Πρόγραμμα Forthnet 29.90 ...Να γραφτώ;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Είμαι καιρό συνδρομητής OTE και πληρώνω 46 το μήνα μόνο για τηλέφωνα & Ιντερνετ και η μάνα μου είδε αυτή τη διαφήμιση της Forthnet (29.90 ) και σκέφτεται να πάει εκεί που θα έχουμε όλα τα προηγούμενα σε μεγαλύτερο βαθμό + επιπλέον κανάλια.
Ειναι το καλύτερο όντως σε αυτά τα λεφτά ή υπάρχουν και άλλες καλύτερες προτάσεις απο άλλες εταιρείες;
Δεν βλέπουμε καθόλου αθλητικά!!!!!Μόνο ταινίες & ντοκυμαντέρ...
Εχει κανείς τίποτα προβλήματα ή υπάρχουν γενικά τίποτα παγίδες για εμάς που θα γραφτούμε για πρώτη φορά σε τέτοια υπηρεσία;
Εχει αρκετά κανάλια HD που παίζουν όλη μέρα ολοκαίνουριες ταινίες?
Με το Ιντερνετ μπορούν να μου κάνουν επίδειξη τι ταχύτητα θα ποιάνω;Γιατί τόσο καιρό μου λέγαν απο τον ΟΤΕ οτι επειδή έχω μεγάλη απόσταση απο το DSLAM παρόλο που πλήρωνα 24άρα είχα πολύ μικρή,εδώ μας είπαν οτι με οπτικές ίνες θα έχω μεγάλες ταχύτητες κτλ

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που σκεφτόμαστε,είναι αυτό:

http://www.forthnet.gr/ServicesBasketForm.aspx?a_id=6208

------------------------------ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-----------------------------------------

Last edited:
Το πρόγραμμα που λες δεν έχει καθόλου ταινίες. Θέλεις άλλα 15 το μήνα για ταινίες. Το τι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο θα το δεις εδώ http://www.forthnet.gr/Channels.aspx?a_id=5555#Start Pack
Από την άλλη από την στιγμή που θα πληρώνεις λιγότερα και θα έχεις και τηλεόραση, μια χαρά είναι σαν λύση. Ειδικά τώρα που είναι δωρεάν εξοπλισμός και εγκατάσταση.
Πρόσεξε μόνο μην έχει καμία κρυφή χρέωση και μην ξεχνάς ότι είναι για 12μηνη σύμβαση.

Κι εγώ το έβαλα. Μόνη διαφορά που είδα στο ίντερνετ είναι ότι ένα σαββατόβραδο έτρωγε κόλλημα το DNS και ήθελε 2-3 προσπάθειες να βρει τα site, πράγμα που δεν μου έχει συμβεί ποτέ στον ΟΤΕ. Η ταχύτητα είναι η ίδια. Κατά την μεταφορά υπολόγισε ότι θα μείνεις μισή μερά χωρίς εισερχόμενα τηλέφωνα. Λένε 2-3 ώρες, αλλά σε εμένα έκανε πάνω από 12 ώρες για να με πάρουν ξανά από σύνδεση ΟΤΕ.

Η σύμβαση είναι 18μηνη. Ταινίες έχει το Nova Life, δύο την ημέρα. Επίσης έχει επιλεγμένα αθλητικά το Novasports Highlight. Τα ντοκυμαντέρ είναι σε SD, και συχνά με πολλή συμπίεση: στη 26άρα τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας είναι ΟΚ, όχι όμως στην 50άρα του σαλονικού. Το κανάλι που εγώ κόλλησα είναι το Mezzo, με τις συναυλίες κλασικής και τζαζ.

Τώρα στη διαφήμιση έλεγε και για δωρεάν συνδέσεις ενός μήνα σε HD και Adult, αλλά στην πράξη δεν δούλεψαν σε μένα. Καλύτερα, γιατί δεν έχω όρεξη να τρέχω να τους λέω ότι δεν θέλω τα εξτρά. Πρόσεξέ το πάντος, γιατί αν δεν τους ειδοποιήσεις στο τέλος της περιόδου δοκιμής έρχεται χρέωση.

Ο ΟΤΕ θέλησε να μου κάνει αντιπροσφορά όταν είδε την αίτηση αλλαγής πάροχου. Αλλά δεν δέχτηκα. Πάνω από ένα χρόνο που έχει τελειώσει το συμβόλαιό μου με τον ΟΤΕ με πήραν πολλά τηλέφωνα να το ανανεώσω με χειρότερες τιμές απ' αυτές που είχαν για όλες οι άλλες εταιρίες, μια φορά μάλιστα και με χειρότερες τιμές από αυτές που διαφήμιζαν! Οπότε δεν άκουσα καν την αντιπροσφορά τους, η οποία είχε κάποιο "μεγάλο" πακέτο το ΟΤΕ TV.

