Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω

lagnik

Established Member
9 December 2012
152
Καλησπέρα σας.Ποια η γνωμη σας για προ της ταξης που προανέφερα; Θα ματσαριστεί; με Primare A30.2..

Θα σου έλεγα να ακούσεις τον Primare Pre 30 σαν την πιο λογική επιλογή λόγω δεδομένης συνέργειας.

Μην τον πάρεις αν δεν τον ακούσεις όμως. Μπορεί να μην σου δώσει αυτό που ψάχνεις.

Υπαρχει περιπτωση ενας ολοκληρωμενος αντιστοιχης κατηγοριας να αποδωσει καλυτερα;

Το ερώτημά σου είναι πολύ γενικό. Συνήθως το σετ προ-τελικός είναι καλύτερο στην ίδια ισχύ και κατηγορία τιμής.

Σε ποιον ολοκληρωμένο αναφέρεσαι?

Καλημέρα Νίκο. Κι εγώ θα πρότεινα τον primare σαν επιλογή γιατί θα ταιριάξει καλύτερα με τον τελικό σου και για να είμαι πιο ακριβής, θα ταιριάξει πιο σίγουρα λόγο χαρακτηριστηκών. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να κανείς ακροάσεις αλλά δυστυχώς δεν έχεις την δυνατότητα... Το σίγουρο είναι πως θα πάρεις διαφορά σε σχέση με το benchmark που έχεις τώρα.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να κανείς ακροάσεις αλλά δυστυχώς δεν έχεις την δυνατότητα...

Θα το πω και πάλι με κίνδυνο να καταντήσω γραφικός.

Οι βιαστικές αγορές και δη χωρίς ακρόαση βλάπτουν σοβαρά την τσέπη και την ψυχική μας ηρεμία, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Η χαρά του χομπίστα είναι το ψάξιμο, η αναζήτηση, η κούραση και η ταλαιπωρία πολλές φορές μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει.

Έχοντας διαβάσει το νήμα για τα ηχεία που άνοιξε ο φίλος lagnik, θεωρώ ότι αυτά που ψάχνει στην μουσική αναπαραγωγή θα τα πάρει από σύστημα ανωτερης κατηγορίας τιμής και επιδόσεων. Γι' αυτό καλό θα είναι να ακούσει μερικά τέτοιο συστήματα για να έχει μέτρο σύγκρισης, άσχετα αν κάνουν ή όχι για το βαλάντιό του.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.Δεν ψαχνω το τελειο συστημα για να χω μετρο συγκρισης..Απλα προσπαθω να δω τί θα βελτιωνε την κατασταση..ενας προενισχυτης ή ενα καλυτερο dac με δυνατοτητες προενισχυσης;

Απι την εμπειρια μου με τα ακουστικα θα μ ενδιεφεραν κι οι λαμπες..

Οταν λες φιλε μου ανωτερης κατηγοριας σε ποσα χρηματα αναφερεσαι; Και πως μπορει καποιος να ακουσει τετοια συστηματα απο το νησι;

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις. Δεν ψαχνω το τελειο συστημα για να χω μετρο συγκρισης..Απλα προσπαθω να δω τί θα βελτιωνε την κατασταση..ενας προενισχυτης ή ενα καλυτερο dac με δυνατοτητες προενισχυσης;

Sorry που θα στο πω αλλά δε βοηθάς ούτε εμάς να προτείνουμε κάτι βάσει των εμπειριών μας, ούτε τον εαυτό σου. Έτσι όπως τα γράφεις οι προθέσεις και οι προτιμήσεις σου δεν γίνονται κατανοητές.
Πώς θα δεις αν δεν ακούσεις? Με τα αυτιά των άλλων, με τα γούστα των άλλων?

Απ την εμπειρια μου με τα ακουστικα θα μ ενδιεφεραν κι οι λαμπες..

Εννοείς λαμπάτο προ? Γινε σαφής σε παρακαλώ.

Οταν λες φιλε μου ανωτερης κατηγοριας σε ποσα χρηματα αναφερεσαι; Και πως μπορει καποιος να ακουσει τετοια συστηματα απο το νησι;

Θα κλείσεις ραντεβού με καταστήματα και θα πάς στην Αθήνα να τα ακούσεις τα συστήματα που θα σου προταθούν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Last edited:
Αξιζει φιλε Παναγο ο κοπος να κολλησω κι εναν προ; Θα κανει μεγαλη διαφορα; Θα ηταν ματαιη μια αναβαθμιση του dac;

