Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Απάντηση: Re: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Απλά τραγικό να μη μπορούν να βάλουν ένα σκόρ στην HD μετάδοση, έλεος δηλαδή..

Δεν είναι έτσι, δεν το λες τραγικό. Αν δεν υπάρχει η υποδομή είναι αδύνατο να μπορει να γίνει. Μην ξεχνάμε ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα με ο θέμα προμηθειών κλπ. Δεν είναι τόσο ευκολο, δεν είναι ένας ιδιωτικός σταθμός που μπορει ο τεχνικός διευθυντής να υποβάλλει μια πρόταση και να παρθεί η αποφαση να προχωρήσουν σε αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμού. Εγω, για παράδειγμα, αν πω στην εταιρεία μου ότι χρειάζομαι ένα HD Keyer (αγορά ή ενοικίαση) και μια HD γεννήτρια (ενοικίαση) για να βγάλω το σκορ με το χρόνο, θα το ζητήσω και λογικά θα ικανοποιηθεί το αίτημα μου. Στην ΕΡΤ πρέπει να γίνει πρόταση ενδιαφέροντος, αξιολόγηση κλπ και μετα να περάσει απο ΔΣ.δεν λέω ότι είναι σωστό αυτο, απλα έτσι είναι. Ίσως να μπορούσαν με κάποιο τροπο να βελτιώσουν τις διαδικασίες.

Απο την άλλη μεριά ομως! είναι πιλοτικό ακόμα ε?

Ας μην γκρινιαζουμε συνεχεια, ας απολαυσουμε αυτο που πριν απο δυο χρονια, στο Μουντιαλ του 2010, φαινοταν εξωγηινο για την χωρα μας.

Προχθες που εβλεπα την Εθνικη σε HD, γυρισα για λιγο στην αναλογικη ΕΤ1 και κοντεψα να βαλω τα κλαμματα.

Για μενα πιο σημαντικο προβλημα απο το σκορ ειναι το οτι η ΕΡΤ HD εκπεμπει ακομα μονο στις 3-4 μεγαλες πολεις και αφηνει εκατομμυρια Ελληνων (που πληρωνουν το ιδιο ανταποδοτικο τελος με εμας) στα χιονια και τα ειδωλα της αναλογικης μεταδοσης.

αν και ζω θεσ/νικη και απολαμβανω την ERT HD εγω θα ελεγα να κοιταξει η ERT πρωτα να εκπεμψει σε ολη την επικρατει ψηφιακα...η καλυψη της (οπως και της digea) ..ειναι τραγικη...
μεχρι και σημερα υπαρχουν μερη που απλα δε πιανει η αναλογικη...και ο ερχομος της ψηφιακης ειναι μανα εξ ουρανου...αλλα που ειναι και αυτη ?

Ας μην γκρινιαζουμε συνεχεια, ας απολαυσουμε αυτο που πριν απο δυο χρονια, στο Μουντιαλ του 2010, φαινοταν εξωγηινο για την χωρα μας.

Προχθες που εβλεπα την Εθνικη σε HD, γυρισα για λιγο στην αναλογικη ΕΤ1 και κοντεψα να βαλω τα κλαμματα.

Για μενα πιο σημαντικο προβλημα απο το σκορ ειναι το οτι η ΕΡΤ HD εκπεμπει ακομα μονο στις 3-4 μεγαλες πολεις και αφηνει εκατομμυρια Ελληνων (που πληρωνουν το ιδιο ανταποδοτικο τελος με εμας) στα χιονια και τα ειδωλα της αναλογικης μεταδοσης.

Επειδή έχω παρατηρήσει ότι αναφέρονται στο συγκεκριμένο πολλά μέλη,δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να αντικατασταθούν όλοι οι πομποί.Ήδη έχει κάνει διαγωνισμό η ΕΡΤ για προμήθεια υλικού,αλλά μια η γεωμορφολογία της Ελλάδας,μια η κρίση,λογικό να καθυστερήσει λίγο.Εάν έλεγαν να κάνουν δορυφορική μετάδοση,θα ακούγαμε πάλι τα εξής ωραία όπως και με την επίγεια ψηφιακή...''Να δώσουν δωρεάν τους δέκτες,και τα κάτοπτρα ή με έκπτωση''.

πάλι καλά που υπάρχει και η ΕΤΡ και βλέπουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει να τα βλέπουμε.Με τέλεια εικόνα.

Θα μπορουσαν και οι εκφωνητες απο το να λενε διαφορες χαζομαρες και το κοντο και το μακρυ τους να λενε που και που το σκορ.

Συν οτι θα μπορουσαν να περασουν και το σκορ στο info και ετσι με το πατημα ενος πληκτρου του info να βλεπεις διαφορα για τον αγωνα που παρακολουθεις οπως σκορ κιτρινες κοκκινες καρτες και πολλα αλλα.

