προγραμμα για recover HD file ?

mikrosgr

Established Member
31 December 2006
137
παιδια καλισπερα , τα νευρα μου ειναι τσαταλια :argue: , διοτι , πριν μερικες μερες , γυρνοντας στο σπιτι , αντικρισα στιν οθονη του υπολογιστη ( mac mini ) ενα φακελο να ανοιγοκλεινη σε μια λευκη οθονη :behead: !!!!!!!!!!!!!! προσπαθησα να το ξανα ανοιξω αλλα καμια ανταποκρηση , αποφασισα και αντικαταστησα τον ''μαμα'' HD με εναν αλλο HD 320 GB 7200 , ολα καλα μεχρη εδω , ξανα εβαλα και το λειτουργικο , ολα δουλευουν καλα ........

εβαλα το μαμα HD σε μια εξωτερικη θηκη , για να τον διαβασω , αλλα τιποτα , ουτε σε mac ουτε σε xp , :adore: το θεμα οτι εχω καποιες φωτο που τις εχω αναγκη , δεν με νοιαζουν τα προγραματα , ουτε τα video , μονο η φωτο , ειναι σε μορφη .jpg , οποιος γνωριζει , ας βοηθηση , τι προγραμα πρεπει να βαλω για να τις δω ?

Δοκιμασε και το File scavenger.
Ισως σε βοηθησει.

Ισως ομως σε βοηθησουν και τα εργαλεια που εχει το Hiren's boot cd.

Το Time Machine δεν είναι κάτι που υπάρχει απλά για να καταλαμβάνει χώρο στο δίσκο.

Θα είχες ανακτήσει όλο το σύστημα με ένα κλικ και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Anyway..

Αρχικά δοκίμασε το Techtool Pro που προτείνει ο Μιχάλης.

Ο δίσκος κάνει mount?

Το καλό είναι οτι τα αρχεία εικόνας είναι αυτά που σώζονται πιο εύκολα.

Εγώ χρησιμοποιώ το Data Rescue II.Κάνει δουλειά...

Last edited:
 Νίκος;804803 said:
Ο δίσκος κάνει mount?
.

οχι , δυστιχως , δεν κανει mount , ουτε σε xp τα βλεπει , και εκει ειναι το προβλημα μου , το disk util , το βλεπει αλλα δεν το βλεπει η επιφανια εργασια :slapface: , ειμαι χαλια !!!!!!

θα προσπαθησω να βρω τα προγραμματα που μου γραψατε και θα σας ενημερωσο :grinning-smiley-043

 Νίκος;805061 said:
Δες με το Data Rescue II μπας και σώσεις τα αρχεία σου.

δεν τον βλεπει τον δισκο , τι κανω ?

Μεγαλη ατυχια mikrosgr, δεκαπεντε χρονια mac user και οταν τα επαιξε ο σκληρος του laptop - δεν ανοιγε το λειτουργικο, του εκανα σύνδεση firewire με το desktop και αυτος ειδε το σκληρο του laptop.

Αυτο που εχει παρει το ματι μου σε διαφορα forum τοσα χρονια ειναι οτι το καλυτερο εργαλειο για recovery ειναι το Disk Warrior. Μη σε παρω ομως στο λαιμο μου, ΔΕΝ μιλω εκ πειρας
καλη τυχη
e

δεν τον βλεπει τον δισκο , τι κανω ?

Άνοιξε το Disk Utility κάνε κλίκ στο disk2s2 και πάνω το mount.

Άσχετα με το αποτέλεσμα με το DU άνοιξε το Data Rescue II μπας και.

Το TechTool ή το Disk Warrior το δοκίμασες ?

Έχει χτυπήσει το file system γι'αυτό και το S.M.A.R.T είναι not supported.

Last edited:
 Νίκος;805442 said:
Άνοιξε το Disk Utility κάνε κλίκ στο disk2s2 και πάνω το mount.

.

μου εβγαλε αυτα τα αποτελεσματα :

 Νίκος;805442 said:
άνοιξε το Data Rescue II μπας και.

.

 Νίκος;805442 said:
Το TechTool ή το Disk Warrior το δοκίμασες ?
.

