προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

analyse_it

Senior Member
17 June 2006
582
Αthens
αυτο το Thread το ανοιγω, ετσι για να υπαρχει σαν αρχειο στο site μας

Δεν ξερω αν θα θελησει καποιος απο τα μελη που συμμετειχαν να ανακοινωσουν κατι.

Θα ηθελα να ευχαριστησω τον κατασκευαστη του προενισχυτη μπαταριας για την αξεχαστη εμπειρια.

Ακουσαμε blues σε πολυ μεγαλη σταθμη, με μπασο που κουνησε το κτιριο, τεραστια στερεοφωνικη εικονα σε ολες τις διαστασεις και υπεροχη μουσικοτητα.

ευχαριστω πολυ για την ανεπαναληπτη εμπειρια.

ευχαριστω AvClub!

:drummer::guitarist:

Το σύστημα του Ηλία ήταν σήμερα μια αποκάλυψη. Ο τρανσιστοράτος τελικός της Krell κατάφερε να δαμάσει τα πολύ δύσκολα κατά τη γνώμη μου Analysis Omega, κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να κάνει ο συμβατικός λαμπάτος push-pull της Valleman. Πως θα μπορούσε άλλωστε ένας οποιοσδήποτε λαμπάτος με 40-50 watts ισχύ στο κανάλι να ανεβάσει τη μέση στάθμη ακρόασης στο χώρο του Ηλία στα 100-110 dB χωρίς το παραμικρό ίχνος ψαλιδιμού, απώλειας του ελέγχου και με πλήρη απουσία του άγχους που έχουμε συνηθίσει να ακούμε σε πολλά συστήματα.

Ο προενισχυτής της Audio Note ήταν πολύ καλός και φαίνεται να ταιριάζει με τον τελικό της Krell, το νέο απόκτημα του Ηλία που αντικατέστησε πριν λίγες μέρες τον λαμπάτο της Valleman. Ο Valleman θα συνεχίσει την πορεία του σαν ενισχυτης και είμαι σίγουρος ότι θα χαρίσει ευχάριστες μουσικές στιγμές στον νέο κάτοχο του, ένα νέο παιδί από την Πάτρα αρκεί να μην το παρακάνει με τις εντάσεις.

Επίσης είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω έναν δικό μου προενισχυτή ιδιοκατασκευής στερεάς κατάστασης και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος σε πρώτη φάση, αν και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης. Τα πρώτα θετικά στοιχεία είναι ο δυναμισμός, η ουδετερότητα και η σκηνή που φτιάχνει σε πολύ υψηλές εντάσεις.

Last edited:
Αυτός υποτείθεται ότι είναι της οικονομικής σειράς!
Περίμενα να ακούσω γιά FPB, ωραίο κομμάτι πάντως και o KAV.

Οταν το ηχείο είναι κορυφαίο ο τελικός ενισχυτής έχει λιγότερη δουλειά να κάνει. Τα ικανά αποθέματα ισχύος και η χαμηλή αντίσταση εξοδου είναι δυο πολύ βασικά χαρακτηριστικά ενός τρανσιστοράτου τελικού ενισχυτή.
Από εκεί και μετά, σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτεροι τελικοί αλλά who cares όταν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ήδη πολύ καλό ?

Εχω ακούσει πολυ ακριβότερους τελικούς να χάνουν το παιχνίδι στην προσπάθεια να κουνίσουν ένα ηχείο που πάιζει μόνο υπό ειδικές συνθήκες.

Το σύστημα του Ηλία κάποια στιγμή έπαιζε σαν να ήσουν σε live πρόγραμμα, ακόμα και με μέτριες ηχογραφήσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

Τα ικανά αποθέματα ισχύος και η χαμηλή αντίσταση εξοδου είναι δυο πολύ βασικά χαρακτηριστικά ενός τρανσιστοράτου τελικού ενισχυτή.

Μάλλον γι' αυτό τα ηλεκτροστατικά θέλουν πιο πολύ λάμπα, σε αντίθεση με τα μαγνητοστατικά.

Έχουν υψηλή αντίσταση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

Μάλλον γι' αυτό τα ηλεκτροστατικά θέλουν πιο πολύ λάμπα, σε αντίθεση με τα μαγνητοστατικά.

Έχουν υψηλή αντίσταση.

Δεν συμφωνώ καθόλου, ειδικά αν μιλάμε γιά μεγάλα ηλεκτροστατικά!
Εξαιρώ λαμπάτους τύπου Αudio Research (οι μεγάλοι) ή τίποτα μεγάλους
SET.

Δεν ξέρω, τα Audiostatic μέχρι στιγμής είδα ότι δουλεύουν καλύτερα με λάμπες.

