προενισχυτης μπαταριας+krell+analysis

Οταν όμως αρχίζουν να τρίζουν τα ribbons ή οι μεμβράνες και οι αναρτήσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να μειώνεται η στάθμη.

Όχι ακριβώς, ίσα-ίσα που θεωρούνται πολύ ισορροπημένοι και καθόλου
προβολικοί! Έπιπλέον έχουν και τα απαραίτητα αποθέματα ισχύος γιά να
διεγείρουν πλήρως το ηχείο και να εξαντλήσουν την δυναμική περιοχή του,
χωρίς αναίτιες ενεργοποιήσεις των κυκλωμάτων προστασίας του!

Οταν όμως αρχίζουν να τρίζουν τα ribbons ή οι μεμβράνες και οι αναρτήσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να μειώνεται η στάθμη.

Λυση για μενα εξωτερικο ενεργο κρος και τα χαμηλα σε κουτι. Και οι μεβρανες δεν ζοριζονται και οι λαμπατοι απαλλασονται απο το φορτιο των χαμηλων και την οποια χαλαροτητα σε αυτη την περιοχη.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!!!
Το πρόβλημα είναι να ταιριάξει το υπογούφερ και δεν μιλάω μόνο γιά την
συχνότητα Cross και τις στάθμες αλλά και το πολικό διάγραμμα και την φάση!

Στα δικα μου ANALYSIS OMEGA ας πουμε, εχω 4 μονομπλοκ ELEKTRA PLUS, δυο για καθε καναλι με εξωτερικο ενεργο κρος, κε EL34 για ψηλα, KT-88 μεσαια, μεσοχαμηλα και τα χαμηλα σε σαμπ.

Για σαμπ ειμαι στο ψαξιμο.
Προς το παρων εχω ενα REL STRATA 2. Δοκιμασα το STRATA III και παροτι κλειστο κουτι ακουγοταν ελαχιστα καλυτερα απο το δικο μου το ΙΙ. Δοκιμασα και το 5 και εκει οντως υπηρχε μεγαλη διαφορα. Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι τα μεγαφωνα του ΙΙ και ΙΙΙ ηταν περιπου τα ιδια με μαλακο υλικο, πραγμα που ευνοουσε το παλιο με το μπας ριφλεξ, αλλα οχι το καινουργιο με το κλειστο κουτι που το μεγαφωνο ειχε μια χαλαροτητα. Στο 5 το μεγαφωνο ειναι πιο σκληρο και ακουγεται κατα πολυ καλυτερο. Με το 5 θα μπορουσα να ζησω, μονο με μια ελειψη. Επειδη ειμαι οπαδος της ψηφιακης ισοσταθμισης θα ψαξω να δοκιμασω καποιο απο τα υπογουφερ με ισοσταθμιση χωρου.

Στα δικα μου ANALYSIS OMEGA ας πουμε, εχω 4 μονομπλοκ ELEKTRA PLUS, δυο για καθε καναλι με εξωτερικο ενεργο κρος, κε EL34 για ψηλα, KT-88 μεσαια, μεσοχαμηλα και τα χαμηλα σε σαμπ.

Πως ρύθμισες την συμπεριφορά του ηχείου στο πεδίου του χρόνου ?
Εκανες κάποιες μετρήσεις ή απλώς επέλεξες τις συχνότητες cross με βάση κάποιες οδηγίες του κατασκευαστή ?

Εχοντας παρει την τριαδα των μπερυ προσφατα ειμαι ακομα σε σταδια δοκιμων μια και στα ANALYSIS αλλαζω αυτη την στιγμη τις μεβρανες και βγαζω το κροσοβερ εξωτερικα και το καταργω και εχοντας το ULTRADRIVE για αρχη θα βαλω τις συχνοτητες κρος του κατασκευαστη, παιζοντας μονο με τις συχνοτητες που θα κοβω για να στειλω στο η στα σαμπ.
Το μονο προβλημα των μπερυ ειναι οτι δυστηχως δεν επεμβαινουν στο παιδιο του χρονου.
Μολις επισκευαστουν τα ηχεια εχω πολυ δουλεια μια και σκοπευω να κανω πολλες μετρησεις στο χωρο, μετακινοντας και μετροντας το καθε ηχειο ξεχωριστα στο χωρο μεχρι να βρω την θεση που χρειαζεται τις λιγοτερες διορθωσεις, μετα το αλλο, μετα σαν ζευγαρι, και ολα αυτα με διαφορες θεσεις ακροασεων αφαιροντας τις δυο ακραιες τιμες κ.λπ.
Επειδη ομως το μπερυ κατω απο τα 100 HZ δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη, για αυτο θελω να δοκιμασω και υπογουφερ με δικο τους συστημα ισοσταθμισης.