Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Το θέμα με την sony είναι ότι δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό και καλύτερη να είναι δεν έχει καμία σημασία τώρα

Παιδιά σε ανάλυση 1920x1080 στο ΝΕΤ και στο ΕΡΤ HD έχω μια άσπρη λεπτή εκνευριστική γραμμή στο κάτω μέρος. Ξέρει κανείς κάτι γι' αυτό; Το έχει και κάποιος άλλος; Δοκίμασα 2 καλώδια HDMI το ίδιο πράγμα. Παλιότερα με το ίδιο ακριβώς setup δεν υπήρχε. Τα υπόλοιπα κανάλια μια χαρά.

Κι εγω το βλέπω, φαινεται μόνο όταν έχουν σύνδεση με το στουντιο (και σε SD).

Ενεργοποίησε το overscan, θα το κρύψει.

το κάνει και σε μένα. μάλλον είναι από τη μετάδοση. βάλε πλήρη κάλυψη οθόνης η overscan

edit -> με πρόλαβε ο κώστας.

Πολύ καλή μετάδοση του τελικού από την ΕΡΤ. Αλλά γιατί δεν υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της περιγραφής?? Και οι δύο σχολιαστές ήταν για φάπες. :furious3: Υποστήριζαν όσο δεν πάει τους Γερμανούς...

Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Προσφέρεται σε άλλα κανάλια πχ στο εξωτερικό; Δεν το ξέρω καθόλου αυτό. Πάντως προς το παρόν υπάρχει το παλιό γνωστό κόλπο να κλείνεις τον ήχο της τηλεόρασης και να ακούς μετάδοση από το ράδιο από κάποιο αθλητικό σταθμό. Υπάρχει ένα θεματάκι με την διαφορά στον ήχο και την εικόνα (γιατί το ραδιόφωνο προηγείται μερικά δευτερόλεπτα) αλλά βρήκαν την λύση.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/57319-%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-TV-%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%95%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/page126
Πάντως σε καταλαβαίνω γιατί μια κακή μετάδοση μπορεί να σου χαλάσει έναν αγώνα.

Αρκετά κανάλια δίνουν ένα δεύτερο κανάλι μόνο με τον φυσικό ήχο του γηπέδου, θα το έχετε ακούσει όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι :p
To δίκτυο του Sky το κάνει. Το έχει κάνει και η Nova, δίνοντας 2-3 εναλλακτικές περιγραφές.

Αρκετά κανάλια δίνουν ένα δεύτερο κανάλι μόνο με τον φυσικό ήχο του γηπέδου, θα το έχετε ακούσει όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι :p
To δίκτυο του Sky το κάνει. Το έχει κάνει και η Nova, δίνοντας 2-3 εναλλακτικές περιγραφές.
Μάλιστα. Ενδιαφέρον. Σε ορισμένους αγώνες θα ήταν χρήσιμο και στην Ελλάδα. Ιδίως τώρα που τα πάθη στο ποδόσφαιρο έχουν αυξηθεί και για τους ελληνικούς αγώνες και για τους ξένους. Αν ακούσετε στα αθλητικά ραδιόφωνα κόντρες που γίνονται για αγώνες ξένων πρωταθλημάτων. Και για την NOVA το είχα ακούσει για έναν αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναικού ότι είχε τρεις διαφορετικούς σχολιασμούς. Έναν για ολυμπιακούς, έναν για παναθηναικούς και έναν για τους ουδέτερους!

Ναι, το είχε κάνει (ή πει ότι θα κάνει) στον περήφημο αγώνα που αρνήθηκε να δείξει τα επεισόδια, λόγο σεβάσμού στις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ που δεν θέλει να "διαφημίζουν" τα επεισόδια. Τώρα πως γίνεται από την μία να μην δείχνεις τα επεισόδια και από την άλλη να βάζεις τον Γκότζο και τον Γέμελο να σχολιάζει, μόνο ένας ψυχολόγος/κοινωνιολόγος/φιλόσοφος μπορεί να απαντήσει.

Πάντως οι μεταδόσεις από το εξωτερικό με πολλαπλά κανάλια ήχου έχουν κοπεί, από τότε που κρίθηκε νόμιμο να βάζουν NOVA στην Αγγλία. Μάλλον τους έβαλε χέρι η PremierLeague και το Sky και κόψανε τον αγγλικό σχολιασμό.

