Προενισχυτης μεχρι 1500 ευρω

Απο την άλλη ένα καλύτερο dac μαλλον θα σου δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια , με το υπάρχων σύστημα .Ειναι και εύκολο να το δοκιμασεις .

Εάν θέλεις βάθος σκηνής, το απλούστερο και πλήρως ανέξοδο βήμα είναι να απομακρύνεις τα ηχεία από τους πίσω τοίχους... και επίσης η απόσταση του ακροατού από την νοητή ευθεία των ηχείων να μην υπερβαίνει το μήκος της ευθείας αυτής ... πχ. αν τα ηχεία σου απέχουν (από κέντρο γούγερ σε κέντρο γούφερ) 2,5 μέτρα, μην κάθεσαι μακρύτερα από 2,5 μέτρα από την νοητή ευθεία τους ... απομακρυνόμενος, χάνεται η ψευδαίσθηση του βάθους...

Θα το πω και πάλι με κίνδυνο να καταντήσω γραφικός.

Οι βιαστικές αγορές και δη χωρίς ακρόαση βλάπτουν σοβαρά την τσέπη και την ψυχική μας ηρεμία, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Η χαρά του χομπίστα είναι το ψάξιμο, η αναζήτηση, η κούραση και η ταλαιπωρία πολλές φορές μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει.

Έχοντας διαβάσει το νήμα για τα ηχεία που άνοιξε ο φίλος lagnik, θεωρώ ότι αυτά που ψάχνει στην μουσική αναπαραγωγή θα τα πάρει από σύστημα ανωτερης κατηγορίας τιμής και επιδόσεων. Γι' αυτό καλό θα είναι να ακούσει μερικά τέτοιο συστήματα για να έχει μέτρο σύγκρισης, άσχετα αν κάνουν ή όχι για το βαλάντιό του.

Αγαπητέ quevedo επειδή έχω επικοινωνήσει επανειλημμένως τηλεφωνικά με τον Νίκο και πραγματικά δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ακροάσεις. Οπότε όσο και γραφικός να γίνεις ο άνθρωπος θα εξακολουθεί να έχει το πρόβλημα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Κάτι. Με αυτό λοιπόν σκεπτικό ο φίλος ζητάει βοήθεια ακούγοντας γνώμες και όχι απαραίτητα προτάσεις. Αν λοιπόν αντιμετωπίζουμε την αίτηση βοήθειας με κάθετες απάντησης του τύπου ''δεν βοηθάμε-ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ, γιατί εσύ πρέπει να αποφασίσεις'' τότε δεν χρειάζεται να ανοίξει καν ο Νίκος νήμα και να μείνει απλά αβοήθητος με την απορία.

Και τέλος με βρίσκει αντίθετο το συμπέρασμα του τύπου ότι αυτά που ζητάει θα τα βρει σε ακριβότερα συστήματα. Πρώτον, δεν έχεις ακούσει ούτε το σύστημά του και ίσως και όχι τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Δεύτερον, η τρισδιάστατη εικόνα δεν είναι προσόν ακριβών υλοποιήσεων αλλά αποτέλεσμα σωστής συνέργειας συσκευών, στήριξης, τροφοδοσίας αλλά και απαραίτητα χώρου και στησίματος, του συστήματος και του χώρου. Αν λοιπόν σκεφτούμε πως η τρισδιάστατη σκηνή που ζητά ο φίλος είναι χαρακτηριστικό ακριβών υλοποιήσεων τότε τα μικρά ηχεία βάσης που το καταφέρνουν είναι προϊόντα παραδόξου του λόγου τιμής / απόδοσης και όχι σχεδίασης...

Τέλος πάντων όλα αυτά σε φιλικό πνεύμα, και με σεβασμό στις απόψεις όλων.

Στη πορεία μου μέχρι τώρα στο να πάρω καλή στερεοφωνική εικόνα και τρισδιάστατη με βοήθησαν πολλά πράγματα! Ακόμα και αλλαγές στα καλώδια ρεύματος αλλά και στο πολύπριζο.

Η επίτευξη ενός κορυφαίου αποτελέσματος δεν είναι προίον ακριβών υλοποιήσεων. Δηλαδή, '' θα πάρω ηχεία των 30000 ευρώ, ενισχυτή των 25000, πηγή των 20000, καλώδια των 15000 και καθάρησα''.

Η επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος έρχεται από την φροντίδα όλων των παραμέτρων που έχουν να κάνουν με το κομμάτι του δικάναλου ήχου. Από τον χώρο που θα στηθεί μέχρι την φροντίδα του ρεύματος που θα τροφοδοτηθεί. Τα καλώδιά του, τη στήριξη του και φυσικά τα μηχανήματα.