Ναι εννοω λαμπατο προ γιατι πιστευω οτι αναλυση και δυναμη εχω με τον primare a 30.2.Ψαχνω για τρισδιαστατη εικονα, η οποια εικονα, οπως εγραψα χθες, βελτιωθηκε πολυ με την αλλαγη θεσης των ηχειων,οσον αφορα το πλατος της.Ψαχνω για διευρυνση του βαθους της σκηνης

Συγνωμη αν δε γινομαι κατανοητος αλλα δεν εχω εμπειρια ουτε απο ηχο ουτε απο internet και χρηση φορουμ..Εχω την εντυπωση οτι ειπα πολλες φορες τι ζηταω και νομιζω οτι, επαναλαμβανομενος, καταντω κουραστικος..Υποψη οτι γραφω απο κινητο, εξου κι η ελλειψη σημειων στιξης

Οπως τα audio physic εχουν πανθομολογουμενως μεγαλες δυνατοτητες σε soundstaging, δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε ενισχυτικα;

Τα πάντα προέρχονται από την πηγή, και αναπαράγονται από τα ηχεία... οπότε αν δεν πεις τι έχεις δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει...

Πάντως αν δεν έχεις τακτοποιήσει την (τις) πηγή(ες) σου μην προβείς σε αλλαγές ενισχυτικών, μπορεί να κάνεις κινήσεις άσκοπες... επίσης το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία... αν έχει κατασταλάξει τότε είναι ευκολότερες οι επιλογές ενισχυτικών...

Για πηγη εχω λαπτοπ με dac benchmark usb,το οποιο παιζει το ρολο προ.Στη συνεχεια εχω τελικι τον primare a 30.2 και ηχεια της audio physic tempo vi

Σαν πηγή το λαπτοπ είναι μια χαρά, αλλά το Benchmark τώρα πια, υπολείπεται σε σχέση ακόμα και με φτηνά dac της αγοράς... (γνώμη μου είναι μην πέσετε να με φάτε...)... οπότε ή αναζήτηση σου καλύτερα είναι να επικεντρωθεί ώστε να πάρεις ένα καλό καινούργιο DAC...

Το ελάχιστο, αλλά που θα σου δώσει σαφέστερα καλύτερα αποτελέσματα είναι της Audiolab με δυνατότητα προ ενίσχυσης και με τηλεχειριστήριο... από κει και πέρα όσα λεφτά έχεις διαθέσιμα περισσότερα τόσο καλύτερα... ξεκίνα να κάνεις ακρόαση του Audioloab...

Φυσικά υπάρχουν και πολλές χειροποίητες λύσεις που περιγράφουμε στο φόρουμ, αλλά χρειάζεσαι γνώσεις και κάποιον φίλο σουνα σε βοηθήσει αν δεν τις κατέχεις...

Παραπάνω από Audiolab τί θα πρότεινες και αν το dac αυτο θα εχει καλυτερα αποτελεσματα οσον αφορα το soundstaging

Αυτό που προτείνω, είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να πας μερικά βήματα πιο πίσω, και να αξιολογήσεις το σύστημα σου αντικειμενικά...

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει, τι σου αρέσει σε συστήματα φίλων σου και επίσης ποια τα αρνητικά τους...

Και μετά να αναλύσεις τι φταίει...

Με 1500 ευρώ δεν παίρνεις προ ενισχυτή που παίζει παπάδες ούτε καρδιναλίους... θέλει έξυπνη προσέγγιση... αλλιώς θα βρεθείς με ακατάλληλα μηχανήματα ή να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που είχες υπολογίσει.

Σου επισήμανα την πηγή... δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι ακριβότερο αφού δεν έχεις άποψη του DAC που σου πρότεινα... πάρε το Benchmark με το λαπτοπ παραμάσχαλα και κατέβα στα καταστήματα, να ακούσεις τις διαφορές... αφού το κάνεις αυτό επέστρεψε στο παρών νήμα και πες ποια άκουσες και τι κατάλαβες και από κει και πέρα θα σε βοηθήσουμε να βγάλεις συμπεράσματα στα σημεία...

Αλλιώς μιλάμε τελείως θεωρητικά... πρέπει να υπάρξει μπούσουλας...

Η αγορά του pre30 είναι βήμα στο πλάι και όχι μπροστά .
Ο προ της primare είναι πολύ καλός αλλα θα παρεμβληθει ανάμεσα στο τελικό και το benchmark .Aρα δώρο άδωρο .
Θεωρω οτι ο benchmark ως προ παίζει πολύ καλα , ο δε τελικός της primare είναι καλός .
Αυτο που πιθανόν σου λείπει είναι μάλλον ένας μεγαλύτερος τελικός και όχι ένας προ .

Last edited: