προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

Καθώς το Σάββατο έδωσα τον "Αλέξανδρο", είχα την ευκαιρία να ακούσω τον μπέρυ μόνο του να παίζει απευθείας από το 50άρι (αφού δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς). Ομολογώ ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε κυρίως γιατί όταν επιχείρησα να κάνω το ίδιο με πηγή το Primo, ο συνδυασμός δεν πήγε πολύ καλά.
Εδώ λοιπόν είχαμε μια αλματώδη πρόοδο στο θέμα ελέγχου, κυρίως των χαμηλών, αλλά και στο υπόλοιπο φάσμα. Εξαιρετικά σφιχτό αποτέλεσμα που έκανε εμφανείς τις όποιες αδυναμίες του συνδυασμού λάμπας προ-τρανζίστορ τελικός.
Κατά τα άλλα, αυτό που αποκαλύφθηκε πλήρως κατά τη γνώμη μου ήταν ο "επαγγελματικός" χαρακτήρας του μπέρυ. Απογυμνωμένος από το λαμπάτο μανδύα του, σαν γνήσιος Γερμανός (έστω και made in P.R.C.), οδηγούσε τα αναίσθητα Spendor με άνεση, αγέλαστος και ανέκφραστος, χωρίς καμμιά ανάμειξη στο ηχητικό αποτέλεσμα, χωρίς χρωματισμούς και άλλα διακοσμητικά.
Ομολογώ ότι μετά από 6 μήνες, αρχικά με ξένισε το αποτέλεσμα αλλά μάλλον η ουδετερότητα είναι προσόν και όχι μειονέκτημα.
Εν τέλει φαίνεται ότι ο μπέρυς στέκεται μια χαρά και μόνος του (στο σύστημά μου τουλάχιστον) και ότι είναι αρκετά ευαίσθητος στον χαρακτήρα του προενισχυτή που θα προηγηθεί. Ίσως σε ένα βαθμό αποδεικνύεται και η σημασία/αξία του προενισχυτή.

Το σεταπ αυτό το έζησα γιά σχεδόν δυό χρόνια.
Παίζει πολύ καλά, αλλά έχω καταλήξει: όχι σε όλες τις εντάσεις.

Επίσης αν ο χώρος είναι μικρός ζορίζεσαι με το να παίζεις με τα ποτς, όπως επίσης και αν γουστάρεις τηλεχειρισμό.

Μιά λύση είναι να βάλεις τη ρυθμιζόμενη του sony αλλά τότε χάνεις αρκετά.

Δεν ξέρω γιά να πώ την αμαρτία μου μετά από 2 χρόνια άνευ προ, και πλέον με κάπως αδειανή τσέπη προτίμησα να έχω προ.

Βέβαια πλέον δεν έχω ΚΑΙ μπέρυ....

Δεν έχεις μπέρρυ.
Φτου σου ρε!

Και τι έχεις???

Εγώ πάντως λέω να πάρω και τον 2500άρη για τα μπάσσα...

μου μείνανε μόνο οι φετούλες....

το ματς, το κερβ, το κρος, το κιθαρικό και το μικρόφωνο....

(το καλό με τα μπέρια είναι ότι όταν ξαναθές, ξαναπαίρνεις)

ένα ένα φεύγουν....

το μόνο που θα μείνει φορ σουρ είναι το κιθαρικό...

Το κιθαρικό να το διώξεις!
Προχθέ άκουσα ένα παρόμοιο Line 6 και ήταν αλλού...
Τώρα ολόκληρη Tele της αξίζει κάτι καλύτερο...

Re: Απάντηση: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

Το κιθαρικό να το διώξεις!
Προχθέ άκουσα ένα παρόμοιο Line 6 και ήταν αλλού...
Τώρα ολόκληρη Tele της αξίζει κάτι καλύτερο...

δεν ξέρετε να το στήνετε.....-bye-

Τα μηχανηματάκια παραγγέλθηκαν περισσότερο από περιέργεια να δώ τι μπορούν να κάνουν και αυτό που μένει είναι να δω αν θα μου είναι χρήσιμα ή αν θα γεμίσουν τις αγγελίες της χρυσής ευκαιρίας...... !!!!

Τελικά τι έγινε με τον συνδυασμό που έκανες, δούλεψε όπως ήθελες?

λοιπον παρελαβα σημερα τον νεο μου προ και εχω παθη πλακα.

τρομερη αναβαθμιση σε σχεση με το ultramatch απευθειας.

δυστυχως δεν θα τον βρητε καινουργιο αλλα πρεπη να ψαξετε κατα ebay μερια.

το ονομα αυτου nakamichi ca 5 e.

εντυπωσεις αφου ακουσω πρωτα μερικες μερες με και χωρις τον προ.

Απάντηση: Re: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

το ονομα αυτου nakamichi ca 5 e.

εντυπωσεις αφου ακουσω πρωτα μερικες μερες με και χωρις τον προ.

