Προενισχυτης με πανουργα πεντοδακια....

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Λοιπον.......
ο προενισχυτης μπαινει στο pause,μεχρι να βρω ποτ 20Κ~30Κ,και να επιστρεψω με ενα κουτι σαν του dac,οπου θα ειναι ανετο και ωραιο,θα εχει καλυτερες δυνατοτητες για layout.Τωρα ετσι οπως ειναι...αστα....

Βεβαια το προβλημα με την μεταβλητη πολωση μενει.Παρακαλω για τις ιδεες/εμπνευσεις σας-bye-

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Το σχηματικο ομως ειναι τωρα.
palio.JPG
Λειτουργεια στα 19mA,150V,-2.05V

Απορια:To pot θα αλλαχθει με 20Κ~30Κ.

Το δευτερο ποτ που ρυθμιζει την πολωση,ειναι σαν ενα μεγαλο grid stopper.Ποσο συμμετεχει αυτο στο roll off που παρατηρειται?

28 June 2006
2,941
Ο Πάνος έχει δίκιο. Δεν είχα δει το τόσο μεγάλο ποτ. σε σειρά με την είσοδο.
Και 1 πικοφαράντ να έχει Cg1-a, με κέρδος 50, 10 πικο Cg1-k και 100κ, έχει -3db στους 26 χιλιόκυκλους:

f(-3db)= 1/(2π*R*C), όπου C= μ*(Cg1-a+Cg1-k).

Γνώμη μου:
Πέτα τις μπαταρίες και τις λοιπές @...κίες από την είσοδο και βάλε μια αντίσταση καθόδου. Αν ανησυχείς για τον bypass ηλεκτ/τικό, ποιός σου είπε ότι η μπαταρία είναι γραμμικότερο φορτίο στο AC ή ότι επηρεάζει λιγότερο ακουστικά??

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Καλησπερααα

Το ποτ θα αντικατασταθει με μικροτερο.Ηδη βγηκε το παλιο.

Και θα βγει τελειως το ποτ της μπαταριας.Πιστευω αν φορτιζω την μπαταρια ακριβως στα 2.1V που χρειαζομαι θα λυθει το προβλημα χωρις την αναγκη υπαρξης του ποτ.

Παντως δεν θελω το φιλτρο στην καθοδο με ενα μεγαλο πυκνωτη

28 June 2006
2,941
Ο Πάνος έχει δίκιο. Δεν είχα δει το τόσο μεγάλο ποτ. σε σειρά με την είσοδο.
Και 1 πικοφαράντ να έχει Cg1-a, με κέρδος 50, 10 πικο Cg1-k και 100κ, έχει -3db στους 26 χιλιόκυκλους:

f(-3db)= 1/(2π*R*C), όπου C= μ*(Cg1-a+Cg1-k).

Γνώμη μου:
Πέτα τις μπαταρίες και τις λοιπές @...κίες από την είσοδο και βάλε μια αντίσταση καθόδου. Αν ανησυχείς για τον bypass ηλεκτ/τικό, ποιός σου είπε ότι η μπαταρία είναι γραμμικότερο φορτίο στο AC ή ότι επηρεάζει λιγότερο ακουστικά??

Έχω λάθος στον τύπο: μ*(Cg1-a)+Cg1-k. Όπως ήταν έδινε 500 πικο παραπάνω!!!

Δικό σου είναι το πρότζεκτ, πολώνεις με ότι σου κάνει κέφι, προς θεού.

Πάντως, η σταθερή αρνητική τάση, αν δεν είναι σταθεροποιημένη και η άνοδος, κάνει κακό παρά καλό.
Κάθε φορά που μεταβάλλεται η τάση της ΔΕΗ, τα mA ανόδου κάνουν βόλτες.

Από άποψη θορύβου τροφοδοσίας, στο g1 δεν χρειάζεται τροφοδοτικό με χαμηλό θόρυβο, γιατί δεν καταναλώνεται ρεύμα και ημιανόρθωση να βάλης, στο g1 δεν εμφανίζεται καθόλου θόρυβος.

Πώς τους έχει κατέβει αυτό με τις μπαταρίες στα φόρα γενικώς, παραμένει για μένα μυστήριο.

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Ειναι η ευκολη λυση οταν δεν εχεις επιπλεων τυλιγμα στον μετασχηματιστη,κατα την γνωμη μου.

Εχω πηνιοσυρμα....λες να τυλιξω τπτ εξωτερικα στον τορροειδη?

Για πες μου,τι νομιζεις?

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Επειδη οταν μου κατσει κατι στο μυαλο δεν κοιμαμαι αν δεν το κανω,εκατσα και τυλιξα με πηνιοσυρμα,για να εχω και αρνητικα.

Το μετρησα στα 2.7Vrms,οποταν με μια ανορθωσουλα και ενα πυκνωτακο εχω το αρνητικο μου:):):)

Kαι αντι το ποτενσιομετρο,θα τυλιξω ακριβως οσες σπειρες χρειαζομαι(για 2.1V.Τι λετε οι μετασχηματισταδες?:D

HPIM1712.JPG

jan41

Senior Member
24 July 2006
330
Επειδη οταν μου κατσει κατι στο μυαλο δεν κοιμαμαι αν δεν το κανω,εκατσα και τυλιξα με πηνιοσυρμα,για να εχω και αρνητικα.

Το μετρησα στα 2.7Vrms,οποταν με μια ανορθωσουλα και ενα πυκνωτακο εχω το αρνητικο μου:):):)

Kαι αντι το ποτενσιομετρο,θα τυλιξω ακριβως οσες σπειρες χρειαζομαι(για 2.1V.Τι λετε οι μετασχηματισταδες?:D

View attachment 33360

Απιστευτο!!!!!:aktion033::

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,454

View attachment 33360

Και εις ανωτερα ( εξοδου ).
Συνηθως οι σπειρες μοιραζονται σε ολο το μηκος του τοξου αλλα και ετσι δεν πειραζει (μαλλον).

ΥΓ και γιατι τα διοδακια που θα βαλεις στο πλεγμα, θα ακουγονται καλυτερα απο το πυκνωτη στην καθοδο?

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Σας ευχαριστω:):D

Κατι μου λεει οτι θα ακουγεται καλυτερα απο τις μπαταριες και την καθε μπαταρια,ακομα και αν η ανορθωση επιτελειται απο διοδους.

Ο προενιχυτης θα ξηλωθει και θα περιμενει κουτι απο την Κυπρο,ομορφο και ανετο,για να εχω καθαρο layout και κοντυτερα συρματα κυριως.

Βρηκα τα σημεια λειτουργειας και για τις 2,οποταν ειμαστε οκ.

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Πάνε κι οι μπαταρίες ...

Συνάδελφε πρόσεχε γιατί όπως το πας δεν θα σου μείνει ούτε υλικό, ούτε τοπολογία.

ΥΓ: αυτό με τις μπαταρίες μη το μάθει κανένας ΔΗΣΙΟΣ και σου τραβήξει καμμιά μύνηση.