Το πιο εύκολο, είναι να πούμε πως αυτά τα χαρακτηριστικά είναι προσόντα ακριβών υλοποιήσεων. Και αν ακόμα είναι έτσι πια προϊόντα είναι αυτά και από πια κατηγορία ξεκινάνε;

Εάν θέλεις βάθος σκηνής, το απλούστερο και πλήρως ανέξοδο βήμα είναι να απομακρύνεις τα ηχεία από τους πίσω τοίχους... και επίσης η απόσταση του ακροατού από την νοητή ευθεία των ηχείων να μην υπερβαίνει το μήκος της ευθείας αυτής ... πχ. αν τα ηχεία σου απέχουν (από κέντρο γούγερ σε κέντρο γούφερ) 2,5 μέτρα, μην κάθεσαι μακρύτερα από 2,5 μέτρα από την νοητή ευθεία τους ... απομακρυνόμενος, χάνεται η ψευδαίσθηση του βάθους...

+1

Απλές λύσεις!

Συμφωνώ απολυτα και για ακομη μια φορα με τον Παναγιωτη, διοτι ,οπως ειχα ξαναγραψει, ο λογος που κατεληξα στη συγκεκριμενη μαρκα ηχειων ειναι μια ακροαση που ειχα κανει με το κατωθι συστημα: cd primare 32, oλοκληρωμένος primare i32 και ηχεια Αudio Physic step..Φοβερη σκηνη και ολογραμμα. Δε νομιζω τα προαναφερθεντα να κοστιζουν πολυ παραπανω απο τα δικα μου..

Αξιζει φιλε Παναγο ο κοπος να κολλησω κι εναν προ; Θα κανει μεγαλη διαφορα; Θα ηταν ματαιη μια αναβαθμιση του dac;

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν είναι να βάλεις έναν προ που θα οδηγεί και πιο σωστά τον τελικό σου! Από εκεί και πέρα το benchmark είναι ένα καθόλα αξιόλογο DAC. Ηρέμησε πρώτα και σιγά σιγά θα γίνουν όλα. Μπορείς ανέβασε και καμιά φωτογραφία από τον χώρο σου να πάρουμε μια ιδέα.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω το φιλο που λεει οτι ο primare σαν τελικος δεν κανει, αν υπαρχει καποια αντιπροταση..

Συμφωνώ απολυτα και για ακομη μια φορα με τον Παναγιωτη, διοτι ,οπως ειχα ξαναγραψει, ο λογος που κατεληξα στη συγκεκριμενη μαρκα ηχειων ειναι μια ακροαση που ειχα κανει με το κατωθι συστημα: cd primare 32, oλοκληρωμένος primare i32 και ηχεια Αudio Physic step..Φοβερη σκηνη και ολογραμμα. Δε νομιζω τα προαναφερθεντα να κοστιζουν πολυ παραπανω απο τα δικα μου..

Λιγότερο από τα δικά σου κοστίζουν. Αλλά είπαμε δεν είναι θέμα τιμής! Είναι θέμα του πως θα στηθεί και ολοκληρωθεί εν τέλη το εκάστοτε σύστημα. Άρε Νίκο... Μακάρι να μπορούσα να σε επισκεφθώ και να κάνω μια ακρόαση στον χώρο σου...

Ενώ φιλε Πανο εχω χοντρη ψωρα με τη φωτογραφια (απο το 1996 τα ακουμπαω ), ποτε δεν εμαθα πως χρησιμοποιουμε το Photoshop ή πώς ανεβαζουμε φωτο στα φορα..Μαλλον δε θελω να μαθω απο ξεροκεφαλια

Απο την άλλη ένα καλύτερο dac μαλλον θα σου δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια , με το υπάρχων σύστημα .Ειναι και εύκολο να το δοκιμασεις .

Σίγουρα, και αναμφίβολα, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει τα όρια των υπολοίπων κομματιών του συστήματος και να το στήσει σωστά. Δηλαδή με έναν προ.

Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω Νίκο αν έχεις την δυνατότητα να στήσεις το σύστημά σου δοκιμαστικά σε κάποιο άλλο δωμάτιο όπως το σαλόνι, για να δεις μήπως δεν σε βοηθάει κι ο χώρος τελικά...

