ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

joel76

Established Member
14 July 2012
115
Καλημέρα σε όλους!
Μετά από αρκετό ψάξιμο,κατέληξα και αγόρασα την sd 800 και από τις λίγες ώρες που την έχω ψάξει,μ'εχει εντυπωσιάσει η ποιότητα εικόνας της..
Θα ήθελα να ρωτήσω τους "γνώστες" του είδους για να μου προτείνουν ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ των όσων βίντεο θα γράφω στην κάμερα...
Με ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα όσο το δυνατόν πιο "ελαφρύ" (πχ όχι PINNACLE,ADOBE κλπ,τα χα δοκιμάσει και δεν καταλαβαινα τίποτα) αλλά να δίνει ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ με το αρχικό μου βίντεο..Ξέρω κάποια πχ XILISOFT VIDEO CONVERTER,AVS VIDEO CONVERTER αλλά δεν ξέρω αν δίνουν τόσο τέλεια ποιότητα όταν πρόκειται για εγγραφή από κάμερα..Επίσης είχα δοκιμάσει για μετατροπή για youtube και το POWER DVD..Δεν το κράτησα για πολύ αλλά δεν το βρήκα και τρομερά δύσκολο,οπότε ΑΝ το θεωρείτε καλό,να το προσπαθήσω να το μάθω στη χρήση...

Σίγουρα θέλω το πρόγραμμα για κάποιες μετατροπές που θα ναι για ανέβασμα στο youtube όμως θα θελα επιπλέον και γνώμη/πρόταση για το τι μορφή βίντεο να μετατρέπω τα βίντεο που θα κρατάω για μένα,πχ σκηνές από μια εκδρομή που θα τις γράφω σε dvd μετά,σε τί μορφή να είναι?
Και κάτι ακόμα,που μπορεί να το κάνει και το πρόγραμμα που θα μου προτείνετε..Ψάχνω και πρόγραμμα που να βάζεις πάνω στο βίντεο λέξεις (πχ ημερομηνίες κλπ) να ναι ΠΑΝΩ στο βίντεο καθ'ολη τη διάρκειά του και να ναι ΌΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ καλύτερη η ποιότητα εικόνας (μιας και απόσο ξέρω όταν βάζεις υπότιτλους γίνεται επανακωδικοποίηση του βίντεο οπότε ούτως ή άλλως κάτι θα χάσεις σε ποιότητα..)
ευχαριστω

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,και γω προς το πρόγραμμα αυτό στρέφομαι,από το λίγο που το χα δοκιμάσει,με λίγη ενασχόληση θα το καταφέρω..
Θέλω και άλλη μια πληροφορία,για να μην ανοίγω άλλο τόπικ την γράφω εδω..Παρέλαβα την panasonic sd 800 και αυτές τις μέρες την ψάχνω/μαθαίνω τις λειτουργίες της..
Παρατήρησα κάτι,όταν είμαι στο σαλόνι,ο πολυέλαιος είναι πίσω μου,δεξιά μπροστά μου ο καθρέφτης και δίπλα η μπαλκονόπορτα....αν κάνω λήψη εντός του σαλονιού κατά τις 20.00,που έχει ακόμα φως,είναι όλα οκ...Αν από το σαλόνι βγω στο μπαλκόνι και ξαναμπώ στο σαλόνι,τότε ολο το σαλόνι το δείχνει σε μια πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση...Πρέπει να κλεισω την κάμερα και να την ξανανοίξω για να ναι οκ η εικόνα...
Βλάβη δεν είναι,είναι καινούρια η κάμερα...Γιατί όμως δείχνει πορτοκαλοκόκκινη την εικόνα στην εναλλαγή μπαλκόνι-σαλόνι? Υπόψην ότι δεν το κάνω απότομα..

Δηλαδή?είναι πρόβλημα αυτό ή μπορώ να κάνω κάτι να το διορθώσω?

EDIT το διόρθωσα αυτο με την βιντεοκαμερα κ τα χρώματα.
Οσον αφορά τα προγράμματα μετατροπής βιντεο αυτο που προτείνεις φίλε nickmanak δέχεται και προσθήκη υπότίτλων;εχει εφέ,διαφορα στυλ μεταβάσεων κλπ;

Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τα προγράμματα της Adobe (Premiere Pro, After Effects, Photoshop, Encore κλπ) για την επεξεργασία βίντεο και την παραγωγή του τελικού προϊόντος (παλαιότερα DVD και τα τελευταία χρόνια BD) και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του να δουλεύεις με τη σειρά αυτή είναι ότι μπορείς να μεταφέρεσαι από το ένα πρόγραμμα στο άλλο για να κάνεις τις διορθώσεις που θέλεις και να επανέλθεις στα αρχικό για να συνεχίσεις. Δουλεύω αφενός με αρχεία avi που προήλθαν από την ψηφιοποίηση αναλογικού υλικού (βιντεοκασέτες) που είχα τραβήξει την εποχή της κυριαρχίας του αναλογικού σήματος αφετέρου με το υλικό από τις λήψεις των σύγχρονων μηχανών Panasonic TM300 και TM900 που έχω.