Απάντηση: Re: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Δεν υπάρχει κανάλι που να μεταδίδει μόνο φυσικό ήχο. Από τα βαν (μέσω ίνας ή δορυφόρου) ή σε "master tapes" μπορείς να βρεις μόνο φυσικό ήχο και ο λόγος είναι για να μπορεί να μονταριστεί ή να μεταφραστεί το προιόν.
Με 2 ή περισσότερες επιλογές ναι (πολύγλωσσα κανάλια), χωρίς καθόλου σχόλιο όμως, τσου. Η μοναδική περίπτωση να ακούς μόνο φυσικό ήχο είναι να έχεις 5.1 και να κλείσεις το "center".

Άσχετο αλλά...ποιές αλλες εταιρείες κατέβηκαν στον διαγωνισμό της ΕΡΤ για τις κάμερες? Από κονσόλες εικόνας, routers, γεννήτριες χαρακτήρων και λοιπά modulars (ουκ ολίγα) τι γίνεται?

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Ασχολούμαι με τη δορυφορική τουλάχιστον 10 χρόνια και έχω τύχει πάρα πολλές φορές σε κανάλια με 2 ροές ήχου.

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Ασχολούμαι με τη δορυφορική τουλάχιστον 10 χρόνια και έχω τύχει πάρα πολλές φορές σε κανάλια με 2 ροές ήχου.

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Υπάρχει πάντα ένα κανάλι ήχου με ήχο χώρου (οι φίλαθλοι, ο ήχος της μπάλας στα σούτ κ.λ.π.) και αν υπάρχει και δεύτερο, έχει κάποιον σχολιαστή.
Τα κανάλια στη λήψη μιξάρουν τον ήχο αναλόγως με τις ανάγκες-συνθήκες.

Εσείς μπορεί να διαφωνείτε αλλά ο nvianitakis είναι αυτός που στέλνει εικόνα και ήχο για να δούμε στο σπίτι μας..... οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω το νικο για τις γνώσεις του αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο sky ο γερμανικός επειδή τον βλέπω κάνα 2μηνο και σε hd σου δίνει επιλογή να ακούς μόνο ήχο σταδίου η φυσικό ήχο όπως λέγεται στα τηλεοπτικά.

Re: Απάντηση: Re: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Δεν υπάρχει κανάλι που να μεταδίδει μόνο φυσικό ήχο. Από τα βαν (μέσω ίνας ή δορυφόρου) ή σε "master tapes" μπορείς να βρεις μόνο φυσικό ήχο και ο λόγος είναι για να μπορεί να μονταριστεί ή να μεταφραστεί το προιόν.
Με 2 ή περισσότερες επιλογές ναι (πολύγλωσσα κανάλια), χωρίς καθόλου σχόλιο όμως, τσου. Η μοναδική περίπτωση να ακούς μόνο φυσικό ήχο είναι να έχεις 5.1 και να κλείσεις το "center".

Άσχετο αλλά...ποιές αλλες εταιρείες κατέβηκαν στον διαγωνισμό της ΕΡΤ για τις κάμερες? Από κονσόλες εικόνας, routers, γεννήτριες χαρακτήρων και λοιπά modulars (ουκ ολίγα) τι γίνεται?

Και εδώ μάλλον έγινε η παρεξήγηση.... σε αυτό που έκανα bold....

Έγραψε για κανάλι που να μεταδίδει μόνο φυσικό ήχο.... χωρίς τις άλλες επιλογές μάλλον... εγώ έτσι το κατάλαβα...

Παιδιά έχω δει πολλά άρθρα που λένε γενικά να τραβάτε βίντεο στα 720p πάρα 1080i και όντως η Εικόνα είναι καθαρότερη στα 720 γιατί το ε ρτ hd δε εκπέμπει στα 720?

Ποιός,που αναφέρει ότι συγκρίνοντας 2 stream,το ένα 720p50 και το άλλο 1080i50,η εικόνα του πρώτου θα είναι καθαρότερη;Εάν το δεύτερο stream έχει καλό bitrate,η εικόνα του δεν συγκρίνεται.

Ποιός,που αναφέρει ότι συγκρίνοντας 2 stream,το ένα 720p50 και το άλλο 1080i50,η εικόνα του πρώτου θα είναι καθαρότερη;Εάν το δεύτερο stream έχει καλό bitrate,η εικόνα του δεν συγκρίνεται.

Συμφωνώ και με το bitrate στα 10mbit που δίνει η ερτ στο hd νομίζω οτι είναι αρκετά καλό