Προενισχυτής για Πικάπ

Ozzmosis

New member
12 January 2009
59
Καλησπέρα σε όλους! Αυτό το καιρό ψάχνομαι για αναβάθμιση του προενισχυτή για το πικάπ μου (dual 505-2 με κεφαλή ortofon 2m-blue). Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα project Phono box MKII. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο phono stage ανώτερης ποιότητας και κατηγορίας από το project (που να ταιριάζει με την κεφαλή), έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο ήχος του πικάπ προς το καλύτερο.

Χωρις να ξερω αν ειναι οντως καλυτερο απο το project σου, θα σου πω πως το δικο μου dual 505-3 (με την εργοστασιακη ortofon κεφαλη) το ακουω μεσω ενος cambridge audio 640 p και ο ηχος του ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπεστατος. Και με πολυ μικρο budget...

Έχω ακούσει τα καλύτερα για το cambridge audio 640p. Ωστόσο θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για phono stages που να είναι μια κατηγορία παραπάνω. Πχ της Creek, clearaudio κτλ.

Κανείς ρε παιδιά δεν έχει άποψη για τα phono stage της αγοράς εκτός από το cambridge audio 640p ?

το creek είναι πολύ καλό.
Υποθέτω και το clearaudio αν και δεν το έχω ακούσει

Βρίσκω τον Creek OBH18 και τον OBH15 στο ebay κάτω απο 200 ευρώ. Σε σχέση με το project και το cambridge audio είναι πολύ καλύτεροι οι Creek? Υπάρχει κάποιος που να έχει ακούσει κάποια από τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ortofon 2m blue ή κάποια παρόμοια mm κεφαλή?

Είχα το Phonobox SE με την 2M Bronze. Όχι άσχημος ήχος, αλλα όταν το άκουσα σε σχέση με ενα απλό DIY phono(VSPS) άλλαξα γνωμη. Φαντάζομαι υπάρχουν καλύτερα phono στα 200 ευρώ.

Busoni θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένα? Με DIY δεν μπορώ να ασχοληθώ λόγω έλλειψης γνώσεων και χρόνου. Με ποιους άλλους προενισχυτές έχεις ακούσει την 2M Bronze?

Καλησπέρα σε όλους! Αυτό το καιρό ψάχνομαι για αναβάθμιση του προενισχυτή για το πικάπ μου (dual 505-2 με κεφαλή ortofon 2m-blue). Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα project Phono box MKII. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο phono stage ανώτερης ποιότητας και κατηγορίας από το project (που να ταιριάζει με την κεφαλή), έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο ήχος του πικάπ προς το καλύτερο.

http://www.heedaudio.hu/en/documents/quasarimagereview.PDF

Μπορεί να βρει κάποιος εδώ το heed ή αναγκαστικά από εξωτερικό?
Από τι κατάλαβα δεν έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό και πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά, οπότε η τιμή πάει γύρω στο χιλιάρικο. Νομίζω ότι είναι υπερβολή για το πικάπ που έχω, ένα τόσο ακριβό phono stage. Καμιά άλλη πιο προσιτή πρόταση? Έχει συγκρίνει κανείς άμεσα το project MKII με το cambridge audio azur 640p?

Πες μας τι ενισχυτη εχεις και σε τι προυπολογισμο θα κινηθεις. Επισης τι μουσικη ακους ή να το πω καλυτερα πως θελεις τον ηχο σου. Η αγορα ειναι γεματη απειρα μηχανακια...

Έχω τον nad C 355BEE και τα ηχεία βάσης yamaha soavo-2. Η δισκοθήκη μου αποτελείται κυρίως από rock , hard rock και heavy metal δίσκους , αλλά τον τελευταίο καιρό με τραβάει και η jazz. Σκεφτόμουν να δώσω μέχρι 250 ευρώ για phono stage, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι τουλάχιστον ένα "κλικ" πάνω από τα εισαγωγικά μοντέλα όπως το δικό μου project phono box.

Ολα τα προαναφερθεντα ειναι καλα. Στις τιμες που ψαχνεις θα σου ελεγα το Creek 15, το Project tube box II, το Clearaudio nano και πανω απο ολα του Τσακιριδη το οποιο επιδεχεται και πολλες βελτιωσεις στο μελλον. Το τελευταιο θα ελεγα να ειναι η πρωτη επιλογη σου.

Απάντηση: Re: Προενισχυτής για Πικάπ

Μπορεί να βρει κάποιος εδώ το heed ή αναγκαστικά από εξωτερικό?
Από τι κατάλαβα δεν έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό και πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά, οπότε η τιμή πάει γύρω στο χιλιάρικο. Νομίζω ότι είναι υπερβολή για το πικάπ που έχω, ένα τόσο ακριβό phono stage. Καμιά άλλη πιο προσιτή πρόταση? Έχει συγκρίνει κανείς άμεσα το project MKII με το cambridge audio azur 640p?

Τό Questar έχει 350e καί τό Quasar μαζί μέ τό εξωτερικό τροφοδοτικό του έχει 800e. ( Τιμές καταλόγου λιανικής ).

http://www.heedaudio.hu/en/reviews.html

http://www.heedaudio.hu/en/documents/quasarimagereview.PDF

Οποιο Σαββατοκύριακο θελεις υπάρχει διαθέσιμο demo τού Quasar πρός δανεισμό γιά κατ οίκον ακρόαση. Καλό θά ήταν κάτι τέτοιο νά τό συνδύαζες καί μέ άλλα υποψήφια παραπλήσιας η καί ανώτερης τιμής γιά σύγκριση.

Last edited:
To phono που έχεις το έχω ακούσει σπίτι μου και θα το χαρακτήριζα κάπως αδιάφορο και στυφό ηχητικά και σίγουρα στα λευτά και σε φθηνότερη τιμή απο αυτό υπάρχουν καλύτερα.
Το Creek είναι ένα απο αυτά, έχω ένα παροπλισμένο λόγω αναβάθμισης και νομίζω οτι καλύτερο πρέπει να πας στο χιλιάρικο για να πάρεις.
Δύο τα οποία πρέπει να ακούσεις είναι το CLEARAUDIO με το τροφοδοτικό μπαταρίας και το "μικρό" ASR.
Για το δεύτερο έχω ακούσει τα καλύτερα, το πρώτο το έχω ακούσει και με εντυπωσίασε, είναι εξωπραγματικά ήσυχο, αναλυτικό και εκτεταμένο στα άκρα (μπαταρίες βλέπεις)
αλλά δεν μου έκατσε ηχητικά αφού το βρήκα λίγο "'αμουσο" (σου μιλάει ένας fan της εταιρίας).Στην τιμή αυτή βέβαια υπάρχουν παρα πολλές λύσεις και σε περιμένει μαραθώνιος δοκιμών και ακροάσεων μέχρι να καταλήξεις στα σίγουρα.Όλα αυτά βέβαια αν αποφασίσεις να πάς στο χιλιάρικο που για να πώ την αλήθεια δεν χρειάζεται με το πικάπ που έχεις.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και εμπειρία και αν τυχόν αποφασίσεις να πάρεις το Creek το δικό μου το διαθέτω σε τιμή συμφφέρουσα, αυτά όμως σε pm εφόσον δεν είναι του νήματος.