Προγραμμα για duplicate mp3/flac

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ψάχνω ενα απλο προγραμμα ή εναν τροπο, οπου να μπορεί να βρει τα duplicate albums που εχω σε μια music library.

Εχω αρκετά άλμπουμ σε mp3 αλλα και σε flac. Θελω να μπορεί να διαγραφεί τα mp3 και αν καποιο mp3 άλμπουμ το εχω σε διαφορετικά bitrate να κρατάει αυτο με το μεγαλύτερο/καλύτερο bitrate/encoder πχ lame.

Υπαρχει καποιο εύκολο στην χρηςη;

Κανένα πρόγραμμα δεν είναι αρκετά έξυπνο

Άλλο θα βασίζετε σε directory / file names
Άλλο θα προσπαθεί να καταλάβει και τα Tags, αν και οι μικροδιαφορές σε ονόματα δίσκων δε θα είναι εμφανείς
Αν δεν είναι και tagged από εσένα, και έχουν άνω κάτω tags που δε συμπίπτουν ονομασίες και κατηγορίες ονομάτων
Άστα να πάνε

Γενικά ή πέτα τα όλα και ξεκίνα από το μηδέν
Κάνοντας καλής ποιότητας αντίγραφα μόνος σου, έχοντας το δικό σου naming scheme, το δικό σου tagging scheme κ.ο.κ.

Ή βούτα στα δεδομένα και προσπάθησε να βγάλεις άκρη, αν και ανάλογα με το μέγεθος της συλλογής είναι πολύ πιθανό, να μη βγάλεις άκρη καθόλου εύκολα, και στην ουσία να μην ξεμπλέξεις ποτέ λόγο αθροιστικών μικρό προβλημάτων
Γενικά, καλή υπομονή!

Ευχαριστω για την απάντηση.

Η αλήθεια ειναι οτι εχω βολευτεί με το spotify και έδω και κανα δυο χρονια προσπαθώ να οργάνωσω τα flac που εχω αλλα λόγο περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλα και διάθεσης για κατι τέτοιο, το αποφεύγω συνεχεια. Οτι δεν εχει (απο αυτα που θελω να ακροαςτω) το spotify το εχω σε flac.

Ολα τα flac εχουν proper name και tags, απλα πριν την αγορά nas, τα ειχα σκόρπια σε διάφορους εξωτερικούς δισκους και πολλά απο αυτα τα ειχα δίπλα και τριπλά, οταν τελικά τα αποθήκευσα ολα στο nas.

Καποια στιγμή θελω να τα κανω και back up σε cloud ή σε εναν διςκο που θα ειναι offline ή ακομα καλυτερα, σε αλλο synology nas πχ στο πατρικό οπου θα γίνεται και resync με το δικό μου. Και λογικά θα κανει resync μονο τα νεα flac αφου πρώτα κανω copy/paste όλη την music library και στα δυο nas.

Ποιο προγραμμα βασίζεται στα tags να το δοκιμάσω;

Υπάρχουν πάρα πολλά
http://www.techsupportalert.com/best-free-mp3-tag-editor.htm
Ψάξε το στο google

Αλλά όλα πάσχουν στο ότι είναι πιο χαζά από τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Αν θες την άποψή μου , ξεκίνα χειροκίνητα πρώτα από όλα φτιάχνοντας σωστά τα directory names
Artist – Album (year) [flac/wav/mp3] {more info)
Αυτό χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι σαν ονοματολογία
Μετά θα πας στα τραγούδια
Νο. Name ή Νούμερο – Όνομα
(τελεία ή παύλα)

Γενικά βρες πρώτα από όλα τον τρόπο σου

Μετά, σε δεύτερο χρόνο, με τα εργαλεία παραπάνω θα μπορέσεις να χτενίσεις καλύτερα τη συλλογή σου και με tags

Άλλο ένα εργαλείο για να βρεις τα επακριβώς ίδια αρχεία είναι το http://www.auslogics.com/en/software/duplicate-file-finder/ στην αργή του λειτουργία δεν βασίζετε απλά στο όνομα και το μέγεθος του αρχείου, αλλά το σκανάρει ολόκληρο για να διαπιστώσει το εάν είναι ίδιο το περιεχόμενο.