Η επεξεργασία με το Premiere Pro δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις τίτλους, transitions και πάρα πολλά εφφέ στη δουλειά που κάνεις (φορτώνεται, βέβαια, το τελικό αποτελέσμα), το After Effects σου μεγαλώνει το πεδίο προσθηκών, εάν έχεις φαντασία και όρεξη να κάνεις πράγματα, με το Photoshop φτιάχνεις τις βάσεις των menus και popup menus για το BD και με το Encore επιλέγεις τις ρυθμίσεις του τελικού προιόντος που θέλεις να πάρεις (BD, DVD ή άλλο). Στα BD που έχω φτιάξει χωράνε, κατά μέσο όρο, γύρω στα 120' υλικού το οποίο με τις (πολλές) προσθήκες σε εφφέ φτάνει τα 24GB περίπου.
Η ποιότητα

Φίλε/φίλη ευχαριστώ για την απάντηση-πρόταση προγράμματος αλλά με την ADOBE έχω θέμα,όσες φορες έχω δοκιμάσει να μάθω καποιο πρόγραμμά της,είτε photoshop είτε το premiere ) δεν το χω καταφέρει.Εχω την εντυπωση ότι απευθύνονται σε ήδη επαγγελματίες του είδους (φωτογράφους κλπ) που το χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους οπότε αποφεύγω αυτά τα προγράμματα.Όταν δε έμαθα από φίλο που σπούδαζε ότι το photoshop είναι από μόνο του μάθημα σε ΤΕΙ σε κανονικό εξάμηνο,ε τότε το "χαιρέτησα" εντελώς..Το CYBERLINK POWER DIRECTOR το χα κατεβάσει πριν λίγο καιρό,δεν μου φάνηκε τόσο δύσκολο/περίπλοκο.Εσύ αν επιτρέπεται είσαι επαγγελματίας σχετικός με φωτό/βίντεο κλπ και τπ χρησιμοποιείς ή ερασιτέχνης που έκατσες και τα έμαθες?

Θα το ξαναβρω και θα κάτσω να το μάθω αναγκαστικά μιας και θα το χρειαστώ τώρα που πήρα την βιντεοκάμερα.ευχαριστω για τις προτασεις σας..Φιλε/φιλη makfil σχετικα με το ADOBE PREMIERE το μαθες μονος σου ή εισαι ειδικος σε φωτο/βιντεο?

Απάντηση: Re: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

..... Εσύ αν επιτρέπεται είσαι επαγγελματίας σχετικός με φωτό/βίντεο κλπ και τπ χρησιμοποιείς ή ερασιτέχνης που έκατσες και τα έμαθες?

Νόμιζα ότι το είχα αναφέρει αλλά ξαναδιαβάζοντας το post μου κατάλαβα ότι μου διέφυγε να αναφέρω ότι ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το ... "άθλημα", αλλά αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα με το Premiere Pro 6.5 και το Photoshop 7 όταν έφτιαχνα τα πρώτα vcd και dvd από τις οικογενειακές λήψεις βίντεο.
Αργότερα, όταν η Adobe άρχισε να φτιάχνει τις σουίτες, τα προγράμματά της έγιναν πιο επαγγελματικά αλλά σαν software και δυνατότητες δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα της Cyberlink κ.α.

Ανέφερα τα προγράμματα αυτά επειδή ζήτησες "όσο το δυνατόν καλλίτερη ποιότητα εικόνας" και οι codecs που χρησιμοποιεί η Adobe είναι ίσως οι καλλίτεροι για να έχεις το αποτέλεσμα αυτό. Τονίζω, βέβαια, ότι, προσωπικά, θέλω την καλλίτερη ποιότητα σύνθεσης, δημιουργίας και αποτελέσματος για τις οικογενειακές μου λήψεις, που θα τις βλέπω και μετά από κάποια χρόνια (όσο η τεχνολογία επιτρέπει να παίζουν τα BD). Παράλληλα, βέβαια, χρειάζεται και ο κατάλληλος υπολογιστής με καλό επεξεργαστή, αρκετή μνήμη και λογισμικό 64, για να μπορεί να επεξεργαστεί τα βαριά, μερικές φορές, εφφέ.

Εφόσον ασχολείσαι -έστω και ερασιτεχνικά- χρόνια τώρα με το "άθλημα" τότε το κατέχεις,δεν υπάρχει αμφιβολία..Σαν δυνατότητες,δεν αμφιβάλλει κανείς ότι τα προγράμματα της ADOBE πάντα είναι σε υψηλές θέσεις σε προτιμήσεις/κριτικές αλλά εξακολουθώ να τα θεωρώ δύσκολα στην εκμάθηση..Όσο για το δυνατό επεξεργαστή,ναι το χω ακουσει ότι όσο περισσότερα θέλει κανεις από εφφέ κλπ,τόσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις συστήματος και φυσικά ο χώρος που καταλαμβάνει το πρόγραμμα..
Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας!

παιδιά σοσ θα ήθελα κάποιο πρόγραμμα που να δημιουργεί μενού αλλά να έχει καλοκαιρινά θέματα και να είναι εύκολο(εκτος απο pinnacle). επειδή ειμαι αρχάριος σ αυτά γι αυτό ρωτάω.