Τι είπες τώρα;!!!
Ενας από τους καλύτερους προ ενισυχτές της εποχής του (1985) και ένας από τους καλύτερους προ ενισχυτές γενικώς!!!
Τέτοια μηχανήματα δεν τα πουλάνε με τίποτα... (όσοι ξέρουν)

Re: Απάντηση: Re: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

Τι είπες τώρα;!!!
Ενας από τους καλύτερους προ ενισυχτές της εποχής του (1985) και ένας από τους καλύτερους προ ενισχυτές γενικώς!!!
Τέτοια μηχανήματα δεν τα πουλάνε με τίποτα... (όσοι ξέρουν)

εγω το ξερω αλλα αυτος που μου τον πουλησε για 300 ευρω μαλλον δεν ηξερε τι ειχε.:BDGBGDB55:

ο συνδυασμος σκοτωνη αν και τα μπερια μου εχουν μικρη σχεση πλεον με τα μαμα.

υ.γ.και ειναι σαν να βγηκε απο τη βιτρινα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

εγω το ξερω αλλα αυτος που μου τον πουλησε για 300 ευρω μαλλον δεν ηξερε τι ειχε.:BDGBGDB55:

E, τότε είσαι πολύ τυχερός!!! Καλορίζικος!

και που να δεις ( ή μάλλον να ακούσεις ) τι κάνει ο MBL 4004 με τα δύο μπέρια . Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τόσο χαμηλό , αλλά και τις λεπτομέρειες που φέρνει στο προσκήνιο . ( Το Ultramatch όμως δεν λέει γιατί με αυτό τσιρίζουν τα πρίμα ) .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: προενισχυτης για τον BEHRINGER EP1500 ?

Μεγειές μεγειές καλοάκουστος!:firstprize:

και που να δεις ( ή μάλλον να ακούσεις ) τι κάνει ο MBL 4004 με τα δύο μπέρια . Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τόσο χαμηλό , αλλά και τις λεπτομέρειες που φέρνει στο προσκήνιο . ( Το Ultramatch όμως δεν λέει γιατί με αυτό τσιρίζουν τα πρίμα ) .

αααααααα!

Πολλές αλλαξο...μπεριές γίνονται εδώ πέρα και δεν ενημερώνομαι!

Βρε κρυφομουσίτσες, τι δοκιμάζετε στα κρυφά? Κεφαλές, εμπιέλια, ουλτραμάτσια...

τσκ τσκ...ούτε μυστικά του κράτους να ήτανε... :furious3:

:flipout:

το παράδοξο είναι ότι το trading places αποδεικνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα...

ο audionet sam χωλαίνει έναντι του mbl σε ένα σύστημα, ενώ στο άλλο αναδεικνύει αρετές.
Στου Μήτσου με αδιαμφισβήτητη την υπεροχή του mbl σε χροιές, αρμονικές και διαχωρισμό οργάνων - το χαμηλό δεν συζητιέται - (άλλωστε ο mbl ως προ κοστολογείται θεωρητικά όσο ο ολοκληρωμένος sam), στο δικό μου σύστημα ο sam έφερε πολλές (και επιθυμητές) υψηλές ακόμα και ως προ μόνο, ενώ αντικατέστησε άνετα τους δυό arcam, αν και σε διαχωρισμό είκόνας οι δυό υπερτερούν έναντι του ενός.
Τελικά το matching είναι πολύ μεγάλη ιστορία και αποδείχτηκε γιά άλλη μιά φορά περίτρανα.

Κοντολογίς δυό εξαιρετικά μηχανήματα (και ακριβά σχετικά) ο sam δεν τα καταφέρνει στο ένα σύστημα ενώ στο άλλο διορθώνει αρκετά πράγματα συνολικά, χωρίς όμως να χτυπάει κάτι δεκάρια
ενώ ο mbl στο ένα σύστημα απογειώνει το βινύλιο, κάνοντας ίσως περιττή τη χρήση του dac στο cd λόγω μεγάλης λαμπρότητας, ενώ στο άλλο σύστημα ζητούσε και λίγο τσίμπημα στις ψηλές στο eq....!!

πιθανόν να παίζει ρόλο ότι τον Sam εγώ τον χρησιμοποιούσα ως προ- , καίτοι παθητικός, που σημαίνει ότι είχα πολύ ακριβό ποτενσιόμετρο και επιλογέα .

Πάντως με τον MBL τα όργανα αποδίδονται σχεδόν ρεαλιστικά , οι ηλεκτρικές κιθάρες κουφαίνουν , τα ντραμς χτυπάνε στο στήθος , όσο δε για το μπάσσο , μαθαίνεις άνετα να παίζεις "ανευ διδασκάλου" απλώς ακούγοντας όλες τις νότες (και τις αρμονικές τους ).

Εν κατακλείδι δεν νομίζω να θέλω να ξαναακούσω μουσική με τον Sam ως προ- .