Προενισχυτής για ''μετατροπη'' HT συστήματος σε 2καναλο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Το συστημα αποτελειται απο τον Pioneer SC-LX86 ως pro, Sunfire 7401 σαν τελικό και Pioneer S1-EX ηχεία.

Με την ελευση του πικαπ ειπα να βαλω μπρος την μεταβαση σε ενα 2καναλο συστημα (με τα ηχεια να παραμενουν ως εχουν).

Οπότε κοιταω για καποιον ολοκληρωμενο ή pro 2καναλο με δυνατότητα HT passtrough.

Λεω να παω σε pro για να εχω μεγαλύτερη δυνατότητα ευελεξίας στο μέλλον (μιας και ο Sunfire δεν μου γεμιζει πολύ το μάτι για μουσική).

Μπάτζετ < ~3.000 .

Μου γυάλισε αυτός:

Musical Fidelity M6 Pre - http://www.musicalfidelity.com/products/m6series/m6pre/

Και μια τεχνική ερωτηση (υποθετω αφορά όλα τα μοντέλα): Το HT passthrough μπορει να γινει από RCA σε XLR, σωστα;

Να μπορεις δλδ να συνδεσεις τον Pioneer με τον Pro με RCA και να πάρεις από τον Pro την έξοδο XLR (αυτό γίνεται πχ στο Wyred 4 Sound DAC 2 που έχω).

Θελω να πω, σε κάθε περιπτωση, ανεξαρτήτως χρήσης σταδίων εισόδων (RCA vs XLR) την έξοδο μπορεις να την πάρεις και από το RCA και από το XLR του pro; (αν ναι, ελπιζω το HT passthrough να μην αλλαζει κατι).

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Προτείνω να στραφείς προς ολοκληρωμένο.
Αντιλαμβάνομαι το "πέταμα" των δύο καναλιών του sunfire, αλλά έχω σοβαρές αμφιβολίες για τη συνέργεια power/pro καθώς και την πλήρη εκμετάλλευση του pro με σινεματζίδικο (πολύ καλό, αλλα σινεματζίδικο) τελικό.

Εγώ θα αντιμετώπιζα το θέμα ξεχωριστά δοκιμάζοντας ολοκληρωμένους με passthrough, ξεχνώντας to HT.

Τέλος μιας και το ποσό που διαθέτεις είναι αρκετά μεγάλο, απάιτησε ακρόαση σπίτι σου, όποια και αν είναι η επιλογή σου.

Nα κάνω και μια ερώτηση (που δεν χρειάζεται απάντηση ;-)
Γιατί τόσα πολλά χρήματα (3000 για preamp!) για heavy metal? (αν έχω υποθέσει σωστά βέβαια)

Last edited:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Συμφωνω για την επιλογη ολοκληρωμένου vs pro.

Ο μόνος λόγος επιλογής του pro ειναι για μελλοντική αλλαγή ηχείων (που πιθανόν απαιτούν μεγαλύτερα / διαφορετικά τελικά στάδια).

Re. Metal: Ναι (και οχι μονο). Δεν καταλαβαινω ομως γιατι το ''σνομπαρετε''. Μπορει οι περισσότερες (τρεχουσες κυρίως) ηχογραφήσεις να μην ειναι καλές αλλά οι απαιτήσεις για καλό ήχο ισχύουν σε κάθε ειδος μουσικής.

audioj

Senior Member
19 June 2006
478
Αθήνα
Θα συμφωνησω κι εγω με την σειρα μου σε αγορα ολοκληρομενου με passthrugh με μεγαλη ισχυ,καλυπτοντας και την μελλοντικη σου αλλαγη ηχειων. +1 επισης και για την δοκιμη στο χωρο σου.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Συνεχίζοντας σε Musical Fidelity, σκεφτομουν να δοκιμάσω τον M6i http://www.musicalfidelity.com/products/m6series/m6i/

Εχω εναν ενδοιασμό πάντως, μήπως τα 2*200/8 ειναι οριακά για τα ηχεία μου (ή και μελλοντικά ηχεία) και πρεπει να παω πιο πανω, πχ στον 6500i http://www.musicalfidelity.com/products/m6series/m6500i/

Από την άλλη, ακόμα και τόσα λεφτα να εφτανα να δωσω, δεν ξερω αν ειναι καλή επιλογή να ''δεθω'' τοσο με έναν, τοσο ακριβό, ολοκληρωμένο (με την εννοια του ότι δεν ξερω πως θα κατσει σε ενδεχομενη αλλαγη ηχειων).

