους boogie down production
μην μπερδευουμε την ευαισθησια με τα βατ το ενα ηχειο να παιζει δυνατα δεν παει ναπει οτι παιζει και σωστα-ωραια

Re: Απάντηση: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

and another thing που ελεγε και ο krs one απο τους boogie down production
μην μπερδευουμε την ευαισθησια με τα βατ το ενα ηχειο να παιζει δυνατα δεν παει ναπει οτι παιζει και σωστα-ωραια

:grinning-smiley-043

και για να το πουμε λιγο διαφορετικα μην μπερδευουμε την ευαισθησια ενος ηχειου με την ευκολια οδηγησης του.

τα watt καθεαυτα σε συνδυασμο με την ευαιαθησια δηλωνουν ποσο δυνατα θα παιξη ενα ηχειο.

το ποσο καλα ομως θα παιξη εξαρταται απο τις απαιτησεις του σε ρευμα και την ικανοτητα του ενισχυτη να ανταποκριθη.

ενας ενισχυτης π.χ. 2χ50/8 θα μπορουσε να δινη 2χ100/4, 2χ200/2 και
2χ400/1.

σιγουρα σ`αυτη την περιπτωση μπορη να αξιοποιηση ποιοτικα οποιοδηποτε ηχειο αλλα επειδη τετοιες κατασκευες σπανιζουν προτιμαμε μεγαλους ενισχυτες ωστε να εχουμε μεγαλη παροχη ρευματος ακομα και αν δεν χρειαστουμε ποτε τα watt.

υπαρχουν βεβαια και ηχεια που δεν χρειαζονται τιποτα απο ολα αυτα αλλα ειναι μια αλλη ιστορια και σιγουρα δεν ειναι τα klipsch.

Το θέμα, αρχίζει και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιά που νομίζω ότι στην πορεία αρκετοί φίλοι που διαθέτουν ολοκληρωμένο a/v υψηλής κατηγορίας, κάποια στιγμή αργά η γρήγορα, θα φτάσουν ,αν βεβαίως δεν έχουν φτάσει ακόμη στον ίδιο προβληματισμό.
Αρχικά να ξεκαθαρίσω, ότι η σκέψη μου δεν αφορά πεντακάναλο τελικό, παρά μόνο επτακάναλο.
Την λύση του Sherbourn που αναφέρθηκε πιό πριν ,την είχα σκεφτεί αρχικά, αλά την απέκλεισα λόγω τιμής σε σχέση με τον Anthem PVA7(επτακάναλος..)μιά που μιλάμε γιά μεγάλη διαφορά χρημάτων..(2.000 ευρώ ο Anthem...3.800 περίπου ο Sherbourn).Εκτός αυτού απο μιά έρευνα στο διαδύκτιο και απο διάφορες δοκιμές, δεν διάβασα κάπου ηχητικές διαφορές μεταξύ τους, που να δικαιολογούν αυτη την διαφορά τιμής ,εκτός βεβαίως των ρευμάτων που στον Sherbourn είναι διπλάσια.
Επειδή όμως ο Denon γιά αρκετό διάστημα, έπαιζε μόνος του όλα τα ηχεία, μαζί και τους δύσκολους Αίολους, μπορώ να σας πω στα σίγουρα, ότι μέχρι εκεί που τους οδηγούσε(και ήταν αρκατά ψηλά...)το έκανε πολύ καλά, χωρίς βεβαίως να διεκδικεί πρωτιές οδήγησης με τέτοια ηχεία....Γιά τον λόγο αυτό θεωρώ ότι με τα πολύ πιό εύκολα Klipch είναι πολύ πιαθανό να τα πάει πάρα πολύ καλά.
Να σας πω βεβαίως ,ότι σκοπός μου δεν είναι να χαλάσω χρήματα, γιά να λέω ότι έχω ξεχωριστό τελικό.........το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο.

Να σας πω βεβαίως ,ότι σκοπός μου δεν είναι να χαλάσω χρήματα, γιά να λέω ότι έχω ξεχωριστό τελικό.........το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο.

Για μενα Γιαννη η καλυτερη λυση ειναι η δοκιμη. Δανειζεσαι εναν τελικο και δοκιμαζεις. Το ενα ηχειο με τελικο και το αλλο χωρις (front L-R). Βλεπεις την διαφορα και μετα αποφασιζεις αν αξιζει ή οχι την δαπανη.
-bye-

Ισως ενας τρικαναλος για τα μπροστα μονο, να ηταν καλη αρχη.
Τουλαχιστον θα αγορασεις καλυτερο τελικο απο ενα 7καναλο με τα ιδια χρηματα.
Η Krell βγαζει τον KAV-250 /a3, που ειναι 3χ 250/8, 3χ 500/4.
Δεν ξερω ποσο κανουν στην Ελλαδα, αλλα εδω μεταχειρισμενα βρισκονται γυρω στις 2000 λιρες.

αν ειναι να πας για τελικος ρειξε και μια ματια στον sherbourn εχει 5-7 καναλια 200 βατακια και 5-7 τοροιδεις και sater slave καλωδια ρευματος
υλοποιηση ονειρικη περιπου στα ιδια λεφτα ,αλλα διπλα ρευματα
Την λύση του επτακάναλου Sherbourn ,όπως έγραψα και πιό πάνω την έχω λιγουρευτεί προ καιρού!!!τελικά όμως έκανα λάθος στις τιμές που ανέφερα, αφού κοστίζει 600 ευρώ παραπάνω απο τον Antem και φυσικά με αυτό το δεδομένο μπαίνει πολύ στο παιχνίδι, με βάση τις προδιαγραφές του.Το θέμα είναι πως τον δοκιμάζω με τον Denon και τα συγκεκριμένα ηχεία....

μαλλον δυσκολοαδυνατο .Αλλα οταν ειχα ενα 2011 και του εβαλα ενα ροτελ ιδια βατ και ευκολα ηχεια ειχα απλα καλυτερη και πιο ευκολη οδηγηση.Αλλαζοντας τον 120 βατ με ενα 200 βατ αλλη γευση παλι με τα ιδια ηχεια αλλος ηχος πλου πιο μεγαλος

πιστεψε με ειναι οτι πιο καλο στα λεφτα του ,οτι πιο ποιοτικο τον εχω δει ανοιχτο και ειναι για να κλαις οταν βλεπεις τα υλικα του την υλοποιηση και τελος την αποδωση του

πιστεψε με ειναι οτι πιο καλο στα λεφτα του ,οτι πιο ποιοτικο τον εχω δει ανοιχτο και ειναι για να κλαις οταν βλεπεις τα υλικα του την υλοποιηση και τελος την αποδωση του
Το κακό-καλό, είναι ότι σε πιστεύω...
...μη συνεχίζεις, γιατί δεν θέλω και πολύ ακόμη!!!!

μακαρι να μπορουσα να τον δανειστω για να ακουσεις τι μπορει να κανει στο συστημα σου αλλα ..............