Από οδήγηση όμως, μέχρι στιγμής ο μπέρι κερδίζει με διαφορά.

Θα δοκιμάσω και κανένα βαρβάτο τρανζίστορ και θα επανέλθω...
Όπως και καμιά πιο δυνατή λάμπα, κανένα τελικό του Τσακιρίδη, πχ.

Οπωσδήποτε, αν είχανε και έναν Cary SET 1610 (λαμπάτο τριοδικό), τότε πάλι δεν νομίζω ότι θα ετίθετο θέμα οδήγησης των ηχείων της Analysis ή οποουδήποτε άλλου ηχείου. Αλλά στην περίπτωση του Cary, έχουμε να κάνουμε με έναν SET τελικό ενισχυτή αξίας 40.000 ευρώ από έναν άλλο κόσμο.

Last edited:
Απάντηση: Re: προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

Δεν ξέρω, τα Audiostatic μέχρι στιγμής είδα ότι δουλεύουν καλύτερα με λάμπες.

Από οδήγηση όμως, μέχρι στιγμής ο μπέρι κερδίζει με διαφορά.

Θα δοκιμάσω και κανένα βαρβάτο τρανζίστορ και θα επανέλθω...
Όπως και καμιά πιο δυνατή λάμπα, κανένα τελικό του Τσακιρίδη, πχ.

Τα ES-100, αν μιλάμε γιά αυτά, είναι μικρά, δεν κατεβαίνουν πολύ, είναι
ευαίσθητα (γιά ηλεκτροστατικά) και σχετικά εύκολα φορτία. Δεν θα πούν
όχι όμως σε περισσότερη ισχύ, αλλά ποιοτική ισχύ, όχι τίποτε της πλάκας!

Οπωσδήποτε, αν είχανε και έναν Cary SET 1610 (λαμπάτο τριοδικό), τότε πάλι δεν νομίζω ότι θα ετίθετο θέμα οδήγησης των ηχείων της Analysis ή οποουδήποτε άλλου ηχείου. Αλλά στην περίπτωση του Cary, έχουμε να κάνουμε με έναν SET τελικό ενισχυτή αξίας 40.000 ευρώ από έναν άλλο κόσμο.

Αυτός ο Cary που λες, μάλλον οδηγεί τα πάντα!
Είναι μιά κατηγορία μόνος του!!!

Καλό είναι να έχουμε ένα ευαίσθητο ηχείο αλλά να είναι ευαίσθητο σε όλο το ωφέλιμο συχνοτικό εύρος του και όχι μόνο σε κάποια περιορισμένη ζώνη συχνοτήτων. Ολα τα προβλήματα ξεκινούν από τις μεταβολές της ευαισθησίας σε σχέση με τη συχνότητα και κατ' επέκταση με το χρόνο.
Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και τη συμπεριφορά της ακουστικής του χώρου μας, τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα.

Εχετε ακούσει ποτέ να λένε ορισμένοι ότι ένα ηχείο "φωνάζει" ???
Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην κατηγορία των ηχείων με υψηλή ονομαστική ευαισθησία (στα διαφημιστικά φυλάδια).

Last edited:
Λιάκο συγχαρητήρια και καλορίζικος, σου είχα πει ότι τα ηχεία σου μπορούν να αποδώσουν μεγαλείο με έναν ισχυρό ενισχυτή, τώρα κατάλαβες μάλλον για τα δυναμικά που εννούσα στην προηγούμενη συνάντηση.

Sorry που δεν κατάφερα να παρευρεθώ σήμερα, αλλά ήταν η ημέρα του Λογιστή και του Taxis net.

Ελπίζω σύντομα...

Επίσης δεν είναι τυχαίο που τα Analysis διαπρέπουν στο εξωτερικό!

Μάλιστα φέτος με πολλή περηφάνια πήγα ένα γερμανό φίλο μου (με Wilson w/p 8) στα Ελληνικά περίπτερα της έκθεσης στο Μόναχο και τα Analysis του άρεσαν πολύ μεταξύ άλλων.

Re: Απάντηση: Re: προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

Τα ES-100, αν μιλάμε γιά αυτά, είναι μικρά, δεν κατεβαίνουν πολύ, είναι
ευαίσθητα (γιά ηλεκτροστατικά) και σχετικά εύκολα φορτία. Δεν θα πούν
όχι όμως σε περισσότερη ισχύ, αλλά ποιοτική ισχύ, όχι τίποτε της πλάκας!

Για αυτά ακριβώς μιλάμε.

Εδώ τα οδήγησα με διακοπτικό gainclone των 40 βατ, όπως και με λαμπάτο Copland των 50.

Αλλά με περισσότερη ισχύ, δείχνουν και πιο "άνετα", θα έλεγα.