Last edited:
Πριν το κάνεις, έχε υπόψιν ότι όσα λένε περί οπτικών είναι -συνήθως- ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.

Οι εταιρίες πωλήσεων που έχουν αναλάβει την προώθηση των εναλλακτικών παρόχων, ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή που σου λένε ότι "συγχαρητήρια, επιλεχθήκατε για πιλοτικό πρόγραμμα οπτικών ινών με ταχύτητες 24+ κλπ κλπ".

... όταν υπογράψεις, μιλώντας με το τεχνικό τμήμα της κανονικής εταιρίας πλέον, μαθαίνεις ότι οι οπτικές ίνες είναι από το τοπικό τερματικό της εταιρίας προς τα κεντρικά και ΟΧΙ απ'το σπίτι σου. Κοινώς τα 24 Mbit τα χαιρετάς, και παίζεις εκεί που έπαιζες ως τώρα.

Η διαφορά; Όταν πάρεις τηλέφωνο να γκρινιάξεις ότι σου πέφτει το ίντερνετ, πλέον θα σου λένε "είναι θέμα του ΟΤΕ".

Κοινώς... εναλλακτικούς παρόχους θα πρότεινα μόνο σε νοικοκυριά με "σημα καμπάνα", όπου δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν έτσι κι αλλιώς σοβαρά προβλήματα. Αν η γραμμή σου είναι ήδη οριακή στον ΟΤΕ, καλή τύχη με τους υπόλοιπους.

(Τα παραπάνω στηρίζονται στην προσωπική μου εμπειρία πριν από δύο χρόνια. Πιθανώς να έχουν αλλάξει τα πράγματα)

Αποφάσισε η μάνα μου να δώσει κάτι παραπάνω και να πάει στην ΟΤΕ TV...
Είπε να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα σας...

Απάντηση: Re: Πρόγραμμα Forthnet 29.90 ...Να γραφτώ;

Αποφάσισε η μάνα μου να δώσει κάτι παραπάνω και να πάει στην ΟΤΕ TV...
Είπε να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα σας...

Δεν έχω μετοχές στον ΟΤΕ, αλλά μάλλον καλά έκανε η μητέρα σου. Δες το μήνυμα του Maestro, ομοιοπαθής και εγώ -παλιότερα.

Ας όψεται ο πιτσιρικάς με τα σκατονοβα και τα ποδόσφαιρα ,,

ενω σε ρητή συμφωνία ότι πρώτα απόλα θέλω ποιότητα φωνής και απλέτο bandwith ,, στην φωνή πάντα ... τα πάντα γίναν μάυρα χάλια ! σαν να μιλάω στα βραχέα απο καράβι στον ειρηνικό , ακούω ανάλογα , και το δέ διαδύκτιο οπότε γουστάρει τρέχει οποτε θέλει σέρνεται ,

και κάθε 2 μέρες κάθε μήνα μένω χωρίς ... τίποτα ,, νεκρός ,, γιατί ο λογαριασμός αργεί να ερθεί ,, και όταν έρθει αργεί να φανεί πληρωμένος ..

αηδίες ,,,

μακρία και αλάργα ..

Συνδρομητής της forthnet 9 χρόνια internet & τηλέφωνο. Από το Σεπτέμβριο και με νόβα. Δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με το τηλέφωνο. Το νετ ξεκίνησε το 2005 με 14 mbps, τώρα είμαι στα 12 mbps.
@VaSiLis-T, ο ευκολότερος τρόπος για το λογαριασμό είναι να τον τσεκάρεις ηλεκτρονικά και να τον πληρώνεις μέσω ebanking. Μου στέλνουν και email κάθε φορά που εκδίδουν το νεο λογ/σμό. Μια χαρά!

Ας όψεται ο πιτσιρικάς με τα σκατονοβα και τα ποδόσφαιρα ,,

ενω σε ρητή συμφωνία ότι πρώτα απόλα θέλω ποιότητα φωνής και απλέτο bandwith ,, στην φωνή πάντα ... τα πάντα γίναν μάυρα χάλια ! σαν να μιλάω στα βραχέα απο καράβι στον ειρηνικό , ακούω ανάλογα , και το δέ διαδύκτιο οπότε γουστάρει τρέχει οποτε θέλει σέρνεται ,

και κάθε 2 μέρες κάθε μήνα μένω χωρίς ... τίποτα ,, νεκρός ,, γιατί ο λογαριασμός αργεί να ερθεί ,, και όταν έρθει αργεί να φανεί πληρωμένος ..