Last edited:
Το ότι γύρισαν τα ηχεία και άνοιξε η σκηνή μην ξεχνάς ότι είναι απλά ένα χάπι. Η γεωμετρία του χώρου σου (μας αφού σε ίδιο είμαι κι εγώ) δεν επιτρέπει σε πλάτος 3.2μ σωστό στήσιμο ηχείων ειδικά όταν αυτά έχουν woofer από τα πλάγια. Γενικά θα έχεις πάντα συμβιβασμούς από πλευράς χώρου. Αν δεν κάνω λάθος έχεις συνδέσει το benchmark μέσω balanced. Τον αντίστοιχο ολοκληρωμένο σου όπως έχω ξαναγράψει τον άκουσα πολύ πιό ανοιχτό με balanced όμως ήταν για 20 λεπτά σε αντιπρόσωπο. Στο δικό μου σύστημα η σύνδεση dac/προ μέσω balanced είναι πιό καθαρή αλλά και πιό άμεση ενώ με unbalanced είναι πιό ατμοσφαιρική. Αν έχεις πρόσβαση σε unbalanced καλώδια βάλε και δοκίμασε κανένα μήπως και...

Σίγουρα, και αναμφίβολα, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει τα όρια των υπολοίπων κομματιών του συστήματος και να το στήσει σωστά. Δηλαδή με έναν προ.

Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω Νίκο αν έχεις την δυνατότητα να στήσεις το σύστημά σου δοκιμαστικά σε κάποιο άλλο δωμάτιο όπως το σαλόνι, για να δεις μήπως δεν σε βοηθάει κι ο χώρος τελικά...

Δεν ξέρω αν ο προ του δώσει αυτο που του λείπει .
Ο λόγος που το λέω είναι γιατί έχω προ ,τελικό primare και dac benchmark .
Δεν μπορώ να πω οτι η παρουσία του προενισχυτή μου δίνει εντυπωσιακές διάφορές , προς την κατεύθυνση της χωρικούς πληροφορίας ,μάλλον η απουσία του προενισχυτή δίνει περισσότερο αέρα στις ηχογραφισεις .Ο προενισχυτης ( pre30)του δίνει περισσότερο ´´ισοροπια¨ η έλλειψη του περισσότερη ατμόσφαιρα.
Αλλα δεν είμαι και πολυ απαιτητικός ακροατής απαραίτητα .Δηλαδη αντίθετα με τους περισσότερους ο benchmark με καλύπτει .

Last edited:
Δεν ξέρω αν ο προ του δώσει αυτο που του λείπει .
Ο λόγος που το λέω είναι γιατί έχω προ ,τελικό primare και dac benchmark .
Δεν μπορώ να πω οτι η παρουσία του προενισχυτή μου δίνει εντυπωσιακές διάφορές , προς την κατεύθυνση της χωρικούς πληροφορίας ,μάλλον η απουσία του προενισχυτή δίνει περισσότερο αέρα στις ηχογραφισεις .Ο προενισχυτης ( pre30)του δίνει περισσότερο ´´ισοροπια¨ η έλλειψη του περισσότερη ατμόσφαιρα

Ίσως. Δεν έχω γνώση στον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Πάντως έχω ακούσει τα tempo με τον I30 και πραγματικά τα είχε όλα! Και μεγάλη εικόνα και άριστο εστιασμό και τρισδιάστατη σκηνή και πλήρες άκουσμα. Μάλιστα ήταν στο στούντιο του ορφέα πριν δυο χρόνια όταν ήταν να αγοράσω τα δικά μου. Το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει εντύπωση ο συνδυασμός.

Ίσως. Δεν έχω γνώση στον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Πάντως έχω ακούσει τα tempo με τον I30 και πραγματικά τα είχε όλα! Και μεγάλη εικόνα και άριστο εστιασμό και τρισδιάστατη σκηνή και πλήρες άκουσμα. Μάλιστα ήταν στο στούντιο του ορφέα πριν δυο χρόνια όταν ήταν να αγοράσω τα δικά μου. Το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει εντύπωση ο συνδυασμός.

Και εγω θεωρω οτι πρέπει το σύστημα να ακούγεται ήδη πολυ καλα ,τεινω δε να συμφωνήσω πλήρως με τον φίλο Δημοκηδη οτι η λύση είναι μάλλον η χωροταξία .Αν και θα έπαιζα μέ καλώδια να δω που παει .

παιδιά ο άνθρωπος έχει ένα χώρο 6χ3,2, χωροταξικά είχε τα ηχεία στη στενή πλευρά και δεν είχε ούτε πλάτος ούτε βάθος (και θεωρώ και θέματα μπουμαρίσματος). Τα γύρισε στη μεγάλη και έχει πλάτος αλλά του λείπει το βάθος ακόμα. Τι άλλη χωροταξική αλλαγή μπορεί να κάνει?

