Προενισχυτης phono για Creek Destiny

Δημητρης 777

Established Member
29 January 2014
165
Πειραιας
Καλησπερα, χρειαζομαι βοηθεια για να γλυτωσω απο επικειμενη λαθος αγορα. Απεκτησα προσφατα εναν ενισχυτη creek destiny και θελω να συνδεσω πικαπ. Μπορω να αγορασω ενα εξωτερικο phono preamp και να κανω τη δουλεια μου, η' μηπως ειναι απαραιτητο να παρω και την εσωτερικη πλακετα phono της creek? Eλπιζω να μην χρειαζονται και τα δυο.

Ενα απο τα 2 αρκει. Δες λιγο ρυθμισεις, budget και αν θες δωσε μας το υπόλοιπο σεταπ για να καταλαβουμε τι επιπεδου phono stage χρειάζεσαι.

Ενα απο τα 2 αρκει. Δες λιγο ρυθμισεις, budget και αν θες δωσε μας το υπόλοιπο σεταπ για να καταλαβουμε τι επιπεδου phono stage χρειάζεσαι.

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση. Το πικαπ δεν ειναι αξιο λογου, ενα Technics sl bd20 αν θυμαμαι καλα... Θελω τη φθηνοτερη δυνατη επιλογη απλα για να παιζω καποια βινυλια που ηδη υπαρχουν. Αν στο μελλον θελησω να επενδυσω και σε καποιο καλυτερο πικαπ το ξανακοιταζω.. Δεν καταλαβα τι εννοεις λεγοντας ρυθμισεις...100 ευρω το πολυ ελπιζω να ξοδεψω...

Last edited:
Οι κεφαλες δεν εχουν ολες τα ιδια ρευματα, οποτε καποιες θελουν περισσότερο gain απο το phono ενω καποιες αλλες λιγοτερο. Επισης υπάρχουν (σοβαρες) ρυθμίσεις όσων αφορα το ωμικο φορτίο και την χωρητικότητα που βλεπουν οι κεφαλες, αναλογα με το ειδος (κινητου μαγνήτη η πηνίου).

Για να το κανουμε πιο απλο, αν θες πες ποια ειναι η κεφαλή και θα σου πω ακριβώς αν βαδίζεις σωστα (κατα πασα πιθανοτητα το ενσωματωμένο θα σε καλύψει)

Οι κεφαλες δεν εχουν ολες τα ιδια ρευματα, οποτε καποιες θελουν περισσότερο gain απο το phono ενω καποιες αλλες λιγοτερο. Επισης υπάρχουν (σοβαρες) ρυθμίσεις όσων αφορα το ωμικο φορτίο και την χωρητικότητα που βλεπουν οι κεφαλες, αναλογα με το ειδος (κινητου μαγνήτη η πηνίου).

Για να το κανουμε πιο απλο, αν θες πες ποια ειναι η κεφαλή και θα σου πω ακριβώς αν βαδίζεις σωστα (κατα πασα πιθανοτητα το ενσωματωμένο θα σε καλύψει)

http://www.vinylengine.com/library/technics/sl-bd20.shtml
Aυτο ειναι και ολα πανω ειναι της μαμας... ειμαι σκραπας απο πικαπ, ελπιζω το link να βοηθαει.

Ναι, η κεφαλη σου εχει μια τυπική για ΜΜ εξοδο στα 2.5mV. Δεν θα εχεις καποιο πρόβλημα με οποια επιλογη και να κανεις.

Να πω και εγω την γνώμη μου. Σίγουρα δεν χρειάζονται και τα δύο . Η εσωτερική πλακέτα του creek ειναι MM η MC κατ επιλογή του πελάτου ανάλογα την κεφαλή του, οπότε κάπου σε περιορίζει στο να παίξεις με καφαλές κινητού μαγνήτη η κινητού πηνίου Δεν ειναι απαραίτητα κακό αυτό εαν εχεις κάνει την τελική σου επιλογή. Εαν τώρα βάλεις εξωτερικό phono μπορείς να κάνεις παιχνίδι που λέμε. Σε αυτή την περίπτωση μπορώ να σου κάνω δυο προτάσεις σε phono, η μία ειναι του creek το OBH-15 MK2 και η αλλη της ifi το ( iphono ) με απεριόριστες ρυθμίσεις για πειραματισμό .

Last edited:
Re: Απάντηση: Προενισχυτης phono για Creek Destiny

Να πω και εγω την γνώμη μου. Σίγουρα δεν χρειάζονται και τα δύο . Η εσωτερική πλακέτα του creek ειναι MM η MC κατ επιλογή του πελάτου ανάλογα την κεφαλή του, οπότε κάπου σε περιορίζει στο να παίξεις με καφαλές κινητού μαγνήτη η κινητού πηνίου Δεν ειναι απαραίτητα κακό αυτό εαν εχεις κάνει την τελική σου επιλογή. Εαν τώρα βάλεις εξωτερικό phono μπορείς να κάνεις παιχνίδι που λέμε. Σε αυτή την περίπτωση μπορώ να σου κάνω δυο προτάσεις σε phono, η μία ειναι του creek το OBH-15 MK2 και η αλλη της ifi το ( iphono ) με απεριόριστες ρυθμίσεις για πειραματισμό .

Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις Χρηστο, θα τις εχω στο μυαλο μου για μελλοντικες αγορες. Για την ωρα σκεφτομαι να δωσω πολυ λιγοτερα χρηματα. Καλη συνεχεια.

Σε ευχαριστω πολυ και παλι... θα τα δω...... Τον nad τον ειχα στα υποψιν. https://www.skroutz.gr/s/4271746/Vincent-PHO-112.html?from=drop Αυτος ειναι της πλακας?

Re: Απάντηση: Προενισχυτης phono για Creek Destiny

Πάρε μία κάρτα καλή ,σου συστήνω της CREEK,έτσι θα είσαι έτοιμος για μελλοντική αναβάθμιση πικάπ.

Δεν ειναι κακη ιδεα, μαλιστα ειναι το πιο σωστο για να μην δωσω τσαμπα χρηματα, απλα δεν υπαρχει ρευστο τωρα κι ελεγα να παρω κατι φθηνο για να ακουω, και να αναβαθμισω οταν το αποφασισω και πικαπ και phono stage μαζι... Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προενισχυτης phono για Creek Destiny

Δεν ειναι κακη ιδεα, μαλιστα ειναι το πιο σωστο για να μην δωσω τσαμπα χρηματα, απλα δεν υπαρχει ρευστο τωρα κι ελεγα να παρω κατι φθηνο για να ακουω, και να αναβαθμισω οταν το αποφασισω και πικαπ και phono stage μαζι... Ευχαριστω.

Το φτηνό,πολλές φορές γίνεται πολύ ακριβό.
Μιλώ από προσωπική εμπειρία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προενισχυτης phono για Creek Destiny

Το φτηνό,πολλές φορές γίνεται πολύ ακριβό.
Μιλώ από προσωπική εμπειρία.

Δεν μπορω να διαφωνησω, το εκτιμω. Ισως κανω λιγη υπομονη, θα δω ... Ευχαριστω πολυ.