ξερεις που τa βρισκω free ? :a0210: οικονομικη κριση !!!! καταρευσαμε :grandpa:

 Νίκος;805442 said:
Έχει χτυπήσει το file system γι'αυτό και το S.M.A.R.T είναι not supported.

γ@μοτο , ξερεις τι μπορει να φταει , για να προσεχω . :a0210:

ψαχνω για τα προγραμματα που μου ειπατε , και ειναι ολα επι πληρωμη , δεν υπαρχη τιποτα free ?

ψαχνω για τα προγραμματα που μου ειπατε , και ειναι ολα επι πληρωμη , δεν υπαρχη τιποτα free ?

Προσυπογράφω αυτό που είπε ο Νίκος.

Ωστόσο, επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι νέος macintoshάς (αλλιώς θα ήξερες αυτές τις εφαρμογές) και βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, θα σου πρότεινα να ψάξεις και να βρεις το Bootable Utilities Image. Η τελευταία του διανομή είναι στην έκδοση 2.1.0. Είναι ακριβώς το "εργαλείο" που χρειάζεσαι για τέτοιες περιπτώσεις.
Δες πληροφορίες εδώ. Δεν σου γράφω που μπορείς να το βρεις γιατί ίσως βγω εκτός κανονισμών του forum. Αν επιτρέπει ο moderator θα το κάνω.
Προς το παρόν ψάξε στα "γνωστά άγνωστα" μέρη..

Φρόνιμο είναι να μην συζητάμε ανοιχτά τα πάντα.....

Απόλυτα σεβαστό...

Φρόντισα να μην επεκταθώ ιδιαίτερα. Αν όμως κρίνετε σκόπιμο, παρακαλώ διαγράψτε το post μου. Δεν θα ήθελα να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο φόρουμ.

ΝΑΙ :BDGBGDB55: !!!!!!!!!!! :BDGBGDB55: τα κ α τ α φ ε ρ α !!!!!!!!! :BDGBGDB55:

σας ευχαριστω ολους , αλλα ιδαιτερα τον  Νίκος , σε ευχαριστωσε !!!!!! ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!! σε ευχαριστωσε !!!!!! ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!! σε ευχαριστωσε !!!!!! ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!!! σε ευχαριστω !!!!!!

αναιβαζω σε λιγο φωτο για να δειτε τα σταδια που μου εβγαλε το diskwarrior ,

ολα τα αλλα δεν με βοηθησανε , τα περισσοτερα δεν βλεπαν τον δισκο ,

ενω το data rescue ii ειδε τον δισκο αλλα δεν βρηκε τιποτα ,

ενω το diskwarior τα βρηκε ολους τους φακελους εκτος απο τα application , δεν ξερω γιατι . αλλα δεν με πειραξε καθολου :BDGBGDB55:. ,

αααααααα μην το ξεχασω τα μεγαλα αρχεια .mov απο τιν ψιφιακι μου , δηλαδη αυτα που ηταν πανω απο 1.gb δεν μπορεσα να τα διασοσο , εναω οσα ηταν κατω απο 1gb ηταν μια χαρα ,
η ποιο ειδικη απο εμενα θα μας το λυσουν αυτο το μυστηριο

αυτα για τωρα περιμενω να αναιβουν η φωτο για να της ποσταρω

και παλι ευχαριστω σε ολους , δεν εχω λογια να το περιγραψω , νιωθο σαν ενα μικρο παιδι που του κανανε δωρο το πασχα το αγαπημενο του αυτοκινητακι :flipout: :flipout:

o σκληρος δισκος ειναι για πεταμα ? η κανοντας format μπορω να τον χρησιμοποιισω ?

το data rescue , δεν μου βρηκε τιποτα . . .

.γιαυτο πηγα στην λυση του diskwarrior

οταν τελειωσε μου εβγαλε αυτο

Οπότε τώρα δεν ξεχνάμε.. Backup,backup,backup..

Και αφού έχεις και εξωτερικούς βάλε το Time Machine εν λειτουργία.
Έστω για τους φακέλους που έχουν σημασία για σένα.
-bye-