Α!,.....αν η σύνδεση benchmark με primare γίνεται με balanced , επειδή ο τελικός δεν είναι αληθινά balanced ακούγεται κάπως κρυος ψηλά κα ίσως με γρέζι .Με RCA όλα ειναί φυσικοτερα , κατα την αποψη μου Αν και έχω διαβάσει reviews που ψηφίζουν balanced .Μια δοκιμή επιβάλλεται .

Αγαπητέ quevedo επειδή έχω επικοινωνήσει επανειλημμένως τηλεφωνικά με τον Νίκο και πραγματικά δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ακροάσεις. Οπότε όσο και γραφικός να γίνεις ο άνθρωπος θα εξακολουθεί να έχει το πρόβλημα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Κάτι. Με αυτό λοιπόν σκεπτικό ο φίλος ζητάει βοήθεια ακούγοντας γνώμες και όχι απαραίτητα προτάσεις. Αν λοιπόν αντιμετωπίζουμε την αίτηση βοήθειας με κάθετες απάντησης του τύπου ''δεν βοηθάμε-ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ, γιατί εσύ πρέπει να αποφασίσεις'' τότε δεν χρειάζεται να ανοίξει καν ο Νίκος νήμα και να μείνει απλά αβοήθητος με την απορία.

Και τέλος με βρίσκει αντίθετο το συμπέρασμα του τύπου ότι αυτά που ζητάει θα τα βρει σε ακριβότερα συστήματα. Πρώτον, δεν έχεις ακούσει ούτε το σύστημά του και ίσως και όχι τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Δεύτερον, η τρισδιάστατη εικόνα δεν είναι προσόν ακριβών υλοποιήσεων αλλά αποτέλεσμα σωστής συνέργειας συσκευών, στήριξης, τροφοδοσίας αλλά και απαραίτητα χώρου και στησίματος, του συστήματος και του χώρου. Αν λοιπόν σκεφτούμε πως η τρισδιάστατη σκηνή που ζητά ο φίλος είναι χαρακτηριστικό ακριβών υλοποιήσεων τότε τα μικρά ηχεία βάσης που το καταφέρνουν είναι προϊόντα παραδόξου του λόγου τιμής / απόδοσης και όχι σχεδίασης...

Τέλος πάντων όλα αυτά σε φιλικό πνεύμα, και με σεβασμό στις απόψεις όλων.

Φίλε Πάνο,

κατανοώ την αδυναμία του φίλου όσον ακορά τις ακροάσεις, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω άλλο τρόπο για να τον βοηθήσω.

Δεν του είπα να αγοράσει ακριβότερα μηχανήματα αλλά να πάει να ακούσει για να δει και να συγκρίνει με τα ίδια του τ' αυτιά, αν αυτό που αναζητεί μπορεί να το βρει και σε ποια κατηγορία τιμής.
Λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητός.

Έχω ακούσει τον primare I30 με τα Triangle Lyrr με πηγή το ομόσταβλο CD 31, καλώδια Nordost Heimdall.
Επίσης τον primare I30 με τα Audio Spectrum Artemis V2 με πηγή το Arcam CD 33. Καλώδια Kimber Hero & 8TC.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειάζεται ενισχυτικά με μεγαλύτερο όγκο στον ήχο και ίσως ισχυρότερα για να ακούσει τα συμφωνικά έργα που θέλει. Ο primare I30 δεν μπορούσε να αποδώσει τον ογκο στα συμφωνικα έργα. Δε νομίζω ότι και το ομόσταβλο σετ προ τελικού θα δώσει δραματικές διαφορές στον ήχο.
Επίσης τα καλώδια της Nordost είναι αναλύτικά μεν αλλά λεπτόηχα κατά τη γνώμη μου.

Ένας symphonic line RG10 π.χ. θα δώσει μεγαλύτερο όγκο στο άκουσμα.

Αν πάντως μπορέσει και ακούσει κάποια μηχανήματα καλό θα είναι να μας αναφέρει για να έχουμε κι εμείς μια ένδειξη για να προτείνουμε περισσότερα, αλλιώς θα συζητάμε άσκοπα και θα μπερδέψουμε περισσότερο τον Νίκο.

Φιλικά Πάντα

Γιάννης

Τελικα επρεπε να παρω τον ολοκληρωμενο της Burmester (rondo 991) ή τον Luxman L550.Πιστεύετε οτι θα είχα μεταμόρφωση και θα εβλεπα το φως το αληθινο; Kι οταν ο φιλος λεει rca ποια εννοει