αηδίες ,,,

μακρία και αλάργα ..

Ε τώρα ρε Μπιλ τι να σου πω.. άνθρωπος του ιντερνετ και δεν τακτοποιείς online τους λογαριασμούς σου ??

Δεν σου έρχεται και ηλεκτρονικά με mail ο λογαριασμός ???

παιδια και εγω σκεφτομαι να το βαλω.Ξερετε αν δινει voip ή κανονικη POTS? Δηλαδη χωρις ρευμα παιζει η γραμμη?

Η Forthnet δίνει κανονική τηλ. γραμμή. Το τηλέφωνο λειτουργεί χωρίς ρεύμα. Δεν είναι voip.

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα Forthnet 29.90 ...Να γραφτώ;

Η Forthnet δίνει κανονική τηλ. γραμμή. Το τηλέφωνο λειτουργεί χωρίς ρεύμα. Δεν είναι voip.

Δεν υπάρχει κλασική τηλ γραμή όπως παλιά ,, τα παντα είναι θέμα αλγοριθμου ψηφιακής συμπίεσης

και στην προκειμένη είναι χάλια....

@VaSiLiS-T, στο σπίτι η γραμμή που δίνει η Forthnet είναι κανονική.
Κανονική εννοώ ότι μπορείς να συνδέσεις κατευθείαν το τηλέφωνο επάνω της ακόμα και χωρίς φιλτράκι.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, με τη Forthnet (όπως και με τον ΟΤΕ) έχεις σταθερό τηλέφωνο και δεν έχεις ανάγκη UPS.
Σε αντίθεση με άλλες επιλογές (πχ HOL) όπου πρέπει να έχεις στο σπίτι την ειδική συσκευή/router που κάνει το voip "φωνή".
Η προσωπική μου εμπειρία με τη ποιότητα των τηλεφωνικών κλήσεων με τη Forthnet είναι η ίδια ακριβώς που είχα και προηγουμένως με τον ΟΤΕ.
Με το internet έχω παροδικά θέματα αποσυνδέσεων, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος.
Δεν επικοινωνείς με τη Forthnet να κοιτάξουν το θέμα της ποιότητας της γραμμής σου;Τον τελευταίο καιρό που χρειάστηκε να καλέσω τη τεχνική υποστήριξη η αναμονή ήταν μικρή.

Εχει καποιος παιδια συναγερμο με κεντρο? πιο πολυ αυτο με κραταει πισω και δεν βαζω forthnet. Επισης αν βαλω και μια 2η γραμμη (που θα ειναι voip) τι ποιοτητα παιζει?

Δεν μας ειπες ...
ποσο απεχει ο διανεμητης (το ξυλινο κουτακι στο ισογειο της πολυκατοικιας) απο το ΚΑΦΑΟ.
Και ποσο απεχει το ΚΑΦΑΟ απο το DSLAM .... (αν ξερεις).

Aυτα τα δυο αποτελουν το 99.9% των προβληματων που (ενδεχεται) να σκονταψεις.

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα Forthnet 29.90 ...Να γραφτώ;

@VaSiLiS-T, στο σπίτι η γραμμή που δίνει η Forthnet είναι κανονική.
Κανονική εννοώ ότι μπορείς να συνδέσεις κατευθείαν το τηλέφωνο επάνω της ακόμα και χωρίς φιλτράκι.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, με τη Forthnet (όπως και με τον ΟΤΕ) έχεις σταθερό τηλέφωνο και δεν έχεις ανάγκη UPS.
Σε αντίθεση με άλλες επιλογές (πχ HOL) όπου πρέπει να έχεις στο σπίτι την ειδική συσκευή/router που κάνει το voip "φωνή".
Η προσωπική μου εμπειρία με τη ποιότητα των τηλεφωνικών κλήσεων με τη Forthnet είναι η ίδια ακριβώς που είχα και προηγουμένως με τον ΟΤΕ.
Με το internet έχω παροδικά θέματα αποσυνδέσεων, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος.
Δεν επικοινωνείς με τη Forthnet να κοιτάξουν το θέμα της ποιότητας της γραμμής σου;Τον τελευταίο καιρό που χρειάστηκε να καλέσω τη τεχνική υποστήριξη η αναμονή ήταν μικρή.

Μια χαρά δουλεύει η HOL χωρίς ρεύμα... δεν είναι voip...