μπραβο στην ερτ! Χαρη σ αυτην, εμεις εδω στην περιφερεια βλεπουμε τα ματσακια απο ξενα hd καναλια.
σε 42'' η ετ1 ειναι τραγικη, φραγκα για νοβα δεν μας αφησανε πια (που και να υπηρχαν δε θα τα δινα) και ετσι μονη λυση τα οποια ελευθερα hd της αλλοδαπης.

μπραβο και παλι ΕΡΤ!

Last edited:
Δεν γίνεται σε έναν χρόνο να καλύψουν όλη την Ελλάδα.Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολύ μεγάλο σε αριθμό ανθρώπινο δυναμικό όπως επίσης και να υπάρχει ο ανάλογος εξοπλισμός.Δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο συνεπώς,χρειάζεται λίγη υπομονή.Να πω την αλήθεια δεν έρχεται στο μυαλό μου καμιά χώρα που να έχει τουλάχιστον ανάλογη έκταση με την Ελλάδα,να έχει καλυφθεί πλήρως μέσα σε έναν χρόνο...

γιατι 1 χρονο...2-3 χροναι δεν εχουν περασει ηδη απο την εναρξη της ψηφιακης ? το χρονοδιαγραμμα δεν ηταν γνωστο ? ..απλα να μη πω τι καναν...οταν υπηρχε χρημα..επενδυση καμια...τωρα που δεν υπαρχει...δεν μπορουν

γιατι 1 χρονο...2-3 χροναι δεν εχουν περασει ηδη απο την εναρξη της ψηφιακης ? το χρονοδιαγραμμα δεν ηταν γνωστο ? ..απλα να μη πω τι καναν...οταν υπηρχε χρημα..επενδυση καμια...τωρα που δεν υπαρχει...δεν μπορουν

Το ΕΡΤ HD από πέρσι δεν εκπέμπει;Μπορούν να πάνε πιο γρήγορα,αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να δουν όλοι μαζι,κάποιος θα δει πρώτος και κάποιος τελευταίος.

δεν μπορουν να το ανεβασουν σε κανενα δορυφορο σαν feed την ωρα των αγωνων ????

καθε 2μηνο μασ τα περνουν και εχουν μεγαλα κερδοι οπως ειπαν .

σε πιο πριν σχολειο μου δεν αναφερομουν σε HD αλλα σε απλη ψηφιακη...σε αυτην αναφερθηκε και στο προηγουμενο σχολιο
οτι καλο ειναι να μη ζηταμε HD σε ολη την ελλαδα....καλο ειναι να υπαρξει η καλυψη εστω και απλης ψηφιακης πρωτα σε ολη την ελλαδα

σε πιο πριν σχολιο μου δεν αναφερομουν σε HD αλλα σε απλη ψηφιακη...σε αυτην αναφερθηκε και στο προηγουμενο σχολιο
οτι καλο ειναι να μη ζηταμε HD σε ολη την ελλαδα....καλο ειναι να υπαρξει η καλυψη εστω και απλης ψηφιακης πρωτα σε ολη την ελλαδα

Οπου φτασει η ψηφιακη, θα φτασει και το HD.

Με τον τωρινο σχεδιασμο τουλαχιστον, ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3-ΕΡΤ HD εκπεμπουν σε μια συχνοτητα.

μα αλλο πραγμα λεμε τωρα...ο κοσμος ζηταει ert hd και σε αλλες πολεις
και λεω λαθος ...δεν ενδιαφερει το να παει hd σε αλλες πολεις...θα πρεπει να ενδιαφερει να καλυφθουν ψηφιακα οι αλλες πολεις (και οχι μονο)
και ξαναλεω...θα πρεπει να ενδιαφερει αυτο ...γιατι απλα ΔΕΝ πιανουν αναλογικη σημερα

Όχι φίλε εδώ κάνεις λάθος.
Όλο και περισσότεροι πια θέλουν ΕΡΤ HD και στην επαρχία.
Αν δεις HD δεν βλέπεται μετά η λάσπη του sd.

παλι δε καταλαβες τι λεω...
στην επαρχια αν δε το ξερεις δε βλεπουν τιποτα ...γιατι δε πιανει τιποτα
τι λες να θελουν απλη ψηφιακη ΤΩΡΑ(αν οχι περσι) η HD του χρονου(για να μη πω σε καμια 2 χρονια) ?

Γιατί τα διαχωρίζεις αυτά τα δύο;
Οπου φτασει η ψηφιακη, θα φτασει και το HD.

Με τον τωρινο σχεδιασμο τουλαχιστον, ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3-ΕΡΤ HD εκπεμπουν σε μια συχνοτητα.

Ναι όπου εκπέμπεται το 2ο μπουκέτο της ΕΡΤ εκπέμπεται και η ΕΡΤHD. Το 2ο μπουκέτο αποτελείται από ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤHD και τα 5 ραδιόφωνα της ΕΡΤ.