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Ο,τι λένε και οι φίλοι παραπάνω. Να πας σε αυστηρά δικάναλο ολοκληρωμένο ( ή προ-τελικο αν θες περισσότερη ισχύ).

audioj

Senior Member
19 June 2006
478
Αθήνα
Πιο σιγουρη λυση ο μεγαλος fidelity και καλη τιμη. Αν σε καλυπτει απο δυνατοτητες-ευκολιες,προσπαθησε δοκιμη στον χωρο σου.Μεγαλη υποθεση η αφθονη ισχυς,αν φυσικα συνοδευεται και απο το επιθυμητο απο σενα ακουσμα. Απο την στιγμη δε,που η κατασκευη του ειναι dual mono σε κοινο κουτι,δεν νομιζω πως εχεις λογο να πας σε ξεχωριστο προ-τελικο και να μπλεκεις με ματσαρισματα και με παραπανω χρηματα.

Last edited:

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,653
Θεσσαλονίκη
Δε βλεπεις και προ τελικο της parasound; νομιζω αξιζει σαν εταιρια και για το ειδος που ακους. Εχουν και balanced...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Με αυτό το μπάτζετ πάντως,ρίχνε και καμιά ματιά στα μεταχειρισμένα.
Μπορεί να σου κάτσει μεγάλη ευκαιρία..

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Απάντηση: Re: Προενισχυτής για ''μετατροπη'' HT συστήματος σε 2καναλο

Re. Metal: Ναι (και οχι μονο). Δεν καταλαβαινω ομως γιατι το ''σνομπαρετε''. Μπορει οι περισσότερες (τρεχουσες κυρίως) ηχογραφήσεις να μην ειναι καλές αλλά οι απαιτήσεις για καλό ήχο ισχύουν σε κάθε ειδος μουσικής.

με παρεξήγησες. δεν υπάρχει σνομπάρισμα για κανέαν είδος τέχνης ή μουσικού είδους.

Μιλάω για τις απαιτήσεις τους είδους και το δυσανάλογο του κόστους/αποτελέσματος σε σχέση με κάποιον που ασχολείται με πχ συμφωνική και hi res υλικό.

Το ακριβότερο σαφώς θα είναι καλύτερο (εφόσον αξιολογηθεί σωστά) για οποιοδήποτε είδος μουσικής.

:2thumb22sup:

(μου αρέσει και η ιδέα μονομπλοκ-πρε... ένας πρε πολύ καλός στην οδήγηση τελικών, πιθανότατα, θα σου λύσει αρκετά θέματα ευελιξίας στο μέλλον (αν και εφόσον σου χρειαστεί κάτι άλλο για την οδήγηση διαφορετικών ηχείων... γιατί πάντα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις το ίδιο ή και ακόμα περισσότερο εύκολα ηχεία - οκ, φυσικά δεν παύει αυτό να είναι περιορισμός)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Οι Parasound δεν ειχαν κατσει παλιά καλά με τα ηχεια μου....

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Ακουσα τον Musical Fidelity M6i στο χωρο μου.

Ηταν λιγο πιο γλυκος στις ψηλες και πιο γεματες μεσαιες αλλα λιγο πιο πλαδαρος χαμηλό.

Overall μου αρεσε αλλα δεν με ενθουσιασε κιόλας.

Μου προτάθηκε για δοκιμή και αυτό το σετάκι:

a1 fbp pre - https://www.google.gr/search?q=musi....php%3F71935-Musical-Fidelity-A1-FBP;1024;768 + http://www.stassen-hifi.com/images/MusicalFidelity_550Ksupercharger_3.jpg (power booster)

Ξερω ότι τα τελευταία δεν ειναι τελικοί ακριβώς αλλά λέτε αξίζει η δοκιμή;

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
Αλλά μην σνομπάρεις τον Pioneer, βάλτου ένα phono stage, σύνδεσε και το πικάπ, και μετά αποφάσισε αν θέλεις κάτι άλλο.

Δεν τον σνομπάρω καθόλου.

Η αφορμή που ξεκινησα την διαδικασία ειναι η ευαισθησια του στην υπεροδηγηση από το phono.

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Ε, τότε κατέβασε το gain του phono stage. Ή δοκίμασε μια κεφαλή με χαμηλότερη έξοδο. Δεν είναι αρκετός λόγος για να αλλάξεις το σύστημα.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,100
40 db ειναι το χαμηλότερο που παει (οπως σχεδόν όλα)

Το ίδιο πρόβλημα έχω και με τις 2 κεφαλές που έχω.