προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

ΠΑΝΟΣ1

Established Member
18 July 2006
250
ΑΘΗΝΑ
Έχω εδώ και 1 χρόνο έναν behringer ep1500 και τον δουλεύω με ένα παλιό cd player της sony και ένα dvd sony ns32 και με το dj μείκτη της behringer vmx1000.
http://www.behringer.com/VMX1000/index.cfm?lang=ENG
Ομως επειδή αυτό τον καιρό κάνω διάφορες αλλαγές στο σαλόνι μου (αγορά tv , htpc, κ.λ.π. , επιπλα ) θέλω να τον συνδιάσω με έναν προενισχυτή για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα!
Τι μου προτείνετε με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος?

Κάτι σε behringer υπάρχει?

Πάνο υπάρχουν αλλά έχουν ελλατώματα.
1ο, μία είσοδο.
2ο, δεν μηδενίζουν τo volume.

Ελεγα να κοιτάξω σε behringer γιατί πίστευα ότι θα εδενε καλύτερα το σετ τελικού - προ ,αλλά αφού εχουν προβλήματα........

Kάποιον άλλης εταιρίας που να τον έχει δοκιμάσει κανείς με μέτριο κόστος?

Ελάτε βρε παιδιά, πείτε καμιά γνώμη αφού το ξέρω ότι όλοι σας κάπου έχετε δει ή έχετε και εσείς, έναν μπέρη ! :D

Last edited:
To πιο πιθανό είναι να χαλάσεις τον ήχο του με έναν φθηνό προ-.
Αν θελήσεις να δώσεις τουλάχιστο 500+ ίσως αρχίσουν να υπάρχουν λύσεις.

Εγώ με τον μπέρυ εδώ και περίπου 6 μήνες χρησιμοποιώ έναν "Αλέξανδρο" (Τσακιρίδης) με πολύ καλά αποτελέσματα σε πείσμα της θεωρίας που θέλει τους λαμπάτους προ να μην ταιριάζουν με τους τρανζιστοράτους τελικούς λόγω αντιστάσεων εξόδου-εισόδου.
Βέβαια, θα τον αλλάξω άμεσα, όχι όμως λόγω ήχου ο οποίος είναι σε καλά επίπεδα, αλλά για να πάρω κάτι ακόμα καλύτερο χωρίς το πείραμα που απαιτεί η λάμπα.

To πιο πιθανό είναι να χαλάσεις τον ήχο του με έναν φθηνό προ-.
Αν θελήσεις να δώσεις τουλάχιστο 500+ ίσως αρχίσουν να υπάρχουν λύσεις.

500+ E δεν είναι απαγορευτικό ποσό! Οπότε για δώστε καμιά λύση εκεί γύρω ή οτιδήποτε σε μη εξωπραγματική τιμή που να αξίζει !

Πάνο εάν σε ενδιαφέρει υπάρχει αυτός ο προενισχυτής.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4528

Αχ θα ήθελα και τηλεχειρισμό οπότε...... Παντος αν δεν βρω κάτι καλύτερο βλέπουμε...

Για τον Rotel RC-1070 τι γνώμη έχεις?
http://www.planetav.gr/view_product.php?productid=158&idcat=1&idsubcat=3&idsubsubcat=-1

Διάβασα ότι ο ΕP1500 οδηγείται πολύ καλά με το DEQ2496. Ισχύει?
Επίσης διάβασα ότι για να δουλέψει σωστά χρειάζεται και το src2496!
To κόστος και τον δύο είναι γύρω στα 500Ε! μήπως να πάω προς τα εκεί?
Αν χρησιμοποιήσω μόνο το deq2496 θα έχω πρόβλημα?

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=3_31_3110&products_id=798
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=2675

Last edited:
ναι, αλλά αυτά που αναφέρεις δεν είναι προενισχυτές!

Ναι το ξέρω ότι δεν είναι προενισχυτής! Ο λόγος που θέλω να πάρω προενισχυτή είναι για ενίσχυση της εξόδου του cd player κ.λ.π. Διάβασα σε παλαιότερο θέμα ότι το εν λόγω μηχανηματάκι μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά και απ`οτι διάβασα στο site της behringer και πολλά άλλα.....
Αξίζει?
Βέβαια να πω ότι πάντα είχα ολοκληρωμένους ενισχυτές (παλαιούς) όπως δυο sansui και τον ΕP 1500 τον πείρα για υψηλότερες στάθμες!Μέχρι σήμερα τον έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα !Δεν έχω ξαναασχοληθεί με προ και δεν ξέρω που μου παν τα τέσσερα.... :BDGBGDB55:

Last edited:
Τα μηχανηματάκια παραγγέλθηκαν περισσότερο από περιέργεια να δώ τι μπορούν να κάνουν και αυτό που μένει είναι να δω αν θα μου είναι χρήσιμα ή αν θα γεμίσουν τις αγγελίες της χρυσής ευκαιρίας...... !!!!

Last edited:
Τα μηχανηματάκια παραγγέλθηκαν περισσότερο από περιέργεια να δώ τι μπορούν να κάνουν και αυτό που μένει είναι να δω αν θα μου είναι χρήσιμα ή αν θα γεμίσουν τις αγγελίες της χρυσής ευκαιρίας...... !!!!

Γράψε μας εντυπώσεις.
Αν τα σπρώξεις ρίξε πρώτα αγγελία εδώ...

Θα πάρω ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο EQ και μικρόφωνο διόρθωσης, γι' αυτό...
χεχε.
Κάνω τώρα οικονομοτεχνική και χωροστατική μελέτη!

To deq 2496 δεν είναι προ.
Εχει ένα ρυθμιστικό σαν gain που μπορείς να "ρυθμίσεις" +/- 15 db αλλά αυτά ουσιαστικά πρέπει να κόβουν από την ανάλυσή του.
Είναι ουσιαστικά γιά να ρυμίζεις την έξοδο αν τύχει και ανεβάσεις κάποια μπάντα και κλιπάρει σε κάποιες συχνότητες.

Ο μπερυ από την άλλη έχει ρυθμιστικά έντασης αλλά γιά να δουλέψουν καλά πρέπει να είναι μετά το παρα τέταρτο.

Το deq μόνο ως προ...δεν
μετά από κάπου δυό χρόνια με το κουστούμι αυτό.

Τελευταία διάβασα καλά λόγια για τον Sugden Headmaster (που είναι ενισχυτής ακουστικών βασικά) και τον Monolithic Audio PA1 που μάλιστα σηκώνει αναβάθμιση με εξωτερικό τροφοδοτικό. Και τα δύο είναι σε εξαιρετικά λογικά χρήματα (<1000$) αλλά δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη ή ακόμα καλύτερα στην Ελλάδα για να ρίχναμε μια ματιά. Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?

Απάντηση: Re: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

Τελευταία διάβασα καλά λόγια για τον Sugden Headmaster (που είναι ενισχυτής ακουστικών βασικά) και τον Monolithic Audio PA1 που μάλιστα σηκώνει αναβάθμιση με εξωτερικό τροφοδοτικό. Και τα δύο είναι σε εξαιρετικά λογικά χρήματα (<1000$) αλλά δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη ή ακόμα καλύτερα στην Ελλάδα για να ρίχναμε μια ματιά. Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?

Νομίζω πως αντιπρόσωπος για sudgen είναι το studio 17 στην Ασκληπιιού.